Dolar $
32.47
%-0.22 -0.07
Euro €
34.91
%0.25 0.08
Sterlin £
40.64
%-0 -0
Çeyrek Altın
3977.6
%0.5 19.49
SON DAKİKA
DÜNYA Cuma 25 Eylül 2020 08:46

2.2 TRİLYONLUK YENİ YARDIM PAKETİ...

ABD Temsilciler Meclisi'ndeki Demokratlar gelecek hafta oylanabilecek 2.2 trilyon dolar büyüklüğünde bir koronavirüs canlandırma paketi üzerinde çalışıyorlar.

2.2 trilyonluk yeni yardım paketi...

Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi Beyaz Saray'la koronavirüs yardım paketine dair görüşmeler yapmaya hazır olduğunu vurguladı.

Yeni bir COVID-19 canlandırma paketi üzerinde uzlaşı sağlamak için Demokratlar ve Cumhuriyetçiler arasında yapılan görüşmeler yaklaşık yedi hafta önce durdu.

Bu hafta ABD Merkez Bankası Başkanı (Fed) Jerome Powell'ın kongre oturumlarında kanun yapıcıların salgından etkilenen ekonomiye daha fazla destek sağlaması gerektiğini söylemesinin ardından Temsilciler Meclisi üyesi Richard Neal yeni tasarının hazırlandığını açıkladı.

Neal, tasarıya dair oylamanın günler içinde yapılabileceğini açıklayarak, "Temsilciler Meclisi, seçim turu için ara vereceğinden sanıyorum ki (oylama) için gelecek hafta uygun olacaktır" dedi.

Neal, tasarının ne zaman kamuyla paylaşılacağını Pelosi'nin belirleyeceğini de ifade etti.

Nancy Pelosi ve Demokrat Parti Senato Lideri Chuck Schumer arasındaki görüşmeler Ağustos ayı başında tarafların talep ettiği bütçede 900 milyar dolarlık fark oluşması nedeniyle son bulmuştu. Demokrat Partililer 2.2 trilyon dolarlık bir bütçe oluşturulmasını talep ederken Beyaz Saray 1.3 trilyon dolarlık bir teklifi kabul edebileceğini dile getirmişti.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR