Dolar $
32.6
%0.22 0.07
Euro €
34.8
%0.15 0.05
Sterlin £
40.53
%-0.15 -0.06
Çeyrek Altın
4068.71
%0.03 1.37
SON DAKİKA
Mobilya - Dekorasyon Cuma 12 Ağustos 2022 15:43

MOBİLYA SEKTÖRÜ BU ZİRVEDE BULUŞACAK

Türkiye'nin en önemli mobilya ve yatak markalarının tek çatı altında toplandığı Mobilya ve Yatak Sanayicileri Derneği (MOYSAD) tüm Türkiye'yi kapsayacak sektör buluşmaları etkinliği için geri sayıma başladı. Türkiye'nin en önemli mobilya üretim merkezlerinden; İstanbul, Ankara, İzmir, Kayseri ve İnegöl'de yapılması planlanan buluşmaların startı ise Eylül ayında Kayseri'de verilecek.

Mobilya sektörü bu zirvede buluşacak

Türkiye’yi mobilya üretim ve ihracatında dünyanın en büyük 5 ülkesinden biri haline getirmek amacıyla çalışmalarını sürdüren dernek, söz konusu hedefe ulaşmak için öncelikle kaleyi içten güçlendirmek gerektiği düşüncesinden hareketle sektörün iç piyasadaki gücünü artırabilmek adına hamlelerine başladı. Mobilya sektöründeki birleştirici gücünü Eylül ayında start vereceği “Mobilya Sektör Buluşmaları”nda ortaya koymaya hazırlanan MOYSAD, söz konusu etkinliklerde sektörünün geleceğini mercek altına alacak.

Tüm bileşenler bir arada yer alacak

Mobilyanın vücut bulduğu; kumaştan kauçuğa, yaydan süngere kadar olan tüm bileşenlere yönelik sektörün en ince detaylarına kadar masaya yatırılarak inceleneceği etkinliklerde sorun ve çözüm önerileri ile birlikte sektörün bir üst seviyeye taşınması hedefleniyor. 

Mobilya sektörünün beş merkezi 

Ünlü isimlerin moderatörlüğünde İstanbul, Ankara, İzmir, Kayseri ve İnegöl’de düzenlenecek olan sektör buluşmalarında ilgili merkezlerde mobilyaya hayat veren sektörün öncü firma ve markaları paneller serisinde bir araya gelirken ikili görüşmelerle de olası iş birliklerini değerlendirme imkânı bulacak.

İlk durak Kayseri

Eylül ayından başlayarak, her ay bir bölgede yapılacak sektör buluşmalarının ilki Kayseri’de düzenlenirken, Ekim’de İnegöl, Kasım’da Ankara, Aralık’ta İzmir ve Ocak ayında da İstanbul söz konusu buluşmalara ev sahipliği yapacak. Sektör dernekleri, ticaret ve sanayi odaları ve bölgedeki Sivil Toplum Örgütleri ile iş birliklerinin yapılacağı buluşmalar kapsamında sektörün tüm sorunlarına da çözüm yolları aranacak. 


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR