Dolar $
32.56
%0.03 0.01
Euro €
34.92
%0.16 0.05
Sterlin £
40.59
%0 0
Çeyrek Altın
3975.07
%0.02 0.9
SON DAKİKA
DÜNYA Salı 28 Haziran 2022 12:22

TEMMUZ'DA ÇEYREK PUANLIK FAİZ ARTIŞINI YİNELEDİ

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde politika yapıcıların rekor enflasyonla mücadele etmek için hazır olduğunu söyledi. Temmuz'da çeyrek puanlık faiz artış planını yineleyen Lagarde enflasyon tehdidi artarsa daha hızlı hareket edeceklerini belirtti.

Temmuz'da çeyrek puanlık faiz artışını yineledi

Portekiz'deki bir bankacılık forumunda konuşan Lagarde Temmuz toplantısında 25 baz puanlık faiz artış planını yinelerken gerekirse daha hızlı hareket etmeye hazır olduklarını söyledi. Lagarde "Eğer daha yüksek enflasyonun beklentileri tehdit ettiğini görürsek teşvikleri daha hızlı bir şekilde geri çekeriz" dedi.

Enerji ve gıda şoklarının büyüklüğünün enflasyonda belirsizlik yarattığını, enflasyonun hizmet sektöründe de yaygın şekilde de artmaya başladığını ifade eden Lagarde enflasyon baskılarının artabileceğine, enflasyon şoklarının büyümeyi de olumsuz etkilediğine dikkat çekti. Buna rağmen pozitif büyüme beklediklerini vurguladı.

Lagarde "Eylül sonrası faiz artışlarında kademel, ve sürdürülebilir bir patikada ilerleyeceğiz" şeklinde konuştu.

Avrupa Merkez Bankası, Rusya'dan enerji ithalatını kesmenin resesyonu tetikleyeceğine dair endişelerin gölgesinde rekor yüksek enflasyonu kontrol altına almak için 10 yılda ilk kez faiz artırımına hazırlanıyor.

AMB yetkilileri son toplantıda 25 baz puan faiz artışı mesajı vermişti.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR