Dolar $
32.51
%0.38 0.12
Euro €
34.82
%0.71 0.24
Sterlin £
40.54
%0.12 0.04
Çeyrek Altın
4072.01
%0.41 16.52
SON DAKİKA
GÜNDEM Salı 18 Ocak 2022 09:29

İNTERNET ABONELİĞİYLE İLGİLİ YENİ DÜZENLEME

İnternet erişim işletmecileri ile imzalanan taahhüt sözleşmeleri, belirli hız kriterlerinin sağlanamamasının tespiti halinde abone tarafından cayma bedeli olmaksızın feshedilebilecek.

İnternet aboneliğiyle ilgili yeni düzenleme

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) elektronik haberleşme sektörüne ilişkin tüketici hakları yönetmeliğinde değişiklikler yapan yönetmeliği Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, İnternet erişim hizmetlerinde sözleşme özetinde yer alan ilgili adreste sunulacak hizmete ilişkin duyurulan veri hızları da dikkate alındığında BTK tarafından yapılacak hız ölçümlerine ilişkin düzenlemelerde tespit edilen kriterlerin sağlanamaması halinde; abone tarafından herhangi bir cayma bedeli ödenmeksizin taahhütlü abonelik feshedilebilecek.

İşletmeci ile abone arasında belirlenen taahhüt süresi 24 ayı geçemeyecek. Tüketiciye sözleşmede; taahhüdün süresi, tarifenin taahhütsüz ücreti ve varsa taahhüt süresi boyunca ödenecek ortalama aylık ücreti, fesih halinde abone tarafından katlanılmak zorunda kalınabilecek tutarlara ilişkin azami ve asgari cayma bedeli konusunda bilgi verilecek.

İşletmeciler, taahhüt alınmadan önce ayrı bir sayfa olarak kolay ve anlaşılabilir bir taahhüt özetini tüketicinin bilgilendirilmesini teminen ispatlanabilir bir şekilde tüketiciye sunacak.

Elektronik haberleşme işletmecileri, tarifelerini tüm mecralarda aynı ve tekil bir isimle tanıtacak. Her bir tarife için, tekil bir isim belirlenecek ve abonelerin tarifelere dair detaylı bilgilere söz konusu tekil ismi kullanarak erişebilmesine imkân sağlanacak.

İşletmeciler, internet sayfalarında halen uygulamada olan tariflerin yanı sıra son 2 yıl içinde yürürlükten kaldırılan tarifelere de yer verecek.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR