Dolar $
32.56
%0.11 0.03
Euro €
34.87
%0.63 0.22
Sterlin £
40.57
%1 0.4
Çeyrek Altın
3983.59
%0.45 17.49
SON DAKİKA
GÜNDEM Salı 15 Haziran 2021 08:02

"GÖRÜŞME POZİTİF VE VERİMLİ"

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden, dün yaptıkları baş başa ve heyetler arası görüşme pozitif ve verimli olarak niteledi ancak ilişkilerdeki sorunları nasıl aşacaklarına dair ipucu vermedi.

"Görüşme pozitif ve verimli"

Sorunlu ilişkilere sahip iki ülkenin liderleri Biden'ın başkanlık koltuğuna oturmasının neredeyse altı ay ardından ilk defa NATO zirvesi esnasında yüz yüze görüştü.

Biden görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında, "Büyük bölümü baş başa olmak üzere olumlu ve verimli bir görüşme geçirdik... Heyetlerimiz görüşmeleri sürdürecek. Türkiye ile ABD arasında mesafe kat edeceğimize güveniyorum" dedim.

Erdoğan ayrıca düzenlediği basın toplantısında görüşmeyi "son derece yararlı ve samimi" olarak niteledi ve "karşılıklı saygı ve çıkara dayalı verimli bir iş birliği döneminin başlaması noktasında güçlü bir iradenin olduğunu görüyorum" dedi.

Görüşmede iki ülke arasındaki mevcut ikili iş birliği ve bölgesel istişare mekanizmalarının yeniden canlandırılması konusunun altını çizdiklerini ifade eden Erdoğan, "Sayın Biden'la önümüzdeki dönemde bu hedefler doğrultusunda iş birliğimizi artıracağız. Türkiye-ABD ilişkilerinde çözülemeyecek hiçbir mesele olmadığını, tam tersine iş birliği alanlarımızın sorun başlıklarından daha geniş ve zengin bir görünüm sergilediğini düşünüyoruz" dedi.

İyimser bir diyalog oluştuğunu ortaya koymaya çalışan iki lider var olan sorunların hangi yöntemle gidermeye çalışacaklarına dair ise net bir açıklamada bulunmadı.

ABONE OL