Dolar $
32.49
%0.21 0.07
Euro €
34.59
%0.3 0.1
Sterlin £
40.45
%0.09 0.03
Çeyrek Altın
4068.79
%-0.19 -7.47
SON DAKİKA
GÜNDEM Perşembe 22 Ekim 2020 09:08

"SESLERİ YÜKSELTMEYE ÇAĞIRIYORUZ"

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Yerli Düşünce Derneği (YDD) Onursal Başkanı Yalçın Topçu Türk-İslam dünyasındaki aydınları Azerbaycan'ın yanında seslerini yükseltmeye davet etti.

"Sesleri yükseltmeye çağırıyoruz"

Yerli Düşünce Derneği adına açıklamalarda bulunan Yalçın Topçu Azerbaycan’ın 28 yıldır Ermeni işgali altında bulunan Karabağ topraklarını kurtarmak için verdiği mücadelede Türkiye ve birkaç ülke dışında hiçbir ülkenin Azerbaycan’ın yanında olmadığını ve dünyanın Mütecaviz Ermenistan yönetimine, BM’nin dört kararını hâlen uygulatamadığını belirterek, Ermenistan’ın sivil katliamlarına sessiz kalanları kınadıklarını belirtti.

Tarihten örnekler vererek açıklama yapan Topçu, 100 yıl önce Çanakkale Savaşı ve Kurtuluş Savaşı verdiğimiz yıllarda Türk-İslam dünyasında yaşayan ve Türkiye için şiirler yazan hatta rüyasında sevgili Peygamber Efendimizi görerek Efendimize Çanakkale Şehitleri’nin kanını getirdim diyen aydınların yaşadığını söyleyen Topçu, Pakistanlı Muhammed Allame İkbal’in rüyasında gördüğü Resûl-i Ekrem (S.A.V.) efendimizin İkbal’e, “bana ne getirdin” diye sorması üzerine İkbal’in, “Hiçbir şeyim yoktur yalnız bir şişe getirdim size, içinde Çanakkale Şehidinin kanı vardır. Mübarektir Ya Resulallah” dediğini söyleyen Topçu, “Allame Muhammed İkbal bugün sağ olsaydı eğer, sanıyorum ki bu sefer de Efendimize terör devleti Ermenistan’ın füzeleri altında henüz 1 yaşındayken gece uykusunda şehit olan Genceli Medine’nin bir şişe kanını takdim eder, ve “Mübarektir Ya Resulallah” derdi. Ve bugün sağ olsaydı eğer Türkistan’ın şehidi Abdülhamit Süleyman Çolpan. Sanıyorum ki 100 yıl evvel İstiklal ordularımız için yazdığı “Tufan” şiirini bugün de Azerbaycan’ın kahraman ordusu için yazar ve şöyle seslenirdi: “Güney Kafkasya Kışlağının Muzaffer Ordularına. Ey Kür! Ey Aras! Ey Azadlık erleri! Şuşa’daki Molla Penah Vakıf’ın kabrine, Cıdır Ovası’ndan Hâr-ı Bülbül götürüp boy verene kadar ileri!” der ve bugün sağ olsaydı Şehit Mağcan Atamız, 100 yıl evvel Kurtuluş Şavaşı veren ordumuz için yazdığı “Uzaktaki Gardaşıma” şiirini bugün de uzaktaki Azerbaycanlı kardeşleri için yazar ve şöyle derdi:  “Türk'ün canı gerçekten hasta mı, bitti mi hâli. Yürekteki ateş söndü mü, kurudu mu damarında kaynayan atalar kanı?” diye seslenirdi.” diyen Topçu, Türk ve İslam dünyasında yaşayan aydınlara seslenerek, “Türk-İslam dünyasının sanatçı, akademisyen, yazar, düşünür ve fikir insanlarını ve bir buçuk milyar Müslüman kardeşimizi Azerbaycan’ın yanında seslerini yükseltmeye davet ediyoruz.” dedi.

Topçu, 21 Ekim’in “Dünya Gazeteciler Günü” olduğunu hatırlatarak, “Halkın ve hakkın yanında olan bütün gazetecilerin gününü Yerli Düşünce Derneği ve Dergisi mensupları olarak kutluyor, son olarak da Ata yurdumuz Özbekistan’ın 21 Ekim Ulusal Dil Bayramı Günü Kutlu Olsun” dedi.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR