tag:gazetebirlik.com,2015:cid-26 Analiz Gazetesi Analiz Gazetesi 2024-03-22T09:52:50+03:00 1 dolara Avrupa'ya gidebilirsin! https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/1-dolara-avrupaya-gidebilirsin-3929/

AJet’in Türkiye’den yurt dışına uçuşlarda 1 USD + vergilerden başlayan, yurt dışından Türkiye’ye uçuşlarda 1 EUR + vergilerden başlayan avantajlı fiyatlarıyla biletinizi hemen alın, birbirinden güzel şehirlerde unutulmaz anılar biriktireceğiniz bir seyahate hazır olun.

Biletleme Tarihleri: 22 Mart 2024 00:00 (Dahil) - 24 Mart 2024 23:59 (Dahil)

Uçuş Tarihleri: 31 Mart - 31 Mayıs 2024

Kural & Koşullar:

22 Mart 2024 00:00 (Dahil) - 24 Mart 2024 23:59 (Dahil) tarihleri arasında alınacak biletler için geçerlidir.

31 Mart – 31 Mayıs 2024tarihleri arasındaki uçuşlar için geçerlidir.

Kampanya kapsamında vergiler ve harçlar hariç ücret üzerindenTürkiye’den yurt dışına uçuşlarda 1 USD’den başlayan, yurt dışından Türkiye’ye uçuşlarda 1 EUR’dan başlayan ücretler uygulanacaktır.

Kampanya, Türkiye çıkışlı yurt dışı varışlı (Kuzey Kıbrıs hariç) ve yurt dışı çıkışlı Türkiye varışlı direkt uçuşları kapsamaktadır.

Kampanya 50.000 koltuk sayısı ile sınırlıdır.

Kampanya sadece AJet tarafından gerçekleştirilen tarifeli seferlerde geçerlidir.

Kampanya AJet web sitesi ve mobil uygulamasında geçerlidir. AJet mobil uygulamasını aşağıdaki QR kodu okutarak indirebilirsiniz.

Kampanya kapsamında alınan biletlerde iptal, iade ve değişiklik işlemlerinde orijinal bilet kuralları geçerlidir.

Bu kampanya diğer kampanya ve indirimlerle birleştirilemez.

AJet, kampanya ile ilgili kural ve koşulları, tanımları ve diğer bilgileri değiştirme ve herhangi bir zamanda teklifi iptal etme hakkını saklı tutar.

AJet, kurallara aykırı olduğu tespit edilen durumlara karşı yasal işlem yapma hakkını saklı tutar.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
THY'nin Şubat 2024 trafik sonuçları https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/thynin-subat-2024-trafik-sonuclari-2089/

Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklama şöyle:

''Şubat 2023 döneminde 4,9 milyon olan toplam yolcu sayısı, 2024 yılının aynı döneminde yüzde 25,4 artarak 6,1 milyon, dıştan dışa transfer yolcu sayısı Şubat 2023 döneminde 2,1 milyon iken, 2024 yılının aynı döneminde yüzde 14,6 artarak 2,4 milyon, yolcu doluluk oranı Şubat 2024 döneminde 2023 yılının aynı dönemine göre değişmeyerek yüzde 81,3 olarak gerçekleşmiştir. Aynı dönemde yurt dışı doluluk oranı yüzde 80,9, yurt içi doluluk oranı ise yüzde 85,1 olmuştur. Toplam Arz Edilen Koltuk Km (AKK), Şubat 2023 döneminde 15,4 milyar iken, 2024 yılının aynı döneminde yüzde 19,5 artarak 18,4 milyar olarak gerçekleşmiştir. Taşınan kargo-posta, Şubat 2023 döneminde 101,9 bin ton iken, 2024 yılının aynı döneminde yüzde 45,6 artarak 148,4 bin ton olarak kaydedilmiştir.''

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Uluslararası Havacılıkta Kadın Kuruluşu'nun Türkiye Lansmanı Yapıldı https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/uluslararasi-havacilikta-kadin-kurulusunun-turkiye-lansmani-yapildi-8233/

Türk havacılık sektörünün aralarında Türk havayolu şirketleri, uçak ve motor üreticileri, sektör kuruluşları ve üniversiteler gibi farklı paydaşlarından lider kadınların deneyimlerini paylaştığı “Havacılıkta Lider Kadınlar – WAI Türkiye Kurucu Üyeleri” ve “Havada Bayrağı Taşıyan Kadınlar” başlıklı iki ayrı panelde kadın istihdamının Türk havacılığının geleceği için önemi, WAI Türkiye’nin bu alanda yürüteceği faaliyetlerle sektörün sürdürülebilir büyümesine yapacağı katkılar tartışıldı.

Boeing Türkiye ve Orta Asya Genel Müdürü Ayşem Sargın, “Çeşitlilik ve kapsayıcılığın inovasyon ve ilerlemeyi sürdürmek için son derece önemli olduğuna inanıyoruz. Kadınların havacılık sektöründe artan oranda yer alması için çabalarımızı sürdürüyoruz. Havacılık sektörünün yetenek havuzunda daha fazla kadın olmasının sektörün geleceği açısından son derece kritik olduğunu düşünüyoruz. Bugün havacılık sektöründe kadın istihdamının hem dünyada hem Türkiye’de olması gereken noktadan çok uzakta olduğunu görüyoruz. Boeing olarak, Türk havacılık ekosisteminden ortaklarımızla yürütmekte olduğumuz faaliyetlerle binlerce genç kadına ve kız çocuğuna ulaşmaya ve onları havacılığa yönlendirmeye devam ediyoruz. Bugün lansmanını gerçekleştirdiğimiz WAI Türkiye aracılığıyla sektördeki paydaşların çabalarını tek bir çatı altında birleştirip büyütmeyi ve Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı’nın (ICAO) belirlediği yüzde 50 kadın istihdamı hedefine ülkemizin de hızla ulaşmasına katkı vermeyi arzuluyoruz.” açıklamasında bulundu.

Faaliyetlerine 1990 yılında ABD’de başlayan ve resmi kuruluşunu 1994 yılında tamamlayan WAI, kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olarak havacılık ve uzay sektörünün tüm çalışma alanlarında daha fazla kadının yer almasına yönelik faaliyetlerde bulunuyor. Bu alanda en büyük kuruluş olan WAI’nin, aralarında 400’ün üzerinde şirket ve kuruluşun yanı sıra sektör profesyonelleri, havacılık tutkunları ve üniversite öğrencilerinin bulunduğu tüm dünyada 17.000’den fazla aktif üyesi bulunuyor. 

WAI, tüm dünyada kapsayıcı, sürdürülebilir bir havacılık ve uzay sektörü inşasına katkı sunmak, kadınları ve kız çocuklarını bu sektörde kariyer yapma doğrultusunda cesaretlendirmek üzere mevcut ve gelecekteki iş gücüne yatırımlarda bulunuyor. Bu kapsamda yürüttüğü eğitimler, atölyeler, burs ve mentörlük programlarıyla üyelerini desteklemenin yanı sıra onları sektör profesyonelleriyle bir araya getirerek kariyer olanakları sağlıyor. 

 

Türkiye’de Boeing 

Dünyanın en büyük havacılık şirketi olan Boeing, Türkiye’de uzun yıllara dayanan köklü bir geçmişe sahiptir. Boeing, küresel bir tedarikçi üssünün kabiliyetlerini küresel ölçekte ekonomik fayda yaratmak, sürdürülebilirlik ve toplumsal etki için kullanmaktadır. Boeing ekipleri, geleceğe yönelik yenilikler geliştirmeyi ve şirketin temel değerleri olan güvenlik, kalite ve dürüstlüğü yaşatmayı hedeflemektedir. Türkiye’deki iş birlikleri ve ortaklıklarıyla büyüyen Boeing, Türkiye’nin hızla gelişen havacılık sektörünü geçmişten bugüne desteklemiştir. Boeing, Türk havacılık sektörünü küresel bir oyuncu haline getirme amacıyla, 2017 yılında Boeing Türkiye Milli Havacılık Planı’nı hayata geçirmiştir. Sanayi, Teknoloji, Servis-Bakım ve Nitelikli İnsan Gücü olmak üzere dört alandan oluşan Milli Havacılık Planı, Boeing ile Türkiye arasındaki ilişkiyi stratejik bir ortaklığa taşımış ve Boeing’in Türkiye’de, Türkiye ile birlikte büyümesi için iş birliği çerçevesini oluşturmuştur. 


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Emirates, 950 milyon ABD Doları tutarında yeni bir mühendislik merkezi inşa edecek https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/emirates-950-milyon-abd-dolari-tutarinda-yeni-bir-muhendislik-merkezi-insa-edecek-3938/

1 milyon metrekareye yayılan mühendislik kompleksi, herhangi bir havayolu şirketi tarafından işletilen en büyük ve en gelişmiş mühendislik kompleksi olacak. Ayrıca, Dubai'nin dünya çapındaki havacılık altyapısına da destek sağlayacak.

Emirates'in uçak filosunu ve 2040'lı yıllara kadar operasyon gereksinimlerini desteklemek amacıyla inşa edilen tesis, diğer havayolu operatörlerine potansiyel olarak sunulan yedek kapasiteyle aynı zamanda Orta Doğu'daki ticari havacılık mühendisliği hizmetleri için en üst seviyede bir merkez olacak.

Emirates Havayolu ve Grubu Başkan ve CEO’su, Majesteleri Şeyh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Dubai Airshow'daki yatırım hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Bu önemli yatırım, Emirates'in ve havacılık sektörünün gelecekteki büyümesine olan güvenimizin bir göstergesidir. Yeni tesis; bakım, onarım, revizyon (MRO) ve uçak filomuzun tüm mühendislik gereksinimleri söz konusu olduğunda Emirates'in tamamen kendi kendine yeterli olmasını sağlayacak. Bu da bize operasyonel istikrar, esneklik ve kalite güvencesi veriyor. Bölgenin havacılık sektörünün öngörülen büyümesiyle birlikte, Emirates'in yeni mühendislik tesisi aynı zamanda en üst seviyedeki merkez olarak kilit bir rol oynayacak ve havacılık tedarik zincirindeki global oyuncuları da katılımları için cezbedecek. Ayrıca, binlerce ustalık gerektiren teknik iş yaratarak Dubai ekonomisine değer katacak.”

Emirates'in yeni mühendislik tesisi; rutin uçak kontrollerinden siparişli boya işlerine, hafif ve ağır bakım programlarından motor onarımı ve testlerine, kabin içi donanımlardan uçak dönüşümlerine kadar tüm uzman uçak mühendisliği hizmetlerini yerine getirecek donanıma sahip olacak.

Tesisler, Proje Yönetimi, Grup Satın Alma ve Tedarik Zincirinden Sorumlu Emirates Grup Genel Müdür Yardımcısı Ali Mubarak Al Soori ise konu hakkında şunları söyledi: “İlk aşamadaki inşaat çalışmalarının 2024'te başlaması ve 2027'de tamamlanması bekleniyor. Emirates'in filosunun büyümesi ve operasyonel gereksinimleri doğrultusunda, ikinci aşamada kapasiteyi potansiyel olarak iki katına çıkaracak şekilde daha fazla genişleme için hazırlıklar yapıldı. Yeni Emirates Mühendislik kompleksi aynı zamanda kompleks boyunca yeşil yapı malzemelerinin kullanımı, tüm kampüsteki çatılara güneş panelleri kurulumu, yağlar ve atık sular için geri dönüşüm sistemlerinin kurulması da dahil olmak üzere sürdürülebilirliği tasarımına dahil edecek.”

Projenin ilk aşamasının ardından tamamı F Koduna (A380) kadar her boyuttaki ticari uçağı taşıma kapasitesine sahip 8 bakım ve 1 boya hangarı, bir motor çalıştırma tesisi, yaklaşık 20 destek atölyesi, büyük depolama tesisleri ve yönetim ofisleri hazır olacak.

Dubai International'daki (DXB) mevcut Emirates Mühendislik Merkezi, havayolunun operasyonlarını desteklemeye devam edecek. DWC'deki yeni kompleks ise başlangıçta aşırı iş yükünü ve daha uzun yerde kalma süresine sahip uçakların ağır bakım programlarını yönetecek.

ADP Ingénierie proje danışmanı olarak atandı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
DHMİ'nin seyrüsefer gelirlerine ilişkin düzenleme yapıldı https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/dhminin-seyrusefer-gelirlerine-iliskin-duzenleme-yapildi-2627/

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, DHMİ'nin, Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatından elde ettiği gelirleri hariç, mal ve hizmet satışları gayrisafi hasılatının yüzde 14'ünün Bakanlığa aktarılması kararlaştırıldı.

Karar, 1 Ocak 2024'ten itibaren geçerli olacak.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
İstanbul havalimanlarını kullanan yolcu sayısı 100 milyonu geçti https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/istanbul-havalimanlarini-kullanan-yolcu-sayisi-100-milyonu-gecti-2934/

Kovid-19 salgını sürecinde büyük ölçüde azalan hava trafiği ve yolcu sayısında 2022'de başlayan yükseliş bu yılın 11 ayında da devam etti.

İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanlarında bu yılın 11 ayında ağırlanan yolcu sayılarında 2022'ye kıyasla önemli artış kaydedildi.

- İstanbul Havalimanı'nı 11 ayda 70 milyondan fazla yolcu kullandı

AA muhabirinin Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğünün internet sitesinden derlediği bilgilere göre, İstanbul Havalimanı'nda bu yılın ocak-kasım döneminde 70 milyon 396 bin 167 yolcu ağırlandı.

Bu yolculardan 16 milyon 926 bin 712'si iç, 53 milyon 469 bin 455'u ise dış hatlarda misafir edildi.

Geçen yılın ocak-kasım döneminde İstanbul Havalimanı'nın iç hatlardan 14 milyon 831 bin 436, dış hatlardan 44 milyon 284 bin 331 yolcunun kullandığı hesaplandı.

2022 yılının 11 ayında 59 milyon 115 bin 767 yolcunun seyahat ettiği İstanbul Havalimanı'nda, önceki yıla göre 11 milyon 280 bin 400 yolcu artışı olduğu belirlendi.

Geçen yılın aynı dönemine göre yolcu sayısı yüzde 19 arttı.

- Sabiha Gökçen'de yolcu sayısı 5 milyondan fazla arttı

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan, bu yıl ocak-kasım döneminde iç hatlarda 16 milyon 242 bin 923, dış hatlarda ise 17 milyon 676 bin 767 yolcu uçtu. Bu dönemde, 33 milyon 919 bin 690 kişi havalimanından geliş ve gidiş yaptı.

Geçen yılın 11 ayında 14 milyon 22 bin 861 iç, 14 milyon 18 bin 267 dış hat olmak üzere 28 milyon 41 bin 128 yolcu bu havalimanında ağırlandı.

Bu yılın ocak-kasım döneminde havalimanından misafir edilen yolcu sayısı geçen yılın aynı dönemine göre 5 milyon 878 bin 562 ve yüzde 21 artış gösterdi.

İstanbul havalimanlarından bu yılın 11 ayında iç hatlarda 33 milyon 169 bin 635, dış hatlarda ise 71 milyon 146 bin 222 olmak üzere 104 milyon 315 bin 857 kişi misafir edildi.

Geçen yılın ocak ile kasım ayında 87 milyon 156 bin 895 olan İstanbul havalimanlarından uçan yolcu sayısı, bu yılın aynı döneminde 17 milyon 158 bin 962 kişi ve yaklaşık yüzde 20 arttı.

- Uçuş sayıları da artış gösterdi

Bu yılın 11 ayında İstanbul havalimanlarındaki gidiş ve geliş seferlerinde de artış yaşandı.

İstanbul Havalimanı'nda, bu yılın ocak-kasım döneminde iç hatlarda 117 bin 784, dış hatlarda 347 bin 470 sefer yapıldı. Bu havalimanından toplam uçuş 465 bin 254 olarak hesaplandı.

Geçen yılın 11 ayında toplam 388 bin 448 seferin icra edildiği havalimanında bu yıl 76 bin 806 ve yüzde 20 artış hesaplandı.

- Sabiha Gökçen'de 207 bin 688 uçuş yapıldı

Bu yılın 11 ayında Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 98 bin 211 iç, 109 bin 477 de dış hat olmak üzere toplam 207 bin 688 sefer düzenlendi.

Geçen yılın aynı döneminde 183 bin 34 uçuş icra edilen havalimanındaki sefer artışı ise 24 bin 654 olarak hesaplandı.

Atatürk Havalimanı'nda bu dönemde iç hatlarda 14 bin 222, dış hatlarda 9 bin 32 toplamda ise 23 bin 254 sefer yapıldı.

Geçen yılın aynı döneminde Atatürk Havalimanı'nda toplam 26 bin 106 uçuş yapılmıştı.

İstanbul havalimanlarından bu yılın ocak-kasım aylarında 696 bin 196, geçen yılın aynı döneminde ise 597 bin 588 sefer yapıldığı istatistiklere yansıdı.

Bu yılın 11 ayındaki sefer sayısının geçen senenin aynı dönemine göre 98 bin 608 ve yaklaşık yüzde 17 arttığı hesaplandı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Serhat Soğukpınar, Sabiha Gökçen Havalimanı CEO'su oldu https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/serhat-sogukpinar-sabiha-gokcen-havalimani-ceosu-oldu-4367/

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Soğukpınar, kariyeri boyunca ulaşım sektörünün önde gelen firmalarında uzun yıllar üst düzey yönetici olarak görev yaptı.

Soğukpınar'ın ataması Malaysia Airports Holdings Berhad Grubu (MAHB) ve IC Holding arasındaki stratejik iş ortaklığının önemli bir parçası. Bu atamanın ve stratejik işbirliğinin, İSG'nin mevcut güçlü yönetiminin etkinliğini daha da artırması bekleniyor.

- "Operasyonel mükemmellik yolunda stratejik iş birlikteliği"

Açıklamada görüşlerine yer verilen MAHB CEO Vekili Mohamed Rastam Shahrom, Soğukpınar'ın atamasının Malezya Havalimanları ve IC Holding arasındaki stratejik işbirliğinin başlangıcı niteliğinde olduğunu belirtti.

Shahrom, "IC Holding'in havalimanı işletmeciliği konusundaki engin tecrübesi ile hizmette mükemmellik ve sürdürülebilir başarıyı elde etme hedeflerimiz doğrultusunda çalışacağız. Bu iş birlikteliğinin ileriye dönük her iki taraf için de değer yaratmasını ve bizleri ortak hedeflerimize daha da yakınlaştırmasını umuyoruz." ifadelerini kullandı.

IC Holding CEO'su Murad Bayar da Malaysia Airports ile hayata geçirdikleri bu işbirliği anlaşmasının, Asya bölgesindeki yeni yatırımları açısından önemli fırsatlar sunduğuna ve IC Holding’in bu coğrafyadaki varlığını ve etkinliğini artırma potansiyeli taşıdığına dikkati çekti.

Bayar, "IC Holding, havalimanı işletmeciliği konusunda uzun yıllara dayanan tecrübesiyle, havalimanı inşaatı ve yönetiminde küresel çapta saygın bir şirket konumunda. IC Holding’in farklı şirketlerinde uzun yıllara dayanan yönetim deneyimiyle Serhat Soğukpınar'ın, yeni dönemde İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nın yönetimine atanması da iki grup arasında bilgi birikim paylaşımı ve potansiyel iş birliği geliştirme konusunda stratejik bir adım özelliği taşıyor." değerlendirmesinde bulundu.

- Soğukpınar, birçok havalimanı projesinde aktif rol oynadı

Ankara Esenboğa Havalimanı ve Antalya havalimanlarında 20 yılı aşkın süre farklı kademelerde görevler yaparak liderlik deneyimi kazanan Soğukpınar, 2015'ten 2019'a kadar Antalya Havalimanı'nda CEO olarak görev yaparak havacılık sektöründeki tecrübesini daha da artırdı.

IC Holding'deki görevi süresince çok sayıda önemli projede yer alan Soğukpınar, İzmir Adnan Menderes Havalimanı dış hatlar terminali, Antalya Havalimanı ikinci pist ve dış hatlar terminali ile Ordu-Giresun Havalimanı inşaatlarına da katkıda bulundu.

Soğukpınar, halen aralarında Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu İşletmesi, Sakarya Karasu Limanı Yatırım ve İşletmesi, Kuzey Ege Otoyolu İşletmesi, İstanbul Lojistik Park Yatırım ve İşletmesi gibi kritik altyapı şirketlerinin yönetimini yapan IC Holding Ulaştırma ve Altyapı Grup Başkanlığı görevini yürütüyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
AirChina, Çin üretimi 17 yerli yolcu uçağı satın alacak https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/airchina-cin-uretimi-17-yerli-yolcu-ucagi-satin-alacak-1847/

Şanghay Borsası'na yaptığı bildirime göre şirket, orta mesafe yolcu uçağı C919'dan 6 ve kısa mesafe bölgesel yolcu uçağı ARJ21'den 11 sipariş verdi.

AirChina, C919'ları her biri 108 milyon dolar, ARJ21'leri ise her biri 38 milyon dolar baz fiyattan satın almak üzere anlaşmaya varırken, nihai fiyatta indirim yapılabileceği belirtildi.

Uçakların 2024 ve 2025 yılları içinde teslim edilmesi planlanıyor.

Anlaşmada, piyasaya yeni sürülen C919 yolcu uçağı için ilk satışlardan daha yüksek bir baz fiyat belirlenmesi dikkati çekti.

Devlete ait China Eastern havayolu şirketi, 2021'de tanesi 99 milyon dolardan 5 adet C919 satın almak üzere COMAC ile anlaşmaya varmıştı.

C919'un ilk teslimatı 9 Aralık 2022'de yapılmış, uçak ilk ticari seferini 28 Mayıs'ta Şanghay ile Pekin arasında yapmıştı.

China Eastern, 28 Eylül'de 2024 ile 2031 arasında 100 C919 daha satın almak üzere anlaştıklarını duyurmuştu.

Çin'in büyük oranda yerli üretim ilk orta mesafe yolcu uçağı olan C919, "Boeing 737" ve "Airbus 320" model yolcu uçaklarının muadili olarak görülüyor.

Dünyada sivil havacılık sektöründe en yaygın kullanılan uçak tipi olan tek koridorlu ve dar gövdeli yolcu uçağının piyasaya girmesiyle Çin'in, ABD'li Boeing ile Avrupalı Airbus şirketlerinin egemenliğindeki yolcu uçağı pazarında pay sahibi olabileceği değerlendirmesi yapılıyor.

- Bütünüyle yerli nitelik taşımıyor

COMAC tarafından 2008'de geliştirilmeye başlanan C919, ülkenin bu alanda dışa bağımlılığını azaltmayı hedeflese de jet motoru ve kontrol yazılımları gibi kritik bileşenleri General Electric ve Honeywell gibi ABD şirketlerince üretildiğinden bütünüyle yerli nitelik taşımıyor.

ARJ21 yolcu uçakları da Boeing ortaklığı McDonnell Douglas'ın "MD-80" ve "MD-90" tipi uçaklarının Çin'de lisanslı montajlanmasıyla üretiliyor.

COMAC, ayrıca "C929" adını verdiği geniş gövdeli uzun mesafe yolcu uçağı modelini de geliştiriyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Özel Şoförlü Transfer Hizmetini yeniden başlatıyor https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/ozel-soforlu-transfer-hizmetini-yeniden-baslatiyor-9639/

Emirates'in özel şoförlü transfer hizmeti için www.emirates.com adresindeki "rezervasyonumu yönet" seçeneği, Emirates'in çağrı merkezleri ve seyahat acenteleri aracılığıyla da rezervasyon yapılabiliyor.

Bu ücretsiz hizmetin yeniden sunulmasıyla Emirates, Tokyo-Haneda'ya gidiş-dönüşlerde konforlu ve rahat bir yolculuk sağlayan kişiselleştirilmiş özel şoförlü transfer hizmeti deneyimi ile Japon premium yolcularına daha üstün hizmet sunacak. Emirates’in özel şoförlü transfer hizmeti geçtiğimiz Mart ayı itibari ile İstanbul Havalimanı uçuşları için de hayata geçmişti.

Emirates'in Şoför Hizmeti Hakkında:

Emirates, özel şoförlü transfer hizmetini ayrıcalıklı bir premium hizmet olarak sunuyor. First Class ve Business Class yolcularının seyahat deneyimlerini, havalimanına gidiş-dönüşte konforlu ve rahat bir yolculukla artırıyor. 70'ten fazla şehirde hizmet veren Emirates, her seyahat noktasında saygın araç tedarikçileri ve yetenekli sürücülerle iş birliği yapıyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
İki sektör devi yeni bir ortaklığa imza attı https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/iki-sektor-devi-yeni-bir-ortakliga-imza-atti-3459/

Kampanya; Türk Hava Yolları’nın sadakat programı içerisinde yer alan en büyük yerli otel zinciri Dedeman’ın, ülke genelindeki seçili otellerinde geçerli olacak. 

 

Bu kapsamda; Türk Hava Yolları Miles&Smiles üyeleri Dedeman’ın ülke genelindeki hizmete açık 25 otelinde gerçekleştirecekleri konaklamalarda 500 mile kadar mil kazanabilecek. Her otel için özel olarak belirlenen miller, konaklama sonrası ziyaretçilerin Miles & Smiles üyelik hesaplarına eklenecek. 

 

“Dedeman Misafirlerini Seyahatlerinin Her Aşamasında Ayrıcalıklı Kılmak İstiyoruz”

 

Misafirlerinin talep ve beklentilerini göz önünde bulundurarak markalarla gerçekleştirdikleri iş birliklerinin kapsamını sürekli geliştirdiklerini belirten Dedeman Hotels & Resorts International İş Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Sinan Mısırlı: “Ülkemizin lider otel zinciri Dedeman olarak hava yolu taşımacılığında dünya markası olan Türk Hava Yolları ile yeni bir ortaklığa adım atmaktan mutluluk duyuyoruz. 

 

İş birliğimiz kapsamında sadakat programımız Dedeman Loyal Club üzerinden, Miles&Smiles üyelerine sunduğumuz tüm avantajlar, misafirlerimizin beklentilerini karşılama konusunda hep bir üst seviyeye ulaşma vizyonumuzla birebir uyum içerisinde. Hedefimiz, Dedeman misafirlerinin yalnızca konaklamaları sırasında değil, seyahatlerinin her aşamasında kendilerini ayrıcalıklı hissetmeleri. Dedeman markası olarak; kuruluşumuzdan bugüne müşterilerimize her adımda Dedeman misafirperverliğini yaşatmak ve onlara genel hizmet anlayışının ötesinde bir deneyim sunmak bakış açımızın temelini oluşturuyor. 

 

Bu kapsamda Türk Hava Yolları bizim için sadece bir iş ortağı değil, misafir memnuniyeti odaklı bu çalışmamızda oldukça profesyonel bir çözüm ortağı oldu. İş birliğimizin uzun süre devam etmesini temenni ediyoruz” dedi. 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
"Hava trafik kapasitesini en az 2 katına çıkaracağız" https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/hava-trafik-kapasitesini-en-az-2-katina-cikaracagiz-2020/

Bakan Uraloğlu, Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pistinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 21 yıllık AK Parti iktidarı döneminde kara yolu, demir yolu, hava yolu ve denizcilik gibi ulaştırmanın her modunda ve haberleşme alanında ülkeye çağ atlattıklarını ve Cumhuriyet'in 100. yılının Bakanlık açısından çok önemli ulaşım ve haberleşme projelerinin hizmete açıldığı bir yıl olduğunu söyledi.

2023 yılında yapılan bazı hizmetleri anımsatan Uraloğlu, şunları aktardı:

"Hizmete aldığımız İstanbul Havalimanı-Kağıthane Metro Hattı, Atatürk Kültür Merkezi-Kızılay Metro Hattı, Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı, Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Kayseri Anafartalar-Hızlı Tramvay Hattı, Konya-Antalya Yolu ve Demirkapı Tüneli, Avrupa'nın en uzun çift tüplü kara yolu tüneli olan Zigana Tüneli, Yeni Foça Yat Limanı, TÜRKSAT Uydu Yer Sistemleri Yedeklilik Merkezi, Aydın-Denizli Otoyolu'nun 89 kilometrelik kesimi gibi nice projenin birçoğunun açılışını Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte gerçekleştirdik."

- "Vatandaşlarımızdan gelen talep üzerine ciddi bir kapasite artışına ihtiyaç duymaktaydı"

Bakan Uraloğlu, Türkiye Yüzyılı'na güçlü bir başlangıç yaptıklarını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye Yüzyılı'na emin adımlarla yürüdüklerini belirterek, "2023 yılının son günlerini idrak ederken, Cumhuriyet'imizin 100. yılına da yeni bir dev eseri, Sabiha Gökçen Havalimanı'mızın 2. pistini hizmete alarak veda etmenin haklı gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Sabiha Gökçen Havalimanı'mız her geçen gün artan yolcu sayısı ve vatandaşlarımızdan gelen talep üzerine ciddi bir kapasite artışına ihtiyaç duymaktaydı. Bu nedenle Sabiha Gökçen Havalimanı'nı yenilikçi ve vizyoner bir bakış açısıyla geliştirecek çalışmaları başlattık." ifadelerini kullandı.

Yeni piste ilişkin bilgi veren Uraloğlu, şöyle devam etti:

"3 bin 540 metre uzunluğundaki, en geniş gövdeli uçakların inebileceği 2. pistin yanı sıra üç adet taksi yolu, 62 uçak kapasiteli orta apron ve 40 uçak kapasiteli kargo apronu ile hava trafik kontrol kulesi, teknik blok, itfaiye ve garaj binası gibi 19 bin metrekare kapalı alana sahip üstyapı tesislerini de çağın en son teknolojisiyle yeniledik. 91 metre yüksekliğinde Hava Trafik Kontrol Kulemiz 9 Ocak 2023 tarihinden itibaren tüm hava trafik sistemleriyle birlikte 7/24 hava trafik operasyonuna hizmet vermektedir."

- "Hava trafik kapasitesini en az 2 katına çıkaracağız"

Uraloğlu, bugünden itibaren de hava trafiği açısından en verimli kullanım şekli olacağı ve maksimum kapasiteyi sağlayacağı için yeni pisti iniş, eski pisti ise kalkış amacıyla kullanacaklarını aktararak, "Böylece Sabiha Gökçen Havalimanı'mızın hava trafik kapasitesini en az 2 katına çıkaracağız. İlerleyen zaman içerisinde bunu 2,5 katına çıkarmış olacağız." dedi.

"Yol medeniyettir, yol gelişmedir, yol büyümedir" diyen Abdulkadir Uraloğlu, "Bu noktada Cumhurbaşkanımızın vizyonu doğrultusunda vatandaşlarımızın yaşam kalitesinin yükseltilmesine katkı sağlayan, güvenli, ekonomik, konforlu, hızlı bir ulaşım altyapısının oluşturulması Bakanlığımızın temel hedefi olmuştur. Bugüne kadar hayata geçirdiğimiz projelerle Türkiye Yüzyılı'na hazırız ve bu yüzyılı daha nice proje ve hizmetlerle taçlandırarak ulaşımın da yüzyılı yapacağız." ifadelerini kullandı.

Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Durmak Yok Yola Devam" sloganının tam da "ulaştırmacıların sloganı" olduğuna dikkati çekerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu sloganla yolumuza devam edeceğiz. Bu düşüncelerle Türkiye'nin geleceğine ışık tutacak her projede yanımızda olduğu ve desteklediği için Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum. Sabiha Gökçen Havalimanı 2. pisti ve tamamlayıcı yapıları inşa çalışmalarını başarıyla tamamlayan, en üst kademesinden en alt kademesine kadar tüm yüklenici firma ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür ediyor, başarılarının devamını temenni ediyorum."

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Sabiha Gökçen Havalimanı 2. pisti için geri sayım başladı https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/sabiha-gokcen-havalimani-2-pisti-icin-geri-sayim-basladi-9920/

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sabiha Gökçen Havalimanı 2. pistinin,  pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle açılacağını duyurdu.

Bakan Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda Habertürk Tv kanalında katıldığı canlı yayınında açıklamalarda bulundu. Uraloğlu, havalimanına dair bilgiler vererek “Sabiha Gökçen Havalimanı birkaç yıl içerisinde 40 milyon yolcu ağırlayacak bu kapsamda önce pisti bitirdik, şimdi de terminal yapacağız” dedi.  

Sabiha Gökçen Havalimanı’nın kapasitesini arttırmayı hedefliyoruz

Uraloğlu, “Türkiye'nin havacılıkta geldiği nokta ve gelmesini hedeflediği nokta anlamında ihtiyaçları tespit ediyoruz. Gerek yeni havalimanları yapıyoruz. Gerekse de mevcut havalimanlarının kapasitesini artırmaya çalışıyoruz.” diyerek Sabiha Gökçen Havalimanı 2. pistinin kapasitesini arttırmayı hedeflediklerini belirtti. Uraloğlu, “Mevcut havalimanının kapasitesinin arttırılmasıyla ilgili yaptığımız çalışmalardan bir tanesi 2. pist. Şimdi bizim şu anda Sabiha Gökçen Havalimanı'nda ortalama günlük 700 uçak hareketi var. Artık burası bazen 15-20 uçak taksi yolunda veya pist başında noktasında olabiliyor. Dolayısıyla bu ihtiyacı zaten biz görmüştük. Bu noktaya geleceğini hesaplamıştık. Onun için de 2. pistin yapımına başlamıştık.” dedi.

Yeni pisti Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın teşrifleriyle pazartesi günü açıyoruz

Uraloğlu, her türlü hava şartlarında iniş yapılabilecek olan havalimanlarından birinin Sabiha Gökçen Havalimanı olduğunu belirtti. 2. pist hakkında bilgi veren Uraloğlu, 3 bin 540 metre dedik. 60 metre genişliğinde dedik. En geniş gövdeli uçakların inebileceği havaalanı burası. Sonra biz sadece pist yapmadık. Aynı zamanda 62 uçaklık bir orta apron orada hayata geçirdik tekrar. Yine 40 uçaklık bir kargo apronu inşa etmiş olduk. 3 tane paralel taksi yolu var burada. İnen uçakların en kısa yoldan hızlıca pisti terk etmesi ya da en doğru yerden piste girmesi. 3 tane ki bunların her biri neredeyse bir pist uzunluğunda, 3 bin 520 metre,  3 bin metre ve 2 bin 400 metre civarında. Tüneller 1.520 metre. Yani bundan 20 yıl öncesine gidersek Türkiye'nin en uzun tünellerinden biriydi diyebilirdik ama şimdi en kısalarından bir tanesi oldu neredeyse. Bitirdik. Her türlü işlemini gerçekleştirdik. Saha düzenlemelerini birkaç gün içerisinde yine yapacağımız işler var. Arkadaşlarımız ona çalışıyor. İnşallah pazartesi günü de Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle beraber burayı açmış olacağız” şeklinde konuştu.

Sabiha Gökçen Havalimanı 40 milyon yolcu ağırlayacak 

Sabiha Gökçen Havalimanı 2. pistine ek terminal binası projesinin de hayata geçeceğini ifade eden Uraloğlu, “Piste inecek uçak, bu kadar yolcu, bir birkaç yıl içerisinde 40 milyonları geçeceğini düşünüyoruz. Bir terminal binası projelerini yaptık. Onların yapım şekliyle ilgili, çünkü burada bir biliyorsunuz yabancı bir ülke girişimcisi, yatırımcısı var. Malezyalılar var. O Malezyalılarla görüşüyoruz. Eğer onlarla doğru rakamlarda anlaşabilirsek terminali de onlara buyurun yapın deyip ona göre bundan sonraki şartları konuşacağız ya da diyeceğiz ki biz yapalım yine şartları konuşalım. Çünkü onların yaklaşık bir 10 yıllık daha burada işletme hakları var. Onu da planladık. Yani ilk etapta bir aciliyet durumu olursa eski terminalin kullanılması da, gündemde olacak. Yani 2-3 milyon yanlış hatırlamıyorsam bir kapasitesi var. Onu kullanabiliriz ama artık inşaat teknolojisi o kadar gelişti ki, çok hızlı yapabiliyoruz. Yani dolayısıyla burayı da biz hemen başladık mı bir yılda, bir buçuk yılda, iki yıl daha hemen yapabilecek durumdayız. Yani buradaki 36 milyon rakamlar, 40 milyonlara geldiğinde ya ne yapacağız gibi bir endişe içerisinde olmayalım” dedi.

Atatürk Havalimanı hizmet vermeye devam edecek 

Atatürk Havalimanı'n son durumu ile ilgili de bilgi veren Uraloğlu, havalimanının her halükarda hizmet vereceğini söyledi. Uraloğlu havalimanına inen günlük uçak sayısının 120 civarında olduğunu belirterek, “İşleyen bir düzen ve ciddi hangarlar var. Oradaki bir son pistimiz her halükarda koruyacağız. Yani onunla ilgili bir tasarrufumuz olmayacak. Orayı her halükarda kullanmaya devam edeceğiz. Ve o hangarlar vesaire bunu biraz konuşuyoruz onlar oradan taşımalı mıyız? Uçak bakım hangarları belli bir süre daha devam edecekler. Belki ilerleyen zamanda onların taşınması söz konusu olacak” dedi.

İstanbul Havalimanı'nda da genel havacılık hizmetleriyle ilgili bir terminal yapıldığını işaret eden Uraloğlu, “Bir kısım belki oraya kayacak. Özellikle şu kargo konusunda, dünya ticareti konusunda her geçen gün taşınan yük artıyor. Sadece bunu hangi ulaşım sistemiyle taşınacağıyla ilgili oranlar değişiyor. Havayolu, denizden, demiryolundan daha fazla. Mesela pandemi. Dolayısıyla o miktar her geçen gün artıyor. Ya bizim daha fazla kapasiteye ihtiyacımız var. Bizim için her tarafı kullanmamız söz konusu. Dolayısıyla orasını da yani belli bir müddet daha kullanacağız” diye konuştu. 

İstanbul Havalimanı’na yeni terminaller yapılacak 

İstanbul Havalimanı’nı projelendirirken 200 milyon yolcu hedefiyle tasarladıklarını ve bugün o hedefin 80 milyon yolcuya kadar ulaştığını belirten Uraloğlu, “200 milyon kapasite için hem yeni terminaller hem de yeni pistler elbette söz konusu olacak. Toplam 6 tane pist olacak. Onları ihtiyaç oldukça peyderpey yaparak trafiğe açmış olacağız. Aynı terminal kapasitesini de yeni terminaller yaparak orayı yöneteceğiz inşallah. Proje olarak var. Bu gidişe göre dediğim gibi artık trafik artışına göre. Yani o kadar hızlı iş yapabiliyoruz ki. Yani tutup da 3 sene sonra kullanacağımız 5 sene sonra kullanacağımız terminali veya pisti bugünden yapmanın anlamı yok. Onların hangi zaman diliminde yapılabileceğini biz biliyoruz. İstanbul Havalimanı'nda hiçbir zaman artık terminal kapasitesi doldu. Pist sayısı yeterli değil, demeyeceğiz” ifadelerini kullandı.  

Biz batıya ne yaptıysak Doğu ve Güneydoğu Anadolu’ya da onu yaptık

Uraloğlu, 2002’de 26 tane olan havalimanın, mevcut durumda 57’e yükseldiğini ve Türkiye’nin her noktası eşit ulaşım hizmeti götürdüklerini vurguladı.  “İnşaat halinde Yozgat Havalimanımız devam ediyor. Çukurova devam ediyor. Bayburt devam ediyor. Trabzon'a da oranın ilgili bir durum oldu. İşte yeni bir planlamamız. Yer kalmamış. Hani gerçekten yapılması gereken yere yaptık. Bazen işte doğu, güneydoğuyu ulaştırmada ihmal ettiğimiz söylemleri oluyor. Şöyle bakarsanız hiç alakası yok. Yüz ölçümlere göre havaalanı sayesinde bakın tam dediğiniz gibi Türkiye'nin her tarafına biz ihtiyacı olan neyse onu yapmaya çalışıyoruz” açıklamasında bulundu. 

Uçak bilet fiyatlarında ortalama rakam bin 150 lira

Yolcu sayısı az olan yerlere uçakla seyahatin tercih edilmesi için tavan fiyatlarını sınırlı tutarak teşvik verdiklerini ifade eden Uraloğlu, “Aşağı yukarı yüzde 50’den fazlası 1000 liralar civarında. Hatta ortalaması 1.650 dedik. Bütün biletlerin satış ortalaması 1.150 lira civarında. Bir kere 600 liraya da bilet var. 800’e de var. 1000’e de var. 1.650 liraya da var yüzde 15’lik kısmı da 2 bin 500 liraya hani o da firmaların artık can suyu olsun yaklaşımıyla zaten daha şey satılıyor ama bu dediğiniz mesela daha turistik bölgelere birazcık daha limiti biraz yüksek, diğerlerinin daha düşük” şeklinde konuştu. 

Hatay Havalimanı’nda başlatılan yenileme çalışmaları devam ediyor 

6 Şubat Kahramanmaraşlı merkezli depremlerde ağır hasar alan Hatay Havalimanı hakkında bilgi veren Uraloğlu, yapılan çalışmalar sonucu, pist için en uygun yerin mevcut konumu olduğunu ifade etti. “Çok detaylı TÜBİTAK ve ODTÜ’yle görüştük. Onların görüşlerini aldık. Oradaki son duruma depremin son durumuna göre arazi kodu 76 metre. Oradaki taşkın kodu da aşağı yukarı 80 metre civarında. Belki 82 metre civarında taşkın kodu. Bütün yani en olumsuz hava şartlarında biz orayı 82,5 metreye pisti çıkarıyoruz. Dolayısıyla o taşkın da etkilenmeyecek seviyeye getireceğiz. Ve oradaki depremde bozulmuş olan bu geçirimsiz duvarlar var suyun girişini engeller. Onları yenileyeceğiz ve dolayısıyla oradaki hani güvenliği sağlamış olacağız” dedi.

Bakanlık olarak olası bir deprem için hazırlıklarımızı yapıyoruz 

Bakanlık olarak olası bir  deprem için hazırlıkların tam anlamıyla sürdürüldüğüne dikkati çeken Uraloğlu, “Bütün bakanlıklar tarafından, ulaştırma yapılarıyla ilgili, ulaştırma yapılarından, su iletim hatlarından, doğal gaz hatlarına, enerji nakil hatlarına kadar deprem yönetmeliğini bizim bakanlığımıza görev verilmişti. Ve o deprem yönetmeliğini çıkardık. Öncelikle tabii kendi sorumluluğumuzdaki bütün yapıları gözden geçiriyoruz. Allah korusun olası bir İstanbul depreminde mesela; Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün askı halatlarını değiştiriyoruz. İstanbullu bunun farkında değil. Niye değil? Onları rahatsız etmemek için gece 12 ile sabah 5 arasında bunu yapıyoruz. Bütün viyadükler de bunu yapıyoruz. Aynı şekilde havalimanlarında şu baştan gözden geçir yani havalimanlarındaki en kritik yapı zaten pist yapıları. Onları gözden geçiriyoruz. Varsa buralara takviye yapıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Pegasus 2024'te yüzde 12 büyümeyi hedefliyor https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/pegasus-2024te-yuzde-12-buyumeyi-hedefliyor-1130/

Güliz Öztürk, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, 11 Aralık itibarıyla Mısır'da üçüncü noktaları olan İskenderiye'ye Sabiha Gökçen'den uçmaya başladıklarını, ayın ikinci yarısında da Sabiha Gökçen'den Kutaisi, Dortmund ve Birmingham'a, İzmir'den Varşova'ya, Antalya'dan Varşova ve Krakow'a uçmaya başlayacaklarını söyledi.

Öztürk, "18 Ocak itibarıyla uçuş ağımızdaki 50. ülkemiz olan Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'e de Sabiha Gökçen'den haftada 2 frekans uçmaya başlayacağız. Yeni rotaları her zaman değerlendirmeye devam ediyoruz." diye konuştu.

2022 yılının yaz sezonunda, Kovid-19 nedeniyle uygulanan sınır yasaklarının kaldırılması sonrası seyahat talebinde çok seri bir canlanma gerçekleştiğini belirten Öztürk, "Uzun süredir ertelenmekte olan bu talebin yoğun bir şekilde piyasaya akması, bu talebi karşılamaya hazır olan ulaşım ve konaklama sektörü paydaşları açısından önemli bir fırsat yarattı. Biz pandemi süresince de kendimizi pandemi sonrasına hazır tutmaya odaklanmıştık. Çalışma arkadaşlarımızla planlarımızı talep geri döndüğünde kapasitemizi en hazır şekilde bu talebi karşılayabilmek üzerine kurgulamıştık. Sonuçta misafirlerimize çok iyi bir hizmet sağlayarak 2022 yılını sektörümüzde global anlamda ön plana çıkan bir finansal performansla kapattık, kendi tarihimiz açısından da yeni rekorlara imza attık." dedi.

Öztürk, 2023 yılına seyahat talebinde normalleşme yaşanacağını bilerek hazırlandıklarını ve planlamalarını buna göre yaptıklarını, şu ana kadarki gerçekleşmelerin de beklentileri paralelinde olduğunu ifade etti.

2022'den sonra 2023 yılında da sektör ortalamalarının çok üzerinde kapasite artışı kaydettiklerini ve yılı Kovid-19 öncesi kapasiteleri yüzde 30'dan fazla artırmış olarak kapatacaklarını dile getiren Öztürk, şöyle devam etti:

"Yapılan hesaplamalarda Avrupa'nın toplam kapasitesinin daha yeni yeni 2019 seviyesine ulaştığı görülüyor. Bunu pek çok finansal parametrede sektördeki öncü konumumuzu koruyarak başarıyor olmamız bizim için ayrıca bir gurur kaynağı. 2022 yılını faaliyet karlılığı performansımız açısından takip ettiğimiz faiz, vergi, amortisman öncesi kar marjında yüzde 34,1'lik gerçekleşmeyle, global olarak en önlerde tamamlamıştık. 2023 yılı için de yine bu parametrede yüzde 30'larda bir gerçekleşme yönündeki beklentimizi piyasa ve yatırımcılarımızla paylaşmış durumdayız. 2023 yılını 32 milyon misafir sayısına yaklaşarak kapatacağımızı öngörüyoruz."

- "Topluma değer yaratmaları için gençleri desteklemenin önemine inanıyoruz"

Güliz Öztürk, gençleri önemsediklerini ve topluma değer yaratmaları için gençleri desteklemenin önemine inandıklarını söyledi.

Gençlerin güçlenmesiyle ilgili üretilen kıymetli fikirlerin hayata geçirilebilmesi için desteğin şart olduğunu belirten Öztürk, "Bu düşüncelerle 2018 yılında Yarınlara Uçuyoruz projemizi başlatmıştık. İlk günden bu yana birçok projeye destek verdik. 2023-2024 uygulama döneminde de projemiz devam ediyor." dedi.

Öztürk, Cumhuriyet'in 100. yılında genç kızlar için önemli bir adım attıklarını dile getirerek şunları ifade etti:

"Cumhuriyet'i sonsuza kadar yaşatacaklarını bilerek, Türk Eğitim Vakfı ile üniversiteli 1000 kız öğrencinin eğitimine destek oluyoruz. Deprem bölgelerindeki gençlerimize destek verebilmek adına bir karar aldık, bursiyerlerimizin yüzde 25'i depremden etkilenen illerimizden geliyor. Bu destekle, TEV tarihinde tek seferde en yüksek desteği veren kurum olmaktan gurur duyuyoruz. Hedefimiz, gelecek için bir değer yaratabilmek adına eğitimi ve ekonomik sebeplerle eğitimden uzaklaşma ihtimali daha yüksek olan genç kızları kapsayan bir fayda yaratabilmek. 2023-2024 eğitim-öğretim yılında başlayan projemiz, öğrencilerin üniversite öğrenimleri tamamlanana kadar devam edecek."

- "Kapasite yatırımlarımız devam edecek"

Öztürk, gelecek yıl talep açısından mevcut durumda gözlemledikleri normalleşme sürecinin devam edeceğini söyledi. Kapasite tarafında tedarik sürecinde devam eden aksaklıklar nedeniyle sektör genelinde kapasite artışında agresif büyüme oranlarının görülmeyeceğini kaydeden Öztürk, bu anlamda arz ile talebin dengede seyredeceğini belirtti.

Öztürk, "Maliyetler tarafında ise global enflasyonist ortamın etkileri devam ediyor, ancak agresif büyüme beklentilerinin olmaması bu maliyetlerin yönetilmesi açısından da sektördeki paydaşlara manevra alanı sağlayacaktır." diye konuştu.

Yeni nesil uçakları teslim alarak filoyu yenilemeyi sürdürdüklerine dikkati çeken Öztürk, şunları kaydetti:

"Bu uçakların faaliyetlerimize getirdiği katkı da günden güne belirginleşiyor. Potansiyel maliyet baskılarını yönetme anlamında, yeni nesil uçaklardan oluşan genç filomuzun yüksek verimliliğine çok güveniyoruz. Sipariş takvimimiz göre 2024 yılında 17 adet yeni nesil uçak daha filomuza katılacak, yani kapasite yatırımlarımız devam edecek. Bir yandan filodaki eski nesil uçaklarımızdan filodan çıkanlar olacak. Toplam kapasitemizde yüzde 10 ila 12'lik büyüme öngörümüz var ve 2024 bütçemizi de bu paralelde çalışıyoruz."

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Newton Uçuş Akademisi İstanbul Havalimanı'nda açıldı https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/newton-ucus-akademisi-istanbul-havalimaninda-acildi-8910/

İGA'dan yapılan açıklamaya göre, tanıtım etkinliği İstanbul Havalimanı Mülki İdare Amiri İlker Haktankaçmaz, ABD İstanbul Başkonsolosu Julie Eadeh ve Arnavutköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasip Turhan'ın yanı sıra proje ortakları, havacılık ve eğitim alanında faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlardan temsilcilerinin katılımlarıyla İGA Kampüs'te gerçekleştirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İGA Üst Yönetici Vekili Selahattin Bilgen, Boeing, FIRST Scandinavia ve Bilim Kahramanları Derneği işbirliğinde hayata geçirilen projeye ev sahipliği yapmaktan dolayı memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Bilgen, havacılık sektörünü gençlere sevdirmek ve topluma sektörü tanıtmanın en temel amaçlarından biri olduğuna dikkati çekerek, şunları ifade etti:

"Newton Uçuş Akademisinin, Türkiye'de ve dünyada havacılığın merkezi olarak konumlandırdığımız İGA İstanbul Havalimanı için bütünleştirici bir proje olduğuna inanıyoruz. Böylelikle, havacılıkta lider konumdaki bir havalimanı olarak sektörün ihtiyaç duyduğu insan kaynağını yetiştirme ve eğitim verme anlamında da önemli bir rol üstlendiğimize inanıyorum. Bu anlamda son iki yıldır, yıllık bazda binden fazla stajyer öğrenciye kapılarımızı açtık ve geçtiğimiz günlerde ülkemizin 'En Çok Staj İmkanı Sunan Özel Sektör Kuruluşu' olma gururunu yaşadık. Sektör paydaşlarımızla attığımız bu güçlü adım sayesinde, yalnızca bir havalimanı değil, küresel aktarma ve buluşma merkezi olan İGA İstanbul Havalimanı’nın, Türkiye’ye ve toplumumuza sınırların ötesinde bir hizmet anlayışıyla yaklaştığını bir kez daha gösteriyoruz."

- "Türkiye’nin havacılık alanındaki insan kaynağına yatırım yapmaya devam ediyoruz"

Boeing Türkiye ve Orta Asya Genel Müdürü Ayşem Sargın ise, Newton eğitim programını, geçen yıl açılışını gerçekleştirdikleri Newton Gezici Bilim Atölyesi ile Türkiye'ye ilk defa getirdiklerini anlattı.

Aradan geçen bir buçuk yılı aşkın sürede gezici bilim atölyesini ziyaret eden binlerce gence uygulamalı STEM (bilim, teknoloji, mühendislik, matematik) eğitimi ve havacılığın bilimsel temelleriyle tanıştırdıklarını anlatan Sargın, şöyle devam etti:

"2024 yılında Newton Gezici Bilim Atölyemizi, Türk Hava Yolları ile işbirliği yaparak depremden etkilenen gençlerin yaşadığı bölgelere de götürmeyi planlıyoruz. Bu alandaki faaliyetlerimizi Newton Uçuş Akademisinin açılışıyla daha da ileriye taşımanın mutluluğunu yaşıyoruz. Cumhuriyet'in yeni yüzyılını emanet edeceğimiz gençlerimize ve Türkiye’nin büyüyen havacılık sektörünün geleceğine yönelik bu projeye katkılarından dolayı İGA İstanbul Havalimanı, FIRST Scandinavia ve Bilim Kahramanları Derneğine teşekkür ediyoruz. 2017 yılında uygulamaya başladığımız Boeing Türkiye Milli Havacılık Planı çerçevesinde, bugün Newton Uçuş Akademisinin de aralarında olduğu pek çok projemizle Türkiye’nin havacılık alanındaki insan kaynağına yatırım yapmaya devam ediyoruz. Newton Uçuş Akademisindeki uçuş simülatörleri ve eğitim modüllerinin öğrencilerimize ilham vereceğine, hızla büyüyen havacılık sektörünün ihtiyacı olan insan kaynağının karşılanmasında Türk gençlerinin katkısını artıracağına inanıyorum."

FIRST Scandinavia'nın Üst Yöneticisi ve Kurucusu Per-Arild Konradsen, açılışı gerçekleştirilen Newton Uçuş Akademisinin, Türkiye’deki öğrencilerin Newton konseptini heyecan verici bir ortamda keşfetmelerini ve gelecekteki kariyer olanakları hakkında fikir sahibi olmalarını sağlayacağını ifade etti.

- "Bu projemizin çocuklara ve gençlere yeni ufuklar açmasını umuyoruz"

Bilim Kahramanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sıddıka Semahat Demir ise dernek olarak 2011 yılındaki kuruluşundan bu güne çocukları ve gençleri erken yaşlardan itibaren bilim ve STEM alanları ile tanıştırmalarını belirtti.

Bütün çalışmalarını, bilimin gelecek için tek umut kaynağı olduğu inancıyla gerçekleştirdiklerini kaydeden Demir, şunları kaydetti:

"İşbirliğini Boeing, İGA İstanbul Havalimanı ve FIRST Scandinavia ile yaptığımız Newton Uçuş Akademisi İstanbul, ortaokul ve lise öğrencilerini havacılık odaklı STEM deneyimi ile tanıştıracak benzersiz bir girişimin ikinci ayağını oluşturuyor. Bu projenin gençlerimize havacılık ve STEM alanlarında bir kariyer sahibi olmaları yönünde ilham vereceğine inanıyoruz. Bilim Kahramanları Derneği olarak kıymetli ortaklarımız ile Türkiye’deki gençlere sunabildiğimiz Newton Uçuş Akademisi İstanbul için oldukça heyecanlı ve gururluyuz. Türkiye’nin kuruluşunun 100. yılında hayata geçirilen bu projemizin çocuklara ve gençlere yeni ufuklar açmasını umuyoruz."

- 11-18 yaşları arasındaki öğrencilere temel uçuş prensiplerini deneyimleyerek öğrenme fırsatı sunuyor

Norveç merkezli bir sivil toplum kuruluşu olan FIRST Scandinavia’nın tasarladığı, Boeing'in desteği ve İGA'nın ev sahipliği ile hayata geçirilen Newton Uçuş Akademisinin faaliyetleri, Bilim Kahramanları Derneği tarafından yürütülecek. Profesyonel eğitimlerde kullanılanlarla benzer 3 tam hareketli ve 3 sabit olmak üzere toplam 6 uçuş simülatörü ile laboratuvar alanı bulunan merkez, 11-18 yaşları arasındaki öğrencilere temel uçuş prensiplerini deneyimleyerek öğrenme fırsatı sunuyor. Uygulanacak program kapsamında, matematiksel hesaplama, navigasyon, meteoroloji, aerodinamik ve biyoyakıt konuları bir STEM müfredatı kapsamında öğrencilere sunulacak. Bu program kapsamında, özel hazırlanmış eğitim modülleriyle öğrencilerin küçük gruplar halinde bir uçuşu önce hazırlayıp planlaması, sonrasında da simülatörlerde uygulamalı olarak gerçekleştirmesi hedefleniyor.

İlk olarak 2016 yılında Norveç’in Bodo şehrinde faaliyetlerine başlayan Newton Uçuş Akademisinin ikincisi geçen yıl İskoçya’nın Glasgow şehrinde, üçüncüsü ise bu yıl Çin’in başkenti Pekin’de kuruldu. 2016-2022 yılları arasında 24 binin üzerinde kişinin ziyaret ettiği ve uçuş eğitimlerine katıldığı Newton Uçuş Akademileri, İstanbul'da açılan son merkezle birlikte çok daha fazla genci havacılık odaklı STEM eğitimi ve uçuş simülatörü deneyimiyle tanıştırmaya devam ediyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
THY, Hava-İş'in açtığı "pazar mesaisi" davasını kazandı https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/thy-hava-isin-actigi-pazar-mesaisi-davasini-kazandi-8271/

THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamada, sendikanın "26. Dönem Toplu İş Sözleşmesi'nin 39. maddesinin yanlış yorumlandığı" iddiasıyla İstanbul 16. İş Mahkemesi nezdinde şirketleri aleyhine dava açtığı belirtildi.

Bu davanın THY lehine sonuçlandığı aktarılan açıklamada, "Ortaklığımızın, '27. Dönem Toplu İş Sözleşmesi Ek-5 Boş Gün Oran Tablosu'na göre 30 takvim günü çalışma karşılığı kabin ve kokpit personeline aylık 8 boş gün verilmekte olan uygulama haklı bulundu. Böylece, Ortaklığımızın başından beri savunduğu şekilde kesin istinaf kararı tesis edilmiş oldu. İlgili hüküm ve düzenlemeler gereği ve işverenin yönetim hakkı çerçevesinde, uçuş personelinin pazar günü gerçekleştirdiği uçuşlar için hafta tatili fazla mesai ödemesi şeklindeki hatalı uygulama 20 Aralık 2019 tarihli Yönetim Kurulu kararı ile 31 Aralık 2019 tarihi itibarıyla düzeltilmişti." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, davanın ardından "pazar mesaisi" kavramının yerini "hafta tatili mesaisi" ifadesine bıraktığı da kaydedildi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Lufthansa 9 milyar dolarlık uçak siparişi verdi https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/lufthansa-9-milyar-dolarlik-ucak-siparisi-verdi-5009/

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Lufthansa, Boeing ile 100 adetlik (40 adeti kesin satın alma, 60'ı satın alım hakkı) Boeing 737-8 Max modeli için anlaşma imzaladı.

Şirket, Airbus ile yaptığı anlaşma kapsamında 60 adet (40'ı kesin satın alma, 20'si satın alım hakkı) A220-300s modeli uçak satın alacak.

Ayrıca Lufthansa, yeni iştiraki City Airlines için de 40 adet A320 serisinden uçak satın alma opsiyonu sağladı.

Üreticilerin liste fiyatlarına göre, Lufthansa'nın 80 uçak siparişi yaklaşık 9 milyar dolar değerinde olacak.

Uçakların, 2026-2032 yılları arasında teslim edilmesi planlanıyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Havaş, Letonya'da yer hizmetleri lisansını yeniledi https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/havas-letonyada-yer-hizmetleri-lisansini-yeniledi-4871/

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Havaş, Letonya'nın başkent havalimanı Riga'da lisansını 2031'e kadar uzattı.

Baltık bölgesinin en yoğun havalimanı olan Riga'da 2010'dan bu yana hizmet veren Havaş, bu istasyonda birçok havayolu şirketine yer hizmeti sağlıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Havaş Genel Müdürü S. Mete Erna, Riga Havalimanı'nda 2010'da başladıkları operasyonlarını müşteri memnuniyetini odağa alarak genişlettiklerini ve başarıyla sürdürdüklerini belirtti.

Erna, "Letonya Ulaştırma Bakanlığı'nın açtığı ihale sonucunda şirketimize üçüncü kez 7 yıllık hizmet ruhsatı verilmesi de çalışmalarımızın gerek otoriteler gerekse havayolları ve yolcular tarafından takdir edildiğini gösteriyor. Havayolu müşterilerimizle işbirliklerimizde en üst standartta hizmet sunmaya ve faaliyetlerimizi yenilikçi çözümlerle sürekli geliştirmeye odaklanıyoruz. Türkiye'de elde ettiğimiz bilgi birikimimizi kullanarak uluslararası arenada büyüme fırsatlarını değerlendiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Havaş, Riga Havalimanı'nda Türk Hava Yolları, Lufthansa, LOT Polish Airlines, Norwegian Airlines, Wizzair, British Airways, SkyUp, Smartlynx, Transavia, Aegean gibi birçok hava yoluna yolcu ve bagaj işlemleri, ramp, uçak temizlik, yük kontrolü ve haberleşme, de-icing, uçuş operasyonları, ulaşım, temsil ve gözetim hizmetleri de dahil olmak üzere eksiksiz yolcu ve operasyon hizmetleri sunuyor.

Havaş 2023'te Riga Havalimanı'nda 660 binden fazla bagajı yöneterek, 8 binden fazla uçuşa ve yaklaşık 1 milyon yolcuya hizmet verdi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Ticari yolcu beraberi yük taşımacılığı yapılabilecek https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/ticari-yolcu-beraberi-yuk-tasimaciligi-yapilabilecek-4978/

İçişleri Bakanlığının, Genel Havacılık Hava Taşımacılığına İlişkin Güvenlik Tedbirleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

Yönetmelikte "genel havacılık terminali", "Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü mevzuatı kapsamında C grubu havaalanı terminal işletme ruhsatı almış terminaller" olarak tanımlandı.

Yönetmeliğe eklenen "istisna" başlıklı ek maddeyle genel havacılık terminallerinde, Milli Sivil Havacılık Güvenlik Programı ve ilgili mevzuatta belirtilen şart ve tedbirlerin gerçekleştirilmesi halinde, daha önce yasak olan ticari yolcu ve yolcu beraberi yük taşımacılığı yapılabilmesine imkan tanındı.

Buna göre, havalimanı ve/veya terminal işletmecisi tarafından ticari yolcu ve yolcu beraberi yük taşımacılığı için havalimanı mülki idare amirliğine başvuru yapılacak. Başvurusu, havalimanı güvenlik komisyonunca incelenerek uygun görülenler, havalimanı mülki idare amirliği tarafından İçişleri Bakanlığına gönderilecek.

Genel havacılık terminallerinde ticari yolcu ve yolcu beraberi yük taşımacılığı yapılmasına, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ile gerekli görülen diğer kamu kurum ve kuruluşlarının görüşleri alınarak İçişleri Bakanlığınca izin verilebilecek.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
SunExpress, South African Airways ile işbirliğini büyütüyor https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/sunexpress-south-african-airways-ile-isbirligini-buyutuyor-2141/

SunExpress'ten yapılan açıklamaya göre, şirket ve SAA arasında halihazırda ekim ayında başlayan ve iki Boeing 737-800 uçağıyla birlikte bakım ve kokpit ekiplerini kapsayan 6 aylık bir damp-lease anlaşması bulunuyor. SunExpress, yeni anlaşma ile SAA’nın operasyonlarını gelecek kış sezonunda 4 uçakla destekleyecek.

Yeni işbirliğine ilişkin iyi niyet anlaşması, SunExpress Üst Yöneticisi (CEO) Max Kownatzki ve SAA Üst Yöneticisi (CEO) Prof. John Lamola tarafından Güney Afrika'nın Johannesburg kentinde imzalandı.

SunExpress ve SAA, ayrıca işbirliğini farklı alanlarda genişletmeyi de planlıyor. Söz konusu planlar arasında uzun dönemli karşılıklı kapasite desteği ile birlikte teknik bakım ve eğitim konularında yeni işbirliği olanaklarına odaklanılması da bulunuyor.

Mevcut damp-lease anlaşması kapsamında SunExpress uçakları ve ekipleri, South African Airways adına Johannesburg'dan Cape Town ve Durban'a günde 12 iç hat uçuşu gerçekleştiriyor.

Bununla birlikte, 13 Aralık itibarıyla Johannesburg'daki OR Tambo Uluslararası Havalimanı'ndan Gqeberha'daki (Port Elizabeth) Chief Dawid Stuurman Uluslararası Havalimanı'na günde iki uçuş eklendi.

- "İşbirliğimizi her iki şirket için verimli bir şekilde büyütmeyi hedefliyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen SunExpress CEO'su Max Kownatzki, imzaladıkları iyi niyet anlaşmasının South African Airways ile devam eden işbirliğini daha da güçlendirmeye yönelik kararlılığın göstergesi olduğunu belirtti.

Kownatzki, şunları kaydetti:

"İşbirliğimizi her iki şirket için verimli bir şekilde büyütmeyi hedefliyoruz. Yeni anlaşmamız ve SAA ile kurduğumuz güçlü güven ilişkisi bizim için gurur verici. Güçlü ve uzun vadeli bir ortaklık geliştirerek gelecekte karşımıza çıkacak fırsatları birlikte değerlendireceğiz. SunExpress olarak önümüzdeki on yıl içinde filomuzu iki katından fazla büyüterek 2033 yılına kadar 150 uçaklık bir filoya ulaşacağız. Bu tür iş birlikleri filomuzu verimli bir şekilde kullanmamızı sağlayarak sezonsallığın etkisini de hafifletmiş oluyor."

SAA CEO'su Prof. John Lamola da SunExpress, birkaç ay önce başlayan işbirlikleri ile kendileri için son derece güvenilir bir ortak olduğunu gösterdiğini belirtti.

Lamola, "Bu çok değerli işbirliğinin devam etmesinin yanı sıra, yoğun tatil sezonumuz için ilave uçakları da içerecek şekilde genişlemesinden büyük memnuniyet duyuyoruz. İlave uçaklar, yüksek sezonda artan müşteri talebini karşılayarak hem operasyonlarımızı destekleyecek hem de küresel çapta yaşanan uçak bulma zorluğunu daha iyi yönetmemizi sağlayacak." ifadelerini kullandı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
İGA İstanbul 'Dünyanın En İyi Havalimanı' Seçildi https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/iga-istanbul-dunyanin-en-iyi-havalimani-secildi-1507/

Dünyanın en önemli küresel aktarma merkezlerinden biri olan; altyapısı, teknolojisi ve sunduğu üst düzey yolculuk deneyimi ile misafirlerine unutamayacakları bir seyahat tecrübesi yaşatan İGA İstanbul Havalimanı, başarılarını ödüllerle taçlandırmaya devam ediyor. Ayda yaklaşık 500 bin kişiye ulaşan ABD merkezli seyahat dergisi Global Traveler (GT) okuyucularının oylamaları sonucunda İGA İstanbul Havalimanı, bu yıl 20.’si düzenlenen GT Ödülleri’nden toplam 5 ödülle döndü.

“Dünyanın En iyi Havalimanı” ve “Avrupa’nın En iyi Havalimanı” ödüllerine layık görülen İGA İstanbul Havalimanı’nın, ‘dünyanın en iyisi’ olduğu yurt dışında bir kez daha tescillendi.

İGA İstanbul Havalimanı ayrıca, “En İyi Alışveriş Deneyimi Sunan Havalimanı” ve “Avrupa’da En İyi Gümrüksüz Alışveriş Deneyimi Sunan Havalimanı” ödüllerini de iki yıl üst üste kazanmış oldu. 

Global Traveler dergisinin 20. yıl dönümüne istinaden Los Angeles’taki The Langham Huntington Pasadena’da düzenlenen ödül törenine İGA İstanbul Havalimanı Kurumsal İletişim Direktörü Gökhan Şengül katıldı. İGA İstanbul Havalimanı olarak “Dünyanın En iyi Havalimanı” ve “Avrupa’nın En iyi Havalimanı” ödülleri ile birlikte toplam 5 ödüle layık görülmekten dolayı gurur duyduklarını belirten Şengül şu ifadelerde bulundu: 

“İGA İstanbul Havalimanı, her başarısının ardından kendine yeni ve daha büyük hedefler koymayı ve bu yolda azimle ilerlemeyi kurum kültürü olarak benimsiyor. İşletmeye başladığımız ilk günden bu yana globalde aldığımız ödüller de bunun en büyük kanıtı. Şimdi de Havalimanımız için ‘hedef coğrafya’ olan ABD’den ve bu coğrafyadaki yarım milyon okura ulaşan Global Traveler gibi önemli bir mecradan ödüller alarak ülkemize dönüyoruz. Bu başarımızda ‘sürdürülebilirlik’ konusunda farklı yolcu segmentlerine uygun tasarladığımız hizmet ve servislerimiz ile teknolojik alt yapımızda aralıksız sürdürdüğümüz geliştirmelerin önemli bir payı olduğu kanaatindeyiz.” 

İGA İstanbul Havalimanı Kurumsal İletişim Direktörü Gökhan Şengül sözlerini şöyle sürdürdü: 

“İGA İstanbul Havalimanı, hizmete girmesinin ardından geçen beş yılda, 200 milyondan fazla yolcuyu ağırladı. Tüm paydaş ve yolcularımıza geleceğin havalimanı deneyimini bugünden yaşatıyor ve yolcularımızı ‘Türk misafirperverliği’ ile ağırlıyoruz. Seyahat deneyimini kolaylaştırmak, daha keyifli bir hâle getirmek, beklentilerin ötesine taşımak her zaman temel önceliğimiz. Erişilebilir, çocuk ve aile dostu, yaş dostu, evcil hayvan dostu gibi standart havalimanı hizmetlerinin yanı sıra mobilite eksenli, yenilikçi teknolojik hizmetlerimizle farkımızı ortaya koyuyoruz. Havalimanımızı deneyimleyen ve bize oy veren Globel Traveler okuyucularına çok teşekkür ediyorum.”

Global Traveler’ın her yıl düzenlediği anket kapsamında okuyucular deneyimleri çerçevesinde seyahatleri boyunca aldıkları hizmetleri, ziyaret ettikleri destinasyonları, otelleri, havayollarını ve gemi yolculuklarını oylarken, sonuçlar dünyanın en iyilerini belirliyor. Sık seyahat eden, lüks tüketim yapan, premium yolculuk ve konaklama fırsatlarını deneyimleyen tüketicilere aylık ulaşan Global Traveler, araştırmalara göre yılda ortalama 18 iç hatlar uçuşu yapan, yüzde 96’sı düzenli olarak uluslararası seyahat eden ve yüzde 80’inden fazlası yılda ortalama 80 gece 4 ve 5 yıldızlı otellerde konaklayan bir okuyucu kitlesine sahip. 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Çin, 2042'de "dünyanın en büyük sivil havacılık pazarı" haline gelecek https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/cin-2042de-dunyanin-en-buyuk-sivil-havacilik-pazari-haline-gelecek-9799/

Xinhua'nın haberine göre, Airbus China, ülkedeki ticari sivil havacılık filosunun 2042'de 10 bin 930 uçağa ulaşmasının beklendiğini bildirdi.

Çin'in sivil havacılık hizmetleri piyasasının bu tarihte 54,1 milyar dolar büyüklüğe ulaşacağını öngören şirket, bu ülkenin hacim olarak Kuzey Amerika ve Avrupa'yı geride bırakacağı tahmininde bulundu.

Airbus China'nın müşteri hizmetleri stratejisi ve iş geliştirmeden sorumlu Başkan Yardımcısı Hu Yongdong, Çin'de sivil havacılık endüstrisinin, etkinlik ve kalite bakımından istikrarlı gelişim gösterdiğine işaret ederek bakım, eğitim ve operasyon hizmetleri ve yolcu deneyiminin geliştirilmesi açısından yeni fırsatlar sunduğunu kaydetti.

Çin'de sivil havacılık sektöründe istihdam edilen pilot, teknisyen ve kabin personeli sayısı 2023'te 212 binken bu sayının 2042'de 561 bine ulaşacağı öngörülüyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Malezya'ya direkt uçuşlar başlıyor https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/sabiha-gokcen-havalimanindan-malezyaya-direkt-ucuslar-basliyor-7556/

Türkiye’nin en büyük ikinci havalimanı olan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı (İSG), Kuala Lumpur merkezli yeni hattı ile küresel ağını genişletmeye devam ediyor. Kuala Lumpur Uluslararası Havalimanı (KLIA) varışlı olarak çeşitli etnik kökenleri, dilleri ve dinleri içinde barındıran Malezya'yı ve ötesini keşfetme fırsatları artık Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan direkt uçuşla mümkün hale geliyor.

Batik Air Malaysia, 10 Şubat 2024 tarihinden itibaren her Salı, Perşembe, Cumartesi ve Pazar günleri olmak üzere haftada dört kez İstanbul Sabiha Gökçen (SAW) - Kuala Lumpur seferlerini gerçekleştirecek. Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı ve Batik Air için en uzak destinasyonu birleştirme fırsatı sunan bu iş birlikteliği, 10 saat 50 dk’lık direkt uçuşla İstanbul’u Kuala Lumpur’a bağlayacak. Asya'nın incisi, kültür ve finans başkenti Kuala Lumpur üzerinden Jakarta, Bali, Singapur, Bangkok, Phuket gibi popüler destinasyonlara aktarma da yapılabilecek. 

Batik Air Grup Strateji Direktörü Datuk Chandran Rama Muthy, Sabiha Gökçen Havalimanı'nı (SAW) ağ geçidi olarak seçme kararına ilişkin, "Her iki uçta da iki önemli merkezi birbirine bağlayan bir rota oluşturmaya karar verdik. İstanbul Sabiha Gökçen, Avrupa'ya bağlanırken, Kuala Lumpur Uluslararası Havalimanı (KLIA), Güneydoğu Asya, Doğu Asya ve Avustralya'ya bağlanarak hem iş hem de tatil amaçlı seyahatler için önemli avantajlar sunuyor.” değerlendirmesini yaptı.

Yeni rotası Kuala Lumpur ile birlikte 54 ülkede 163 destinasyona hizmet veren, gerçekleştirdiği iş birlikleriyle ekonomik havayolu işletmeciliğinde merkez haline gelen İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, 22 ülkede 50 destinasyona haftalık 800 uçuş gerçekleştiren Batik Air iş birlikteliğiyle küresel havacılık dünyasında bağlanabilirliğini artırıyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Emirates, 2023 World Travel Awards'ta Beş Ödülün Sahibi Oldu https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/emirates-2023-world-travel-awardsta-bes-odulun-sahibi-oldu-3971/

Sektörün yüksek profilli ödül töreninde Emirates, üst üste üçüncü kez Orta Doğu'da Dünyanın Lider Havayolu Şirketi seçildi. Uçak İçi Eğlence, Markalaşma ve First Class kategorilerinde Lider Havayolu ödülü alan Emirates’in ayrıca yolcu sadakat programı olan Skywards da son 12 törenin 10'unda kazandığı Dünyanın Önde Gelen Ödül Programı ödülüne layık görüldü.

Emirates'in, “Seyahat sadece dilediğiniz yere ulaşmak değil, oraya keyifle ulaşmaktır” görüş ve inancı, hem havada hem de yerde müşteri deneyimine yönelik devam eden sayısız yatırımının altını çiziyor. Havayolunun çıtayı yükseltme konusundaki kararlılığı, Emirates'in global yolcular için en iyi tercih olmaya devam etmesini de sağladı.

‘İyisiyle uçun' marka vaadini yerine getiren Emirates, uçak içi deneyimi geliştirmek için 2 milyar ABD doları tutarında bir yatırım gerçekleştiriyor. Emirates, son derece popüler vegan menüsüne ek olarak, First Class'ta sınırsız havyar sunan özel bir sinema menüsü ile yiyecek ve içecek sunumunu yeniden tasarladı. Premium Ekonomi kabin geliştirmesi ise tüm hızıyla devam ediyor ve 22 adet A380'in iç mekanları da tamamen yenilendi. Emirates, BAE astronotu Dr. Sultan AlNeyadi ile Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan canlı olarak yapılan röportaj gibi ayrıcalı programlar da dahil olmak üzere her sınıfta uçak içi eğlence sistemi ice üzerinden 6.500 eğlence kanalı sunuyor.

Her yıl düzenlenen World Travel Awards'ın Büyük Turu mükemmellik için dünyayı tarıyor, bölgesel turizm ve seyahat organizasyonlarını ödüllendiriyor ve kazananların en iyi ödüller için başa baş yarıştığı Büyük Final ile sonuçlanıyor. 30. yıl dönümünü kutlayan World Travel Awards, dünya çapında sektörün en prestijli ödül programlarından biri olarak kabul ediliyor.

Emirates, bu yıl global yolcuların oylarıyla ULTRAs 2023 Ödülleri'nde Dünyanın En İyi Havayolu ve Orta Doğu'nun En İyi Havayolu kategorilerinde çifte ödül alması da dahil olmak üzere, geniş bir kategori yelpazesinde endüstri lideri olmayı başardı. Havayolu aynı zamanda 2024 APEX Dünya Klasında Havayolu ve 2024 IFSA En İyi Uçak İçi Hizmet ödülüne layık görülürken; Gulf Business Awards 2023'te de Yılın Taşıma ve Lojistik Şirketi ödülünü kazandı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Uçak bileti satışlarında yüzde 25'lik artış gözlemledi https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/ucak-bileti-satislarinda-yuzde-25lik-artis-gozlemledi-4541/

Şirketten yapılan açıklamaya göre, 1 Ocak 2024'ün pazartesi gününe denk gelmesi, tatilcilerin 3 günlük bir "kaçamak" için fırsat arayışını hızlandırdı. Yurt içi ve yurt dışında popüler destinasyonlara yönelik taleplerde dikkati çeken bir artış yaşanıyor.

Yeni yıla az bir süre kalırken, geçen seneye kıyasla Biletbayisi.com üzerinden gerçekleşen uçak biletleri satışlarında yüzde 25'lik artış gözlemlendi. Bu artış, tatilseverlerin yılbaşı tatili için özel planlar yapmaya daha fazla eğilim gösterdiklerini ortaya koyuyor.

Yılbaşı tatilinde Türkiye'nin farklı bölgelerine yönelik talepler öne çıkıyor. Sıcak ve soğuk hava alternatifleri sunan destinasyonlar arasında Antalya, Kapadokya ve Uludağ gibi popüler bölgeler yer alıyor. Güneşli sahillerden karlı dağlara kadar geniş bir yelpaze, tatilcilerin tercihlerine hitap ediyor.

Biletbayisi.com'un web ve mobil uygulama istatistikleri, 2023 yılının son haftasındaki kullanıcı tercihlerini detaylı bir şekilde yansıtıyor.

Yurt içinde, İstanbul, Antalya, Ankara, İzmir, Trabzon ve Kayseri yoğun ilgi gören destinasyonlar arasında yer aldı.

Yurt dışında ise Paris, New York, Barselona, Dubai ve Roma'da talep yoğunluğu dikkati çekiyor.

Yıl sonu haftasında en ekonomik yurt içi uçak bileti satışı, "İstanbul İzmir Uçak Bileti" kategorisinde 519 TL'den gerçekleşti. Öte yandan, en yüksek fiyatlı yurt içi uçuş "Trabzon Erzurum Uçak Bileti "satışıyla, 4 kişilik aile için 59 bin 870 TL'den alıcı buldu.

Yurt dışında ise en uygun uçuş seçeneği "İstanbul Paris Uçak Bileti" kategorisinde 479 TL'den, en pahalı yurt dışı uçuş "Kayseri New York Uçak Bileti" kategorisinde, 2 kişilik bilet fiyatıyla 105 bin 780 TL'den satın alındı. 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
İGA İstanbul Havalimanı Kışa Hazır https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/iga-istanbul-havalimani-kisa-hazir-6249/

İGA İstanbul Havalimanı’nı  kış hazırlıkları düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı. Karla mücadele ekipleri ve alanlarının yanı sıra buzlanmaya karşı kullanılan (de-icing) maddelere ilişkin detayların aktarıldığı toplantıda, kar ve buz ile mücadele kapsamında Hava Tarafı Operasyon Direktörlüğünde görev yapan 404 personelin, 176 araçla birlikte anında müdahaleye hazır oldukları vurgulandı. Ayrıca, her yıl yaklaşık 7 bin saatlik “Zorlu iklim koşullarıyla mücadele” eğitimi alan personelin araç filosunun bakım ve onarımlarını düzenli olarak yaptıkları ifade edildi. 

Karla mücadele süreçlerine ve hazırlıklara ilişkin açıklama yapan İGA İstanbul Havalimanı, Hava Tarafı Operasyon Direktörü Ozan Karakış şöyle konuştu: “İGA İstanbul Havalimanı, her gün dünyanın dört bir yanından gelen 200 binden fazla misafire ve 1200’den fazla  uçuşa ev sahipliği yapıyor. Yolcularımızı ve sunduğumuz hizmetten yararlanan tüm paydaşlarımızı kar, kış demeden aynı misafirperverlik anlayışı ve hizmet kalitesiyle ağırlamak bizim için çok önemli. Bu sorumluluğumuzu kesintisiz sürdürebilmek için özellikle kış aylarında teyakkuzdayız. Eğitimlerimiz, araç filomuzun bakımları ve planlamalarımızla en zorlu şartlara bile hazırız.” 

İGA İstanbul Havalimanı’nın kar ve buz ile mücadele kapsamındaki hazırlıkları şöyle:

 

Kaplamalı alanlarda kullanılmak üzere 1.750 ton sıvı (potasyum asetat); 700 ton katı (sodyum format vb.) malzeme depolandı.

Kar ve buzla mücadele amacıyla, hareket sahası yedi sektöre bölünerek her sektöre bir ‘karla mücadele filosu’ yerleştirildi. Yedi filo, birbiriyle eş zamanlı ve kesişim noktalarında komşu filolarla bağlantılı olarak çalışmak üzere görevlendirildi.

Pist, Taksiyolu, Apron Asfalt Kaplı Apron Alanları, Beton Kaplı Apron Alanları, Apron Servis Yolları ve Çevre Yolu olmak üzere toplam 12 milyon m2’den daha geniş bir bölge, ‘karla mücadele alanları’ olarak belirlendi ve buna uygun planlamalar yapıldı. 

Toplamda, 404 kişilik Hava Tarafı Operasyon Direktörlüğü personeli ve 176 araç, anında müdahale için bekliyor. Araçların bakımları tam zamanlı olarak yapılıyor. 

 Kış şartlarıyla mücadele için İGA İstanbul Havalimanı bünyesindeki araçlar şunlar:

 1 Mobil Komuta Merkezi, 5 Kar Bıçaklı Pick-Up, 34 Çekilebilir Tip Karla Mücadele Aracı, 4 Kar Rotatifi, 10 Kar Bıçaklı Kamyon, 15 Kompakt Tip Karla Mücadele Aracı, 5 Pist Frenleme Ölçüm Cihazı, 23 Follow Me, 4 Kar Paletli Operasyon Aracı, 3 Katı De-Icing Serpme Aracı, 1 Yakıt Tankeri, 5 Damperli Kamyon, 4 De-Icing Kamyonu (Pist), 6 De-Icing Kamyonu (Apron/Taksiyolu), 1 De-Icing Tankeri, 1 Lastikli Yükleyici, 18 Mini Kompakt Kar Küreme ve De-Icing Püskürtme Aracı, 1 Teleskopik Yükleyici, 22 Çok Fonksiyonlu Kar Traktörü 130 HP, 8 Çok Fonksiyonlu Kar Traktörü 260 HP.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Sivil havacılıkta 2023 "rekorlar yılı" oldu https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/sivil-havacilikta-2023-rekorlar-yili-oldu-8152/

Uraloğlu, AA muhabirine, 7 Aralık Uluslararası Sivil Havacılık Günü dolayısıyla değerlendirmede bulundu.

Türkiye'nin, uluslararası sivil havacılık alanındaki gelişmeleri takip ettiğini, uluslararası kuruluşlarca kabul görmüş kural ve standartların güncel olarak uygulanması için gerekli düzenlemeleri yaparak uyguladığını ifade eden Uraloğlu, sivil havacılık faaliyetlerinin, küresel ilişkiler ağının ve uluslararası ticaretin en önemli unsurlarından ve olmazsa olmazlarından biri haline geldiğini söyledi.

Uraloğlu, yaptıkları çalışmalara ilişkin bilgi vererek, şöyle konuştu:

"2003 yılından itibaren 'bölgesel havacılık politikası' ve 'sivil havacılıkta serbestleşme'nin hayata geçirilmesiyle son 21 yılda Türk sivil havacılığı adına başarı öyküsü yazıldı. Bu yılı rekorlarla kapatmaya hazırlanıyoruz. Hava yolu sektöründe yapılan çalışmalar neticesinde, Kasım 2023 sonu itibarıyla hava yolu işletme sayısı 13, hava taksi işletme sayısı 44, genel havacılık işletme sayısı 97, balon işletme sayısı 67, çok hafif hava aracı işletme sayısı 10 olmak üzere toplam hava ulaştırma işletmelerinin sayısı 231'e ulaştı."

- Uçak sayısı 663'e ulaştı

Uraloğlu, 2003'te 489 olan toplam hava aracı sayısının yüzde 246 artışla, geçen yıl sonu itibarıyla 1690'a, bu yılın kasım sonunda da 1840'a yükseldiğini kaydetti.

2003'te 162 olan uçak sayısının yüzde 309 artışla kasım sonu itibarıyla 663'e, koltuk kapasitesinin yüzde 367 artarak 27 bin 599'dan 128 bin 895'e ulaştığını aktaran Uraloğlu, şöyle devam etti:

"Bu dönemde kargo kapasitesi yüzde 730 artışla 302 bin 737 kilogramdan 2 milyon 513 bin 875 kilograma yükseldi. Kasım sonu itibarıyla sadece yolcu taşımacılığı yapan 8, sadece kargo taşımacılığı yapan 3 ve hem yolcu hem kargo taşımacılığı yapan 2 hava yolu işletmesi bulunmaktadır. Bu hava yolu işletmelerinde toplam 663 uçak bulunmakta olup, bahse konu uçakların 629'u (128 bin 895 koltuk kapasitesiyle) yolcu uçağı olarak, 34'ü (2 milyon 513 bin 875 kilogram kargo kapasitesiyle) kargo uçağı olarak kullanılmaktadır."

Uraloğlu, 2003'te 26 olan aktif havalimanı sayısının Kasım 2023 sonu itibarıyla 57'ye ulaştığını, böylelikle iç hatlarda uçulan nokta sayısının çapraz uçuşlarla desteklendiğini dile getirdi.

Ülke hava sahasının hava yolu ağlarıyla örüldüğünü vurgulayan Uraloğlu, "2003'te hava ulaştırma anlaşmamız bulunan ülke sayısı 81 iken geçen ay sonu itibarıyla 173'e yükselmiştir. Anlaşmalar ve müzakereler neticesinde 2003'te 60 olan dış hat uçuş nokta sayısına 283 yeni nokta eklenmiştir. Uçuş ağımız 130 ülkede 343 noktaya ulaşmıştır." ifadelerini kullandı.

- Lisanslı İHA pilotu sayısı artıyor

Uraloğlu, sıcak hava balon faaliyetleri kapsamında 2019'da 309 balonla Kapadokya ve Pamukkale'de yaklaşık 661 bin turiste hizmet verildiğini, Kasım 2023 sonu itibarıyla 431 balonla hizmet verilen turist sayısının 707 bini aştığını bildirdi.

İnsansız hava araçlarına (İHA) ilişkin faaliyetlere de değinen Uraloğlu, şu bilgiyi verdi:

"İHA uçuş izni başvuruları ve değerlendirme süreçlerinin elektronik ortamda hızlı şekilde gerçekleştirilmesine yönelik hazırlanan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) İHA Kayıt Sistemi Mülki İdare (Uçuş İzin) Modülü ile kullanıcılara hızlı ve verimli şekilde hizmet verilmektedir. Bu yılın kasım sonu itibarıyla İHA pilot lisansına sahip kişi sayısı 1 milyon 474 bini aşmıştır."

Uraloğlu, Mania Planı Projesi kapsamında, SHGM tarafından oluşturulan yazılımla sivil hava ulaşımına açık havaalanlarının mania planlarının çizilebildiğini, aynı zamanda söz konusu sistemle seyrüsefer yardımcı cihazlarının etki alanlarının da oluşturulabildiğini anlattı.

Yazılım çalışmalarının büyük oranda tamamlanarak test amaçlı kullanıma açıldığını belirten Uraloğlu, şunları kaydetti:

"Tamamen kullanıma açılması sonrasında taşınmaz sahipleri de e-Devlet üzerinden taşınmazlarının yapılaşma durumlarına ilişkin rapor alabilecek. İmar planı yapmaya yetkili kurum ve kuruluşlar tarafından yazılım üzerinden mania sorgulamaları gerçekleştirilebilecek. "SHGM Kurumsal Dönüşüm Modeli" ile kuruma ait organizasyon yapısının insan kaynaklarını önceleyen nitelikte ve çağın gereklerine uygun şekilde yeniden yapılandırılması amaçlanmaktadır. Standardizasyonun sağlanması, kurumsal imkan ve kabiliyetlerin güçlendirilmesi ve iş gücü verimliliğinin artırılmasıyla diğer ülkelerin örnek aldığı havacılık otoritesi olunması amaçlanmaktadır. Çalışmalarımız bu minvalde tüm hızıyla devam etmektedir."

Uraloğlu, hava aracı sertifikasyon kabiliyetinin tam olarak kazanılması ve gerekli altyapının oluşturulması için çalışmaların devam ettiğini dile getirdi.

Sertifikasyon işlemlerinin milli olarak yapılmaya başlandığını vurgulayan Uraloğlu, "Önceki yıllarda HÜRKUŞ eğitim uçağı sertifikalandırılmış ve ilk yerli tasarım olan sıcak hava balonu tip sertifikası verilmiştir. Halihazırda 110 sıcak hava balonu üretilmiş, farklı ülkelere 13 balon ihracatı gerçekleştirilmiştir. Gökbey helikopterinin yanı sıra, birçok alanda yerli ve milli hava aracıyla parçalarının sertifikasyon faaliyetlerine de devam ediliyor." dedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
THY'nin yolcu sayısı yüzde 16,6 arttı https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/thynin-yolcu-sayisi-yuzde-166-artti-6288/

Türk Hava Yolları (THY), Ocak - Kasım 2023'de geçen yılın aynı dönemine göre taşınan yolcu sayısının yüzde 16,6 artarak 77,3 milyon olduğunu bildirdi.

THY'den yapılan açıklamaya göre, dıştan dışa transfer yolcu sayısı Ocak - Kasım 2022 döneminde 21,2 milyon iken 2023 yılının aynı döneminde yüzde 27,9 artarak 27,2 milyon olarak gerçekleşti.

Toplam yolcu doluluk oranı ocak - kasım döneminde 2022 yılının aynı dönemine göre, 2,3 puan artarak yüzde 82,8'e yükselen THY'nin yurt dışı yolcu doluluğu yüzde 82,6 seviyesinde, yurt içi yolcu doluluğu yüzde 84,8 oldu.

Toplam Arz Edilen Koltuk Km (AKK) Ocak - kasım döneminde 2022 yılında 185,2 milyar iken, 2023 yılında yüzde 16,1 artarak 215 milyar olarak gerçekleşti.

THY'nin ocak - kasım döneminde toplam taşınan kargo ve posta hacmi 2022 yılında 1,54 milyon ton iken, 2023 yılında yüzde 2,8 azalarak 1,50 milyon ton olarak kaydedildi. Kasım sonunda filodaki uçak sayısı 437 oldu.

- THY kasımda yüzde 4,1 artışla 6 milyon yolcu taşıdı

THY, kasım ayında yüzde 4,1 artışla 6 milyon yolcu taşıdı.

Şirket, arz edilen koltuk kilometre bazında kapasitesini 2022 yılının yüzde 12,1 üzerine çıkardığı bu ayda toplam 6 milyon yolcu taşıdı ve yüzde 80,4 doluluk oranına ulaştı.

Toplam yolcu sayısı 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 4,1 artarak 6 milyona ulaşan THY'nin dış hat doluluk oranı yüzde 79,9; iç hat doluluk oranı ise yüzde 84,8 olarak gerçekleşti.

THY, dıştan dışa transfer yolcu sayısı Kasım 2022 döneminde 2 milyon iken 2023 yılının aynı döneminde yüzde 11,2 artarak 2,2 milyon oldu.

AKK, Kasım 2022 döneminde 16,2 milyar iken 2023'ün aynı döneminde yüzde 12,1 artarak 18,2 milyara ulaştı.

THY'nin taşınan kargo ve posta hacmi Kasım 2022 döneminde 138,3 bin ton iken 2023'ün aynı döneminde yüzde 11 artarak 153,5 bin ton oldu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Hava yolu sektörü gelirlerinin rekor kırması bekleniyor https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/hava-yolu-sektoru-gelirlerinin-rekor-kirmasi-bekleniyor-7844/

IATA'dan yapılan açıklamada, küresel hava yolu sektörünün gelirlerinin gelecek yıl bu yıla göre yüzde 7,6 artarak 964 milyar dolarlık rekor seviyeye ulaşmasının beklendiği kaydedildi.

Hava yolu sektörünün net karının bu yıl 23,3 milyar dolara ulaşmasının tahmin edildiğine dikkat çekilen açıklamada, söz konusu karın gelecek yıl 25,7 milyar dolara ulaşmasının öngörüldüğü belirtildi. Sektörün net kar marjının ise bu yıl yüzde 2,6 ve 2024’te 2,7 olması bekleniyor.

Açıklamada, küresel düzeyde net karlılığın her iki yılda da sermaye maliyetinin çok altında olmasının tahmin edildiği aktarılarak, finansal performansta çok önemli bölgesel farklılıkların devam edeceği vurgulandı.

IATA, uluslararası seyahatin halen Kovid-19 öncesi seviyelerin yüzde 40 altında olduğu Çin’in havacılık sektörünün 2024'te yeniden kara geçeceğini ve İsrail-Hamas çatışmasının yanı sıra Rusya-Ukrayna Savaşı da dahil olmak üzere küresel istikrarsızlığın sektörü olumsuz etkileyebileceği konusunda uyardı.

Öte yandan jet yakıtı faturalarının tüm hava yolu sektörü işletme maliyetlerinin yüzde 31'ini oluşturması bekleniyor.

IATA Genel Direktörü Willie Walsh, konuya ilişkin değerlendirmesinde, “Son yıllardaki büyük kayıplar göz önüne alındığında, gelecek yıl beklenen 25,7 milyar dolarlık net kar, hava yolu sektörünün dayanıklılığının bir göstergesidir.” ifadesini kullandı.

“Hava yolu sektörünün karlarının uygun bir perspektife oturtulması” gerektiğini vurgulayan Walsh, “Etkileyici bir toparlanmayla birlikte yüzde 2,7'lik net kar marjı yatırımcıların hemen hemen her sektör için kabul edebileceğinin çok altında.” dedi.

Walsh, "Ortalama olarak hava yolu şirketleri taşınan her yolcu için sadece 5,45 dolar elde edecek. Bu, Londra Starbucks'tan basit bir orta boy latte (grande latte) kahve satın almak için yeterli. Ancak GSYH'nın yüzde 3,5'inin bağlı olduğu ve 3,05 milyon insanın doğrudan geçimini sağladığı kritik bir küresel sektör için şoklara dayanıklı bir gelecek inşa etmek için yeterli değil. " değerlendirmesinde bulundu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Türkiye'de hava yoluyla 11 ayda 200 milyon yolcu geldi https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/turkiyede-hava-yoluyla-11-ayda-200-milyon-yolcu-geldi-4891/

Uraloğlu, yazılı açıklamasında, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan kasım ayı hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini değerlendirdi.

Kasımda yolcu ve çevre dostu havalimanlarında iniş-kalkış yapan uçak sayısının, iç hatlarda 62 bin 139, dış hatlarda ise 53 bin 486 olduğunu belirten Uraloğlu, "Böylece toplam uçak trafiği üst geçişlerle 156 bin 28'e ulaştı. Kasımda hizmet verilen uçak trafiği 2022'nin aynı ayıyla kıyaslandığında üst geçişler dahil toplam uçak trafiğinde yüzde 4,3 artış meydana geldi." değerlendirmesinde bulundu.

Uraloğlu, İstanbul Havalimanı'na kasımda iniş-kalkış yapan uçak trafiğinin iç hatlarda 8 bin 725, dış hatlarda 30 bin 486 olmak üzere toplamda 39 bin 211'e ulaştığına işaret ederek, "İstanbul Havalimanı'nda iç hatlarda 1 milyon 251 bin 124, dış hatlarda 4 milyon 531 bin 610 olmak üzere toplamda 5 milyon 782 bin 734 yolcuya hizmet verildi." ifadesini kullandı.

Türkiye geneli havalimanlarında yılın 11 ayında iç hat yolcu trafiğinin 84 milyon 400 bin 323, dış hat yolcu trafiğinin 115 milyon 247 bin 821 olduğunu aktaran Uraloğlu, bu dönemde direkt transit yolcularla toplam 199 milyon 866 bin 627 yolcuya hizmet verildiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, kasımda Türkiye geneli havalimanlarında iç hat yolcu trafiği 7 milyon 5 bin 925, dış hat yolcu trafiği 7 milyon 684 bin 865 oldu. Bu ayda direkt transit yolcularla toplam 14 milyon 706 bin 406 yolcu trafiği oluştu. Kasımda hizmet verilen yolcu trafiği geçen yılın kasım ayıyla kıyaslandığında iç hat yolcu trafiğinde yüzde 9,7, dış hat yolcu trafiğinde yüzde 8 olmak üzere direkt transit dahil toplam yolcu trafiği yüzde 8,7 artış gösterdi.

Havalimanları yük trafiği, kasımda iç hatlarda 62 bin 311 ton, dış hatlarda 257 bin 850 ton olmak üzere toplamda 320 bin 161 tona ulaştı.

Ocak-kasım döneminde Türkiye'nin turizm merkezlerine ulaşım sağlayan havalimanlarında da yolcu sayıları açısından artış yaşandı. Havalimanlarında bu dönemde iç hatlarda 16 milyon 226 bin 715, dış hatlarda 38 milyon 193 bin 641 yolcu trafiği oluştu.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda 9 milyon 942 bin 855, Antalya Havalimanı'nda 34 milyon 506 bin 954, Muğla Dalaman Havalimanı'nda 5 milyon 171 bin 464, Muğla Milas-Bodrum Havalimanı'nda 3 milyon 969 bin 261, Gazipaşa Alanya Havalimanı'nda 829 bin 822 yolcu olmak üzere turizm merkezlerindeki havalimanlarında 11 ayda 54 milyon 420 bin 356 yolcu ağırlandı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
TAV İşletme Hizmetleri'nde üst düzey atama https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/tav-isletme-hizmetlerinde-ust-duzey-atama-4008/

Dünyanın önde gelen havalimanı ve yolcu ağırlama hizmet sağlayıcıları arasında yer alan TAV İşletme Hizmetleri’nde üst düzey atama gerçekleşti. TAV İşletme Hizmetleri Operasyon İcra Kurulu Üyeliği görevine operasyon süreçlerinde 20 yılı aşkın deneyimiyle Sinan Erem getirildi. Erem, kariyerinde farklı kültürlerden insanlarla etkili kişisel ilişkiler kurma ve sürdürme becerisi, inisiyatif alma, yeni iş kurma, kâr ve zarar yönetimi, liderlik, müşteri ihtiyaçlarını karşılamak için çapraz iş fırsatları, kilit müşteri ve distribütör yönetimi, mağazacılık, eğitim ve performans artırma konularındaki yetkinlikleriyle tanınıyor.

 

1993 yılında Bilkent Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bölümü’nden mezun olan Erem, Kaliforniya’daki National University’de de Uluslararası İşletme yüksek lisans eğitimini tamamladı. İş hayatına 1997 yılında Kraft Foods’ta Müşteri Yöneticisi olarak başlayan Erem, aynı şirkette sırasıyla Ticari Pazarlama Yöneticisi, Kilit Müşteri Yöneticisi ve Kıdemli Ticari Pazarlama Yöneticisi görevlerinde bulundu. Son görevinde şirketin satışlarında yüzde 200 artış yakalamasında önemli rol oynayan Erem, ardından Philip Morris’te Ulusal Kilit Müşteri Yöneticiliği görevini sürdürdü. 2008 yılında Erem İç ve Dış Tic. A.Ş Yönetici Ortak görevine başlayan Erem, Alshaya Group Türkiye’ bünyesinde yer alan Strabucks’ta Operasyon Müdürü görevlerinde bulundu. Son olarak Starbucks Operasyon Direktörlüğünü yürüten Sinan Erem, TAV İşletme Hizmetleri’nin operasyonlarına Operasyon İcra Kurulu Üyesi olarak katkı sağlayacak.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Lufthansa Group'tan yeni çevrimiçi bilgi platformu "eXperts" https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/lufthansa-grouptan-yeni-cevrimici-bilgi-platformu-experts-5056/

Yeni "eXperts", Lufthansa Grubu'nun sunduğu sürekli güncellenen ve uyarlanmış haberlerden yararlanan seyahat acenteleri ve seyahat acentesi profesyonelleri için daha kullanıcı dostu, gezinmesi kolay bir web sitesi. Site, 4 Aralık 2023 tarihinden itibaren Orta Doğu ve Türkiye'deki tüm pazarlarda açılacak. 2024’de ise diğer bölgelerde de kullanıma sunulacak. Dünya çapında yaklaşık 150.000 kullanıcı, Lufthansa Group'un hizmetleri ve ürünleri hakkında bilgi edinmek için eXperts'i kullanıyor. Özellikle seyahat acenteleri artık daha net ve erişimi rahat bilgilerden faydalanacak. 

 

Seyahat acenteleri için 2007'den beri var olan bu köklü bilgi kaynağı, 48 eski yerel uzman web sitesini tutarlı, tek bir küresel web içeriğine entegre ederek sınıf atladı. Bu birleştirilmiş kaynaklar sayesinde bu benzersiz eXperts sitesi seyahat acentelerine sürekli güncellenen ve son dakika haberleri de içeren bir içerik sunacak. Dünyanın dört bir yanındaki tüm seyahat acenteleri için aşamalı olarak dokuz farklı dilde hizmete girecek kapsamlı web sitesi, günlük satış faaliyetleri için her zaman ihtiyaç duyulan bilgilerin bir araya getirilmesini sağlıyor.

 

Net bir navigasyonla birlikte kullanıcı dostu ve sezgisel yeni görünüm ve his, seyahat acentelerinin müşteri ve satış konuşmaları için ilgili ve güncel bilgileri çok daha kolayca bulmalarını sağlayacak. Daha hızlı ve kolay erişim için eXpert'e artık oturum açmadan erişilebilecek olması, sitenin sunduğu yeni avantajlar arasında yer alıyor. Yeni web sitesi bölgedeki seyahat acenteleri için bugünden itibaren çevrimiçi olacak. Site tüm cihazlarda son teknolojiye uygun şekilde kullanıma açılacak, yani hem web üzerinde hem de mobil cihazlarda kullanıcı dostu bir deneyim sunacak. 

Yeni sürümün bağlantısını burada bulabilirsiniz:

 https://business.lufthansagroup.com/de/en/programs-and-advantages/experts

 

Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Türkiye Satış Kıdemli Direktörü Serkan Guerguen, "eXperts, seyahat acentelerimizin bilgilerini güncel tutmak amacıyla bilgi, haber, ipuçları ve püf noktaları ve çok daha fazlasını ilettiğimiz temel iletişim platformumuz," diyor ve devam ediyor; "Sürekli bilgi akışının sağlanması, geniş bir alana yayılmış olan bölgemdeki tüm seyahat uzmanlarımız için hayati bir destek niteliğinde."

 

Lufthansa Group Global B2B Pazarlama Stratejisi ve Standartları Direktörü Iva Strauss ise, "Müşterilerimizin geri bildirimlerine göre, seyahat acentelerinin başarısı mümkün olan en kısa sürede ilgili ve güvenilir bilgiye ulaşmalarında yatıyor," diyor. "Yeni eXperts, net bir şekilde yapılandırılmış ve aranması kolay içeriğiyle bu ihtiyaca cevap veriyor."

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
"Uçak sayımızı 2033'te 813'e çıkartacağız" https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/ucak-sayimizi-2033te-813e-cikartacagiz-5682/

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, THY'nin halihazırda 437 uçakla bu alanda dünyada 9'uncu sırada olduğunu belirterek, "Uçak sayımızı 2033'te 813'e çıkartacağız ve dünyada 3'üncü sıraya yükseleceğiz." dedi.

THY Genel Müdürü Ekşi, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa tarafından Cumhuriyet'in 100. yılında "Sağlık" temasıyla ilk kez organize edilen "İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Liderler Zirvesi"nde katılımcılara hitap etti.

THY'nin 129 ülkeye uçtuğunu ve dünyada en fazla ülkeye uçan hava yolu şirketi olduğunu dile getiren Ekşi, Türkiye dahil 350 uçuş noktalarının bulunduğunu söyledi.

Ekşi, bu network güçleri sayesinde özellikle medikal yolcu segmenti olarak isimlendirilen küresel sağlık turizminde yüksek potansiyele cevap verebileceklerine inandıklarını kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bununla alakalı da çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Verilere baktığımız zaman sektörün hızla geliştiğini ve ülkemizin de bu büyümeye daha fazla adapte olması gerektiğine inanıyoruz. Bugünkü rakamlar itibarıyla sağlık turizmden faydalanan 14 milyon insan var ve bunun da dünyadaki yıllık cirosu 24 milyar dolar civarında. Sektör, yıllık yüzde 10-15 arasında bir büyüme gösteriyor. Türkiye'de ise sağlık turizmi sektöründen faydalanan 1,25 milyon insan var ve yaklaşık 2 milyar dolar civarında bir pasta büyüklüğüne sahip. Türkiye'de de şu ana kadar yüzde 10 civarında yıllık bir büyüme öngörülüyor. Fakat biz özellikle 2024 yılı bütçemizi yaparken sağlık turizmindeki bu büyümeyi yüzde 30'lar civarında öngörerek bütçe yaptık."

- "Sağlık turizminde bir konsolidasyona, üst otoriteye ihtiyaç var"

Bilal Ekşi, THY'nin sağlık turizminde üzerine düşen görevi yapmaya çalıştığını belirterek, bu çerçevede Hizmet İhracatçıları Birliği (HİB) ile Türkiye'ye tedavi amacıyla gelen yolcuların ulaşımını kolaylaştırmak ve sağlık ihracatına katkıda bulunmak için 2022 Ağustos'ta bir protokol imzaladıklarını anımsattı.

Bu anlaşmanın 27 ülkeyi kapsadığını ve gelen sağlık turizmi yolcuları için satış ofisleri, yetkili acenteler ve HİB tarafından geliştirilen "Heal in Türkiye" portalı üzerinden özellikle yolculara fayda sağlayacak ürünler oluşturduklarını dile getiren Ekşi, söz konusu protokole ilişkin detayları paylaştı.

Ekşi, HİB'in yanı sıra Uluslararası Sağlık Hizmetleri AŞ (USHAŞ) ile de işbirliği yaparak sağlık amaçlı Türkiye'ye gelen yolcuların ulaşımını kolaylaştırdıklarını ve sağlık ihracatına katkı sunduklarını anlattı.

HİB ve USHAŞ'ta oluşturulan portalların dışında DEİK'te de yine böyle bir oluşum bulunduğunu belirten Ekşi, "Bir konsolidasyona ihtiyaç olduğunu düşünüyor, daha bir üst yapının oluşturulması ve Türkiye markasının geliştirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Böyle parça parça şeylerle farklı standartlarla bizim istediğimiz yüzde 30'lar civarında bir büyümenin gerçekleşmesi mümkün değil. Ya da ilk başta büyüme gibi gözükür ancak sonra geriye gitmeler yaşanır." açıklamasında bulundu.

- "Sağlık turizminde uzmanlaşmış acentelerin olması gerekiyor"

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, USHAŞ verilerine göre 2023'ün ilk 6 ayında 750 bin civarında yabancının Türkiye'de sağlık hizmeti aldığını ve buradan elde edilen gelirin 1 milyar dolara ulaştığını söyledi.

Bu yıl 2022'ye göre sağlık turizmi için Türkiye'ye gelen kişi sayısında ciddi bir artışın görüleceğini vurgulayan Ekşi, şu bilgileri verdi:

"Biz 2024 yılı bütçesini yaparken sağlık turizminde yüzde 30 civarında bir büyüme hedefledik. Hedeflerimize giden yolda paydaşlarımızla birlikte geliştirmemiz gereken alanların olduğu da bir gerçek. İlk olarak sağlık turizmi özelinde uzmanlaşmış, acentelerin olması gerekiyor. Normal bir acentenin değil de belki Sağlık Bakanlığı'nın yetkilendirdiği bir yapının, sağlık turizmi acentesi belgesi almasında fayda olabilir. Bu profesyonellerin sayısının artması gerekmekte. İkinci olarak Türkiye'ye yurt dışından hasta getiren kuruluşlar, acenteler ve hastaneler arasında koordinasyon güçlendirilmeli. Bu gelişme potansiyel yolcularımızın kararını kolaylaştıracaktır. Ayrıca gelen yolcuların Türkiye'de karşılaştığı problemlere, haksızlıklara hakemlik edecek bir üst mekanizma da kurulmalıdır."

- "İstanbul Havalimanı ile çok büyük bir kapasite artışı yakaladık"

Bilal Ekşi, THY'nin medikal yolcu sayısını artırmak ve sağlık turizminde çözümün bir parçası olmak için sektörle beraber çalışmaya hazır olduğunu belirterek, özellikle hedef pazar olarak çalışmalar gerçekleştirilecek ülkelerin bazılarında teknik yetersizlikler olduğunun altını çizdi.

Bu bölgelerde Türk sağlık kuruluşların tanıtım faaliyetlerinde bulunmasının hastanın Türkiye'yi ve THY'yi tercih etmesini sağlayacağını dile getiren Ekşi, "Yine bu başlığın bir parçası olarak sağlık profesyonellerinin ülke ve bölge ziyaretleri gerçekleştirmeleri ve yerel kuruluşlarla bağlantılarını kuvvetlendirmeleri faydamıza olacaktır." şeklinde konuştu.

Ekşi, 2003'te 65 uçağı bulunan THY'nin halihazırda 437 uçağa sahip olduğunu kaydederek, sözlerini şöyle tamamladı:

"O zaman dünyada 35'inci sıradaydık. Bugün 9'uncu sıraya çıktık. Önümüzdeki 10 yılda, şu anda ihale süreçleri devam ediyor, uçak sayımızı 2033'te 813'e çıkartacağız ve dünyada 3'üncü sıraya çıkacağız. Şu anda dünyada 129 ülkeye uçuyoruz. Dünyada en fazla ülkeye uçan hava yolu ünvanına sahibiz. Türkiye dahil 350 destinasyon noktamız var. Bu tabii İstanbul'u, Türkiye'yi hakikaten bir aktarma merkezi haline getiriyor. İstanbul Havalimanı bu büyümenin çok önemli, büyük bir parçası oldu. Atatürk Havalimanı'ndaki kapasitenin kısıtlı olması büyümemizi engelleme noktasına başlamıştı. Şu anda İstanbul Havalimanı ile çok büyük bir kapasite artışı yakaladık ve THY'nin ilave getireceği 600 uçağa ev sahipliği yapacak bir havalimanından bahsediyoruz. Bu tabii Türkiye'nin dünyada bir aktarma merkezi haline daha fazla gelmesi sağlayacak. İnsanlar artık iş yerlerini buraya kurmaya çalışıyorlar. Çünkü 129 ülkeye buradan tek bir uçuşta gidebilme imkanına sahipsiniz."

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Thai Airways, İstanbul Havalimanı'na uçuş başlattı https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/thai-airways-istanbul-havalimanina-ucus-baslatti-783/

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'dan yapılan açıklamaya göre, Thai Airways ile İstanbul Havalimanı'nın ev sahipliği yaptığı hava yolu şirketi sayısı 99'a yükseldi.

Bangkok Suvarnabhumi Uluslararası Havalimanı merkezli Thai Airways, İstanbul Havalimanı'na direkt uçuşlarını, 321 koltuklu ve 2 sınıflı A350-900 tipi uçaklarla düzenliyor. 1 Aralık günü saat 23.45'te Tayland'ın başkenti Bangkok'tan kalkan TG900 numaralı uçak, bugün 06.05'te İstanbul'a ulaştı.

Operasyonlarına 1960'da başlayan Thai Airways, küresel hava yolu birliği Star Alliance'ın kurucu üyeleri arasında yer alıyor. Tayland'ın en büyük filosuna sahip olan Thai Airways, Bangkok'taki merkezi üzerinden Avrupa ile Asya Pasifik, Kuzey Asya, Güneydoğu Asya ve Avustralya arasında kapsamlı bir bağlantı kuruyor. Thai Airways'ın Bangkok'tan İstanbul'a günlük düzenlediği direkt uçuşlar iki ülkenin turizmine katkı sağlarken İstanbul Havalimanı'nın "küresel aktarma merkezi" olma potansiyeli de her geçen gün artıyor.

- "Thai Airways'i İstanbul Havalimanı'nda ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen İGA Üst Yönetici (CEO) Vekili Selahattin Bilgen, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılına ithafen 2023 sonuna kadar 100 hava yolu şirketiyle çalışmaya başlamayı hedeflediklerini belirtti.

Bilgen, Thai Airways'in İstanbul Havalimanı'nın ev sahipliği yaptığı 99. hava yolu şirketi olduğunu hatırlatarak, "Star Alliance üyesi olan Thai Airways'i İstanbul Havalimanı'nda ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Ayrıca, Thai Airways yolcuları, Türk Hava Yollarının geniş ağı sayesinde Avrupa ve Afrika'ya da kolayca seyahat edebilecekler. Thai Aiways'ın aramıza katılmasıyla birlikte, havalimanımızın Tayland, Güney Asya ve Avustralya'dan daha fazla uçuşa ev sahipliği yapmasını hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Silikon Vadisi'nde Teknoloji İnovasyon Merkezi kuruyor https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/silikon-vadisinde-teknoloji-inovasyon-merkezi-kuruyor-3042/

Şirketten yapılan açıklamaya göre, dijital dönüşümünü başlattığı 2018'den bu yana "Türkiye’nin dijital havayolu" mottosuyla çalışmalarını yürüten Pegasus, bu dijitalleşme sürecinin sürdürülebilir gelişimini devam ettirmek amacıyla teknoloji alanında önemli bir atılım yapıyor.

Silikon Vadisi'nde faaliyet gösterecek bir Teknoloji İnovasyon Merkezi kurma kararı alan Pegasus Hava Yolları, projeyle ilgili çalışmalara başladı.

Pegasus, Silikon Vadisi'nde kurulacak merkezle, dünyada teknoloji alanındaki en son gelişmeleri yerinde takip etmeyi ve değerlendirmeyi hedefliyor. Bu adım, şirketin küresel ölçekte daha da rekabetçi hale gelmesine katkı sağlayacak ve teknolojik yeniliklere olan bağlılığını güçlendirecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Pegasus Hava Yolları Üst Yöneticisi (CEO) Güliz Öztürk, teknoloji yatırımlarının kendilerini farklılaştıran en önemli özelliklerinden biri olduğunu belirtti.

Öztürk, dijital dönüşümlerini başlattıkleri 2018'den bu yana ciddi yatırımlar yaptıklarına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin dijital havayolu' vizyonumuz doğrultusunda, misafirlerimizin seyahat deneyimini ve çalışanlarımızın iş deneyimini daha kolay, hızlı ve verimli hale getirmeye yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Şimdi de bu dijitalleşme sürecinin sürdürülebilir gelişimini devam ettirmek amacıyla, heyecan verici yeni bir adım atmaya hazırlanıyoruz. Silikon Vadisi'nde faaliyet gösterecek bir Teknoloji İnovasyon Merkezi kurma kararı aldık. Bu merkezle, teknoloji alanında dünyadaki en son gelişmeleri yerinde takip edecek ve değerlendireceğiz. Farklı teknolojileri deneyimleyerek süreçlerimizi ve misafir deneyimimizi sürekli iyileştirmeye, fark yaratmaya devam edeceğiz. Bu büyük atılım, küresel ölçekte daha da rekabetçi olmamızı sağlayacak."

"Dünyada teknolojiyi en etkin kullanan hava yollarından biri olmaya kararlıyız"

Pegasus Hava Yolları Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Barış Fındık da Pegasus'un misafirlerine en iyi dijital deneyimi sunmak ve havacılık alanında en verimli operasyon yönetimini yürütmek hedefiyle ilerlediğini vurguladı.

Fındık, Pegasus olarak, dünyada teknolojiyi en etkin kullanan hava yollarından biri olmaya kararlı olduklarının altını çizerek, "Bu amaçla start-up’lar, üniversiteler, teknoloji ve havacılık alanındaki diğer oyuncularla iş birliği fırsatlarını değerlendirmek üzere önemli adımlar atıyoruz. Silikon Vadisi’ndeki en son teknolojik gelişmeleri takip ederek sadece yerel değil, aynı zamanda küresel bir çerçevede de etkin olma hedefimizi güçlendirmeyi amaçlıyoruz. İşimize direkt katkı sağlayacağına inandığımız yapay zeka, mobil kabiliyetler, self-servis ve diğer ileri teknolojilere odaklanacağız." ifadelerini kullandı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Heathrow Havalimanı'nın yüzde 25 hissesi satılıyor https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/heathrow-havalimaninin-yuzde-25-hissesi-satiliyor-1841/

Şirket açıklamasında, Heathrow Havalimanı'nın yüzde 15 hissesinin Fransız özel sermaye şirketi Ardian’a, yüzde 10 hissesinin ise Suudi Arabistan’ın Kamu Yatırım Fonu’na (PIF) satılması yönünde taraflarla anlaşmaya varıldığı bildirildi.

Hisse satışının toplam değerinin yaklaşık 2,4 milyar sterlin olduğu duyurulan açıklamada, Ferrovial Havalimanı Üst Yöneticisi (CEO) Luke Bugeja'nın “Son 17 yıldır, hissedarlarımızla birlikte Heathrow'un dönüşümüne katkıda bulunuyoruz.” değerlendirmesine de yer verildi.

Bugeja, şirketin, havalimanının kapasitesinin artırılması için toplam 12 milyar sterlin yatırım yaptığını kaydetti.

Heathrow Havalimanı, toplam yolcu sayısının bu yılın 9 ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 34,4 artışla 59,4 milyona ulaştığını duyurmuştu.

Satışın onaylanması halinde Ferrovial, havalimanının tüm hisselerini elden çıkarmış olacak.

Halihazırda, havalimanında Katar Yatırım Otoritesi’nin yüzde 20, Kanada emeklilik fonu CDPQ’nun yüzde 12,62, Singapur Varlık Fonu GIC’nin yüzde 11,2, Avusturalya. Emeklilik Fonu’nun yüzde 11,18, Çin Yatırım Kurumu’nun (CIC) yüzde 10 ve İngiliz Üniversiteleri Çalışanlarının Emeklilik Fonu'nun (Universities Superannuation Scheme) yüzde 10 hissesi bulunuyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
SunExpress'e "Yılın Bölgesel Hava Yolu" ödülü https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/sunexpresse-yilin-bolgesel-hava-yolu-odulu-9763/

Şirketten yapılan açıklamaya göre, SunExpress, CAPA Havacılık Mükemmellik 2023 Ödülleri'nde "Yılın Bölgesel Hava Yolu" ödülünün sahibi oldu. 

Prestijli ödül, bölgede stratejik olarak öne çıkarak havacılık sektöründe liderlik ve yenilikçilik sergileyen hava yolu şirketine veriliyor. CAPA tarafından yapılan açıklamada, SunExpress'in zorlu dış koşullar karşısında kaydettiği hızlı toparlanma, genişleyen uçuş ağı, hizmet kalitesi ve müşteri memnuniyeti odağına vurgu yapıldı.

Açıklamada ödül töreninde yaptığı konuşmaya yer verilen SunExpress Üst Yöneticisi (CEO) Max Kownatzki, bu ödülün SunExpress olarak doğru yönde ilerlediklerini gösterdiğini belirterek, "Özverili çalışmaları ile büyük başarılar kazanmamızı sağlayan ekiplerimizle gurur duyuyorum. İnişli çıkışlı dönemleri çeviklik ve esneklikle yönetirken, havacılık tarihinin en önemli krizlerine rağmen güçlü bir büyüme kaydetmeyi başardık." ifadelerini kullandı.

- "Uçuş ağımızı genişletmeye devam ediyoruz"

Bu yıl, salgın öncesi seviyelere kıyasla arz edilen koltuk kilometre değerinin yaklaşık yüzde 50 üzerinde faaliyet gösterdiklerini aktaran Kownatzki, "Bu da aslında son dönemdeki büyüme grafiğimizi ortaya koyuyor. Odak pazarlarımızdaki kapasitemizi artırırken, uçuş ağımızı genişletmeye devam ediyoruz. Yakın zamanda Boeing ile yaptığımız 90 uçaklık anlaşma da büyüme odağımızın bir göstergesi." değerlendirmesinde bulundu.

Salgın döneminin ardından hızlı bir şekilde toparlanan SunExpress, 2021'deki karlılığına geri döndü. 2022'de koltuk kapasitesini 2019'a oranla artıran hava yolunun, arz edilen koltuk kilometre değeri 2019'un yüzde 22 üzerinde gerçekleşti. SunExpress aynı yıl, tarihinin en geniş uçuş ağı ve en büyük filo büyümesine ulaştı, aynı zamanda rekor sayıda yolcu taşıdı.

Almanca konuşulan ülkeler (DACH-Almanya, Avusturya, İsviçre) ve Türkiye arasındaki rotalara odaklanan SunExpress, özellikle son yıllarda farklı pazarlarda uçuş ağını genişletmeye devam ediyor. Şirket, Batı, Orta Avrupa ve Birleşik Krallı'ta daha fazla noktaya uçuş sunmak üzere pazarlarını çeşitlendirirken, Kuzey Afrika, Orta Asya ve Orta Doğu'ya da yeni bağlantılar ekliyor.

SunExpress, 30'dan fazla ülkede 175 noktaya uçuş düzenliyor. 66 adet uçak ile operasyonlarını sürdüren SunExpress, gelecek 10 yıl içinde filosunu iki katından fazla büyüterek 150 uçağa çıkarmayı planlıyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
SunExpress,180 adede kadar CFM LEAP-1B motoru satın alacak https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/sunexpress180-adede-kadar-cfm-leap-1b-motoru-satin-alacak-2851/

Şirketten yapılan açıklamaya göre, firmanın halihazırda 90 adet LEAP-1B motor siparişi bulunuyor.

Filosunun tamamı 737'lerden oluşan şirketin, CFM56-7B motorlarıyla çalışan 53 adet 737NG ve önceden verilen bir sipariş kapsamında teslim edilen 9 ve teslimatı beklenen 31 adet 737-8'i bulunuyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen SunExpress Üst Yöneticisi (CEO) Max Kownatzki, yeni siparişin, agresif büyüme stratejisinin bir parçası olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Talebi karşılamak ve küresel ayak izimizi genişletmek için önümüzdeki 10 yıl içinde 150 uçakla filomuzu iki katına çıkarmayı planlıyoruz. LEAP-1B motoruyla elde ettiğimiz güvenilirlik, yakıt verimliliği, düşün karbon emisyonu ve dünya standardındaki destek, bu stratejiyi uygulama sürecimizin ayrılmaz unsurları."

- "Bu ekibin bir parçası olmak bizim için bir ayrıcalık"

CFM International Başkanı ve CEO'su Gael Meheust de yeni sipariş hakkında şu değerlendirmelerde bulundu:

"SunExpress daima etkileyici bir hava yolu şirketi oldu ve en başından bu yana bu ekibin bir parçası olmak bizim için bir ayrıcalık. Bu uzun vadeli stratejiyi uygulamalarına destek olma sürecinde oynadığımız rolün bilincindeyiz. SunExpress'in geleceğe yönelik vaadini gerçekleştirebilmesi adına verdiğimiz sözleri yerine getirme hususunda her zamankinden daha kararlıyız."

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
THY Teknik AŞ, SWISS Hava Yollarının uçaklarının bakımını yapacak https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/thy-teknik-as-swiss-hava-yollarinin-ucaklarinin-bakimini-yapacak-1040/

THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, anlaşma kapsamında ilk uçağın bakımı bu ay başlayacak.

Diğer 7 uçak ise gelecek aylarda THY Teknik AŞ'nin İstanbul'daki tesislerinde bakıma alınacak.

THY Teknik AŞ Genel Müdür Yardımcısı Yasin Birinci, SWISS Hava Yollarının uçak bakım hizmetlerini kendilerine emanet etmesinden mutluluk duyduklarını belirtti.

Yüksek kaliteli ve güvenilir bakım-onarım hizmetleri ile müşterilerin beklentilerini karşılamalarının kendilerini yeni müşteriler için güvenilir bir iş ortağı kıldığını vurgulayan Birinci, bu anlaşmanın iki şirket arasında uzun vadeli bir ortaklığa zemin hazırlayacağına inandığını aktardı.

SWISS Teknik Filo Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Dr. Claus Bauer, bakım-onarım şirketleriyle olan stratejik iş birliğini sürdürmeye devam edeceklerini belirterek, "Türk Hava Yollarının A330 filosuna hizmet sunan Türk HavaYolları Teknik AŞ'nin bu uçak tipi konusunda tecrübeli ve rekabetçi bir performans göstereceğine inanıyoruz. Amacımız, uzun vadeli bir iş birliği için her iki tarafa da değer sağlayan güvenilir bir ortaklığı teşvik etmek." ifadelerini kullandı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Emirates, yeni bir mühendislik merkezi inşa edecek https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/emirates-yeni-bir-muhendislik-merkezi-insa-edecek-7790/

1 milyon metrekareye yayılan mühendislik kompleksi, herhangi bir havayolu şirketi tarafından işletilen en büyük ve en gelişmiş mühendislik kompleksi olacak. Ayrıca, Dubai'nin dünya çapındaki havacılık altyapısına da destek sağlayacak.

Emirates'in uçak filosunu ve 2040'lı yıllara kadar operasyon gereksinimlerini desteklemek amacıyla inşa edilen tesis, diğer havayolu operatörlerine potansiyel olarak sunulan yedek kapasiteyle aynı zamanda Orta Doğu'daki ticari havacılık mühendisliği hizmetleri için en üst seviyede bir merkez olacak.

Emirates Havayolu ve Grubu Başkan ve CEO’su, Majesteleri Şeyh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Dubai Airshow'daki yatırım hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Bu önemli yatırım, Emirates'in ve havacılık sektörünün gelecekteki büyümesine olan güvenimizin bir göstergesidir. Yeni tesis; bakım, onarım, revizyon (MRO) ve uçak filomuzun tüm mühendislik gereksinimleri söz konusu olduğunda Emirates'in tamamen kendi kendine yeterli olmasını sağlayacak. Bu da bize operasyonel istikrar, esneklik ve kalite güvencesi veriyor. Bölgenin havacılık sektörünün öngörülen büyümesiyle birlikte, Emirates'in yeni mühendislik tesisi aynı zamanda en üst seviyedeki merkez olarak kilit bir rol oynayacak ve havacılık tedarik zincirindeki global oyuncuları da katılımları için cezbedecek. Ayrıca, binlerce ustalık gerektiren teknik iş yaratarak Dubai ekonomisine değer katacak.”

Emirates'in yeni mühendislik tesisi; rutin uçak kontrollerinden siparişli boya işlerine, hafif ve ağır bakım programlarından motor onarımı ve testlerine, kabin içi donanımlardan uçak dönüşümlerine kadar tüm uzman uçak mühendisliği hizmetlerini yerine getirecek donanıma sahip olacak.

Tesisler, Proje Yönetimi, Grup Satın Alma ve Tedarik Zincirinden Sorumlu Emirates Grup Genel Müdür Yardımcısı Ali Mubarak Al Soori ise konu hakkında şunları söyledi: “İlk aşamadaki inşaat çalışmalarının 2024'te başlaması ve 2027'de tamamlanması bekleniyor. Emirates'in filosunun büyümesi ve operasyonel gereksinimleri doğrultusunda, ikinci aşamada kapasiteyi potansiyel olarak iki katına çıkaracak şekilde daha fazla genişleme için hazırlıklar yapıldı. Yeni Emirates Mühendislik kompleksi aynı zamanda kompleks boyunca yeşil yapı malzemelerinin kullanımı, tüm kampüsteki çatılara güneş panelleri kurulumu, yağlar ve atık sular için geri dönüşüm sistemlerinin kurulması da dahil olmak üzere sürdürülebilirliği tasarımına dahil edecek.”

Projenin ilk aşamasının ardından tamamı F Koduna (A380) kadar her boyuttaki ticari uçağı taşıma kapasitesine sahip 8 bakım ve 1 boya hangarı, bir motor çalıştırma tesisi, yaklaşık 20 destek atölyesi, büyük depolama tesisleri ve yönetim ofisleri hazır olacak.

Dubai International'daki (DXB) mevcut Emirates Mühendislik Merkezi, havayolunun operasyonlarını desteklemeye devam edecek. DWC'deki yeni kompleks ise başlangıçta aşırı iş yükünü ve daha uzun yerde kalma süresine sahip uçakların ağır bakım programlarını yönetecek.

ADP Ingénierie proje danışmanı olarak atandı.


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
TAV Medine'de Primeclass özel yolcu salonunu açtı https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/tav-medinede-primeclass-ozel-yolcu-salonunu-acti-8105/

TAV Havalimanları’nın ticari gelirlerini yöneten iştiraki TAV İşletme Hizmetleri portföyündeki 87. özel yolcu salonunu Medine Havalimanı’nda açtı. Medine Primeclass lounge, pandemi sonrası seyahat yasaklarının kalkması ve kotaların artmasıyla yoğunlaşan Hac ve Umre ziyaretleri için Kutsal Topraklara gelen misafirlere konforlu bir deneyim sunuyor. Dış hatlar terminalinde düzenlenen açılış törenine TAV İşletme Hizmetleri İcra Kurulu Başkanı Güçlü Batkın katıldı.

 

TAV İşletme Hizmetleri İcra Kurulu Başkanı Güçlü Batkın, “Kutsal Toprakların iki ana giriş kapısından biri olan Medine’nin bizim için ayrı bir önemi bulunuyor. Hac ve umre ibadetini gerçekleştirmek üzere gelen misafirlerimizi Medine’de de ağırlamaktan, pandemi nedeniyle ara vermek zorunda kaldığımız faaliyetlerimize geri dönmekten mutluluk duyuyoruz. 2024 başında Medine’de karşılama-uğurlama hizmetimizi de devreye alacağız. Yılda 6 milyondan fazla misafirimize özel yolcu salonlarımızda hizmet veriyoruz” diye konuştu.

 

Prens Muhammed bin Abdülaziz Havalimanı'ndaki tek dış hatlar bekleme salonu olan Primeclass Lounge, 7/24 faaliyet gösteriyor. Salonda ibadet odaları, çocuk alanı, dinlenme alanı, çalışma alanı gibi ayrıcalıklı hizmetler sunuluyor. Anlaşmalı havayollarının yolcularına hizmet sunan salona Lounge Me, Dreamfolks, TAV Passport gibi uygulamalarla da giriş yapılabiliyor.

 

Medine Havalimanı yılın ilk 10 ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 55 artışla toplam 7 milyon 645 bin yolcuya hizmet verdi. 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Rus hava yolu şirketleri 76 yolcu uçağı kaybetti https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/rus-hava-yolu-sirketleri-76-yolcu-ucagi-kaybetti-6265/

Savelyev, başkent Moskova’da gazetecilere yaptığı açıklamada, Rus havacılık sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Rus hava yolu şirketlerinin iyi durumda olduğunu kaydeden Savelyev, gelecek yıl Rusya içerisinde uçuşlara yönelik şirketlere 25 milyar ruble (yaklaşık 280 milyon dolar) sübvansiyon sağlayacaklarını söyledi.

Batılı ülkelerin, Rus şirketlerinin uçaklarına yönelik geçen yıl uygulamaya koyduğu yaptırımları değerlendiren Savelyev, "Uçakları geri alma kararına beklenmedik bir şekilde hazırlıksız yakalanmıştık. Teknik hangarlarda bulunan, yurt dışına hizmet veren veya sefer yapacak toplam 76 yolcu uçağını kaybettik. Onlara tam anlamıyla el koydular." diye konuştu.

Savelyev, Rusya’da şu anda 1167 adet yolcu uçağı bulunduğunu kaydetti.

ABD ve Avrupa Birliği, Ukrayna savaşının ardından Rus havacılık sektörüne yönelik yaptırımlar uygulamaya başlamıştı. Rusya’ya yönelik uçak ve uçak parçaları sevkiyatı yasaklanırken, Rus şirketlerine uçak kiralayan şirketlerin de söz konusu uçakları geri alması talep edilmişti.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
"AJET marka değerimizi çok daha yukarılara taşıyacak" https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/ajet-marka-degerimizi-cok-daha-yukarilara-tasiyacak-3260/

Bakan Uraloğlu, Türk Hava Yollarının yüzde 100 iştirakıyla kurulan "AJET" Hava Taşımacılığı Anonim Şirketinin Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yapılan lansmanına katıldı.

Uraloğlu, buradaki töreninde yaptığı konuşmada, hava yolu ulaşımının mesafeleri kısaltmasının yanında kültürel birliktelik ve toplumlar arasında kurduğu dostluk köprüleriyle dünyanın sosyal ve ekonomik refahının seyrinde stratejik önem taşıdığını ifade etti.

Hava yolunun uluslararası ekonomik iş birliklerinin tesisi ve dış ticaret faaliyetlerinin gelişmesi için de gerekli olan en güvenli, en konforlu ve en hızlı ulaşım türü olduğuna işaret eden Uraloğlu şöyle devam etti:

"Bu noktada coğrafi bakımdan Asya, Avrupa ve Afrika kıtalarının ortasındaki kilit konumuyla, gelişmiş pazarlarla gelişmekte olan pazarlar arasındaki uçuş rotaları üzerinde yer alan ve sadece 4 saatlik uçuş süresiyle 1,4 milyar insanın yaşadığı ve 8 trilyon 600 milyar dolar ticaret hacmi bulunan 67 ülkenin merkezindeki avantajlı konumuyla ülkemiz; havacılık alanında dünyanın transit merkezi olma yolunda hızla ilerliyor"

Sivil havacılık politikası kapsamında, sektörün özel işletmelere açılmasıyla birlikte oluşan rekabet ortamı sayesinde havacılık faaliyetlerinin çok hızlı bir büyüme sürecine girdiğini aktaran Uraloğlu, "İlk önce sektörde çeşitliliğe gidilmesi yönündeki projemiz ile THY’nin yanı sıra yeni firmalar da tarifeli seferlere başladı. Rekabet ortamı sayesinde düşen maliyetler, atıl havaalanlarımızın yenilenerek aktif hale getirilmesi ve yeni yapılan havalimanları ile iç ve dış hat yolcu sayımızda çok önemli artışlar oldu." diye konuştu.

Uraloğlu, 2002’den bu yana aktif havalimanı sayısının 26’dan 57’ye ve terminal kapasitesinin 55 milyondan 337 milyon 450 bin yolcuya çıkardıklarını ifade ederek şunları kaydetti:

"Dış hatlarda 50 ülkede 60 noktaya uçuş gerçekleştiriliyorken uçuş ağımıza 283 yeni nokta ekleyerek 130 ülkede 343 noktaya yükselttik. Böylelikle son 21 yılda yüzde 472’lik artış gerçekleşmiş oldu. Ayrıca 2002 yılında 489 olan toplam hava aracı sayımızı yüzde 270 artışla 1813’e ulaştırdık."

Uraloğlu, "Dünyada Ulaşamadığımız Hiçbir Nokta Kalmayacak” hedefiyle hareket ederek Türkiye'yi, artan rekabet, cesaretlendirici politikalar ve örnek niteliğinde uygulamalar sonucunda, dünyanın en geniş uçuş ağına sahip ülkelerden birine dönüştürdüklerini dile getirdi.

- "AJET Havayolu İşletmesi sürekli büyüyen ve gelişen havacılık sektörünün en somut adımlarından biri"

Türkiye'nin gökyüzünde kurulan köprülerle havacılık alanında bölgesinde lider, küresel bir havacılık merkezi olduğunu belirten Uraloğlu, Türkiye'nin geçen yıl Avrupa ve dünya havalimanları toplam yolcu trafiği sıralamasında, Avrupa ülkeleri arasında 3'üncü, dünyada ise 6'ncı sıraya yükseldiğini aktardı.

Uraloğlu, 2018 yılında hizmete sunulan İstanbul Havalimanı’nda açıldığı günden bu yana 177 milyonu aşkın yolcu trafiğinin gerçekleştiğini ifade ederek "Yapım aşamasındaki Çukurova Bölgesel, Yozgat ve Bayburt – Gümüşhane Havalimanları ile yenilenen Trabzon Havalimanı’nda çalışmalarımız devam etmektedir." ifadelerini kullandı.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nı da yenilikçi ve vizyoner bir bakış açısıyla geliştirdiklerini aktaran Uraloğlu, "Havalimanımızın faaliyet kapasitesini ikiye katlayacak 2'nci pistimizi tamamladık. Çok kısa bir zaman içerisinde Cumhurbaşkanı'mızın teşrifleri ile hizmete açmayı planlıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Uraloğlu, havacılık sektörünün değişim ve dönüşümdeki başarısında THY’nin rolünün çok büyük olduğuna işaret ederek "Adeta bir mihenk taşı olarak rolünün hakkını layıkıyla veren Türk Hava Yolları, bu sayede bir dünya markası olmuştur." dedi.

Yüzde 100, Türk Hava Yolları iştiraki olan AJET Havayolu İşletmesi'nin sürekli büyüyen ve gelişen havacılık sektörünün en somut adımlarından biri olduğuna dikkati çeken Uraloğlu, şunları kaydetti:

"Verimliliğe odaklanarak hava taşımacılığını geniş bir yolcu kitlesine erişebilir kılmaya çalışan AnadoluJet bugüne kadar THY markası altında Türk sivil havacılığına büyük hizmet vermiştir. Emniyet, güvenlik ve müşteri memnuniyeti odaklı yaklaşımı ile güvenilir bir seçenek olan AnadoluJet, özellikle iç hatlarda, vatandaşlarımızın daha ekonomik ve uygun uçuş seçenekleri ile daha çok noktaya uçmasını sağlamıştır."

- "AJET dış hatlarda da Türk taşıyıcılarının rekabetini artıracak önemli bir güç olacak"

Bakan Uraloğlu, THY’nin bir markası olarak kurulan AnadoluJet’in, "Uçmayan Kalmasın" mottosuyla başlattığı misyonunu bir adım daha ileriye taşıyarak gelecek vizyonunda Türkiye'nin turizmine ve ekonomisine daha fazla katkı sağlayabilmek amacıyla markayı yenilediklerini söyledi.

AnadoluJet markasını küresel standartlarda düşük maliyetli hava yolu olarak pazardaki rekabetçi konumunu güçlendirebilmesi amacıyla faaliyetlerine "AJET Hava Taşımacılığı Anonim Şirketi" altında devam ettireceklerini aktaran Uraloğlu, "Yeni marka ile başlayacak dönemde, AJET iç hatlardaki önemli işlevinin yanı sıra dış hatlarda da Türk taşıyıcılarının rekabetini artıracak önemli bir güç olacaktır." ifadelerini kullandı.

Uraloğlu, 10 yıl içerisinde 200 uçaklık filoya ulaşıp, bölgenin en büyük düşük maliyetli havayollarından biri olmayı hedefleyen AJET’in büyüme stratejisini İstanbul, Ankara, İzmir ve Anadolu'daki diğer şehirlerin yurt dışı bağlantılarının artması yönünde geliştirmesinin, vatandaşlara ve Türkiye'yi ziyaret etmek isteyen turistlere, dolayısıyla ülke turizmine ve ekonomisine büyük fayda sağlayacağını belirtti.

Hem yurt içinde hem yurt dışında sefer ve uçuş nokta sayılarının gelecek yıllarda büyük bir hızla artacağına dikkati çeken Uraloğlu, "Hiç şüphesiz AJET ülkemizin geleceğe açılan kanatlarını daha da büyütecek ve küresel marka değerini çok daha yukarılara taşıyacaktır." diye konuştu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Sabiha Gökçen Türkiye'de Ekonomik Uçuşun Merkezi https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/sabiha-gokcen-turkiyede-ekonomik-ucusun-merkezi-9214/

Temmuz 2023 itibarıyla Türk Hava Yolları’nın iştiraki olarak kurulan AJet Hava Taşımacılığı Anonim Şirketi’nin ilk uçağı, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki Teknik A.Ş. hangarında düzenlenen lansmanda tanıtıldı. Yeni logosunda kırmızı renge veda eden, mavi ve siyah renkleri kullanan AJet’in kurumsal renklerine boyalı uçağı ilk kez gösterildi.  

 

AJet’in global standartlarda düşük maliyetli hava yolu olarak faaliyetlerine devam edebilmek ve pazardaki rekabetçi konumunu güçlendirebilmek amacıyla genel müdürlük yönetim merkezini Sabiha Gökçen olarak belirlemesiyle Sabiha Gökçen Havalimanı, Türkiye’nin 2 dev düşük maliyetli taşıyıcısına ev sahipliği yapacak.

 

Şirket kurulumunun ardından AJet’in uçuş operasyon yetkisi alması ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden (SHGM) farklı meydanlar için slot talebinde bulunması, özellikle İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nın önemini arttırıyor.  'Havalimanı otoritesi' HEAŞ verilerine göre, bu yılın ilk 10 ayında toplam 31 milyon yolcu ağırlayan Sabiha Gökçen, ekim itibarıyla bir önceki yılda taşınan yolcu sayısını geçti. 2024 yılının ilk çeyreğinde gökyüzüyle buluşması beklenen AJet uçaklarının, “Şehrin havalimanı” İstanbul Sabiha Gökçen’de yolcu trafiğini olumlu etkilemesi bekleniyor.

 

“İş verimliliği ve bağlanabilirliği artırmak isteyen havayolları için havalimanımız tercih sebebi”

Havalimanı’ndan yapılan açıklamada bu gelişmenin memnuniyetle karşılandığı belirtilirken, "AJet'in genel merkez olarak Sabiha Gökçen’de konumlanma kararı, iş verimliliği ve bağlanabilirliğini artırmak isteyen havayolları için havalimanımızın tercih sebebi olmasının bir kanıtıdır. Tüm havayolu şirketleriyle bugüne kadar kurduğumuz ortaklıklara değer veriyoruz. ‘Şehrin havalimanı’ olarak yeni iş birlikleri ile destinasyon sayımızı artırmaya ve ortaklıklarımızı güçlendirmeye devam edeceğiz" denildi. Sabiha Gökçen 53 ülkede 122 dış hat ve 40 iç hat olmak üzere toplam 162 destinasyona hizmet veriyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Türk Hava Yolları, "Akdeniz Turizm Ödülü"nün sahibi oldu https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/turk-hava-yollari-akdeniz-turizm-odulunun-sahibi-oldu-5803/

Şirketten yapılan açıklamaya göre, THY, Akdeniz Turizm Vakfı tarafından bu yıl 8'incisi düzenlenen etkinlikte "Akdeniz Turizm Ödülü"nün sahibi oldu.

2013 yılında kurulan ve bölge barışı, iş birliği ve refahını teşvik eden Akdeniz Turizm Forumu, Akdeniz genelinde sürdürülebilir turizm potansiyelini artırmayı amaçlıyor. Vakıf, hükümet temsilcileri, uluslararası örgütler ve ilgili sivil toplum kuruluşlarının önde gelen kültürel, toplumsal ve düşünce liderlerinin katılımıyla düzenlediği bu forum ile Akdeniz turizm gündemini şekillendirmeyi hedefliyor.

Forumda genel oturum toplantısının yanı sıra uzmanlık atölyeleri ve tartışma platformu yer alırken, forumun bu yılki açılış konuşması Malta Turizm Bakanı Clayton Bartolo ile Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi ve organizasyonun Genel Sekreteri Andrew Agius Muscat tarafından gerçekleştirildi.

- "Bu ödülün THY'ye verilmesi oldukça kıymetli bir paye"

Açıklamada, ödül törenindeki konuşmasına yer verilen Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, bu ödülün ülkenin bayrak taşıyıcı havayolu THY'ye verilen oldukça kıymetli bir paye olduğuna dikkati çekerek, "Tarihten bu yana önemli ve belirgin bir unsuru olduğumuz coğrafyamızın etkin turizm potansiyeline çok daha sürdürülebilir bir boyut kazandırmak için tüm paydaşlarımızla birlikte çalışıyor, bunun için hatırı sayılır mesai harcıyoruz. Bu çalışmalarımızın meyvesini görmek bizler için büyük mükafat ve bu doğrultuda Akdeniz Turizm Vakfı'nın bu önemli ödülü ile de bunu taçlandırmış olmak mutluluk verici. Bizi bu ödüle layık gören tüm organizasyon yetkililerine Türk Hava Yolları ailesi olarak teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Türk Hava Yolları'nın Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur da aynı etkinlikte düzenlenen "Tomorrow on Board" panelinde, bu oturum esnasında sektörel gelişmeleri ele alırken, bayrak taşıyıcı havayolunun ülke turizmi başta olmak üzere, bölge turizmine sağladığı önemli katkıya ilişkin de değerlendirmede bulundu.

Olmuştur, "Bu bizim öncelikli misyonlarımızdan, şayet bugün dünyanın sayılı havayollarından biri isek, bunu nitelikli iş gücümüz, çalışma azmimiz ve hedef odaklılığımıza bağlamalıyız. Bunun yanı sıra da coğrafyamızın bize sağladığı avantaj ve ayrıcalıklar da bizi rakiplerimizden pozitif yönde ayrıştırıyor." açıklamasında bulundu.

Akdeniz Turizm Ödülleri, 2014'ten bu yana her yıl düzenleniyor ve bölge turizminin en önemli ödüllerinden biri olarak kabul ediliyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Corendon Airlines'ta Süper İndirim Haftası Başladı https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/corendon-airlinesta-super-indirim-haftasi-basladi-9286/

Avrupa’dan, başta Türkiye olmak üzere en popüler tatil destinasyonlarına; ayrıca Türkiye’nin birçok noktasından Avrupa’ya direkt uçuşlar sunan Corendon Airlines, yılın en büyük kampanyası olan Süper İndirim Haftası’na başladı.

Corendon Airlines, kampanya kapsamında 27 Kasım 2023 - 30 Haziran 2024 tarihleri arasındaki seçili uçuşlarında, aynı rezervasyon dahilindeki her 2 yolcudan 1'ine ücretsiz bilet sunuyor. 

 26 Kasım 2023 tarihine kadar sürecek kampanyadan yararlanmak için bir rezervasyonda en az 2 kişinin bulunması gerekiyor; aynı rezervasyondaki her 2 yolcunun 1'inden bilet ücreti alınmıyor. 

Kampanyadaki indirimler, net bilet fiyatına uygulanıyor. Hizmet bedeli, ek hizmetler, vergiler ve yakıt harcı indirime dahil edilmiyor. Farklı para birimi seçildiğinde, kur oranı karşılığındaki indirim tutarı fiyata yansıtılıyor.

Avantajlı fiyatlarla uçmak isteyenlere fırsatlar sunan Süper İndirim Haftası ile ilgili detaylı bilgiye, Corendon Airlines’ın web sitesi www.corendonairlines.com üzerinden ulaşılabiliyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Hedef dünyanın en büyük 7 havayolu şirketi arasına girmek https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/hedef-dunyanin-en-buyuk-7-havayolu-sirketi-arasina-girmek-3284/

THY'nin ABD'nin Detroit şehrine yapılan ilk uçuşuna katılan Prof. Dr. Bolat, uçakta ve ertesi gün düzenlenen gala yemeğinde basın mensuplarına açıklama yaptı.

İstanbul Havalimanı'nın yapılmasıyla birlikte Asya ve Avrupa pazarında en büyük hava yolu şirketi haline geldiklerini anlatan Bolat, 2033 stratejisi kapsamında ABD gibi uzak ülkelerin kendileri için önemli bir hedef olduğunu söyledi.

THY'nin dünyanın en büyük 7 hava yolu şirketi arasına girmesini hedeflediklerini anlatan Bolat, "Baktığınızda ABD de üç tane büyük hava yolu var. United, American ve Delta. Asya'da yeni yapılanmalar var ama ne kadar gidecek belli değil. Üç tane büyük Çinli şirket var Amerikalı üç firma dışında. Onlar daha da büyüyecek. Müthiş bir iç pazarları var çünkü. Ne kalıyor geriye. Lufthansa zaten arkamızda kaldı. Air France da öyle. Emirates körfez havayolu bizimle çok ilgili değiller. Onun için ne kalıyor geriye bir tek Türk Hava Yolları. Benim bu söylediğim kehanet değil. Yedi dev firma arasına gireceğiz." dedi.

THY'nin artan uçak ihtiyacını gidermek için geçen hafta, Airbus firması ile görüşmelere başladığını ve 240'ı kesin, 115'i opsiyon olmak üzere toplam 355 uçak almayı planladıklarını belirten Bolat, ilk teslimatların 2026'da başlayacağını aktardı.

- "Gittiğimiz her yerde THY'nin değil Türkiye'nin reklamını yapıyoruz"

Türkiye'ye gelen turist sayısını artırmak için şirket olarak tanıtıma ağırlık verdiklerini dile getiren Bolat, şunları kaydetti:

"Artık biz gittiğimiz her yerde THY'nin değil Türkiye'nin reklamını yapıyoruz. Her yerde doğal güzellik var ama tarihin, medeniyetin başladığı yer Türkiye. Geçen yıl 1 milyon ABD'li gelmişti. Şimdiki hedefimiz bu sayıyı iki katına, Kanada'yı da dahil edersek 2,5 katına çıkarmak. Onun için turizme ağırlık veriyoruz. Turizm Bakanlığıyla bir projemiz var. 10 ülke tespit ettik: Amerika, Kanada, Meksika, Endonezya, Malezya, Japonya, Çin, Kore, Avustralya, Tayvan. Bu ülkelerden 10 milyon turist getirelim diyoruz ama bu turistler Antalya'da otele kapanmasın."

Bolat, THY'nin iştirak şirketleriyle birlikte Türkiye ekonomisine katkısının 56 milyar doları bulacağını vurgulayarak, THY'nin ülkeye getirdiği döviz miktarının 16 milyar doları bulduğunu söyledi.

Bunun net 8 milyar dolarının Türkiye'de kaldığına dikkati çeken Bolat, "Şu anda ülkemizde 250-260 milyar dolarlık mal ihracatı var. Ancak ithalat halen daha fazla ama bizim 8 milyar dolar fazlamız oluyor. Hizmet ihracı da böyle. Onun için hizmet ihracatındaki kişilerle bir ekosistem kurduk. Şu an 430 uçağımız var. 2033’e kadar 810 uçağa çıkmaya çalışıyoruz. O seneki katkımız 141 milyar dolar olacak. Türk Hava Yolları tek başına, ekosistemiyle beraber, Fas kadar bir ekonomik üretim yapacak. 500'üncü uçağımızı 2025 yılında filoya sokacağız. 600'üncü uçak 2028'de, 700’üncü 2031'de ve 800'üncü de 2033’de gelecek. Şu anki siparişler bunu garantilemek için. Uçak sayısı iki kat artacak ama Türkiye’ye katkımız 2,5 kattan fazla çoğalacak." ifadelerini kullandı.

- "Yerli üretim koltuklarımız şu anda testlerde"

THY'nin uçaklarında koltuk ve kabinlerde yerli üretimlerin kullanılmaya başlayacağını aktaran Bolat, "Uçaklarda kendi business class ve ekonomi sınıfı koltuklarımızı kullanacağız. Uçaklarda kullanılan mevcut koltuklar 80 bin dolar. Aslında birçok otomobilden daha pahalı. Biz daha ucuza mal edeceğiz. Koltuğun asıl maliyeti mühendislik ve tasarım. Yerli üretim koltuklarımız şu anda testlerde. Bizim koltuklar rahat bir uçuş sağlayacak." dedi.

THY'nin ortak olduğu Sunexpress'in Antalya'da büyüyeceğini, alt markası AJet'in ise Ankara ağırlıklı olarak hizmet vereceğini belirten Bolat, İstanbul'un ise THY'nin merkezi olarak planlandığını anlattı.

-"THY'nin uçak sayısı 950 olacak"

Bolat, THY ve iştiraklerinin toplam 950 uçağa ulaşmasını planladıklarını ifade ederek, "THY ve Lufthansa'nın ortak kuruluşu SunExpress'le oturduk ve 10 yılda 150 uçağı geçme konusunda anlaştık. Geçen gün de 45 adedi Boeing 737 MAX olmak üzere 90 uçak alacağını ilan ettik. 45 adet 737 MAX’in değeri yaklaşık 2 milyar dolar." diye konuştu.

Yeni uçaklarla pilot ihtiyacının da artacağını belirten Bolat, "200 olan pilot yetiştirme kapasitesini 500'e çıkaracağız. Tanesi 15 milyon dolar olan 30 simülatörümüz var. Sayısını artırmak için stratejik ortaklık yaptığımız HAVELSAN’dan 5 simülatör aldık. 6500’e yakın pilotumuz var. Bir 6500 pilota daha ihtiyacımız var gelecekte." ifadelerini kullandı.

Bolat, THY'nin uçmayı hedeflediği yeni destinasyonlar arasında Avustralya'nın olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Avustralya'da haftalık 7 uçuş hakkımız var. Biz başlayınca inanıyoruz ki çok kısa zamanda hem Sidney'den, hem Melbourne'dan uçabiliriz. Makedon, Kıbrıs Türkü, Yunanlı çok var. Dört gözle bekliyorlar. Avustralya'da sağlık hizmeti de çok pahalı. Şimdi memleketine gel, bir de sağlık hizmeti al İstanbul’da. Uzak noktalardan gelenlere İstanbul'da konaklarlarsa ekonomi sınıfına 2 gün, business sınıfına 3 gün bedava veriyoruz. İstanbul - Singapur - Melbourne veya Sidney... Birkaç dosyamız kaldı tamamlamamız gereken. 15 Aralık’ta açıyorduk. Yine de birkaç haftaya kadar gelirse yapabiliriz. 500 - 600 bin turist gelir belli zaman sonra. Amacımız bu."

THY'nin İstanbul'dan Detroit'e olan ilk seferi Ahmet Bolat'ın doğum günü olan 15 Kasım'a denk gelince uçakta kutlama yapıldı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Havacılık Yakıtı test programını başarıyla tamamladı https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/havacilik-yakiti-test-programini-basariyla-tamamladi-9758/

Bu başarı, SAF kullanımının önünde herhangi bir motor teknolojisi engellinin bulunmadığını göstererek 2021 yılında verilen taahhüdü yerine getirmiş oldu.

Test programı, şirketin Kanada'daki tesisinde BR710 iş jeti motoru üzerinde yapılan yer testi ile tamamlandı. Program kapsamında teste tabi tutulan diğer motorlar arasında Trent 700, Trent 800, Trent 900, Trent 1000, Trent XWB-84, Trent XWB-97, Trent 7000, BR725, Pearl 700, Pearl 15 ve Pearl 10X yer aldı.

Test sürecinde, operasyon koşullarını bire bir yansıtan bir dizi yer ve uçuş testi gerçekleştirildi. Yapılan tüm testler, %100 SAF kullanımının motor performansını olumsuz etkilemediğini doğruladı.

Rolls-Royce CEO’su Tufan Erginbilgiç, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Üretimdeki tüm uzun menzilli uçak ve iş jeti motorlarının %100 SAF ile uyumlu olduğunu halka açık bir şekilde ortaya koyan ilk jet motoru üreticisi olmak bizleri mutlu ediyor. Bu başarı, hem Rolls-Royce hem de tüm havacılık sektörü için önemli bir dönüm noktası. Şirket olarak 2050 yılına kadar Net Sıfır hedefine ulaşma konusundaki bağlılığımızı kanıtlamakta ve müşterilerimizi de aynı hedef doğrultusunda desteklemeye devam ettiğimizi gösteriyor."

 

Rolls-Royce’un Mühendislik, Teknoloji ve Emniyet Grup Direktörü Simon Burr ise şunları dile getirdi:

“Bu dönüm noktası sadece Rolls-Royce için değil, aynı zamanda havacılık endüstrisi için de çok önemli bir aşama. Bu testlerle elde edilen başarının, ileride %100 SAF üretimine yatırım yapmak isteyenleri destekleyecek düzeyde bir teknik doğrulama sunacağına inancımız tam."

Birleşik Krallık Ulaştırma Bakanı Mark Harper ise şunları söyledi:

“Dünya çapında uçuşları karbondan arındırmaya yönelik bu yolculuk, İngiliz inovasyonundan güç alıyor ve Birleşik Krallık hükûmeti tarafından destekleniyor. Bugün yapılan duyuru, Rolls Royce ve Birleşik Krallık'ın ulaşımı karbondan arındırma konusunda küresel liderler olduğunu ve bizi Net Sıfır'a bir adım daha yaklaştırdıklarının bir göstergesi.”

Rolls-Royce, üretimdeki tüm motor tiplerinin uyumluluğunu kanıtlamanın yanı sıra, yeni nesil UltraFan motor demonstratörünün de aynı özelliğe sahip oldugunu teyit etti. Bu yılın başlarında yapılan ilk motor testi %100 SAF ile gerçekleştirilmişti.

Rolls-Royce SAF serüveni, bu ayın sonunda Trent 1000 motorlarının dünyanın ilk %100 SAF transatlantik uçuşu olan Uçuş 100'de Virgin Atlantic Boeing 787 Dreamliner'a güç vermesiyle devam edecek.

Birleşik Krallık Ulaştırma Bakanlığı tarafından desteklenen Virgin Atlantic liderliğindeki konsorsiyumda Boeing, Sheffield Üniversitesi, Imperial College London ve Rocky Mountain Institute yer alacak. Normal jet yakıtıyla yapılacak dönüş uçuşu da, motor ve uçağın mühendislik değişikliklerine gerek duymaksızın her iki yakıt türünde de çalışabileceğini kanıtlayacak.

Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı, konvansiyonel yakıta alternatif olarak kullanılabilecek ikame bir yakıt olarak havacılığın enerji dönüşümü yolculuğunu destekleyen büyük bir potansiyele sahip.

SAF'ın yaşam döngüsü dikkate alındığında, IATA (Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği) harmanlanmamış SAF'ların net CO2 yaşam döngüsü emisyonlarının geleneksel yakıttan %80'e kadar daha düşük olduğunu tahmin ediyor.

Rolls-Royce, 2050 yılına kadar Net Sıfır uçuşa ulaşmak için %100 SAF ile çalışan yüksek verimli yeni nesil gaz türbinlerinin bir kombinasyonunun, hedeflenen toplam çözümün yaklaşık %80'ine kadar katkıda bulunacağını tahmin ediyor.

Jet yakıtı için uluslararası standartlar birimi olan ASTM International, şu anda %50 geleneksel jet yakıtı ile en fazla %50 SAF karışımına izin veriyor. Rolls-Royce'un üretimdeki tüm sivil uçak motorları halihazırda %50 SAF karışımıyla çalışmak üzere sertifikalı. Başarılı %100 SAF testleri, %100 SAF ile ticari uçuşlara giden yol için daha fazla destek sağlayacak. 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
THY'nin bugün ve yarın İstanbul kalkış-varışlı bazı seferleri iptal edildi https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/thynin-bugun-ve-yarin-istanbul-kalkis-varisli-bazi-seferleri-iptal-edildi-2827/

THY'nin kurumsal destek hesabından yapılan açıklamada, bugün ve yarın İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanlarından kalkışlı ve varışlı seferlerde hava muhalefeti nedeniyle iptaller olduğu belirtildi.

Açıklamada, yolcuların uçuşlarının durumunu THY'nin internet sitesi ve mobil uygulamasından takip edebileceği kaydedildi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
THY yarın yapılacak 40 seferini iptal etti https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/thy-yarin-yapilacak-40-seferini-iptal-etti-7737/

THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamada, "Yarın İstanbul'da beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle Meteorolojik Acil Durum Komitesi kararı uyarınca toplam 40 seferimiz karşılıklı olarak iptal edilmiştir." denildi.

Açıklamada, yolcuların THY'nin internet sitesi üzerindeki "uçuş durumu sorgulama" bölümünden seferlerini kontrol etmeleri uyarısında bulunuldu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Yaz aylarında en çok tercih edilen uçuş rotaları https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/yaz-aylarinda-en-cok-tercih-edilen-ucus-rotalari-5546/

Buna göre, yaz aylarında yurt içinde en popüler rota olarak "İstanbul-Antalya" öne çıkarken, en çok tercih edilen uçak bileti destinasyonu ise "İstanbul-Muğla" oldu. Yurt dışında en fazla "İstanbul-Londra" rotası aranırken, en çok "İstanbul-Bakü" biletleri satıldı.

Yıl içinde popülerliği artan rotalarda dikkat çekici değişiklikler gözlemlendi. Özellikle "İstanbul-Mardin" ve "İstanbul-Berlin" rotalarında uçak bileti aramalarında belirgin bir artış yaşanırken, haziranda gerçekleşen en yüksek uçak bileti satışları, Kurban Bayramı tatil dönemine denk geldi. Bu dönemdeki satışlar, diğer yaz aylarına kıyasla yüzde 70 arttı.

Yaz döneminde web kullanıcıları özellikle İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya ve Trabzon şehirleri için uçak biletleri satın almayı tercih ederken; İOS kullanıcıları İstanbul, İzmir, Antalya, Muğla ve Ankara destinasyonlarına yoğun ilgi gösterdi. Android kullanıcıları ise İstanbul, Antalya, Muğla, Adana ve İzmir için uçak bileti satın aldı.

- En pahalı yurt dışı uçak bileti İstanbul-Medellin rotası oldu

Verilen bilgiye göre, biletbayisi.com üzerinden alınan en pahalı yurt dışı uçak bileti, gidiş-dönüş İstanbul-Medellin rotası oldu. Bu rota için 89 bin 426,29 TL ödendi. Yurt içi uçak bileti satışında en pahalı olan ise gidiş-dönüş Sivas-Kıbrıs rotası için 15 bin 822 TL olarak gerçekleşti.

Yurt içi uçak biletinde en ucuz bilet temmuzda "İstanbul-İzmir" rotasında 299 TL'ye, yurt dışı destinasyonunda ise İstanbul-Londra uçuşunda 879 TL'ye satın alındı.

Mobil uygulama kullanımı özellikle kadınlarda daha yaygın bir şekilde görüldü. Her ay yeni özellikler ekleyerek kullanıcı kitlesini genişleten biletbayisi.com uygulaması üzerinden uçak bileti satın alanların yaş ortalaması 34 oldu. Bu kullanıcıların yüzde 64'ü kadınlardan, yüzde 36'sı ise erkeklerden oluştu.

- Biletbayisi.com mobil uygulaması

Açıklamada yer alan bilgiye göre, biletbayisi.com, şimdi tüketicilerin daha da yakınında yer alıyor. Uçuşları planlamak, biletleri güvenle satın almak ve seyahat deneyimini kolaylaştırmak için şirketin mobil uygulamasını keşfetmek yeterli oluyor.

Biletbayisi.com mobil uygulaması, uçuş rezervasyonlarını hızlı ve kolay bir şekilde yapmaya olanak tanırken, gelişmiş arama filtreleri ve kullanıcı dostu ara yüzü, istenen tarihlerde en uygun fiyatlı biletleri anında bulup, rezervasyonun tamamlanmasını sağlıyor.

Güvenli ödeme sisteminde kredi kartı veya diğer ödeme yöntemleri kullanılabiliyor, mobil uygulama üzerinden özel kampanya ve indirimlerden anında haberdar olunabiliyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
THY'nin Detroit'e direkt uçuşları başladı https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/thynin-detroite-direkt-ucuslari-basladi-5064/

THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, havayolu şirketinin Detroit'e ilk uçuşunu yapan uçağı havalimanında geleneksel su takı ile karşılandı.

Detroit Metropolitan Wayne County Havalimanı'nda, THY yöneticileri ve yerel yetkililerin katıldığı karşılama etkinliği düzenlendi.

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, törende yaptığı konuşmada, Detroit destinasyonunun şirket için önemine değinerek, şunları kaydetti:

"İstanbul'u Detroit ile buluşturmanın heyecanını yaşıyoruz, seyahat, iş ve kültürel keşif fırsatları sunuyoruz. İki büyük şehrimizi, İstanbul ve Detroit'i birbirine daha da yaklaştırdık. Benzersiz uçuş ağımızla yolcularımıza dünyayı keşfetme imkanı tanırken en kaliteli hizmeti sunmaya devam ediyoruz. Güzel ülkemiz Türkiye'nin ulusal bayrak taşıyıcısı olarak dünyadaki tüm havayollarından daha fazla ülkeye ulaşıyor, sürekli genişleyen ağımıza Detroit gibi yeni destinasyonlar ekleyerek, dünyanın dört bir yanındaki insan ve kültürleri birleştirmek olan temel misyonumuza hizmet etmeyi sürdürüyoruz."

Detroit uçuşları, 15 Kasım itibarıyla Boeing 787-9 ile pazartesi, çarşamba ve cuma günleri olmak üzere haftada üç gün karşılıklı olarak İstanbul Havalimanı ile Detroit Metropolitan Wayne County Havalimanı arasında gerçekleştirilecek. İstanbul-Detroit seferleri, 25 Aralık itibarıyla haftada dört gün olarak icra edilecek. Detroit uçuşlarıyla birlikte THY uçuş ağını 345'e ulaştırırken, Amerika Birleşik Devletleri'nde ise destinasyon sayısını 13'e yükseltti.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Dubai Airshow'da ticari ve eğitim uçaklarını sergileyecek https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/dubai-airshowda-ticari-ve-egitim-ucaklarini-sergileyecek-4810/

Emirates'in devam eden 2 milyar dolarlık retrofit programı kapsamında tamamen yenilenen ilk 10 tanesinden biri olarak sergilenen A380 uçağında, yenilenen iç mekanlara ve tüm kabinlerdeki iyileştirmelere ek olarak havayolunun popüler Premium Ekonomi Sınıfı kabini de bulunuyor.

Tüm Dubai Airshow ziyaretçilerine açık olan Emirates sergi standında, bir dizi Emirates’e ait bölüm yer alacak. Bu yılın öne çıkan konularından biri de Emirates’te çalışan olmak deneyimi. Kabin Ekibi eğitimi ile başlayan, Emirates uçaklarının içinde kurulan oyunlaştırılmış ortamlar, ziyaretçilere öğrenme ve hizmet becerilerinin geliştirilmesinde çağdaş bir yaklaşım sunarak simüle edilmiş deneyimlerle gelecek için bir bakış açısı sunacak. 

Stantta bulunan Emirates resmi mağazasında da uçak modelleri ile diğer popüler havacılık ve seyahat ürünlerinin satışı yapılacak. Havayolunun Airbus A350 maket uçak modeli ilk kez Dubai Airshow'a özel olarak satışa sunulacak.

Emirates Uçuş Eğitim Akademisi, tek motorlu Cirrus SR 22'ye ek olarak bu yılın başında aldığı en yeni ve en gelişmiş eğitim uçağı Diamond DA42-VI'yı da sergileyecek. Emirates Uçuş Eğitim Akademisi eğitmenleri, Akademi'nin dünya standartlarındaki programı hakkında bilgi vermek üzere hazır bulunacak. Emirates Uçuş Eğitim Akademisi, global havacılık endüstrisinin gelecekteki kalifiye ticari pilot gereksinimlerini karşılamaya yardımcı olan havayoluna ait en son teknolojiye sahip tesisi olarak öne çıkıyor.

Özel bir stantta sergilenecek Emirates Geleceğin Yolcu Seyahati; Dubai İkamet ve Dışişleri Genel Müdürlüğü (GDRFA) ve Dubai Havaalanı iş birliğiyle yürütülerek gelişmiş biyometrik özelliklerle mümkün kılınan, yolcular için gelişmiş ve kolay bir havaalanı deneyimi sunuyor.

Emirates, Airshow’un ilk öğleden sonraki uçuş gösterisini, havayolunun en yeni görünümüyle Airbus A380 ve Boeing 777'den oluşan özel bir uçak geçişiyle açacak. Bu gösteriye, havayolunun ortağı BAE ticari havayolları ve ardından BAE'nin hava gösteri ekibi Al Fursan da katılacak.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
SunExpress, Boeing ile 90 uçaklık anlaşmayla büyümesini ivmelendiriyor https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/sunexpress-boeing-ile-90-ucaklik-anlasmayla-buyumesini-ivmelendiriyor-881/

Anlaşma ile ilgili değerlendirmede bulunan SunExpress CEO’su Max Kownatzki, “SunExpress, pandemi sonrası dönemde ortaya koyduğu başarılı stratejinin ardından, pazar talebini karşılamak ve uluslararası alanda daha geniş bir etkiye sahip olmak için büyümesini ivmelendirmeye hazırlanıyor. Önümüzdeki on yıl içinde filomuzu iki katından fazla büyüterek 2033 yılında 150 uçaklık bir filoya ulaşacağız. Bununla birlikte, 230 koltuğa sahip en yeni 737 MAX uçağı olan 737-10'un filomuza katılması kapasitemizi daha da güçlendirmemizi sağlayacak. SunExpress olarak geleceğe güçlü bir şekilde hazırlanıyoruz. Yakıt verimliliği yüksek ve çevresel açıdan sürdürülebilir uçak filomuzla ağımızı genişletirken, Türkiye’nin turizm elçisi olarak katkı sunmayı sürdüreceğiz” dedi.

 

SunExpress Boeing ile yaptığı bu yeni anlaşmasını, 9’u teslim edilmiş olan 42 adet 737-8 siparişinin üzerine ekledi.

 

Boeing Ticari Uçaklar Başkanı ve CEO’su Stan Deal, “SunExpress’in tercihini 737 MAX’ten yana sürdürmesi, uçağın Türkiye ve diğer popüler destinasyonlara olan yolcu talebini karşılama kabiliyetine duyulan güveni yansıtıyor. 737 MAX, eşsiz yakıt verimliliği ve performansıyla değer yaratarak SunExpress uçuş ağında kendini kanıtlamış bir uçaktır” şeklinde konuştu.

 

Hava yolu şirketlerine kısa ve orta mesafeli uçuşlar için yüksek verimlilik ve rota esnekliği sunan 737 MAX, bir tatil hava yolu olan SunExpress için son derece ideal. Konfigürasyona bağlı olarak 162 ile 200 arasında yolcu taşıyabilen 737-8 model uçak, 6.480 km’ye (3.500 deniz miline) kadar menzil sunuyor. 737 MAX’in en büyük modeli olan 737-10 ise 5.740 km’ye (3.100 deniz miline) kadar menzile sahip. 737 MAX, kendinden önceki uçak modellerine göre yakıt tüketimini ve karbon emisyonunu %20 oranında azaltıyor. 

 

Avrupa ile Türkiye’deki ve diğer ülkelerdeki popüler tatil destinasyonları arasında doğrudan bağlantılar sunan SunExpress, güçlü büyümesini desteklemek için filosunu Boeing 737 ile genişletmeye devam ediyor. 30 ülkede 175 noktaya uçan hava yolu, 2022 yılında yaklaşık 11 milyon yolcu taşıdı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
THY, uçak alımı için Airbus ile görüşüyor https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/thy-ucak-alimi-icin-airbus-ile-gorusuyor-6259/

Alınan bilgiye göre, halihazırda dünyanın en çok ülkesine uçan hava yolu olma unvanını elinde bulunduran THY, 435 uçaklık filosuna yenilerini katmak için girişimlerini sürdürüyor.

Avrupa'nın en genç ve modern filosuna sahip olma hedefiyle çalışmalarını hızlandıran THY yöneticileri, İstanbul'da Airbus yetkilileri ile buluştu. Görüşmede, THY'nin satın alınmasına karar verdiği 10 adet A350-900 uçağa ilave olarak; 75 adet A350-900 uçağı, 15 adet A350-1000 uçağı, 5 adet A350F kargo uçağı ve 250 adet A321 NEO uçağı olmak üzere toplam 355 adet uçağın satın alınması için Airbus yetkilileri ile istişarelerde bulunuldu.

Ayrıca A350 uçaklarının motor bakım hizmetinin ve yedek motorlarının temini için motor üreticisi Rolls-Royce yetkilileri ile de görüşmeler gerçekleştirildi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Emirates'in Penelope Cruz'lu reklamı yayında https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/emiratesin-penelope-cruzlu-reklami-yayinda-2887/

Akademi Ödüllü aktris ve hayırsever Penélope Cruz, reklam filminde oynamak için bir haftalığına Dubai'ye uçtu ve bu bir dizi kısa reklamlarda Emirates First ve Business Class yolcu deneyiminin yanı sıra Cruz, A380 Uçak İçi Dinlenme Salonunda hazırlanmış bir içecekten bulutların üzerinde rahatlatıcı bir duşa, canlı TV'de yayınlanan futbol maçı heyecanından lüks havyarın tadına varmaya kadar tüm özel ayrıcalıkları deniyor. Yeni kamera arkası görüntüleri ise iki Emirates Kabin Ekibi görevlisinin her şeyin nasıl bir araya geldiğini keşfetmesini ve Penélope'nin deneyimine ilişkin bazı özel yorumlarını içeriyor.

Penélope'nin Emirates hakkında gerçekte neler düşündüğünü öğrenmek için hemen izleyin.

Bir Emirates prodüksiyonunun gerçekleşmesi için çok büyük bir çalışma ve yüzlerce uzmandan oluşan bir ekip gerekiyor. İşte çekim süreciyle ilgili bazı etkileyici bilgiler:

1. 36'sı uluslararası, 125'i yerel ekip ve oyuncu olmak üzere bu reklamların çekimlerine sahada 160'tan fazla kişi katıldı.

2. Penélope Cruz, Emirates’in adeta imzası niteliğini taşıyan ikonik "çift katlı" uçak A380'in içinde çekildi.

3. Çekim rekor bir sürede planlanıp organize edildi ve toplamda 1.488 iş saatine ulaştı. Bu da yaklaşık 165 iş gününe denk geliyor.

4. Çekimler havaalanında gerçek bir uçakta yapıldığından, 160 kişinin tamamının kısıtlı ve son derece güvenli alana erişimi için BAE yetkililerinden özel izin alındı.

5. Tüm yemek malzemelerini ve çekim ekipmanlarını taşımak için 10 büyük kamyona ihtiyaç duyuldu.

6. Emirates, oyuncuların set dışında dinlenmesi için hangarda özel bir Yeşil Oda inşa etti.

7. Güvenlik nedeniyle, her film ekipmanının boşaltılması, taranması, kontrol edilmesi, hava tarafındaki kamyonlara yüklenmesi ve uçağın yakınındaki bir hangarda saklanması gerekiyordu.

8. Bir A380'in içinde “sinematik aydınlatma” oluşturmak için 8 adet makaslı kaldırıcı ve çubuklu forkliftler kullanıldı.

9. Cruz'la tanışan ve röportaj yapan şanslı kabin ekibi Avustralya'dan Doyle Kim ve İngiltere'den Alessandra Piper'dı.

10. Yeni TV reklamlarının her biri, çifte Oscar ödüllü Hollywood yönetmeni Robert Stromberg tarafından yönetilerek hayata geçirildi. Ayrıca prodüksiyon şirketi Ridley Scott Associates de TV reklamlarına destek verdi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Voice-ATIS Sistemi, KKTC Ercan Havalimanı'nda hizmete alındı https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/voice-atis-sistemi-kktc-ercan-havalimaninda-hizmete-alindi-751/

DHMİ'nin internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Türkiye'deki havalimanları dışında ilk defa KKTC Ercan Havalimanı'nda kullanımına başlanan sistemin tüm havalimanlarında hizmet vermesi için çalışmalara devam ediliyor.

Bu kapsamda geçen ay 10 havalimanında daha söz konusu sistem devreye alındı. Böylece yeni Voice-ATIS sistemi kurulu havalimanı sayısı 38'e çıktı. 2024'te DHMİ tarafından işletilen tüm havalimanlarında Voice-ATIS sisteminin hizmete alınması planlanıyor.

Pilotlara, ilgili havalimanıyla ilgili meteorolojik bilgiler, kullanılan pist ve yaklaşma tipi, geçiş yüksekliği, güncel pist ölçüm bilgileri ve havalimanına ait diğer bilgiler, ATIS telsizleri üzerinden hızlı bir şekilde iletiliyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Japonya Havayolları nisan-eylülde yeniden kara geçti https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/japonya-havayollari-nisan-eylulde-yeniden-kara-gecti-3793/

JAL açıklamasına göre, Japon firmanın nisan-eylül net kârı 61,6 milyar yen (409 milyon dolar) olarak kaydedildi.

Firma geçen mali yılın aynı döneminde ise net kâra geçememiş ve 2,2 milyar yen net kayıp yaşamıştı.

Nisan-Eylül 2023 dönem net kârının, 2012'den beri, bir mali yılın ilk yarısı için kayda geçen en yüksek düzey olduğu bildirildi.

Elde edilen net kara, 2022 yılı sonuna doğru Kovid-19 sınırlamalarının Japonya'da kalkmasıyla, yerel ve uluslararası yolcu sayılarında artış olumlu etki etti.

JAL Mali İşler Direktörü Saito Yuji, açıklamasında "Petrol ve döviz piyasalarına ilişkin endişeler olsa da maliyetleri düşürerek ve talebi harekete geçirerek kârı maksimize etmeyi planlıyoruz" dedi.

Japon firma, Nisan 2023-Mart 2024'ü kapsayan 2023 mali yılı net kar hedefini, daha önce duyurduğu 55 milyar yenden, 80 milyar yene (531 milyon dolar) yükseltti.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
ANA, nisan-eylülde net karını artırdı https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/ana-nisan-eylulde-net-karini-artirdi-8959/

Firma açıklamasına göre ANA, geçen yılın aynı dönemine kıyasla, Nisan-Eylül 2023'te net karını 4,8 kat artırarak 93,2 milyar yene (620 milyon dolar) yükseltti.

2022 yılı sonuna doğru Kovid-19 sınırlamalarının Japonya'da kalkması sonrası, yerel ve uluslararası yolcu sayılarında artışın, ANA'nın net karının yükselmesinde etkili oldu.

ANA Başkanı Şibata Koji, açıklamasında, uluslararası uçuş operasyonlarında artan gelir ve havayolu firmasının maliyet kontrolü hamlelerinin, kar marjına katkı sağladığını söyledi.

ANA Baş Finans Direktörü Nakahori Kimihiro, son dönem uluslararası uçuş arzının düştüğünü, buna karşın Japonya aktarmalı üçüncü ülkelere uçuşlara talebin yükseldiğini belirtti.

Japon firma, Ekim 2023-Mart 2024 dönemini kapsayan 2023 kış dönemi için Çin'e yönelik havayolu sefer sayılarını yaklaşık yüzde 20 artırdığını açıkladı.

ABD'li üretici Pratt & Whitney'in, bazı uçak motorlarını Ocak 2024'te denetleme planlaması nedeniyle ANA, günlük 30 uçuşunu geçici durduracağını da bildirdi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Emirates, Kabin Memuru Alımlarına Devam Ediyor https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/emirates-kabin-memuru-alimlarina-devam-ediyor-6184/

Dubai merkezli havayolu, kişiye özel ve mükemmel ağırlama hizmetleri sunmaya ve yolcular için unutulmaz anlar yaratmaya istekli yetenekler arıyor. Emirates'in en büyük önceliklerinden birinin güvenlik olması sebebiyle, ideal adayların kendinden emin bir şekilde liderlik etmesi, uçak içi hizmetlerin, güvenlik ve emniyet prosedürlerinin yönetiminin kontrolünü üstlenmesi beklenmektedir. Emirates kabin ekibinin tamamına, havayolunun Dubai'deki son teknolojiyle donatılmış havacılık akademisinde birinci sınıf bir eğitim   sunulacaktır.  

Kariyerlerine kusursuz bir başlangıç yapmayı planlayan adayların, İngilizce dilinde yazılmış güncel bir özgeçmiş (CV) ve yeni çekilmiş bir fotoğraf ile internet üzerinden başvuru yapması gerekmektedir. Değerlendirme süreci ile ilgili gereklilikler hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayın.

Adayların tüm günü mülakat alanında geçirecek şekilde hazırlıklı gelmeleri gerekmektedir. 

Emirates’in 160 farklı milletten oluşan kelimenin tam anlamıyla global kabin ekipleri, havayolu şirketinin yolcu çeşitliliğinin ve 200'den fazla geniş gövdeli uçaktan oluşan modern filosu ile altı kıtada 130'u aşkın şehirde düzenlediği uluslararası operasyonların bir yansımasıdır. Dünyanın en büyük Boeing 777 ve Airbus A380 uçak filosuna sahip olan Emirates, kabin ekibi adaylarına olağanüstü kariyer fırsatları, mükemmel eğitim olanakları ve geniş yelpazeli bir gelişim programı sunmaktadır. Heyecan verici, kozmopolit bir şehir olan Dubai’de çalışacak olan Emirates kabin ekibi üyelerinin tamamı, vergiden muaf maaş, havayolu şirketi tarafından sağlanan ücretsiz konaklama, işe gidiş-geliş transfer imkânı ve kapsamlı bir sağlık sigortası gibi çeşitli yan hakların yanında Dubai'deki alışveriş ve eğlence etkinliklerinde özel indirimleri içeren çok cazip bir istihdam paketinden faydalanabilmektedir. Emirates'in büyüyen global uçuş ağı, altı kıtaya yayılmış geniş seyahat fırsatlarını da beraberinde sunmaktadır. Hem Emirates kabin ekibi üyeleri hem de aileleri ve arkadaşları uçuş düzenlenen tüm noktalarda cazip ve ayrıcalıklı seyahat avantajlarından yararlanabilmektedirler. 

Emirates 36 yıldır Türkiye'ye uçuşlar düzenlemekte ve şu anda İstanbul’dan haftalık 21 sefer ile Dubai ve 130’u aşkın şehre seferler gerçekleştirmektedir.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Çin, yolcu uçağı projesinde Rusya'sız devam ediyor https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/cin-yolcu-ucagi-projesinde-rusyasiz-devam-ediyor-7686/

Çin Hava Ulaşım Birliğinin (CATA) Pekin'de düzenlediği konferansta, üretici şirketin standında sergilenen uçak maketinde modelin adındaki "R" harfinin çıkarıldığı ve "C929" şeklinde yazıldığı görüldü.

Çin Ticari Uçak Şirketinin (COMAC), Rusya'nın Birleşik Uçak Şirketi (UAC) ortaklığında geliştirdiği uçak modelinin adındaki "C" harfi Çin'i, "R" harfi ise Rusya temsil ediyordu.

Öte yandan COMAC Başkan Yardımcısı Çi Şüefıng'ın, konferanstaki konuşmasında, uçağın geliştirme aşamasına dair bilgi verirken Rusya'dan hiç bahsetmemesi dikkati çekti.

Çin ve Rusya'nın 2017'de başlattığı geniş gövdeli uzun mesafe yolcu uçağı projesi, Ukrayna savaşının ardından Batı'nın Rus uçak sanayine uyguladığı yaptırımlar nedeniyle ertelemelerle karşı karşıya kalmıştı.

Başlangıçtaki planlamada modelin ilk test uçuşunun 2023'te yapılması planlanırken yaptırımların sebep olduğu engeller nedeniyle tasarım aşamasının belirlenen takvimde ilerlemediği anlaşılıyor.

- Rusya'ya yönelik yaptırımlar ve iki ülke arasında anlaşmazlık

Daha önce Çin ve Rusya basınında yer alan haberlere göre, iki taraf, Batılı şirketlerin üretime dahil edilmesi ve kar paylaşımı konularında anlaşmazlıklar yaşamıştı.

Çin tarafının, modelin uluslararası uçuş standartlarına uygunluk için bazı parçaların Batılı üreticiler ile ortak üretilmesini teklif ettiği, Rus tarafının buna karşı çıktığı ileri sürülmüştü.

Çin'in, uçağın motorunun geliştirilmesinde Rolls-Royce ve General Electric gibi Batılı firmaları dahil etmek istediği, Rusya'nın ise motorun iki ülke ortak üretimi olmasında ısrar ettiği öne sürülmüştü.

Pekin'in, uçağın şasisi ve iniş takımlarının Alman veya Amerikan yapımı olmasını tercih ettiği, Moskova'nın ise uçuş güvenliği sicilinin yetersizliğine karşın bu parçaların Rus yapımı olmasında direttiği aktarılmıştı.

Rus tarafının, Çin'in Batılı şirketleri dahil etme isteğini, Rusya-Ukrayna Savaşı nedeniyle uygulanan yaptırımlardan zarar görmemek için Batı'ya verilen bir ödün olarak yorumladığı öne sürülmüştü.

- Kar payı anlaşmazlığı

Tarafların, kar paylaşımı konusunda da anlaşamadığı, Çin'in kendi ülkesinde satılacak uçaklar için Rusya'ya kar payı vermek istemediği, buna karşılık yurt dışı satışlarda Rusya'ya yüzde 70 pay vermeyi teklif ettiği kaydedilmişti.

Rusya teklife sıcak bakmadığı, modelin ABD'li Boeing ve Avrupalı Airbus'un hakim olduğu küresel pazarda kısa sürede önemli pay sahibi olabileceğini düşünmediği, bu durumda Çin pazarındaki satışların, projeden elde edilecek kazancın büyük bölümünü oluşturacağını öngördüğünden kardan eşit pay almakta ısrarcı olduğu ileri sürülmüştü.

Rusya'nın yaptırımlar yüzünden sermaye sıkıntısı çekmesi nedeniyle uçağın kanatların yapımında geri kaldığı ve bunun projenin tamamlanmasını öteleyeceği öngörülüyordu.

Her iki şirket de ortaklığın durumu ve geleceğine dair henüz herhangi açıklama yapmadı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Lufthansa Grubu 3. çeyrekte 1,47 milyar avro kar açıkladı https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/lufthansa-grubu-3-ceyrekte-147-milyar-avro-kar-acikladi-7358/

Yılın 3. çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını açıklayan şirketin, geçen yılın 3. çeyreğinde ana kazanç göstergesi faiz ve vergi öncesi (FAVÖK) düzeltilmiş karı 1,12 milyar avro iken bu yılın aynı döneminde 1,47 milyar avro oldu.

Yaz dönemi şirket tarihinin en karlı dönemi olurken, Lufthansa gelirleri, Kovid-19 salgını sonrası yüksek talep, daha fazla sefer ve sürekli yüksek bilet fiyatları ile Temmuz-Eylül 2023'de bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 8 artarak 10,3 milyar avroya yükseldi.

Eurowings, Swiss, Brussels ve Austrian Airlines'ın da sahibi olan Lufthansa, söz konusu dönemde 38,17 milyon yolcu taşıdığını duyurdu. Geçen yılın aynı çeyreğinde 33,33 milyon yolcu taşınmıştı.

Lufthansa, düşen maliyetler ve artan uçuş talebi sayesinde 4. çeyrek için pozitif bir faaliyet sonucu yayınlamayı ve 2023'ün tamamı için 2,6 milyar avronun üzerinde düzeltilmiş kar hedefine ulaşmayı amaçlıyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
THY'nin biletleme ve rezervasyon işlemlerindeki aksama giderildi https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/thynin-biletleme-ve-rezervasyon-islemlerindeki-aksama-giderildi-9935/

Üstün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, seferlerin kademeli olarak normale döneceğini belirterek şunları kaydetti:

"Bilgi teknoloji sistemlerimizdeki aksaklık tespit edilmiş ve giderilmiştir. Operasyonumuz kademeli olarak normal seyrine dönmektedir. Herhangi bir siber saldırı durumu söz konusu değildir. Yaşanan bu süreçten dolayı misafirlerimizden özür dileriz."

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
THY'den 69,5 milyar TL net kar https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/thyden-695-milyar-tl-net-kar-4930/

THY tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yapılan açıklamaya göre, şirketin geçen yılın 9 ayında 38,5 milyar TL olan konsolide net karı bu yılın aynı döneminde 69,5 milyar TL'ye yükseldi.

THY, bu yılın 3. çeyreğinde ise 51,3 milyar TL konsolide net kar elde etti. Şirket, geçen yılın 3. çeyreğinde 27,1 milyar TL konsolide net kar açıklamıştı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
THY'nin biletleme ve rezervasyon işlemlerinde aksama https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/thynin-biletleme-ve-rezervasyon-islemlerinde-aksama-445/

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Network altyapısında yaşanan sorunlar nedeniyle biletleme ve rezervasyon işlemlerinde aksamalar yaşanmaktadır. Sorunun giderilmesi ve yolcularımızın mağdur olmaması adına gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Söz konusu aksaklık için özür dileriz. 30 dakika sonra sizlere durum hakkında bilgi vereceğiz." ifadelerini kullandı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
THY'nin geniş gövdeli yolcu uçağı Kıbrıs'a iniş yaptı https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/thynin-genis-govdeli-yolcu-ucagi-kibrisa-inis-yapti-7262/

THY'nin İstanbul'dan kalkan TK960 sefer sayılı 329 kişilik geniş gövdeli yolcu uçağı, yerel saatle 08.35'te (TSİ 09.35) Ercan Havalimanı pistine teker koydu.

Piste ilk inişi sebebiyle su takıyla karşılanan uçak, daha sonra yolcularını indirdi.

Ercan Havalimanı'na geniş gövdeli uçakla tarifeli seferlerin başlaması nedeniyle "Giden Yolcu" salonunda düzenlenen törene, KKTC Başbakanı Ünal Üstel, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, KKTC Başbakan Yardımcısı Fikri Ataoğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı ve yetkililer katıldı.

KKTC Başbakanı Üstel, burada yaptığı konuşmada, KKTC'nin ileriye gitmesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek "Ercan Havalimanı, bizim dünyaya açılan penceremiz. Daha önce buraya geniş gövdeli uçaklar inemiyordu. Türkiye'nin desteğiyle yeni terminal binamız ve pistin yapılmasıyla artık geniş gövdeli uçaklar buraya inebilecek. Böylece ülkemize daha çok turist gelebilecek ve bilet maliyetleri düşecek. Bu güzellikleri bizlere yaşattığı için Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Feyzioğlu da KKTC'nin bağımsız ve egemen bir devlet olduğunu, sonsuza kadar yaşayacağını belirterek pisti ve terminali yenilenen Ercan Havalimanı'nın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünyaya yaptığı "KKTC'yi tanıyın" çağrısının altını dolduran projelerden biri olduğunu vurguladı.

THY'nin yıllarca hasretle beklenen geniş gövdeli uçakla Ercan Havalimanı'na tarifeli seferlere başladığını dile getiren Feyzioğlu, "Geniş gövdeli uçağın teker koyduğu pist, KKTC'ye vurulan; 'Burası Kıbrıs Türklerinin egemenliğindedir' mührü anlamına geliyor. Sevincimiz ve heyecanımız bundandır." dedi.

THY'nin günlük düzenlediği İstanbul-KKTC hattındaki tarifeli seferlerden birinin, bundan böyle geniş gövdeli uçakla gerçekleştirileceği öğrenildi.

1975 yılında sivil uçuşların başladığı Ercan Havalimanı'nın pisti geniş gövdeli uçakların inebilmesine imkan sağlamak amacıyla yenilenmişti.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Güneydoğu Asya'ya daha fazla seyahat seçeneği sunuyor https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/guneydogu-asyaya-daha-fazla-seyahat-secenegi-sunuyor-2612/

Katıldığı lansmanda Emirates ile Batik Air arasındaki stratejik ortaklığa övgüde bulunarak, bu ortaklığın dünya çapındaki yolculara sunduğu sayısız fırsatın altını çizen Malezya Ulaştırma Bakanı YB Tuan Anthony Loke: “Malezya'nın bölgeye açılan ana kapı olma rolünü güçlendirme potansiyeline sahip olan bu ortaklıktan memnunuz. Özellikle bölgesel uçuş noktalarına olan kolay bağlantılar için KLIA trafiğinde bir artış görmeyi umuyoruz” açıklamasında bulundu.

Geliştirilmiş iş birliği, Emirates'in Uzak Doğu'daki Ticari Operasyonlarından Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Orhan Abbas ve Batik Air Grubu'nun Stratejik Direktörü Datuk Chandran Rama Muthy tarafından tanıtıldı. Lansman etkinliğinde ayrıca, Emirates Gelir Optimizasyonu ve Havayolu Ortaklıkları Kıdemli Başkan Yardımcısı Anand Lakshminarayanan ve Emirates'in Malezya’daki Ülke Müdürü Saeed Mubarak da hazır bulundu. Bu anlaşma doğrultusunda Batik Air tarafından Penang, Kuching, Kota Kinabalu, Langkawi, Johor Bahru, Denpasar, Jakarta ve Singapur'a gerçekleştirilen uçuşlard Emirates kodu olacak. Bu sayede Emirates yolcularına, tek biletle yeni uçuş noktalarına bağlanma kolaylığı ile kusursuz bir seyahat deneyimi ve rahat bagaj politikasından faydalanma imkânı sunacak.

Emirates yolcuları ayrıca nihai varış noktalarına varmadan önce Kuala Lumpur'da konaklama seçeneğine de sahip olacak. Havayolu ayrıca, interline uçuşlar için Batik Air tarafından Kuala Lumpur üzerinden gerçekleştirilen sekiz ek varış noktasına da erişim kazanacak.

Ortaklık hakkında açıklamada bulunan Emirates'in Uzak Doğu'daki Ticari Operasyonlarından Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Orhan Abbas: “Malezya, Uzak Doğu ağımızda önemli bir pazar. Müşterilerimize yeni ve heyecan verici seyahat noktalarına yönelik artırılmış bağlantı ve daha fazla seçenek sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu ortaklık sayesinde ağ erişimimizi dünya çapında 1.490'dan fazla şehre genişleteceğiz. Yolculara daha iyi seçenek ve deneyimler sunmak için ortağımız Batik Air ile yakın iş birliği içinde çalışmayı sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.

Bu girişimin yalnızca Batik Air'in uçuş ağ bağlantısını güçlendirmekle kalmayıp aynı zamanda Emirates yolcularına Malezya ve Güney Doğu Asya'daki büyüleyici yeni seyahat noktalarını keşfetme fırsatı sağladığını belirten Batik Air Grup Stratejik Direktörü Datuk Chandran Rama Muthy ise şu açıklamalarda bulundu: “Ayak izimizi daha da genişleterek, değerli yolcularımıza esneklik ve kolaylık sunan bu stratejik anlaşmanın bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz. Bu ortaklık, mükemmelliğe olan bağlılığımızın altını çiziyor. Dünyanın dört bir yanından gelen yolculara, Emirates ve Batik Air hizmetlerinin benzersiz birlikteliğinin deneyimini yaşatmak ve onları ağırlamak için sabırsızlanıyoruz.”

1996'dan bu yana Malezya'ya uçan Emirates, şu anda Boeing 777 ve Airbus A380 uçaklarını kullanarak Kuala Lumpur'a haftada 21 uçuş gerçekleştiriyor ve yolculara birinci sınıf ürün ve servisiyle hizmet veriyor. Havayolunun şu anda 30 kod paylaşımı, 11 Intermodal ve 118 interline ortağı bulunuyor. Interline ortaklıları arasında ise uzun süredir devam eden Jakarta merkezli Lion Air Group ve bağlı ortaklıkları Batik Air Indonesia ve Batik Air Malaysia bulunuyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
100. yıla özel giydirme görseliyle kaplanan YHT ilk seferine Ankara'dan başladı https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/100-yila-ozel-giydirme-gorseliyle-kaplanan-yht-ilk-seferine-ankaradan-basladi-8767/

Sefer öncesinde açıklama yapan Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Taşımacılık AŞ Genel Müdür Yardımcısı Şinasi Kazancıoğlu, "Diğer bayramları rahat kutlayabilmemizin sebebi olan Cumhuriyet Bayramı'nın arifesinde, bu güzel mekanda, Cumhuriyet'i anlamış olmanın, anlatmanın gayreti içerisindeyiz." dedi.

Kazancıoğlu, söz konusu görselin YHT, Marmaray ve Başkentray setlerinde 1 yıl boyunca kalacağını bildirerek, yola çıkan YHT ile 500 bin kilometre katederek, 550 bin insana ev sahipliği yapacaklarını bildirdi.

Cumhuriyet'in önemli bir model olduğuna dikkati çeken Kazancıoğlu, şunları kaydetti:

"Ata'mıza ve atalarımıza şükranlarımızı iletiyoruz. Bizleri, bu ülkeyi ve Cumhuriyet'i var ettiler. Bize düşen görev, onlardan aldığımız emaneti, Cumhuriyet'i daha iyi, daha üst seviyelere taşımak. Sorumluluğumuzun farkındayız. Kurum olarak bunu anlatmaya çalışıyoruz. Türk milletinin bu önemli bayramını önemsiyoruz."

Kazancıoğlu, ilk sefer öncesinde, yolcuların yüzlerinde de anlamlı ifadeler bulunduğunu dile getirerek, "Yolcularımız da en az bizim gibi hassasiyet içindeler çünkü bu ülkeye, bu ülkeyi kuranlara karşı borcumuz var." diye konuştu.

Cumhuriyet'in, Filistin gibi mazlum ülkelere model olduğuna da değinen Kazancıoğlu, "Filistin halkının kısa sürede kendi refahlarına ve milletlerinin bayraklarına kavuşmasını diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Ankara'da 1 YHT (6 vagon) ve Başkentray seti (3 vagon) ile İstanbul'da 2 Marmaray seti (10 vagon) olmak üzere toplam 19 vagon, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca tasarlanan giydirme görseliyle kaplandı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Lufthansa 2025'e kadar 2 binden fazla pilot almayı planlıyor https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/lufthansa-2025e-kadar-2-binden-fazla-pilot-almayi-planliyor-8975/

Lufthansa'dan yapılan açıklamada, şirketin büyüyen uçak filosu için 2025 yılı sonuna kadar 2 binden fazla yeni pilota ihtiyaç olacağı belirtildi.

Genç yeteneklerin "kokpite" alınması kampanyasının başlatıldığı kaydedilen açıklamada, "Pilot-hayalinizdeki iş, sadece daha iyisi" sloganıyla başlatılan kampanyanın eğitim almış ve Lufthansa Grubuna geçmek isteyen pilotları da hedeflediği aktarıldı.

Bu kapsamda Lufthansa'nın uçuş okulu Avrupa Uçuş Akademisi tarafından 24 aylık eğitim gerçekleştirileceği, eğitimin sonunda şirkette pilot olarak kabul edilmenin garantisi olmadığı ancak mezunlara öncelik verileceği ifade edildi. Söz konusu eğitimin piyasada 110 bin dolara mal olduğu vurgulandı.

Öte yandan, Kovid-19 döneminde Lufthansa, gönüllü emeklilik yoluyla birçok pilotla yollarını ayırmıştı. Gelecek yıllarda pek çok pilotun emekliye ayrılacak olması ise personel ihtiyacının artmasına neden oluyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
İSG CEO'sundan Emeklilik Kararı https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/isg-ceosundan-emeklilik-karari-6350/

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nda (ISG) son 2 yıldır CEO’luk görevini yürüten, daha önce Operasyon Direktörlüğü (COO) ve Teknik Hizmetler Direktörlüğü görevlerinde bulunan Berk Albayrak, 13 yıllık hizmetinin ardından emeklilik kararı alarak kuruma veda ediyor. 

31 Ekim 2023 tarihinde ISG'den emekliye ayrılacak olan Berk Albayrak’ın yerine, havalimanının işletmecisi Malezya Havalimanları Grubu’nun CEO Vekili Mohamed Rastam Shahrom atandı. Berk Albayrak için 27 Ekim 2023 tarihinde havalimanında yöneticilerin ve çalışma arkadaşlarının katılımıyla bir veda töreni düzenlendi. 

Sabiha Gökçen Havalimanı üst yönetiminin yanı sıra HEAŞ Genel Müdürü Faruk Kacır, Sabiha Gökçen Havalimanı Gümrük Müdürü İlhami Demirci ve Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Sorumlu Doktor Özlem Gündüz’ün de katıldığı veda merasimine ortak hatıralar damga vurdu. Özelikle zorlu pandemi sürecinde yaşananlar, sonrası hızla artan yolcu sayısı ve büyüme sürecinde Berk Albayrak’ın gösterdiği özverili çalışmalar hatırlatıldı. 

 

Albayrak, “Bugün ISG, dünyanın en hızlı büyüyen havalimanı”

 

Veda konuşmasında Sabiha Gökçen Havalimanı’nın çok büyük bir aile olduğunu belirten Berk Albayrak sözlerine şöyle devam etti; “Bu büyük ailenin bir parçası olduğum için çok mutlu ve minnettarım. Çalışma arkadaşlarıma ve paydaş kurum yöneticilerimize verdikleri destek ve katkılarından ötürü teşekkür ederim. Milyonlarca insana ev sahipliği yapan bu organizasyon ancak mükemmel bir işbirliği ile iyi hizmet üretir. Yaşanan pandemi ve ardından birlikte imza attığımız rekor başarı hepimizin eseri. Sabiha Gökçen Havalimanı; Malezya Airport Holding gibi ana işi havalimanı işletmeciliği olan global bir yapının deneyim ve marka değerleriyle güçlü bir şirket kültürüne sahip. Bu birikimden dolayıdır ki; bugün ISG, dünyanın en hızlı büyüyen havalimanı olma özelliğini taşıyor.  22 yıldır hizmet veren Sabiha Gökçen'in geleceğini hiç bu kadar parlak görmemiştim. Görevi devredeceğim deneyimli ekip; ikinci pistin açılmasının da katkısı ve güçlü liderlikle şirketin başarısını daha da ileriye taşıyacaktır. Buna gönülden inanıyor ve yakın geleceği sabırsızlıkla bekliyorum.” dedi.

 

Mohamed Rastam, “Yaptığı her şey için ona derin teşekkür borçluyuz”

Berk Albayrak'ın görevden ayrılmasının ardından CEO’luk görevini üstlenecek olan Mohammed Rastam ise şirketin başarısını sürdürmek ve daha da büyütmek için yoğun çaba harcayacaklarını vurguladı.

 

"Berk Albayrak’ı, şirketimizdeki olağanüstü liderliği ve havacılık endüstrisine katkıları nedeniyle tebrik etmek istiyorum. Organizasyon olarak en zorlu zamanlarımızdan birinde bize büyük destek sağladı. Yaptığı her şey için ona derin teşekkür borçluyuz." 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Kahramanmaraş havacılıkta adından söz ettirmek istiyor https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/kahramanmaras-havacilikta-adindan-soz-ettirmek-istiyor-9996/

6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş'ta, bölge ekonomisini canlandırmak için TUSAŞ'ın Türkoğlu ilçesinde kurulumuna başladığı uçak parçası üretim tesisinde çalışmalar sürüyor.

TUSAŞ ile Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) arasında Airbus-TUSAŞ Havacılık Meslek Yüksekokulunun kurulumuna ilişkin protokol imzalanmasıyla da bölgenin havacılık sektöründe de adından söz ettirmesi hedefleniyor.

KİÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan, AA muhabirine, kentin, tekstil, metal mutfak eşyası, altın işlemeciliği, kadın ayakkabısı ve gıda üretiminde Türkiye'de ilk sıralarda yer aldığını söyledi.

Havacılık sektöründe atılan bu adımların, katma değeri yüksek ürünler üretilerek şehrin ekonomisinin daha da büyümesine ve refah düzeyinin yükselmesine katkı sağlayacağına inandığını belirten Bakan, şöyle konuştu:

"Kahramanmaraş, 6 Şubat'ta iki büyük depremi aynı gün yaşadı. Sayın Cumhurbaşkanı'mız 'deprem illerindeki ekonomiyi güçlendirmek, istihdama katkı sağlamak ve oralara ekonomik anlamda destek verebilmek için ne yapılabilir' diye talimat verdiğinde Kahramanmaraş'ın payına çok önemli bir kısım düştü. İlk adım olarak Türkoğlu ilçemizde 5 bin metrekarelik kapalı alanda TUSAŞ tesisi... Yatırım sadece TUSAŞ tesisiyle sınırlı kalmadı. Üniversitemiz ile TUSAŞ arasında Havacılık Meslek Yüksekokulu kurulumu konusunda imzalar atıldı. Gelinen nokta, kentin ekonomik kalkınmasında milat olarak değerlendirilebilir."

- Havacılık sektörüne nitelikli eleman yetiştirilecek

Nitelikli ve yüksek teknolojili ürünlerin üretiminin nitelikli iş gücüyle mümkün olacağını, dünyada en stratejik kaynağın insan olduğunu dile getiren Bakan, şunları kaydetti:

"Madem biz hem ülke olarak hem Kahramanmaraş olarak savunma sanayisini odağımıza aldık, burada sürdürülebilir nitelikli elemana mutlaka ihtiyacımız var. TUSAŞ ile savunma sanayisine nitelikli ara eleman yetiştirme hususunda Airbus-TUSAŞ Havacılık Meslek Yüksekokulunu kuruyoruz. İlk imzayı İstanbul'da düzenlenen Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı'nda attık. Kahramanmaraş'ımızın ekonomik anlamda parlayan yıldızı olacak savunma sanayine yönelik nitelikli eleman yetiştirmeyle ilgili ilk akademik birimimizi kurmuş olduk."

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Çukurova Havalimanı ocakta açılacak https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/cukurova-havalimani-ocakta-acilacak-2047/

Bu kapsamda, raylı sistem araçlarının yerli ve milli şekilde ulusal ve uluslararası standartlara uygun üretilmesi amacıyla kurulan ve yapılanması tamamlanan TÜRASAŞ'ın milli demir yolu sanayisini hızlı şekilde geliştirmesi ve demir yolu araçları imalat sanayisinde küresel ölçekte bir marka konumuna gelmesi hedefleniyor.

Oluşan altyapı, teknoloji ve yetkinlikle projesi hazırlanan ve saatte 225 kilometre hıza çıkabilen "Milli Hızlı Tren Seti"nin prototipinin 2024'te kullanılmaya başlanması öngörülüyor. 2021 yılında tasarım ve prototip çalışmalarına başlanılan Milli Banliyö Tren Seti'nin de gelecek yıl tamamlanması ve üretilecek setlerin Gaziray Projesi'nde kullanılması planlanıyor.

TÜRASAŞ bünyesinde yabancı firma lisansıyla elektrikli ve dizel lokomotif üretilirken söz konusu projelerden elde edilen tecrübenin milli elektrikli lokomotif üretiminde kullanılması bekleniyor. Mevcut durumda TÜRASAŞ tarafından tasarım, sertifikasyon ve imalat süreçleri tamamlanan yeni nesil milli yük vagonlarının dış pazarlardaki payının artırılmasına yönelik çalışmalara da devam edilecek.

- Havalimanları yatırımları devam edecek

İlk etapta yıllık 9 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak Çukurova Havalimanı'nın Ocak 2024'te hizmete açılması hedefleniyor. Sabiha Gökçen Havalimanı'nda bu yıl sonuna kadar yeni pist hizmete girecek, mevcut pist ise kapsamlı bakıma alınacak.

Dış hat yolcu sayısında ciddi artışın meydana geldiği Trabzon Havalimanı'nda, mevcut üstyapıları genişletme projesinin gelecek yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. Ayrıca, mevcut havalimanının bulunduğu bölgede deniz dolgusu üzerine yapılacak Trabzon Yeni Havalimanı Projesi'nde altyapı işleri ihalesinin 2024'te tamamlanması hedefleniyor.

Avrupa'nın en yoğun, dünyada ise ilk 10 havalimanı arasında yer alan İstanbul Havalimanı'nda gerçekleşen yolcu sayısına göre gelecek yıl sonunda terminal binası kapasitesinin yıllık 30 milyon yolcu artırılmasına yönelik yatırımlara da başlanacak.

- Afetlere dirençli altyapı çalışmaları tamamlanacak

Afete dirençli ulaştırma altyapısının tesisine yönelik mevzuat düzenlemeleri ve altyapı çalışmaları tamamlanacak. Ulaştırma altyapı projeleri için bölgenin afet riskine göre farklılaştırılmış tasarım esasları belirlenecek. Afet lojistiği ve acil erişim planlarında kullanılmak üzere uygun ulaşım koridorları oluşturulacak. Şehir içi ve şehirler arası ulaşım tesislerinin afet türlerine karşı risk analizleri yapılacak. Havalimanları ve limanlara yakın yük ve lojistik merkezlerin afet lojistik merkezleri olarak da kullanılması sağlanacak. İklim değişikliği ve doğal afetlerin demir yolu ulaşımında yaratacağı etkilerin azaltılması amacıyla altyapı bilgi sistemi geliştirilecek.

- Demir yolu ve deniz yolu taşımacılığına öncelik

Ulaştırma ve lojistik sektöründe çevresel etkilerin ve maliyetlerin en aza indirilmesi ile enerji verimliliğinin artırılması amacıyla demir yolu ve deniz yolu taşımacılığına öncelik verilecek. Alternatif finansman yöntemleri geliştirilecek. Güvenli, kesintisiz, etkin, bütüncül ve sürdürülebilir ulaştırma ağı ve lojistik merkezler tesis edilecek. Liman operasyonlarında enerji verimliliğinin artırılması ile çevresel etkilerin en aza indirilmesine yönelik düşük emisyonlu/emisyon üretmeyen makine ve ekipmanların kullanımına öncelik verilecek, yeşil liman uygulamaları desteklenecek.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
İstanbul havalimanları 9 ayda 85,5 milyondan fazla yolcuyu ağırladı https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/istanbul-havalimanlari-9-ayda-855-milyondan-fazla-yolcuyu-agirladi-8059/

Kovid-19 salgını sürecinde dünya genelinde ve Türkiye'de büyük ölçüde azalan hava trafiği ve yolcu yoğunluğunda 2022'de başlayan yükseliş bu yıl da devam etti.

İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanlarında ağırlanan yolcu sayıları da yılın 9 ayında geçen yılın aynı dönemine göre artış gösterdi. Dönem içinde turizm sezonunun yer alması, hem iç hem de dış hatlardaki artışta etkili oldu.

Turizm sezonunun bitişi olarak kabul edilen eylül ayında da artış sürdü.

- İstanbul Havalimanı'nı kullanan yolcu sayısı 55 milyonu geçti

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğünün internet sitesinden derlenen bilgilere göre, İstanbul Havalimanı ocak-eylül döneminde 57 milyon 973 bin 944 yolcuyu ağırladı.

Bu yolculardan 14 milyon 201 bin 646'sı iç, 43 milyon 772 bin 298'i ise dış hatları kullandı.

İstanbul Havalimanı'nı geçen yılın aynı döneminde 47 milyon 633 bin 475 yolcu kullanmıştı. Bu yolculardan 12 milyon 238 bin 875'i iç, 35 milyon 394 bin 600'ü ise dış hatlardan uçmuştu.

İstanbul Havalimanı, yolcu sayısını önceki yıla göre 10 milyon 340 bin 469 kişi artırdı. Geçen yılın aynı dönemine göre yolcu sayısının yaklaşık yüzde 22 arttığı hesaplandı.

Bu yılın 9 ayındaki yolcu sayısı 2022'nin aynı dönemine göre iç hatlarda yüzde 16, dış hatlarda ise yaklaşık yüzde 24 artış gösterdi.

- Sabiha Gökçen'de iç hat yolcusu dış hat yolcusunu yaklaştı

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan, bu yılın ocak-eylül döneminde iç hatlarda 13 milyon 221 bin 340, dış hatlarda ise 14 milyon 430 bin 144 yolcu seyahat etti. Toplamda 27 milyon 651 bin 484 yolcu bu havalimanında ağırlandı.

Geçen yılın aynı döneminde ise 11 milyon 412 bin 354 iç, 11 milyon 118 bin 519 dış hat olmak üzere toplam 22 milyon 530 bin 873 yolcu bu havalimanında misafir edilmişti.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda bu yılın ocak-eylül döneminde misafir edilen yolcu sayısı, iç hatlarda 1 milyon 808 bin 986, dış hatlarda ise 3 milyon 311 bin 625 artış gösterdi. Buna göre yolcu sayıları iç hatlarda yüzde 16, dış hatlarda ise yüzde 30 arttı.

- Toplam yolcu sayısı 85 milyonu aştı

İstanbul havalimanlarını bu yılın 9 ayında iç hatlarda 27 milyon 422 bin 986, dış hatlarda ise 58 milyon 202 bin 442 olmak üzere toplam 85 milyon 625 bin 428 yolcu kullandı.

Geçen yılın ocak-eylül döneminde 70 milyon 164 bin 348 olan yolcu sayısının, bu senenin aynı döneminde 15 milyon 461 bin 80 kişi ve yüzde 22 oranında artış gösterdiği hesaplandı.

- İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanlarında uçuş sayıları da artmaya devam ediyor

Bu yılın 9 ayında İstanbul'un iki havalimanında uçuşlardaki artış da devam etti.

İstanbul Havalimanı'nda bu yılın ocak-eylül döneminde iç hatlarda 98 bin 790, dış hatlarda 283 bin 688 sefer yapıldı. Bu havalimanında toplam uçuş sayısı 382 bin 478'e yükseldi.

Geçen yılın aynı döneminde toplam 313 bin 813 seferin yapıldığı havalimanında 2023'teki sefer artışı 68 bin 665 olarak belirlendi. Geçen yıla göre uçuşların yaklaşık yüzde 22 arttığı hesaplandı.

- Sabiha Gökçen'de sefer sayısı 20 bin 989 artış gösterdi.

Bu yılın 9 ayında Sabiha Gökçen Havalimanı'nda iç hatta 80 bin 89, dış hatta 89 bin 792 olmak üzere toplam 169 bin 881 sefer düzenlendi.

Geçen yılın aynı döneminde havalimanından toplam 148 bin 892 uçuş icra edilirken sefer artışı 20 bin 989 olarak kayıtlara geçti.

Böylece İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanlarından yılın 9 ayında 552 bin 359 sefer gerçekleştirildi.

- Atatürk Havalimanı'ndaki uçuşlar azalıyor

Atatürk Havalimanı'nda bu dönemde iç hatlarda 12 bin 345, dış hatlarda 7 bin 339 toplamda 19 bin 684 sefer yapıldı. Geçen yılın aynı döneminde ise havalimanında toplam 20 bin 970 uçuş yapılmıştı.

İstanbul'da bulunan üç havalimanından bu yılın ocak-eylül döneminde 572 bin 43, 2022 yılının aynı döneminde ise 483 bin 675 sefer düzenlendiği belirlendi.

Böylece bu yılın 9 ayındaki sefer sayısı 88 bin 368 arttı. İcra edilen sefer sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 18 artış gösterdi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Cumhuriyet'in 100. yılında uçuş trafiği 2 milyona yaklaştı https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/cumhuriyetin-100-yilinda-ucus-trafigi-2-milyona-yaklasti-3336/

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından alınan bilgiye göre, 20 Mayıs 1933'te Milli Savunma Bakanlığına bağlı Hava Yolları Devlet İşletmesi kuruldu.

Daha sonra İstanbul, Eskişehir ve Ankara'ya haftada 3 gün olmak üzere, toplam koltuk kapasitesi 28 olan 5 uçakla seferlere başlandı.

Devlet Hava Yollarının uçak sayısı 1943'te 36'ya, personel sayısı 200'e, havalimanı sayısı da 9'a yükseldi. Bu dönemde İstanbul, Eskişehir, Ankara, İzmir, Bursa, Elazığ, Erzurum, Kayseri ve Adana olmak üzere 9 havalimanına sefer düzenleniyordu.

Türk sivil havacılık sektörünün altyapısını oluşturan tesis ve donanımıyla, 1933'ten bu yana değişik isim ve statülerle hizmetlerini yürüten Devlet Havayolları İşletmesi, 1984'ten bu yana faaliyetlerini bir "kamu iktisadi teşebbüsü" olarak sürdürüyor.

Türkiye'nin havacılık sektörünün gelişiminde öncü rol oynayan ve 90 yıllık tecrübe ve birikime sahip Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ), kurulduğu günden beri, havacılığın dünyadaki gelişimine paralel olarak büyük atılımlar yaptı.

Türkiye'nin ihtiyaç duyulan illerinde havalimanları inşa eden DHMİ, Atatürk, İzmir Adnan Menderes ve Ankara Esenboğa gibi yeni havalimanı projelerini hayata geçirdi, böylece ülkenin havacılık altyapısını önemli ölçüde güçlendirdi.

Havacılıkla ilgili ileri hedeflerin 2003'ten itibaren Bakanlıkça hayata geçirilmesiyle sektörde tarihi bir dönüşüm yaşandı.

Bu çerçevede DHMİ, Cumhuriyet tarihinin en büyük projelerini hizmete aldı. Söz konusu büyük atılım, dönüşüm, gelişim döneminde, havalimanlarının fiziki şartlarının iyileştirilmesi ve modern bir çehreye kavuşturulması sağlandı, yeni havalimanları dünyadaki rakipleriyle yarışacak ve hatta onları her bakımdan geride bırakacak nitelikte inşa edildi.

- Yıllık uçuş trafiği 2 milyona yaklaştı

Yatırımlar sayesinde geçen yıl itibarıyla uçuş trafiği yıllık 1 milyon 883 bin 471'e çıktı, aktif havalimanı sayısı 57'ye yükselirken, uçak park yeri 1439 oldu. Yük trafiği ise 4 milyon 200 tona yaklaştı ve kargo kapasitesi 2 bin 676 ton olarak hesaplandı. Yolcu trafiği ise geçen yıl 182 milyonu aştı.

Öte yandan, yeni projelerde ve mevcut havalimanlarında çevreye duyarlılık da öncelikler arasında tutuluyor. Bu kapsamda, 54 havalimanı sıfır atık belgesi aldı.

"Karbonsuz Havalimanı Projesi" ile gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakmak için karbon salımı, hava kalitesi, gürültü, atık ve atık su yönetimi konularında sürdürülebilir havalimanı işletmeciliği amaçlanıyor. Bu yöndeki çalışmalarla, 50 havalimanına "Uluslararası Havalimanı Karbon Akreditasyonu Sertifikası" verildi.

Havalimanlarında erişilebilirlik uygulamaları büyük bir hassasiyetle sürdürülürken, 38 havalimanı erişilebilirlik belgesi aldı.

- Son 20 yılda ülke havalimanlarıyla donatıldı

Son 20 yılda, tüm ülke dünyadaki emsallerini, mükemmel mimarisi, işletme kalitesi, ileri teknoloji altyapısı ile geride bırakan havalimanlarıyla donatıldı.

Anılan dönemde yapılan İstanbul Havalimanı'yla, ülkenin jeopolitik konumu nedeniyle doğu ile batı, kuzey ile güney bölgeleri arasında yolcu transfer merkezi olarak köprü konumunda bulunan İstanbul'un hava trafik kapasitesi artırıldı. Havalimanı, Türkiye'nin küresel havacılığın merkezi olması yolunda atmış olduğu en önemli adımlardan birisi olarak görülüyor. Cumhuriyet tarihinin en büyük projelerinden biri olan İstanbul Havalimanı, sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en büyük 3'üncü ve en modern havalimanı olma özelliğini taşıyor.

İstanbul Havalimanı, açıldığı günden bu yana, yaklaşık 235 milyon yolcuya hizmet verdi.

- Antalya Havalimanı'nın yolcu kapasitesi 80 milyona yükseltilecek

Antalya'yı dünyaya, dünyayı Türkiye'ye bağlayan Antalya Havalimanı da ülkenin turizmde küresel bir marka olmasında büyük paya sahip. Havalimanının yolcu kapasitesi, ilave yatırımlarla, 80 milyona yükseltilecek.

İstanbul'un Anadolu yakasında hizmet veren Sabiha Gökçen Havalimanı çeşitli kategorilerde Avrupa'nın lider havalimanları arasındaki yerini koruyor. Yıllık 41 milyon yolcuya hizmet verecek kapasiteye sahip olan havalimanından 2022'de yaklaşık 31 milyon yolcu yararlandı.

- Esenboğa Havalimanı'nda kapasite artırımı çalışmaları devam ediyor

Esenboğa Havalimanı, Türkiye'nin gelişen vizyonuna uygun bir şekilde daha modern ve gelişmiş bir çevreye kavuşma yolunda hızla ilerliyor. Söz konusu uluslararası kapıyı daha da büyütmek, daha fazla yolcu ve daha fazla hizmetle donatmak için başlatılan kapasite artırımına yönelik çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı, Ege Bölgesi'nin ve ülkenin en önemli ulaşım ve ticaret merkezi olan ilin dünya kenti oluşuna büyük katkı sağladı.

Ordu Giresun Havalimanı ile de Karadeniz'in gözde turizm merkezlerinden olan Ordu ve Giresun'a turistik, kültürel ve ekonomik açıdan katkı sağlanması amaçlanıyor.

Gelişmiş altyapısı ve sanayisi, ihracat potansiyeli ile çok önemli bir ticaret merkezi olarak stratejik bir konuma sahip olan Gaziantep Havalimanı da şehri dünyaya bağlıyor.

DHMİ, havacılık sektöründeki teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek havalimanlarının teknolojik altyapısını sürekli güçlendiriyor. Bu kapsamda, DHMİ havalimanlarında yeni nesil hava trafik kontrol sistemleri, havacılık güvenliği sistemleri ve uçuş bilgi sistemleri gibi teknolojiler kullanılıyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
TAV Havalimanları 75 milyon yolcuya hizmet verdi https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/tav-havalimanlari-75-milyon-yolcuya-hizmet-verdi-6465/

TAV Havalimanları'ndan yapılan açıklamaya göre şirket, bu dönemde 982 milyon avro ciro elde ederken, Medine’deki hisse satışının da etkisiyle 176 milyon avro net kar elde etti.

Şirket yılın ilk 9 ayında dış hatlarda 50 ve iç hatlarda 24,6 milyon olmak üzere toplam 74,6 milyon yolcuya hizmet sundu. Dış hat trafiği geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 27 arttı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Serkan Kaptan, Türkiye turizmine talebin yılın üçüncü çeyreğinde de canlı kalmaya devam ettiğini ifade etti.

Özellikle Antalya’da turizm sezonunun uzadığını gözlemlediklerini aktaran Kaptan, "Havalimanı portföyümüzün geneline baktığımızda, en çok misafir ağırladığımız ülkelerin çoğunda trafik 2019’un oldukça üstünde gerçekleşti. 2019’a kıyasla yolcu sayımız Almanya için yüzde 24, Birleşik Krallık için yüzde 48, Polonya için yüzde 78 ve BAE için yüzde 29 daha yukarıda gerçekleşiyor. Rusya merkezli trafiğimizse 2019’un yüzde 55’i seviyesinde. Ayrıca, Kazakistan trafiğimiz 2019’a göre yüzde 101 artışla bir milyona yaklaştı." bilgisini paylaştı.

Kaptan, eylül ayında Gürcistan’daki havalimanlarında yeniden Rus yolcuları ağırlamaya başladıklarını vurgulayarak şunları kaydetti:

"Kısmi bir telafinin başladığını gözlemleme fırsatımız oldu. Almatı dış hat yolcusu orta sınıfın büyümesi, artan iş uçuşları ve Kazakistan’a gelen turist sayısındaki artıştan etkilenerek kuvvetli bir büyüme sergiliyor. Çin ve Avrupa arasında oldukça stratejik bir noktada bulunan Almatı, e-ticaret tarafından da desteklenen hava kargo taşımacılığı için doğal bir merkez görevi görüyor.

Antalya, Almatı ve Ankara’da devam eden büyük yatırımlarımıza ek olarak hizmet şirketlerimiz de portföylerini genişletmek için ortaya çıkan fırsatları değerlendiriyor. Özel yolcu salonu işletmecisi şirketimiz olan TAV İşletme Hizmetleri, portföyünü 19 ülkede 86 havalimanına genişletmiş durumda. Yolcu salonu işlettiği havalimanları arasında Paris Charles de Gaulle, Paris Orly, Barcelona, Madrid, Ibiza, New York JFK ve Washington-Dulles gibi öne çıkan havalimanları da bulunuyor."

Faaliyetlerinin oldukça kuvvetli geçtiği 9 ayın ardından 2022’ye göre avro bazında yüzde 20 büyüyerek 321 milyon avro FAVÖK (Faiz, Amortisman, Vergi Öncesi Kar) ürettiklerini bildiren Kaptan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Medine Havalimanı’nı işleten TIBAH Development şirketindeki yüzde 24 payımızın 135 milyon dolar bedelle satışı işlemini üçüncü çeyrekte kapadık. Buradan elde ettiğimiz 83 milyon avro tutarında bir kerelik gelirle birlikte 176 milyon avro net kar elde ettik ve 2022 yılının yüzde 37 üzerine çıktık. Yılın sonuna yaklaşırken sene başında açıkladığımız 2023 beklentilerimizi korumaya devam ediyoruz. Seneyi yolcu ve FAVÖK’te beklentilerimizin üst bandına yakın, net borç/FAVÖK oranında ise alt bandına yakın tamamlamayı bekliyoruz. Bu vesileyle, TAV Havalimanları’nı tüm dünyada tercih edilen bir marka haline getiren çalışanlarımıza, hissedarlarımıza ve iş ortaklarımıza teşekkür ediyorum. Bu yıl Cumhuriyet'imizin 100. yaşını gurur ve mutlulukla kutluyoruz. Cumhuriyet'imizin ilkeleri ve değerleri doğrultusunda gelecek 100 yılda da TAV Havalimanları olarak en iyi hizmeti vermeye devam edeceğiz."

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
THY 28 adet uçak kiralıyor https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/thy-28-adet-ucak-kiraliyor-3526/

THY tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ortaklığımız devam eden büyüme sürecinin desteklenmesi ve filo yenilemeleri için uçak üreticileri ve muhtelif uluslararası kiralama şirketleri ile görüşmelere devam etmektedir. Bu çerçevede Yönetim Kurulumuz, AerCap firmasından 2024 ve 2026 yılları arasında teslim alınmak üzere 25 adedi dar gövde ve 3 adedi geniş gövde olacak şekilde toplam 28 adet uçağın 144 ay süre ile kiralanmasına ve firmanın filomuzda kiralık olarak bulunan 6 adet A330-200 uçağının kiralama sürelerinin uzatılmasına karar vermiştir."

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Truva Bakır'dan Halilağa Bakır Madeni yatırımı https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/truva-bakirdan-halilaga-bakir-madeni-yatirimi-1095/

Bu yeni yatırım ile bölgedeki istihdama doğrudan katkı sağlanırken, yıllık 6 milyon ton cevher üretimi ile Türkiye’nin bakır ithalatını azaltmada önemli bir rol üstlenilecek. Her geçen gün daha fazla kullanım alanı bulan bakır, geleceğin stratejik madenleri listesinde öne çıkıyor. Ulaşım, otomotiv, enerji, sanayi, inşaat, teknoloji gibi birçok sektörde kilit bir rol oynayan bakır, iletkenlik özelliği sayesinde yenilenebilir enerji üretiminde de hayati bir öneme sahip. Ülkemizde bakır madenciliği alanında 50 yılı aşkın bilgi birikimine sahip olan ve cevherden katot bakır üretimi yapan tek tesisin de sahibi Eti Bakır’ın kardeş şirketi Truva Bakır, Bayramiç’teki bakır madeni yatırımına odaklandı. Bu yeni tesisi ile Türkiye’nin bakır üretim kapasitesine önemli bir katkı sağlayacak olan şirket, ithalatın yerine yerli üretimi teşvik ederek ülkenin ekonomisine olumlu bir katkıda bulunmayı hedefliyor. Aynı zamanda, bu yatırım bölge halkı için yeni istihdam olanakları yaratacak ve böylece yerel ekonomiyi canlandırmaya da yardımcı olacak. Bir basın buluşması gerçekleştirerek proje hakkında bilgiler paylaşan Truva Bakır İşletme Müdürü Ünsal Arkadaş, projeyi Çanakkalelilere ilk ağızdan anlatacaklarını belirterek, “Sadece yasal izinleri alarak değil, işin başlangıcında da paydaşlarla, çevremizde yaşayan insanlarla projemizi tartışmayı, değerlendirmeyi ve sorunları  bilinçli çözerek hedeflemekteyiz. Özellikle ülkemizde Madencilikle ilgili oluşan bazı algılar mevcuttur. Bu algıların önüne geçmek, doğru bilgileri paylaşmak yararlı olacak. Bilinçli ve Örgütçü toplumlarda yanlış yapılan projelere karşı çıkmak ve  bunları tartışılır hale getirmek  oldukça önemlidir. Bunlar aynı zamanda o toplumun gelişmesi ile de alakalıdır diye düşünüyorum. Türkiye’de de bu projelerin tartışılması özellikle daha doğru madencilik projelerinin yapılmasına da  vesile olmaktadır. Süreç ilerledikçe Türkiye’de de Maden sektörünün oldukça geliştiğini, iyi projeler yapıldığını görüyoruz. Şu anda Dünya çapında modernlikte, gelişmişlikte  proje yapacak  özel sektörün bu işin içinde olduğunu söyleyebilirim.  Firmamız da sadece yurt içinde değil, yurt dışında da  bir takım madencilik projeleri yürütmektedir. Kırgızistan, Kazakistan, Azerbaycan, Romanya gibi bir çok ülkede Balkır madeni projesi yürütmektedir” dedi.

ÜLKE EKONOMİSİNE ÖNEMLİ KATKI

Madenciliğin modern toplum üzerindeki etkisine değinen Arkadaş “İnsanlığın avcılık ve toplayıcılık döneminden sonra tarım yapmaya başlaması  ve bugünkü modern toplumların oluşmasını sağlayan  ana unsurun madencilik olduğunu hepimiz biliyoruz.  Yani kısacası madencilik hayatımızın en büyük gerçeği.   Önemli olan zorunlu olduğumuz madencilik faaliyetlerin  çevre ile insanlarla uyumlu  halde yürütmek ve iyi madencilik faaliyetleri yürütmek.  Bizler de bu amaçla yürüttüğümüz projelerden  anlaşılacağı üzere  başarılı ve doğru işler yapmak niyetindeyiz.  Madencilik bir ülkenin  bağımsızlığı ile de alakalıdır.  Bir ülke yer altı ve yer üstü kaynaklarının yöneterek yeterli gelişmişliğe  ulaşması, o ülkenin  bağımsızlığını ve özgürlüğünü de aynı zamanda  temin etmektedir.  Bugün dünyada olup bitenlere baktığımız zaman bir ülkenin ekonomisinin ve sanayisinin gelişmiş olmasının ne kadar önemli olduğunu anlıyoruz” şeklinde konuştu. Konuşmasının devamında yapılacak projenin istihdam sağlayacağını dile getiren Truva Bakır İşletme Müdürü Ünsal Arkadaş, “Halilağa Bakır Projesi ile hedeflenen belli maden  miktarı var  yaklaşık 90 bin ton civarından bir maden çıkartılacak. Burada çıkartılan madenin değeri yaklaşık 2,5 milyar doların üzerindedir. Yani ülke ekonomisine sağlayacağı fayda bu. Bu projeyi yürürlüğe koyduğumuzda belli bir istihdam söz konusu olacak. Proje aşamasında 2 bin kişiye istihdam sağlarken işletme döneminde de minimum  bin 200 kişilik bir istihdam söz konusu olacak. Bu büyük oranda yerel olması için de gayret içerisinde olacağız. Diğer işletmelerdeki tecrübelerimizle gördüğümüz kadarıyla vasıflı ve eğitimli insanları bulmakta zorlandığımız için ilk etapta personelin eğitimlendirilmesi, sertifikalandırılması  dolayısı ile bu süreç çok hızlı ilerlemiyor ama biz bu sürecin mümkün olan en kısa zaman olmasını sağlayarak maksimum faydayı üretmek istiyoruz” dedi.


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Sabiha Gökçen Havalimanı'nda EDS cihazları yenileniyor https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/sabiha-gokcen-havalimaninda-eds-cihazlari-yenileniyor-9922/

İSG Havalimanı'ndan yapılan açıklamaya göre, ECAC Standard 3.1 geliştirme projesi kapsamında İSG’nin satın aldığı yeni nesil bilgisayarlı tomografi (CT) patlayıcı tespit sistemi (EDS) cihazları sayesinde yolcu şut altı bagajlarının havalimanındaki geçiş süresi hızlanacak.

Dünya çapında X-ray cihazları ve akıllı güvenlik çözümleri dalında 300'den fazla ürün yelpazesi ile büyük bir pazar payına sahip olan Pekin merkezli Nuctech firması Çin, Polonya ve Brezilya’daki üretim merkezleriyle 170’ten fazla ülkeye hizmet sağlıyor.

Firmanın WooKong H model yeni nesil CT EDS tarama cihazlarını satın alan İSG, 17 Ekim Salı günü Malezya Havalimanları Grup Yönetim Kurulu ile birlikte Nuctech yetkililerini Sabiha Gökçen Terminali’nde ağırladı. 

Toplantıya Nuctech Pekin merkez ve Türkiye ofislerinden temsilciler katıldı. 

2022 yılını 30,8 milyon yolcu ile kapatan Sabiha Gökçen Havalimanı, pandemi sonrası küresel ölçekte seyahat artışının yaşandığı ve yaz-kış yoğun bir turizm sezonunun yaşandığı şartlarda terminal operasyonlarını daha verimli şekilde yönetmek ve yolcu konforunu artırmak için WooKong H model cihazları tercih etti.

Yeni nesil WooKong H model cihazı hassas tespit kabiliyeti ile bagajlarda bulunan patlayıcı gibi tehlikeli nesneleri tek tarama seviyesinde farklı açılardan ve yüksek çözünürlükte algılayarak terminal ve uçak güvenliğini korumakla beraber, geniş tarama kapasitesi ile uçak ve yolcu bekleme sürelerini de minimum seviyeye indirmeye katkı sağlıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İSG Yönetim Kurulu Danışmanı Dato Azmi Murad, "Misafirlerimizin kullanımına sunduğumuz bu en son teknoloji tarama cihazları ile yolcu şut altı bagajlarının kontrolü hızlanacak ve bu sayede havalimanı operasyonlarımızın hızı artacaktır." ifadelerini kullandı.

Nuctech West Asia Genel Müdürü Ronnie Meng ise Sabiha Gökçen Havalimanı ile iş birlikteliği içerisinde olmanın kendileri için büyük bir gurur olduğunu açıkladı.

Meng, "21 yıldır Türkiye pazarına hizmet vermekteyiz ve İSG ile portföyümüzü bir üst seviyeye çıkardığımıza inanıyoruz. En iyi hizmet mottomuzla çalışmalarımızı sürdürerek havalimanı operasyonlarına daha farklı teknolojilerle katkı sağlamaya devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
TAV İşletme Hizmetleri'nde üst düzey atama https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/tav-isletme-hizmetlerinde-ust-duzey-atama-1372/

Dünyanın önde gelen havalimanı ve yolcu ağırlama hizmet sağlayıcıları arasında yer alan TAV İşletme Hizmetleri’nde üst düzey atama gerçekleşti. TAV İşletme Hizmetleri İnsan Kaynakları İcra Kurulu Üyesi görevine 20 yılı aşkın tecrübesiyle Ufuk Mahir getirildi. Mahir, IK alanında Liderlik, Strateji ve Yönetim Sistemleri başta olmak üzere IK İş Ortaklığı, Dönüşüm Yönetimi ve Mükemmellik Merkezi yönetiminden sorumlu olacak.

 

1999 yılında İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olan Ufuk Mahir, yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi İşletme Yönetimi Bölümü’nde tamamladı. İş hayatına 2000 yılında Bayındır Holding’de İnsan Kaynakları Uzmanı olarak başlayan Mahir, sırasıyla ABB Electric, PepsiCo Güneydoğu Avrupa Bölgesi & Frito Lay, Arzum Elektrikli Ev Aletleri, Sandoz Company gibi çok uluslu şirketlerde İnsan Kaynakları alanında üst düzey görevlerde yer aldı. Son olarak Şişecam’da İK Direktörlüğü görevini yürüten Mahir, TAV İşletme Hizmetleri’nin İK operasyonlarına İnsan Kaynakları İcra Kurulu Üyesi olarak katkı sağlayacak.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Routes World 2023 tamamlandı https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/routes-world-2023-tamamlandi-7771/

İGA'dan yapılan açıklamaya göre, 15-17 Ekim'de İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte birçok havalimanı ve hava yoluna ticaret, turizm ve diplomatik alanlardaki ilişkileri geliştirecek yeni rotalar oluşturmak için önemli fırsatlar sunuldu.

İstanbul'da yaklaşık 260 hava yolunu temsil eden 600'ü aşkın üst düzey yöneticiyi buluşturan, 3 bin 300'den fazla havacılık sektörü çalışanını bünyesinde toplayan etkinlik, rekor sayıda katılımcıya ulaştı.

Etkinlikte düzenlenen 13 binden fazla işbirliği toplantısında ve görüşmeler sırasında katılımcılar, endüstri liderlerinin görüşlerini dinleme fırsatı buldu.

Türk Hava Yolları (THY), Air France, EasyJet, Delta Air Lines, Emirates, IndiGo, Japan Airlines, JetBlue Airways, Qantas, ve Wizz Air'in de aralarında olduğu şirketlerin katıldığı etkinliğin açılış konuşmasını Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptı.

- "Karbon emisyonunu yüzde 20 azaltmış durumdayız"

Etkinliğin ikinci gününde İGA Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu, BBC program sunucusu Aaron Heslehurst'un moderatörlüğünü yaptığı "Havalimanları ve Şehirler" başlıklı panele konuk oldu.

Panelde konuşan Kalyoncu, havalimanlarının tıpkı şehirler gibi "insanlar için" tasarlanması gerektiğini belirterek, İstanbul Havalimanı ile bunu başardıklarını ve havalimanını deneyimleyen herkesin İstanbul Havalimanı'ndan mutlu ayrıldığını ifade etti.

Burayı kullananların, havalimanının başarısını ve İstanbul'a sağladığı katkıları gördüklerini anlatan Kalyoncu, şöyle devam etti:

"Havalimanımıza ayak basan tüm yolcularımızda kalıcı bir iz bırakmak için çalışmanın yanı sıra, İstanbul'u daha iyi kılmak için de elimizden geleni yaptık. Şehrin merkezinde olmamamız, şehir trafiğine de büyük ölçüde yardımcı oluyor ve insanlar trafik sebebiyle uçak kaçırma gibi sorunları artık eskisi kadar yaşamıyorlar. Metro hattımız sayesinde de toplu taşımayla 25 dakika içinde şehir merkezine ulaşım sağlanabiliyor. Operasyonel olarak her geçen gün daha verimli çalışıyoruz. Uçakların taksi süresini 13 dakikaya kadar düşürdük. Ek olarak 2019'a oranla karbon emisyonunu yüzde 20 azaltmış durumdayız. Sürdürülebilirlik vazgeçilmezimiz; iklim krizinden sonra ölçek ekonomisine geçtik."

Çocuklar, aileler, 65 yaş üstü yolcular, engelliler, evcil hayvan sahipleri, uluslararası yolcular gibi birçok farklı segmentteki yolcuların beklentilerini göz önünde bulundurduklarına dikkati çeken Kalyoncu, Avrupa havalimanlarına göre çok daha avantajlı durumda olduklarını kaydetti.

İGA Planlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İsmail Hakkı Polat ise "Havalimanı Planlama ve Master Plan" başlıklı panelde, Aviation Advocacy Genel Direktörü Andrew Charlton'un sorularını yanıtladı.

Havalimanı denildiğinde ilk akla gelenlerin terminal, apron ve pist gibi alanlar olsa da havalimanı planlamasında asıl meselenin, bu mekanın kime hizmet edeceği olduğunu belirten Polat, yıllık 150 milyon yolcu hedefiyle sıfırdan inşa edilen, bugün bu hedefini 200 milyon yolcuya doğru taşıyan İstanbul Havalimanı'nın tüm dünyaya hizmet etmek için tasarlandığını anlattı.

- "Routes World 2023'e katıldığınız için bir kez daha teşekkür ediyoruz"

Etkinliğin son gününde yapılan devir teslim töreninde konuşan İGA Üst Yönetici (CEO) Vekili Selahattin Bilgen, etkinliğe ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Etkinliğe toplam 115 ülkeden temsilcinin katıldığını ifade eden Bilgen, şunları kaydetti:

"Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen sektör profesyonellerinin 3 gün gibi kısa bir sürede bu kadar çok yeni bağlantı kurduğunu görmek ve sektörümüzün geleceğini planlarken ortaya koydukları üretkenliğe, ileri görüşlülüğe tanık olmak çok kıymetliydi. Havacılık sektörünün ne kadar yoğun bir iş temposuna sahip olduğunun farkındayız. Bu nedenle kıymetli zamanınızı bizlere ayırdığınız için minnettarız. Bu etkinlik, havacılık endüstrisinin önemli oyuncularına uluslararası ölçekte bir araya gelme imkânı sunmuş oldu. Önümüzdeki sene Routes World 2024'e ev sahipliği yapacak olan Bahreyn'e kolaylıklar diliyoruz, başarılı geçen Routes World 2023'e katıldığınız için bir kez daha teşekkür ediyoruz."

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Yeni iş jeti "HondaJet Echelon" ilk uçuşunu 2026'da yapacak https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/yeni-is-jeti-hondajet-echelon-ilk-ucusunu-2026da-yapacak-4283/

Honda Aircraft Co. açıklamasına göre, hafif jet sınıfındaki 11 koltuklu mini uçak, rakiplerine kıyasla yüzde 20 yakıt tasarrufu sağlayacak.

İki kanadında da birer motora sahip mini jet, yakıt ikmali yapmaksızın ABD'yi baştan sona geçebilen tek pilotlu ilk hafif jet olacak.

Honda Aircraft Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Yamasaki Hideto, HondaJet Echelon'un, "geleneksel hafif jetlerdeki seyahat deneyimini aşan yeni bir kategori oluşturacağını" söyledi.

Fiyat etiketi henüz belirsiz yeni uçağın montajı, en erken 2024'te olmak üzere, Japon üreticinin ABD'nin Kuzey Carolina'daki fabrikasında başlayacak.

Japon üretici, "HondaJet Echelon" ismi verilecek uçak için uçuş sertifikalarının, ABD havacılık otoritelerinden 2028'de alınmasının planlandığını bildirdi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Türkiye'den Çin'e havacılık hizmeti ihracatı https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/turkiyeden-cine-havacilik-hizmeti-ihracati-5013/

Havacılık veri tabanları kapsamında veri analitiği ve uçuş operasyonları alanında yenilikçi çözümler sunan Keyvan Havacılık, yeni bir uluslararası iş birliğini hayata geçirdi. İş birliği çerçevesinde Keyvan Havacılık ile Çin’deki Ana Hat Sivil Uçak Projesi'nin sorumlusu COMAC Shanghai Aircraft Customer Service Co. Ltd (SACSC) arasında imza töreni düzenlendi. Çin’deki havayolları ve uçak operatörlerine daha iyi müşteri hizmetleri ve dijital çözümler sunmak adına imzalanan tarihi anlaşma ile Türk havacılık sektörünün uluslararası alanda rekabet avantajı elde etmesini sağlayan Keyvan, Cumhuriyetin 100. yılında da sektöre katma değer yaratmaya devam etti. 

İmza törenine; Keyvan Havacılık CEO'su ve Kurucusu Mehmet Keyvan ve COMAC CEO’su Li Ling’in yanı sıra Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Wei Xiaodong ve Çin Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi Türkiye Kurulu Koordinatörü Tuncer Köklü katıldı. Saha İstanbul Genel Sekreteri Levent Kerim Uça, Genç Yatırımcı İş Adamları Derneği (GYİAD) Başkanı Mustafa Özer törene katılım sağlayan diğer isimler arasında yer aldı.  

Havacılık alanında Çin ile ilişkilerin güçlendirilmesine destek oluyor 

Ocak 2023’te Çin’in kamu kurumu NavChina ile iş birliğine varan Keyvan, şimdi ise Çin’in en büyük uçak üreticisi olan COMAC ile yaptığı anlaşma doğrultusunda havacılık alanında Türkiye ve Çin arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesine destek oluyor. Dünya çapında onaylı havacılık ve seyrüsefer veri tabanı hizmetleri sunan, EASA LOA Tip 1 DAT Sağlayıcı sertifikasına sahip tek Türk şirketi Keyvan, anlaşma ile birlikte Türkiye’de bu alanda ihracatı yapılan hizmetlerle de adından söz ettirmeye devam ediyor. Dünya çapında sivil, özel ve askeri kategoride olmak üzere 38 binden fazla pist ve havaalanı ile ilgili hava yolları, navaidler, prosedürler, kısıtlayıcı ve yasaklanmış bölgeler gibi milyonlarca datayı içeren veri tabanıyla Avrupa bölgelerinde ihracat yapan Keyvan, Çin’e sunduğu hizmetle Asya pazarına da açılmış durumda. Diğer taraftan söz konusu iş birliği, Türkiye’ye önemli katkılar sunacak bir anlaşma olarak ön plana çıkıyor. Anlaşma, Türk havacılık endüstrisinin uluslararası alanda rekabet gücünü artıracağı gibi, ülkemize döviz girdisi sağlayarak ekonomik olarak da büyük katkı sunacak. Burada oluşacak arz talep dengesi göz önüne alındığında istihdam alanında da yeni fırsatlara kapı aralayacak. 

Yıllık uçak teslimatını 100’ün üzerine çıkarmayı hedefliyor 

Anlaşmanın yürürlüğe girmesiyle birlikte, Türkiye ile Çin arasındaki güçlü olan ticari ilişkilerin yanı sıra, ilk defa havacılık sektöründe Keyvan ve COMAC tarafından adımlar atılması, hem Türk hem de Çin uzay ve havacılık endüstrileri için eşsiz fırsatlar sunacak. Çin havacılık pazarında önemli bir yeri bulunan COMAC, 2022 yılı sonu itibarıyla Endonezya dahil olmak üzere çeşitli havayolu şirketlerine 100 adet ARJ21-700 uçağı teslim etti. COMAC, 2023 yılı sonuna kadar yaklaşık 35 adet ARJ21 uçağı ve 6 ila 8 adet arası C919 uçağı daha teslim etmeyi planlıyor. Her iki model için önümüzdeki 5 yıllık süreçte yılda ortalama 100 adet ve hatta daha fazla uçak üretiminin tamamlanarak teslimi planları arasında yer alıyor. Öte yandan yıllardır süregelen başarılı hizmet geçmişi ve müşterilerine sağladığı değer ile adından söz ettiren Keyvan, sunduğu üstün kalite ve memnuniyet odaklı hizmetleri ile sektörde öncü konumunda yer alıyor. Keyvan’ın başarısının yanındaki uzmanlığı ve müşteri memnuniyeti odaklı hizmetleri, büyük potansiyele sahip olan bu iş birliğinin yapılmasında önemli bir etken oldu. 

“Küresel pazarda yarattığımız fark ile büyümeye devam ediyoruz”

COMAC ile yaptıkları iş birliği kapsamında uluslararası havacılık pazarında önemli başarılara imza atacaklarına işaret eden Keyvan Havacılık CEO'su ve Kurucusu Mehmet Keyvan, "Şirket olarak, COMAC'ın havacılık sektörüne yeni uçak modelleri sunma ve havacılıkta yeni bir çığır açma konusundaki rolünü takdirle karşılıyoruz. Geniş kapsamlı havacılık ve seyrüsefer veri tabanı hizmetimizle COMAC'a desteğimizi sunmaya her zaman hazırız. Küresel pazarda yarattığımız farklar ile sürdürülebilir büyümemiz hızla devam ediyor. GYİAD, TÜSİAD, TURKONFED, Saha İstanbul ve SC-217’ye üyelikleri bulunan bir firma olarak, göklere attığımız Türk imzası, bizim için gurur kaynağı niteliğinde. Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamaya hazırlandığımız bir dönemde yaptığımız bu tarihi anlaşmayla Türk havacılık sektörüne katma değer yaratmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.   

Anlaşmaya ilişkin değerlendirmede bulunan SACSC Başkanı Li Ling ise "Keyvan'ın Havacılık verileri ve dijital çözümler alanındaki ileri teknolojisini takdir ediyoruz. Zira SACSC kendini yurt içi ve yurt dışındaki müşterilerine, her zaman gelişmiş hizmetler ve en iyi dijital çözümleri sunmaya adamıştır. Sağlam ortaklara sahip olmanın değerini biliyoruz ve Çin pazarına daha rekabetçi oyuncular kazandırmak adına vesile olmaktan mutluluk duyuyoruz" ifadelerini kullandı. 


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Routes World'e katılıyor https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/routes-worlde-katiliyor-7787/

İSG'den yapılan açıklamaya göre, Malezya Havalimanları Holding'in standında yer alan İSG, etkinlikteki diğer katılımcılar ile büyük potansiyelleri ortaya çıkaracak anlaşmalar imzalamayı hedefliyor.

45 hava yolu ile 52 ülkede toplam 157 destinasyona uçuş imkanı sağlayan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, 28. Routes World etkinliğinde sektörün devleriyle bir araya geliyor. 

Yakın zamanda 2. pistinin açılması beklenen İSG, fuarda, gelişim olanaklarını sergileme imkanı bulurken, kapasitesini ikiye katlaması beklenen bu projeyle pozisyonunu güçlendirmeyi hedefliyor. Havacılık sektöründen 4 bine yakın üst düzey yöneticinin katıldığı fuarda, Sabiha Gökçen Havalimanı Havacılık Pazarlama ekibi, küresel bir aktarma noktası ve bir turizm merkezi olan İstanbul'a daha iyi hizmet verebilmek için dünyanın önde gelen hava yolları ile yeni destinasyonların planlamaları ve müzakereleri üzerine görüşmelerine devam ediyor.

1995 yılında ilk kez düzenlenen Routes etkinlikleri, ev sahipliği için zorlu rekabet süreçlerinin yaşandığı bir platform. Bu etkinlikler; hava yolları, havalimanları ve destinasyonlar için gelecekteki hizmetlerini planlama ve müzakere etme fırsatları sunuyor. Routes World, dünyanın önde gelen rota geliştirme etkinliği olarak, hava yolları, havalimanları ve turizm otoritelerinin karar alıcılarına dünya genelindeki hava hizmetlerinin geleceğini belirlemeleri için bir platform oluşturuyor. Bu yıl İstanbul Havalimanı'nın ev sahipliği yaptığı etkinlik, gelecek yıl Malezya Langkawi Havalimanı'nda gerçekleşecek.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Kayseri Havalimanı yeni terminal binasının yüzde 99'u tamamlandı https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/kayseri-havalimani-yeni-terminal-binasinin-yuzde-99u-tamamlandi-5487/

İç Anadolu Bölgesi'nde Esenboğa Havalimanı'ndan sonra en büyük 2'nci, Türkiye genelinde yolcu sayısında 11'inci, dış hat yolcu trafiğinde ise 7'nci sırada yer alan havalimanının yeni terminal binası ve apron (uçak park alanı) inşaatına, proje sözleşmesini 12 Kasım 2020'de imzalayan özel bir firma tarafından başlandı.

Havalimanının inşaatını yapan Sera Yapı'nın proje müdürü yüksek mimar Kaan Şengürkan, AA muhabirine, yeni terminal binasının iç ve dış hatlar ortak terminal binası olarak hizmet vereceğini söyledi.

Aynı zamanda yanında katlı otopark ve yan ek hizmet binalarıyla yeni tesisi tamamlama aşamasında olduklarını belirten Şengürkan, "Yüzde 99 seviyesine geldiğimiz projede şu anda geçici kabul aşamaları başlamış olup, en kısa zamanda yeni terminal binası, yeni apronuyla hizmet verecek." dedi.

- "Uçak park pozisyonu 9'dan 18'e çıkacak"

Projeyle uçak park pozisyonu ve sefer sayısının artmasıyla yıllık 2,5 milyon yolcu sayısının 8 milyona çıkacağına dikkati çeken Şengürkan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yeni terminalle beraber, 20 bin metrekareden 51 bin metrekare kapalı alanı olan terminal binası, toplamda da 90 bin metrekare kapalı tesis hizmete açılacak. 3 senedir sürdürdüğümüz çalışmalarda, öngörülemeyen Ukrayna-Rusya savaşı ve yaşadığımız depremler sebebiyle teslim aşamasına şu anda gelmiş bulunmaktayız. En kısa zamanda terminalimiz hizmete açılacak. Uçak sayımız da 9 park pozisyonundan 18 park pozisyonuna çıkacak. Yeni terminal binasında 6 yolcu köprüsü sayesinde yolcular yeni iç ve dış hatlar terminal binasına kesintisiz bir şekilde ulaşabilecek. Aynı zamanda katlı otoparktan da faydalanacak."

Şengürkan, eski terminal binasının da hac ve umre seferleri başta olmak üzere yedek dış hatlar terminali olarak hizmet vermeye devam edeceğini sözlerine ekledi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
"Küresel bir havacılık merkezi olduk" https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/kuresel-bir-havacilik-merkezi-olduk-1283/

Bakan Uraloğlu, İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen ve dünyanın dört bir yanından havacılık alanındaki paydaşları bir araya getiren Routes World 2023 etkinliğinin açılışında konuştu.

Farklı kültür ve medeniyetlere beşiklik eden, farklı kıtaların kesiştiği bir coğrafyada yer alan Türkiye'nin eşsiz bir medeniyet birikimine, kültürel zenginliğe ve tarihsel mirasa sahip olduğunu ifade eden Uraloğlu, Türkiye'nin turkuaz mavisi denizleri, kumsalları, ormanları, dağları, yaylaları ve eşsiz bir mutfağa sahip olması bakımından da ayrıcalıklı bir ülke olduğunu söyledi.

Uraloğlu, Türkiye'nin, kültürel zenginliğinin yanı sıra coğrafi konumuyla da dünyanın sayılı turizm ülkeleri arasında yer aldığına işaret ederek, "Hedefimiz, dört mevsimi yaşayan ülkemizin mevcut turizm potansiyelini ve imkanlarını her geçen gün daha geliştirmek, turizm faaliyetlerinde çeşitliliği teşvik etmektir. Bu etkinliğin İstanbul'un tarihini, kültürünü, gizli cevherlerini ve turistlerin odak noktası olma potansiyelini daha da güçlendireceğine inanıyorum.Türkiye markasının ve Türkiye turizminin uluslararası arenada, dünyada hak ettiği ve hedeflediği yeri bulmasına yardımcı olması açısından da Routes World 2023 etkinliğinin bu yıl İstanbul'da gerçekleşmesini çok değerli buluyorum." diye konuştu.

Tarih boyunca Türkiye'nin hem coğrafi hem de kültürel olarak kıtaların, medeniyetlerin ve kadim ulaşım koridorlarının kesişme noktasında yer aldığını hatırlatan Uraloğlu, Türkiye'nin, Asya ve Avrupa arasındaki doğu-batı koridorunda doğal bir köprü olduğu gibi Kafkas ülkeleri ve Rusya'dan Afrika'ya uzanan kuzey-güney koridorlarının da tam ortasında bulunduğunu söyledi.

Uraloğlu, ülkenin, Tarihi İpek Yolu'nun devamı olarak büyük öneme sahip olan Orta Koridor hattının kilit ve Avrupa'nın başlangıç noktası olarak çok etkili bir konumda bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Dünyanın en önemli petrol ve doğalgaz rezervlerine sahip Arap Yarımadası, Orta Doğu ve Hazar Havzası'nın da merkezi olmasıyla uluslararası enerji koridorunun da tam ortasında bulunmaktadır. Tarihte her zaman önemini sürdürmüş olan, Türk boğazlarının kontrolünü elinde tutan ülke olarak, Akdeniz Havzası ve Karadeniz Havzası'ndaki ülkelerin deniz ulaşımı ve uluslararası ticaret faaliyetleri açısından da anahtar konumdadır. Tüm bunların yanında 4 saatlik uçuş süresiyle yaklaşık 1,5 milyar insanın yaşadığı ve 10 trilyon dolar ticaret hacmi bulunan 67 ülkeye de ulaşabilmektedir. Konumumuzun getirdiği avantajlardan hareketle ulaşım ve iletişim stratejilerimizi küresel ve bölgesel şartlar ışığında yeniden tanımlamak ve bu stratejileri her daim güncel tutmak, Türkiye için vazgeçilmezdir.

Bu noktada Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ulaşım ve iletişim alanında gerçekleştirilen yatırımlarla çehresi aydınlanan Türkiye'nin gelecek vizyonunu, dünyanın nabzını tutarak, teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek ve daima entegrasyonu merkeze koyarak şekillendiriyoruz. Çünkü biliyoruz ki ulaştırma ağına yapılan yatırımlar, sadece ulusal değil, uluslararası düzeyde hizmet verir."

- "Ulaşım ağlarının gelişimi turizm faaliyetlerini canlandırır"

Bakan Uraloğlu, son zamanlarda gündemlerine aldıkları çok önemli projelerin de olduğuna değinerek, "Örneğin, Türkiye ile Azerbaycan arasında doğrudan demir yolu ve kara yolu ulaşımı sağlayacak Zengezur Koridoru. Bu bağlantının hayata geçmesinin tüm Orta Koridor ülkeleri açısından önemli bir adım olacağına inanıyorum. Bu proje özellikle Kafkasya'daki normalleşme için de hayati önem taşıyor. Bu koridor kapsamında hayata geçecek Kars-Nahçıvan Demiryolu Projesi, tüm Avrupa'yı Nahçıvan üzerinden İran, Azerbaycan, Türkmenistan, Orta ve Güney Asya'ya bağlayacak." şeklinde konuştu.

Bir diğer önemli projenin de Basra'dan Türkiye sınırına uzanan kara ve demir yolu ulaştırma koridoru inşasına yönelik Kalkınma Yolu olduğunu belirten Uraloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kalkınma Yolu Projesi, özellikle Çin ve Hindistan gibi büyük ülkelerden Basra Körfezi üzerindeki Büyük Faw Limanı'na gelen ham madde ve mallar için bir dağıtım merkezi olarak çok önemli rol oynayacak. Basra Körfezi'nde elleçlenen bir ürün buradan yüklendiğinde Türkiye üzerinden Marmaray sayesinde hiçbir aktarma yapmadan Avrupa'ya ulaşacak. Üstelik ilerde Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinde hayata geçireceğimiz demir yolu bağlantısıyla İstanbul Boğazı üzerinde Marmaray'a alternatif ikinci bir demir yolu hattımız daha olacak.

Kalkınma Yolu Projesi hiç şüphesiz uluslararası güney-kuzey koridorları arasındaki Uzak Doğu, Güney Asya ve Orta Doğu'yu Avrupa'ya bağlayacak en iyi, en kısa ve en ekonomik yol olacak. Orta Koridora yeni bir soluk getirecek Kalkınma Yolu Projesi ile bölgemiz yeni İpek Yolu'ndaki konumunu daha da güçlendirecektir.

Ulaşım, seyahati mümkün kılar ve ulaşım ağlarının gelişimi turizm faaliyetlerini canlandırır. Ulaşım imkanlarının gelişmiş olması, turizm faaliyetlerinin gelişmesi açısından da çok önemlidir. Hava yolu ulaşımı ise özellikle uluslararası turizm faaliyetlerinin gelişmesinin en önemli dinamosudur. Bu noktada bizler burada sadece havacılık sektörünün geleceği için değil ülkelerimizin turizm faaliyetlerinin gelişimi, ekonomik ve sosyo-kültürel geleceği için de bir araya gelmiş bulunuyoruz."

- "İstanbul, dünyanın en büyük küresel transit merkezlerinden biri haline gelmiş durumda"

Uraloğlu, hava yolu ulaşımının, mesafeleri kısaltmasının yanında kültürel birliktelik ve toplumlar arasında kurduğu dostluk köprüleriyle dünyanın sosyal ve ekonomik refahının seyrinde stratejik önem taşıdığını vurguladı.

Bu noktada Türkiye'nin 21 yıl öncesine kadar sadece Asya ve Avrupa arasında bir kara yolu bağlantısı olarak tanımlanan ve dış politikası Avrupa Birliği'ne katılmaya odaklı bir ülke olduğunu aktaran Uraloğlu, "Bugün, Avrupa Birliği bizim için yine önemli ama Asya ülkeleri, Afrika ülkeleri ve Amerika kıtası ülkeleriyle ilişkilerimiz de bir o kadar önemli. Dış politikamızın ufukları artık çok daha geniş. Uluslararası politikamızda daha az bürokrasi dönemini başlattık. Onun yerine daha fazla ilişki, daha fazla müzakere, daha fazla ortak değerleri ortaya çıkarmaya yöneldik." değerlendirmesinde bulundu.

Uraloğlu, Türkiye'nin coğrafi bakımdan üç kıtanın ortasındaki kilit konumuyla gelişmiş pazarlarla gelişmekte olan pazarlar arasındaki uçuş rotaları üzerinde yer aldığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"67 ülkeye, en fazla 4 saat uçuş mesafesinde olmak gibi coğrafi avantaja sahibiz. Bunları dikkate alarak 2002 yılından itibaren yürüttüğümüz hava ulaşım politikaları ve faaliyetleriyle dünyada en hızlı gelişim gösteren ülkelerden biri haline geldik. 2002-2023 yılları arasında 16,7 milyar dolar havacılık yatırımı gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bu sayede, 2002 yılında 2 merkezden 26 noktaya yapılan iç hat uçuşlarımızı, bugün 7 merkezden 57 noktaya gerçekleştiriyoruz. 2002 yılında 50 ülkeden 60 noktaya uçuş gerçekleştirirken bugün 130 ülkede 343 noktaya ulaştık. Hava Ulaştırma Anlaşmamız bulunan ülke sayısını da 81'den 173'e yükselttik. Kısaca, 'dünyada ulaşamayacağımız yer kalmayacak' dedik ve çok şükür bu hedefimizi büyük oranda gerçekleştirdik.

2 gün önce ülkemizi ziyaret eden Komorlar Cumhurbaşkanı ve aynı zamanda Afrika Birliği Başkanı Sayın Azali, Türk Hava Yolları'nın mutlaka Komorlar'a uçması gerektiğini Sayın Cumhurbaşkanımıza iletmiştir. Gökyüzünde kurduğumuz köprülerle havacılık alanında Avrasya bölgesinde lider, küresel bir havacılık merkezi olduk. 2018 yılında hizmete açtığımız İstanbul Havalimanı ile birlikte bugün ülkemiz ve İstanbul, dünyanın en büyük küresel transit merkezlerinden biri haline gelmiş durumdadır."

- "İstanbul Havalimanı gibi bir üsse sahip olmak önemli bir avantaj"

Uraloğlu, İstanbul Havalimanı'nın küresel bir aktarma merkezi olmanın ötesinde, doğrudan destinasyon olma ve özellikle düşük maliyetli olması nedeniyle hava yolu şirketlerini cezbettiğini söyledi.

İstanbul Havalimanı'ndaki slotların serbestliği ve bolluğunun, İstanbul Havalimanı'na başta Türk Hava Yolları olmak üzere birçok hava yolunun gelmesine imkan sağladığını vurgulayan Uraloğlu, "Bu noktada yeni hava yolu şirketleriyle tanışmak için Routes World büyük bir önem arz ediyor. Küresel planda iddialı hava yolu şirketlerine faaliyet merkezi olarak hizmet edecek İstanbul Havalimanı gibi bir üsse sahip olmak önemli bir avantajdır. Bu bağlamda Türkiye'nin göklerdeki bayrak taşıyıcısı ve yükselen değeri Türk Hava Yolları'nın daha da güçlenebilmesi için İstanbul Havalimanı çok büyük bir şans olmuştur. Tüm etapları tamamlandığında 150 hava yolu şirketine ve 350'nin üzerinde destinasyona uçuş imkanı sağlayacak İstanbul Havalimanımız ile birlikte Türk Hava Yolları dünyanın 1 numaralı hava yolu şirketi olma yolunda da emin adımlarla yürümektedir." diye konuştu.

Uraloğlu, önümüzdeki 20 yılda, dünya genelinde hava trafiğinin iki katın üzerinde, hizmet verilen yolcu sayısının ise yıllık ortalama yüzde 4,4 oranında artmasının beklendiğine dikkati çekerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Öte yandan yükselen küreselleşme ve özelleşme hareketleriyle dünya sivil havacılığında rekabet çok hızlı bir şekilde artmaktadır. Süreç, hava ulaşımının tek bir pazar haline gelmesi yönünde ilerlemektedir. Bu pazardan daha fazla pay alabilmek adına, orta ve uzun vadedeki hedeflerimizi hepimiz gözden geçirmeliyiz. Yerkürenin birbirine uzak coğrafyalarında yer alan ülkelerimiz arasında yapacağımız işbirlikleriyle uzakları yakın, ülkelerimizi komşu kapısı haline getireceğiz.

Turizm faaliyetlerimiz ve ticaretimiz artacak, sosyal ve kültürel ilişkilerimiz hızlanacak, ülkelerimiz arasında yeni bir dönemi başlatacağız. Türkiye olarak tüm dünyayı sarmak istiyoruz, Türkiye'nin parlak geleceğine sizleri de ortak etmek, sizlerle güçlü ortaklıklar kurmak istiyoruz. Routes World 2023 etkinliğinin tüm katılımcılar ve paydaşlar için çok faydalı olacağına inanıyorum."

Açılış etkinliğinin ardından Bakan Uraloğlu fuar alanı ziyaret etti. Uraloğlu'na, İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İGA İstanbul Havalimanı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu eşlik etti.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Kahramanmaraş'taki havacılık yapısalları fabrikasında sona gelindi https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/kahramanmarastaki-havacilik-yapisallari-fabrikasinda-sona-gelindi-3018/

Kurulum çalışmaları devam eden fabrikada incelemede bulunmak üzere Türkoğlu ilçesine gelen Bozdoğan ve beraberindeki heyet, Belediye Başkanı Osman Okumuş tarafından karşılandı.

Bozdoğan makamında görüştüğü Okumuş'a tesise katkılarından dolayı ANKA insansız hava aracının maketini hediye etti.

Daha sonra Kaymakam Mustafa Nevzat Mercan'ın da katılımıyla TUSAŞ tarafından ilçede kurulumu devam eden tesise geçen Bozdoğan ve beraberindeki heyet, süreçle ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Bozdoğan burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 6 Şubat depremlerinin ardından kente geldiklerini ve söz konusu tesisin kurulumu için harekete geçtiklerini söyledi.

Belediye, Kaymakamlık, Kahramanmaraş Ticaret Sanayi Odası (KMTSO) ve Ticaret Borsasının da gayretleri ile tesisin kurulacağı hangarı kiraladıklarını anlatan Bozdoğan şunları kaydetti:

"Havacılık yapısalları imalat altyapısını oluşturmak üzere yaklaşık 3 aydır burada heyetimiz çalışıyor. Aşağı yukarı sona geldik. İnşallah kısmet olursa aralık ayı başlarında tesisin inşaat faaliyetlerini tamamlayıp öncelikli olarak TUSAŞ'tan iki cihaz getireceğiz ve kuracağız. Burada konuşlandıracağımız cihazların, makinaların da siparişleri verildi ve gelmek üzere. Kısmet olursa onları da peyderpey konuşlandırmış olacağız. Bu tesis ihtiyacımıza yetecek bir tesis değil bunun daha da büyütülmesi gerekiyor."

Türkoğlu'nda kurulan tesisisin kalıcı olduğunu, havaalanı civarında kurulması planlanan tesisle koordineli faaliyetine devam edeceğini aktaran Bozdoğan yerel sanayicilerin desteğiyle tesislerin daha da büyütülebileceği kanaatinde olduklarını dile getirdi.

Prof. Dr. Bozdoğan, tesisin istihdam için çok önemli bir altyapı oluşturacağını işaret ederek "İlk etapta burada 50 kadar çalışanımız olacak. Bunların içerisinde 5 mühendis, ağırlıklı olarak teknisyen ve yardımcı hizmetli personelimiz olacak. Ama Kahramanmaraş'taki tesisimiz devreye girerse sayının 500'lere kadar çıkacağını düşünüyoruz. İstihdamın yanında ileri teknoloji üretim altyapısı getirmiş oluyoruz. Kahramanmaraş eğer buradaki sanayi işbirliğini kullanırsa elbirliğiyle Türkiye'de önemli bir havacılık merkezine döndürebiliriz burayı. Buna da ülkemizin, TUSAŞ'ın ihtiyacı var." dedi.

Belediye BaşkanıOkumuş da ilçede şimdiye kadar onlarca fabrika kurduklarını ancak hiç bu kadar heyecanlanmadıklarını söyledi.

Okumuş, "Bu yatırımı ilçede büyütmek istiyoruz. Türkiye'nin gururu olan bu yerli savunma sanayisinin Türkoğlu ilçesinden çıkmasına vesile olduğumuz için gururluyuz." ifadesini kullandı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Savunma ve havacılık şirketleri yatırımcısını sevindirdi https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/savunma-ve-havacilik-sirketleri-yatirimcisini-sevindirdi-9598/

Dünyanın önde gelen savunma ve havacılık şirketlerinin hisseleri yılın 9 ayında genel anlamda yukarı yönlü bir seyir izledi.

Yapılan anlaşmalar, yeni projeler ve alınan siparişler savunma ve havacılık şirketlerinin hisseleri için destekleyici unsur oldu.

9 aylık süreçte yatırımcısına İtalyan Leonardo yüzde 69,5, Fransız şirketler Airbus 14,4, Dassault Aviation 12,8, Thales 11,6, ABD merkezli Boeing 0,6, İngiliz BAE Systems 16,6, Almanya merkezli Rheinmetall AG 29,8, Güney Kore merkezli Hanwha Aerospace ise yüzde 42,1 kazandırdı.

Birleşik Krallık, Japonya ve İtalya tarafından kurulan Küresel Savaş Hava Programı (GCAP), kapsamında İngiltere'den BAE Systems, Japonya'dan Mitsubishi Heavy Industries ve İtalya'dan Leonardo, yeni nesil savaş uçağının konsept aşamasını hayata geçirmek için eylül ayında anlaşma sağlamıştı.

Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesinin bayrak taşıyıcı hava yolu şirketi Cathay Pasific ise geçen ay Avrupalı uçak üreticisi Airbus'tan 32 adet uçak satın alacağını açıklamıştı.

Ağustota Endonezya, Amerikan Boeing şirketiyle 24 adet F-15EX savaş uçağı satın almak için mutabakat zaptı imzaladı.

Irak'ın Fransız Thales şirketinden Ground Master 400 tipi radarlardan oluşan 600 milyon avroluk C4I sistemi tedarikine hazırlandığına dair haberler de şirket hisselerini olumlu etkileyen faktörler arasında yer almıştı.

İngiltere Savunma Bakanlığı ile BAE Systems arasında 155 mm top mermisi ve mühimmat tedarik etmek için anlaşma sağlandı.

BAE Systems bu anlaşmayla 361 milyon dolar değerinde sipariş aldı. BAE Systems, ABD Deniz Piyadelerine amfibi muharebe aracı üretecek.

Amfibi Muharebe Aracı'nın (ACV), BAE Systems tarafından İtalyan şirketi Iveco Defence Vehicles ile iş birliğiyle tasarlanarak üretilen yeni nesil 8×8 amfibi zırhlı araç olması kararlaştırıldı.

Fransız savunma sanayisinin önemli şirketlerinden Dassault Aviation da yeni siparişleri karşılamak için yakın dönemde önceliklerinin Rafale savaş uçaklarını üretmek olduğunu bildirdi.

Yakın dönemde Hindistan, 26 Rafale uçağı alacağını duyururken Endonezya da 42 Rafale sipariş ettiğini açıklamış ve bu kapsamda 24'ünün kesinleştiğini duyurmuştu.

Güney Kore, silah ihracatında önemli bir konuma yükselirken Hanwha Aerospace'nin obüs üretim kapasitesini iki katına çıkaracağına yönelik haberler de şirketin hisse performansını olumlu yönde etkilemişti.

- Maliyetlere ilişkin sıkıntılar performansı olumsuz etkiledi

Yatırımcısını memnun edemeyen savunma ve havacılık şirketlerine bakıldığında ise özellikle maliyetlere ilişkin sıkıntıların öne çıktığı görüldü.

Bu dönemde, General Dynamics'in hisseleri yüzde 10,9, RTX Corporation 28,7, L3 Harris Technologies 16,4, Northropp Grummann yüzde 19,3 azalış kaydetti.

Yılın 9 aylık sürecinde Çinli China Aerospace Science and Technology Corporation'un yatırımcısına yüzde 14,3 kaybettirmesi dikkati çekti.

ABD'de, hükumetin kapanma riski ise şirketlerin hisse performanslarını olumsuz etkiledi.

Maliyetler ve tedarik zincirine ilişkin sıkıntılar RTX Corp'un yatırımcısına kaybettirmesinde etkili olan unsur oldu.

Analistler, Çin'in Northrop Grumman'a Tayvan'a silah sattığından dolayı yaptırım uygulayacağına yönelik haberlere de vurgu yaptılar. L3 Harris Technologies'e değinen analistler, şirketin maliyetlerini azaltamadığını hatırlattı.

L3 Harris Technologies ayrıca Greenville ve Plano'daki tesislerinde yaklaşık 100 mühendisi işten çıkarmıştı.

Dünyanın önde gelen savunma ve havacılık şirketlerinin hisselerinin yılın 9 ayındaki getirileri şöyle:

Şirket 

2022 Aralık sonuna
göre getiri

(yüzde)

Leonardo+69,5
Hanwha Aerospace+42,1
Rheinmetall AG+29,8
BAE Systems+16,6
Airbus+14,4
Dassault Aviation+12,8
Thales+11,6
Boeing+0,6
General Dynamics-10,9
China Aerospace Science and Technology Corporation-14,3
L3 Harris Technologies -16,4
Northropp Grummann-19,3
RTX Corporation-28,7
]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Havacılık sektörünün en önemli etkinliğine ev sahipliği yapıyor https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/havacilik-sektorunun-en-onemli-etkinligine-ev-sahipligi-yapiyor-6422/

Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı İGA İstanbul Havalimanı, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) ile birlikte, sivil havacılık dünyasının en prestijli etkinliği olarak kabul gören, dünyanın önde gelen havayollarının başkanları dâhil olmak üzere binlerce yönetici, turizm delegesi ve havayolu tedarikçisini ağırlıyor. Yeni rota fırsatlarını keşfetmek için 10 binin üzerinde görüşmenin planlandığı etkinlik, Turkish Airlines, Air France, easyJet, Delta Air Lines, Emirates, IndiGo, Japan Airlines, Qantas, ve Wizz Air’in de aralarında bulunduğu 250’den fazla havayolu şirketinin katılımıyla 15 - 17 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek.

Routes World 2023 kapsamında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek açılış töreninde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İGA İstanbul Havalimanı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu açılış konuşmalarını yapılacak.

İGA İstanbul Havalimanı CEO’su Selahattin Bilgen tarafından gerçekleştirilecek açılış konuşması akabinde ise “Istanbul is the New Cool” adlı panel düzenlenecek. Panele, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) Genel Müdür Vekili Elif Balcı Fisunoğlu ve İGA İstanbul Havalimanı CEO’su Selahattin Bilgen katılacak. 

15 Ekim Pazar günü açılışı yapılacak etkinlik kapsamında İGA İstanbul Havalimanı Havacılık Geliştirme Direktörü Majid Khan da “Rota planlama sürecinin geleceğinde sırada ne var?” başlıklı panelde yer alacak. 

Etkinliğin ikinci günü kapsamında, 16 Ekim Pazartesi günü, İGA İstanbul Havalimanı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu, BBC program sunucusu Aaron Heslehurst moderatörlüğündeki “Havalimanları ve Şehirler” başlıklı panele konuşmacı olarak katılacak. Aynı gün konuşma yapacak isimler arasında İGA İstanbul Havalimanı Planlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İsmail Polat ise “Havalimanı Planlama ve Master Plan” konusunda düzenlenen panelde konuşma yapacak.

Etkinliğin son gününde ise, İGA İstanbul Havalimanı, devir teslim töreni ile Routes World 2024 etkinliği iiçin ev sahipliği görevini Bahreyn Havalimanı’na devredecek.

ACI World Genel Direktörü Luis Felipe de Oliveira, ACI Europe Genel Direktörü Olivier Jankovec, Türk Hava Yolları CEO’su Bilal Ekşi, airBaltic CEO’su Martin Gauss, Royal Jordanian CEO’su Samer Majali, Bahrain Airport Company CEO’su Mohamed Yousif AlBinfalah, Gulf Air CCO’su Dhaz Hunjan de etkinlikte konuşma yapacak diğer isimler arasında yer alıyor. 

İGA İstanbul Havalimanı, her geçen gün büyüyen havacılık sektörünün geleceğini şekillendirecek 28. Routes World’ün ev sahibi olarak, küresel taşıma sektöründeki konumunu daha da güçlendirmenin yanı sıra, yeni havayollarını bünyesine çekmeyi ve İstanbul’a gelen yolcu trafiğini artırmayı hedefliyor. 

İGA İstanbul Havalimanı CEO’su Selahattin Bilgen konuyla ilgili şunları söyledi: “Dünyanın her köşesinden sektör profesyonelleriyle, havacılığın geleceğinin planlanacağı etkinlikler, paneller, toplantılar ve sunumlarla dolu, verimli bir üç gün olacak. Cumhuriyetimizin 100. yılında, iGA İstanbul Havalimanı olarak, dünya çapında havayolları, havalimanları ve havacılık paydaşlarını bir araya getiren bu etkinliğin ev sahibi olmaktan dolayı mutluyuz, gururluyuz.”

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Corendon Dutch Airlines yeni uçağını filosuna kattı https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/corendon-dutch-airlines-yeni-ucagini-filosuna-katti--2735/

Hollanda, Belçika, Almanya, Avusturya, İngiltere, Polonya gibi birçok Avrupa ülkesinden, başta Türkiye olmak üzere Yunanistan, İspanya ve Mısır’daki popüler tatil destinasyonlarına operasyonlarını sürdüren ve düzenlediği direkt uçuşlarla uluslararası bir tatil havayolu konumuna gelen Corendon Airlines, filosunu yeni uçaklarla gençleştirmeye devam ediyor.

 

İlk uçuş Yunanistan’ın Lefkas adasına gerçekleştirildi

 

Corendon Dutch Airlines'ın yeni üyesi PH-CDP kuyruk kodlu Boeing 737-9 uçağı, 7 Ekim Cumartesi sabahı yerel saatle 07.00'de ilk uçuşunu yapmak üzere Schiphol Havalimanı'ndan havalandı. Kalkış öncesi bu özel anı kutlamak üzere Corendon Turizm Grubu kurucu ortağı Atılay Uslu, yönetim ve mürettebatın katılımıyla uçağın yolcu alımı yapacağı kapı önünde özel bir organizasyon düzenlendi. Uçuşa katılacak yolcuların da dahil olduğu kutlamada kapı önünde kurdele kesildi ve yolcuların yeni uçağın ilk yolcuları olmaları anısına ilk uçuş sertifikaları hediye edildi. PH-CDP kodlu Boeing 737-9, Amsterdam’dan Türkiye, Yunanistan ve İspanya’daki popüler tatil destinasyonlarına uçacak.

 

“Corendon Dutch Airlines için bir kilometre taşını daha geride bırakıyoruz”

 

Corendon Turizm Grubu kurucu ortağı Atılay Uslu, filoya katılan son uçakla ilgili olarak şunları söyledi: "Yeni Boeing 737-9'un gelişiyle Corendon Dutch Airlines için bir kilometre taşını daha geride bırakıyoruz. Bu yeni uçak tipiyle yolcularımıza daha fazla konfor sunarken, eski Boeing 737-800 uçaklarımıza kıyasla daha az çevresel etki yaratıyoruz. Yolcularımızı bu gelişmiş uçakta ağırlamak için sabırsızlanıyoruz."

 

 Corendon Dutch Airlines yeni liverysini yeni uçağı ile tanıttı

 

Filosundaki uçaklarda Corendon Tur Operatörünün logosunu kullanan Corendon Dutch Airlines, yeni uçak ile birlikte yenilenmiş liverysinin de lansmanını yaptı. Kuyrukta, her iki tarafta Corendon markasını tamamlayıcı “Cor” ve “Don” net olarak görünmekteyken, winglet olarak tabir edilen kanatçıkların iç kısmında sosyal medya paylaşımlarında sıkça kullanılan "Cheezzz" kelimesi kullanıldı. 

 

 

Filo tamamen yenileniyor

 

Filoya katılan yeni Boeing 737-9 Corendon Dutch Airlines'ın mevcut filosunu yenilediği ilk uçak olma özelliğini taşıyor. Siparişi verilmiş olan diğer iki uçağın ise sırayla önümüzdeki Kasım ayı ortasında ve gelecek yıl Ocak ayında teslim alınması bekleniyor. Böylece 2024 yılının başında Corendon Dutch Airlines filosunun tamamı yepyeni Boeing 737-9 model uçaklarla yenilenmiş olacak.

 

Boeing 737-9, sahip olduğu 213 yolcu kapasitesiyle klasik Boeing 737-800 modellerine göre 24 koltuk daha fazla sunuyor. 6.500 kilometrelik bir uçuş menziline sahip olan Boeing 737-9, kullanılan ileri teknoloji ile yenilenen motor ve geliştirilmiş aerodinamik sayesinde 737-800 modeline kıyasla %14 daha az yakıt tüketimi ve daha düşük karbon emisyonu sağlamanın yanısıra %40 daha düşük gürültü ayakizine sahip.

 

Türkiye ve Hollanda’da 737-8 model uçağı ilk kullanan havayolu Corendon Airlines olmuştu

 

İlklerin Havayolu olarak bilinen ve her yıl milyonlarca insanı en popüler tatil merkezlerine taşıyan Corendon Airlines, 2018 yılında filosuna kattığı ilk Boeing 737-8 ile Türkiye’de ve Hollanda’da bu modeli kullanan ilk havayolu olmuştu.  Corendon Airlines 2023 sezonunda, Malta tescilli iştiraki Corendon Airlines Europe ve Hollanda bayraklı Corendon Dutch Airlines ile birlikte filosunda tamamı Boeing 737 serisi olan 37 uçak ile operasyonlarını sürdürüyor. Corendon Airlines, yenilenen filosu ve genişlettiği uçuş ağı ile başarılı operasyonlarına önümüzdeki sezonlarda da devam edecek. 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
THY ile TİM arasında "indirimli kargo" protokolü yenilendi https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/thy-ile-tim-arasinda-indirimli-kargo-protokolu-yenilendi-7798/

ECB, ağustos ayına ilişkin Tüketici Beklentileri Anketi sonuçlarını açıkladı.

Buna göre, Avro Bölgesi'ndeki tüketicilerin 12 ay için ortalama enflasyon beklentisi ağustosta, yüzde 3,4'ten yüzde 3,5'e, gelecek 3 yıl için enflasyon beklentisi de yüzde 2,4'ten yüzde 2,5'e yükseldi.

Bölgedeki tüketicilerin ekonomik büyümeye ilişkin beklentileri bir önceki aya göre sınırlı şekilde gerilerken, temmuzda eksi yüzde 0,7 olan tüketicilerin gelecek 12 aya ilişkin ekonomik büyüme beklentisi ağustosta eksi yüzde 0,8'e indi.

Tüketiciler, gelecek 12 ayda işsizliğin ortalama yüzde 11,1 olmasını beklerken, bu oran, temmuzda yüzde 11 olarak öngörülmüştü.

Konut fiyatlarının gelecek 12 ayda yüzde 2,3 artmasını bekleyen tüketiciler böylelikle marttan bu yana ilk kez bir yükseliş tahmininde bulunurken, temmuzdaki beklenti yüzde 2,1 artış olacağı yönündeydi.

ECB, orta vadede yüzde 2 enflasyon hedeflerken, bankanın Tüketici Beklentileri Anketi, aylık olarak yayınlanıyor. 

Anket, Avro Bölgesi GSYH'sinin yaklaşık yüzde 85'ini temsil eden Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, Hollanda ve Belçika'dan yaklaşık 14 bin kişiyle görüşülerek yapılıyor.

Enflasyon beklentileri, ECB'nin para politikasında önemli bir rol oynuyor. ECB'nin faiz artırımları konusunda ne kadar ileri ve hangi hızda gideceği enflasyonun görünümünü belirleyecek.

ECB'nin ekonomide resesyon beklentisine karşın Temmuz 2022'den bu yana faiz oranlarını toplam 450 baz puan artırarak tarihin en hızlı sıkılaştırma adımını atmış olması dikkati çekmişti.

Öte yandan, Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) verilerine göre, Avro Bölgesi'nde temmuzda yüzde 5,3 olan yıllık enflasyon, ağustosta yüzde 5,2 seviyesinde belirlenmişti.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Pegasus Hava Yolları, İsrail seferlerine ara verdi https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/pegasus-hava-yollari-israil-seferlerine-ara-verdi-800/

Pegasus Hava Yolları'nın X sosyal medya platformu hesabından, 7 Ekim 2023 ve öncesinde satın alınan, 7-31 Ekim veya bu tarihleri kapsayan İsrail kalkışlı-varışlı seferlere ait biletler hakkında açıklama yapıldı.

Açıklamada, "İsrail kalkışlı-varışlı seferlere ait biletleri ücretsiz olarak açığa alabilir veya iptal ederek kesintisiz iade alabilir, ücretsiz olarak tarih değişikliği yapabilirsiniz. Bilet işlemlerinizi flypgs.com ve Pegasus Mobil Uygulaması üzerinden yapabilirsiniz. 31 Ekim sonrası uçuşlarımıza ilişkin güncel bilgiler için duyurular sayfamızı takip etmeye devam edebilirsiniz." ifadeleri kullanıldı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
THY eylülde 7,9 milyon yolcu taşıdı https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/thy-eylulde-79-milyon-yolcu-tasidi-3322/

Türk Hava Yolları (THY) geçen ay yüzde 9,2 artışla 7,9 milyon yolcu taşıdı.

THY'den yapılan açıklamaya göre, THY, eylül ayı yolcu ve kargo trafik sonuçlarını açıkladı. Şirket, arz edilen kapasitesini 2022'nin yüzde 8,9 üzerine çıkardığı eylülde toplam 7,9 milyon yolcu taşıdı ve yüzde 84,9 doluluk oranına ulaştı.

Toplam yolcu sayısı 2022'nin aynı dönemine göre yüzde 9,2 artarak 7,9 milyona ulaşan THY'nin dış hat doluluk oranı yüzde 84,6, iç hat doluluk oranı ise yüzde 87,3 olarak gerçekleşti.

Dıştan dışa transfer yolcu sayısı Eylül 2022'de 2,3 milyon iken, bu yılın aynı döneminde yüzde 14,6 artarak 2,7 milyon oldu.

Toplam arz edilen koltuk kilometre (AKK), Eylül 2022'de 19,3 milyar iken, bu yılın aynı döneminde yüzde 8,9 artarak 21,1 milyara ulaştı.

Taşınan kargo ve posta hacmi Eylül 2022'de 145,4 bin ton iken, 2023'ün aynı döneminde yüzde 3,4 artarak 150,3 bin ton olarak kaydedildi.

- Ocak-Eylül 2023 trafik sonuçları değerlendirmesi

"Ocak-Eylül 2023 trafik sonuçları değerlendirmesi"ne göre, 2022'nin aynı dönemine göre taşınan yolcu sayısı yüzde 18,6 artarak 63,9 milyon oldu.

Dıştan dışa transfer yolcu sayısı Ocak-Eylül 2022'de 17,1 milyon iken, bu yılın aynı döneminde yüzde 31,2 artarak 22,4 milyon olarak gerçekleşti.

Toplam yolcu doluluk oranı ocak-eylül döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 3,4 puan artarak yüzde 83,1 oldu. Yurt dışı yolcu doluluğu yüzde 82,9 seviyesinde gerçekleşirken, yurt içi yolcu doluluğu yüzde 84,9 olarak kaydedildi.

Toplam arz edilen koltuk kilometre Ocak-Eylül 2022'de 150,9 milyar iken, bu yıl yüzde 16,6 artarak 176 milyar olarak gerçekleşti. Ocak-eylül döneminde toplam taşınan kargo ve posta hacmi 2022'de 1 milyon 259 bin ton iken, bu yıl yüzde 5,7 azalarak 1 milyon 187 bin ton olarak kaydedildi. Eylül ayı sonunda filodaki uçak sayısı 430 oldu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
AB, uçaklarda sürdürülebilir yakıta yöneliyor https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/ab-ucaklarda-surdurulebilir-yakita-yoneliyor-8039/

AB Konseyi, üye ülkelerin havacılık sektörünün sera gazı salımını düşürmek için sürdürülebilir yakıtların kullanımını artıracak bağlayıcı hedefler içeren yeni yasayı kabul etiklerini açıkladı.

Buna göre, havacılık alanındaki emisyonları düşürmek için sürdürülebilir yakıtlar teşvik edilecek.

Uçaklara yönelik sürdürülebilir yakıtların talebi ve arzı artırılacak.

AB ülkelerindeki havalimanlarının altyapıları sürdürülebilir yakıtlarla uyumlu hale getirilecek.

Havacılık yakıtların 2025'te yüzde 2'si, 2030'da yüzde 6'sı, 2050'de de yüzde 70'i sürdürülebilir olacak.

Yakıtların 2030'dan itibaren yüzde 1,2'sinin sentetik olması ve bu oranının 2050'de yüzde 35'e ulaşması gerekecek.

Avrupa Parlamentosu (AP) tarafından onaylanan yeni kurallar, AB Resmi Gazetesi'nde yayımlanmasının ardından yürürlüğe girecek.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
THY'den bazı Doğu Avrupa ülkelerine avantajlı bilet kampanyası https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/thyden-bazi-dogu-avrupa-ulkelerine-avantajli-bilet-kampanyasi-6943/

THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, sınırlı sayıda koltuk için geçerli kampanyadan yararlanmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, avantajlı biletleri 9-19 Ekim'de satın alabilecek.

Kampanya dahilinde 1 Kasım 2023-31 Mart 2024'ü kapsayan tarihlerde Köstence'ye 119, Batum'a 129, Tiflis, Bükreş, Cluj ve Varna'ya 139, Sofya'ya 149, Prag ve Budapeşte'ye 159, Krakow, Kşinev ve Riga'ya 169, Tallin, Vilnius, Gence ve Nahçıvan'a 179, Bakü ve Varşova'ya 199 dolardan başlayan fiyatlarla seyahat edilebilecek.

Yolcular, kampanya ile ilgili ayrıntılı bilgilere THY'nin internet sitesi ve "444 0 849" numaralı çağrı merkezinden ulaşabilecek.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Uluslararası Havayolları Teknik Ortaklığı Konferansı İstanbul'da başladı https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/uluslararasi-havayollari-teknik-ortakligi-konferansi-istanbulda-basladi-1191/

Yenibosna'da bir otelde 4 gün sürecek konferansa 6 kıtadan 198 şirket ile yaklaşık 700 kişi katılıyor.

THY ve THY Teknik AŞ Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, açılış konuşmasında, havacılık profesyonellerinin bir araya geldiği organizasyonun 128'incisine ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Konferansta global havacılık sektöründe yaşanan sorunların görüşülmesi ve problemlere ortak çözümler üretilmesinin hedeflendiğini belirten Bolat, "Bu konferans yenilikçi fikirlerin tartışılması ve sektörün geleceğine yönelik vizyon oluşturulması açısından büyük bir öneme sahip. Aynı zamanda, işbirliklerinin güçlendirilmesi ve ortak projelerin geliştirilmesi için de önemli bir platform. İstanbul'un tarihi ve kültürel zenginlikleriyle birleşen bu önemli etkinliğin, katılımcılara unutulmaz bir deneyim sunacağına eminiz." dedi.

THY Teknik AŞ Genel Müdürü Mikail Akbulut, IATP'nin 1948'de kurulduğunu söyledi.

IATP'nin farklı hava yolu operatörlerinin teknik konulardaki işbirliklerini desteklemek amacıyla kurulduğunu anımsatan Akbulut, "Bu, 128'inci konferans. Bu konferans bazen yılda bir bazen de birden fazla düzenleniyor. Daha önce 2011 yılında İstanbul'da yapılmıştı. O zaman da THY ev sahipliği yapmıştı, bu sene de THY Teknik AŞ olarak ev sahipliğini biz yapıyoruz." diye konuştu.

- "Havacılık sektörü büyüyor"

Akbulut, konferansa 125 hava yolu, 41 teknik bakım ve 32 uçak tedarikçisi şirketin temsilcisinin katıldığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Program aslında cumartesi başladı. Firma temsilcilerini İstanbul'un farklı yerlerinde gezdirdik. Bire bir görüşmeler yapıldı. Bugün de konferansın resmi açılışı yapıldı. Yarın da devam edecek. Çarşamba günü de 65 firmanın temsilcisini THY Teknik AŞ'nin İstanbul Havalimanı'ndaki tesislerinde misafir edeceğiz. Konferansta teknik birliktelikler konuşuluyor. Bugün ve yarın yapılacak görüşmelerde bu birlikteliklerin nasıl yapılacağı ve geliştirileceği konuşulacak. Havacılık sektörü büyüyor. Havacılığın büyümesiyle de teknik detaylar da fazlalaşıyor. Yeni motorlar sisteme giriyor. Normalde yapılan bu tarz teknik bakımlara has birlikteliklerde motor konusu çok gündemde değildi. Bundan sonra motor konuları da bu birlikteliklerin konusu olarak değerlendirilmesi kararlaştırıldı."

Farklı oturumlarda devam eden konferans 11 Ekim'e kadar sürecek.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
2024 APEX Dünya Klasında Havayolu ödülü https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/2024-apex-dunya-klasinda-havayolu-odulu--6332/

Hizmet kalitesi, güvenlik ve sağlık kontrolü girişimlerinin kapsamlı bir denetimiyle değerlendirilen Emirates, dünya çapında bu ödülü kazanan sekiz havayolundan biri oldu. Emirates ayrıca, yeniden kullanım için tasarlanmış sürdürülebilir malzemelerden oluşurken yolcu konforunu artırmak için kullanışlı ürünlerle dolu olan Emirates Sürdürülebilir Ekonomi Sınıfı seyahat kiti ile 2024 IFSA 'En İyi Uçak İçi Seyahat Kiti' ödülünü de aldı.

Yolcularına verdiği 'İyisiyle Uçun' taahhüdü konusundaki kararlılığıyla tanınan Emirates, en yüksek global güvenlik ve refah standartlarını, sürdürülebilirliği ve müşteri servisi sergilemesi nedeniyle Dünya Klasmanında ödüle layık görüldü. Rekor kârlarla dolu bir yılı, Premium Ekonomi Sınıfının başarılı ilk senesini, uçak içi hizmetleri geliştirmeye yönelik büyük yatırımlarını ve daha sürdürülebilir bir geleceğe doğru yolculukta attığı kayda değer adımlarını kutlayan Emirates, yenilikçiliği ve mükemmelliğe olan bağlılığı nedeniyle havacılık sektörü tarafından takdir topladı.

APEX CEO’su Dr Joe Leader yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Bu gece, havayolu endüstrisinin cesaretini ve tutkusunu takdir etmekten fazlasını yaparak; hava yolculuğu tarihinde beş yıldızın ötesinde tartışmasız bir şekilde altın bir sayfa açan Emirates gibi 2024 APEX Dünya Klasmanında öncü olanları kutluyoruz. Bu yılın başlarında APEX'in Dublin'de düzenlenen FTE EMEA etkinliğinde Başkan Sir Tim Clark ile çok değerli anlar geçirme ayrıcalığına sahip oldum. Emirates'in göklerde devrim yaratma yaklaşımının içgörüsü, vizyonu ve cesareti kendisinin paylaştığı her kelimeye yansıdı. Emirates sadece bir havayolu değil; adeta inovasyonun, arzunun ve mükemmelliğe olan ölümsüz bağlılığın senfonisi."

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
SunExpress 9 ayda 10 milyon yolcu taşıdı https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/sunexpress-9-ayda-10-milyon-yolcu-tasidi-1277/

SunExpress Genel Müdürü Kownatzki ve Genel Müdür Yardımcısı Tuncay Eminoğlu, şirketin Antalya'daki merkezinde düzenlediği basın toplantısında, hava yolunun 2023 yılı performansı ve kış sezonu planlarıyla ilgili bilgi verdi.

Kownatzki, dün 4 uçuşta kabin memuru olarak yer aldığını anlatarak, bunun müthiş bir deneyim olduğunu söyledi.

Müşterilerin SunExpress ruhu ve deneyimle ağırlandığını gördüğünü dile getiren Kownatzki, "En iyi tatil hava yolu ödülünü neden aldığımızı bu deneyimi yaşayarak daha iyi anladım. Uçuşta beni tanıyanlar da oldu, tanımayanlar da oldu." diye konuştu.

Kownatzki, bu sene tek günde 57 bin yolcu taşıyarak rekor kırdıklarını vurgulayarak, şu bilgileri verdi:

"66 uçağımız var. Boeing'ten 42 uçak siparişimiz var. Bunun 9 tanesini teslim aldık, 33 uçak daha gelecek. Filoya uçak almak için görüşmelerimiz devam ediyor. Bu yaz 26 rota, 5 yeni destinasyon daha ekledik. Yaz döneminin ardından kış döneminde de destinasyon olarak büyümemiz söz konusu. Uçuşlarda doluluk oranımız yüzde 88. Biz kendimizi Türkiye’nin turizm elçisi olarak görüyoruz. Yılbaşından bu zamana kadar 10 milyon yolcu taşıdık. Kış sezonunda da devam eden talep doğrultusunda eylül-aralık ayları arasında ek 2 binden fazla uçuş ile yaz sezonunu uzatıyoruz."

Yıl sonuna kadar 12 milyon yolcu hedefini aşacaklarını öngördüklerini anlatan Kownatzki, Türkiye'nin bu yıl için 60 milyon turist hedefine katkıda bulunmaya devam edeceklerini aktardı.

- "15 yeni rota ekledik"

Uçuş ağlarını her geçen gün genişlettiklerini belirten Kownatzki, turizmi tüm yıla yaymak için bu yıl kış kapasitelerini artırarak uçuş ağına 15 yeni rota eklediklerini söyledi.

Kownatzki, bu kış Üsküp, Abu Dabi, Şarm El-Şeyh, Sofya, Krakow ve KKTC gibi yeni ve birbirinden güzel destinasyonları Antalya ve İzmir'le bağlayacaklarını ifade etti.

Gelecek dönemdeki filo büyümesini sürdürülebilir bir şekilde yönetmek için sezon etkisini dengeleyici ek aksiyonlar aldıklarını belirten Kownatzki, bunun bir parçası olarak Güney Afrika Havayolları (South African Airways) ile "damp lease" anlaşması imzaladıklarına vurgu yaptı.

Kownatzki, anlaşma kapsamında iki Boeing 737-800 tipi SunExpress uçağının, South African Airways'in Johannesburg merkezli uçuşlarında hizmet vereceğini kaydetti.

- "160'tan fazla pilot ve 400 kabin memuru istihdam edeceğiz"

Kownatzki, sektördeki 30 yılı aşkın tecrübeleriyle Türk havacılığına katkı sağlamaya devam edeceklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Çalışanları tarafından 'Great Place To Work' sertifikasına layık görülen bir şirket olarak istihdam yaratmaya devam ediyoruz. Geleceğin Türk pilotlarını yetiştirmek için 2018 yılından bu yana Çoklu Ekip Pilot Lisans Programı'nı yürütüyoruz. Bu programdan mezun olanlara iş garantisi sağlıyoruz. Bu bağlamda 117 pilot mezun oldu. 160 kişinin de 5 yıl içinde mezun olması bekleniyor. Şu anda 60 kişinin program kapsamında eğitimleri sürüyor. 35 farklı milletten 3 bin 500’den fazla çalışanımız var. 2024 yaz sezonu için de 160'tan fazla pilot ve 400 kabin memuru istihdam edeceğiz."

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kownatzki, Rusya'ya neden uçuş düzenlemediklerine ilişkin soru üzerine, "SunExpress olarak Rusya'da olmamamızın nedeni çok basit, eskiden de biz Rusya'ya servis vermiyorduk. İlk zamanlar Moskova'ya deneysel bir uçuş yaptık. Rusya'da tur operatörleri ile çalıyorsunuz. Rusya'dan çıktığınız zaman satışın oradan olması gerekiyor. Bu da maliyetleri karşılamıyor. Biz zaten bu kriz çıkmadan önce oraya uçuşları durdurmuştuk. Bu, Rusya-Ukrayna savaşı ile ilgili değil." ifadelerini kullandı.

Koronavirüsün yeni varyantı Eris nedeniyle herhangi bir kapanma veya seyahat kısıtlanmasının öngörülmediğine işaret eden Kownatzki, yeni varyantın ölümcül etkisinin az olduğunu dile getirdi.

Kownatzki, borsaya açılmaya ilişkin bir soruya da "Bu bizim görev alanımızın dışında bir konu. Türk Hava Yolları ve Lufthansa'nın ortaklığıyla 33 yıldan beri bu pazardayız. Halka arz ve borsa konusundaki kararı iki hava yolu şirketi verir." yanıtını verdi.

- "Artan maliyetler bizim için büyük bir sorun"

Kownatzki, havacılık sektöründe artan maliyetler konusundaki bir soru üzerine, şunları kaydetti:

"Sektörde artan maliyetler gerçekten bizim için büyük bir sorun. Beni endişelendiren inanılmaz yükselen bir pazar var ama her kalemde fiyat artışı var. Bunu herhangi bir enflasyon rakamı ile açıklayamayız. 2024 rezervasyonu 2023 yılındaki rezervasyon sayısını şimdiden geçti. Ancak talep artıyor diye maliyetleri artırmamak gerekir. Çoğu fiyat artışını biz absorbe ediyoruz. Bunu müşteriye yansıtmıyoruz."

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Pegasus'un 100. uçağı Cumhuriyet'in ilk rotası Ankara oldu https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/pegasusun-100-ucagi-cumhuriyetin-ilk-rotasi-ankara-oldu-9050/

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Cumhuriyet, ilk uçuşunu bugün İstanbul Sabiha Gökçen-Ankara arasında gerçekleştirdi. 

Kuyruğunda Mustafa Kemal Atatürk'ün silüeti ve imzası yer alan uçağın ilk misafirleri, uçağa bindiklerinde özel bir sürprizle karşılaştı.

Pegasus Hava Yolları Üst Yöneticisi (CEO) Güliz Öztürk, PC2666 sefer sayılı uçuş başlamadan önce uçaktaki misafirlere kısa bir konuşma yaparak, 7 bin 300’ü aşkın Pegasus çalışanı adına misafirleri şahsen uğurladı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Esenboğa Havalimanı'na 3. pist yapılacak https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/esenboga-havalimanina-3-pist-yapilacak-8696/

Esenboğa Havalimanı Gelişim Projesi'ni inceleyen Uraloğlu, havalimanının, ülkenin son 21 yıldaki büyüme göstergelerinin en önemli sembollerinden olduğunu söyledi.

Önceki yıllarda mevcut havalimanını yenileyerek, çağın ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde, yılda 20 milyon yolcuyu ağırlayacak kapasiteye yükselttiklerini dile getiren Uraloğlu, "Ancak Ankara'ya hava ulaşımı hususunda öylesine büyük bir talep var ki bu kapasite dahi Esenboğa Havalimanı için yetersiz kalıyor. Bu gerçeği istatistikler de gösteriyor. Bu nedenle Esenboğa Havalimanı'nı yenilikçi, vizyoner bir bakış açısıyla geliştirmeye devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Uraloğlu, 2019'a kadar havacılık sektörünün her yıl rekor artışlarla sürekli büyüdüğüne işaret ederek, 2020'nin Kovid-19 salgını nedeniyle ulaşım faaliyetlerinin durduğu, 2021'in de salgın etkilerinin yavaş yavaş ortadan kalktığı yıllar olduğunu dile getirdi.

Esenboğa Havalimanı'nda 2021'de iç ve dış hatlar toplamı olarak yaklaşık 67 bin uçuş trafiği gerçekleştiğini ve 7 milyonun üstünde yolcu ağırlandığını anlatan Uraloğlu, 2022'de ağırlanan yolcu sayısının yaklaşık 8 milyon 700 bine yükseldiğini bildirdi.

Uraloğlu, bu yıl ise söz konusu sayıların çok daha üzerine çıkılacağına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Daha 2023 yılı tamamlanmadan ilk 9 ayda Esenboğa Havalimanı'nda yaklaşık 70 bin uçuş trafiği gerçekleşti. Bu sayı geçen yılın aynı döneminde 45 bin civarındaydı. Yine geçen yıl aynı dönemde yaklaşık 6 milyon 420 bin olan yolcu sayısı ise bu yıl yaklaşık 9 milyona yükseldi. Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 40'a yakın bir artış var ve önümüzdeki yıllarda bu sayının artarak devam edeceğini öngörüyoruz."

Geçen yılın aralık ayında Esenboğa Havalimanı'nın ilave yatırım ve 25 yıllık işletmesini kapsayan kamu özel işbirliği ihalesini yaptıklarını hatırlatan Uraloğlu, şu değerlendirmede bulundu:

"Devlet kasasından bir kuruş çıkmadan yaklaşık 298 milyon avro yatırım gerçekleştireceğiz. İki etaplı olarak gerçekleştirilecek proje kapsamında Ankara Esenboğa Havalimanı'mız 3. pistine kavuşacak. İlk etap kapsamında değerlendirilecek 3. pist yapımının yanı sıra itfaiye istasyonu, özel maksatlı araç giriş binası, ASKİ Ulupınar Deresi'nin ıslahı, teknik blok ve kule, ısı merkezi ve su deposu, uçuş kontrol hangarı, uçak atık su arıtma tesisi ve kargo genişleme alanları çalışmaları gerçekleştirilecek. İkinci etap kapsamında ise en az 40 bin metrekarelik terminal binası genişletilmesi, genel havacılık apronu ve taksi yolu çalışmaları yapılacak."

Uraloğlu, 25 yıllık işletme süresi boyunca devletin kasasına, KDV dahil 560 milyon avro gireceğini belirterek, 25 yıllık kira bedelinin yüzde 25'ine denk gelen KDV dahil 140 milyon avronun 27 Mayıs'ta tahsil edildiğini söyledi. Uraloğlu, proje kapsamında şu anda, 3. pist kısmında kazı ve dolgu imalatlarına devam edildiğini belirtti.

- "Dünyada ulaşamadığımız hiçbir nokta kalmayacak hedefiyle yola koyulduk"

Ülkenin kıtaların, medeniyetlerin, kadim ulaşım koridorlarının kesişme noktası konumunda olduğuna dikkati çeken Uraloğlu, Asya ve Avrupa arasındaki doğu-batı koridorunda doğal bir köprü konumundaki ülkenin, Kafkas ülkeleri ve Rusya'dan Afrika'ya uzanan kuzey-güney koridorlarının da tam ortasında bulunduğunu ifade etti.

Uraloğlu, şöyle devam etti:

"1,5 milyar insanın yaşadığı, 43,2 trilyon dolar gayri safi milli hasılaya sahip ve 10 trilyon dolar ticaret hacimli 67 ülkeye, en fazla 4 saat uçuş mesafesinde olmak gibi coğrafi üstünlüğe sahibiz. İstanbul ise hem Avrupa havacılık pazarına yakınlığıyla ulaşma maliyeti açısından hem de pazarın en canlı olduğu koridorda Avrupa-Orta Doğu bölgesinde bulunması ile uluslararası havacılık merkezi olmaya çok elverişlidir. Bu gerçeklerden hareketle Sayın Cumhurbaşkanı'mız liderliğinde 'dünyada ulaşamadığımız hiçbir nokta kalmayacak' hedefiyle yola koyulduk."

Türk sivil havacılığını, dünyanın en geniş uçuş ağına sahip ülkesi haline getirmeyi başardıklarına işaret eden Uraloğlu, 2003'te 60 olan dış hat uçuş nokta sayısının 343'e ulaştığını aktardı.

Uraloğlu, havalimanlarının yolcu kapasitesini 55 milyondan 335 milyona çıkardıklarını ve 2003'te 34 milyon olan yolcu sayısının 200 milyonu aştığını belirterek, "Bu yıl, sadece ilk 9 ayda, hava yolu ile seyahat eden yolcu sayısı 165 milyonu geçti. Yani bu yılın ilk 9 ayında 2003 yılındaki toplam yolcu sayısını neredeyse 5'e katladık." bilgisini paylaştı.

İstanbul Havalimanı'nın Avrupa yolcu trafiği sıralamasında sürekli en ön sırada yer almasının da havacılık alanındaki başarıların en güzel ispatlarından olduğuna dikkati çeken Uraloğlu, "İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1461 uçuş ile Avrupa'daki en yoğun havalimanı olarak uzun süredir kaldığı zirvedeki yerini korumuştur. Antalya Havalimanı'mız da günlük ortalama 905 uçuş ile Avrupa'daki en yoğun 9. havalimanı olarak ilk 10'da yer almaktadır." dedi.

Uraloğlu, havacılık alanındaki başarıları devam ettirmeye kararlı olduklarını sözlerine ekledi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Uçuş iptali şikayetleri azaldı https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/ucus-iptali-sikayetleri-azaldi-7392/

SHGM'nin "Faaliyet Raporu"ndan derlenen bilgiye göre, kurumun çağrı merkezi 7 gün 24 saat hizmet veriyor.

CİMER, SHGM'ye Sor, e-posta ve telefon üzerinden başvuru yapmak isteyen yolcular, Yolcu Hakları Değerlendirme ve Uygulama Esasları Genelgesi kapsamında şikayetlerini muhatap hava taşıma işletmesine ilettikten sonra konuyu anlatır dilekçe ya da çevrim içi formla SHGM'ye ulaştırıyor.

Bu kapsamda, Genel Müdürlük Yolcu Hakları Koordinatörlüğüne geçen yıl postayla 72, çevrim içi formla 4 bin 917, Bilgi Takip Sistemi aracılığıyla 38, CİMER ile 2 bin 152 olmak üzere toplam 7 bin 179 şikayette bulunuldu.

İnternet yoluyla gelen şikayetlerde ilk sırayı "uçuş iptalleri" almasına karşın iptal edilen sefer sayısının azaldığı görüldü.

Bu gerekçeyle 2021'de 2 bin 940'ı bulan şikayetlerin sayısı geçen yıl 2 bin 501'e geriledi.

Şikayetlerde ikinci sırayı 1614 ile "uçuşun ertelenmesi" aldı. 2021'de bu gerekçeyle 1283 başvuru ulaşmıştı.

Söz konusu şikayetleri, "uçağa kabul edilmeme" ve "alt/üst sınıfa yerleştirme" hassasiyetleri izledi.

Çevrim içi form yoluyla yapılan toplam şikayet sayısı, 2021'de 4 bin 755 olarak kayıtlara geçmişti.

SHGM'ye çevrim içi formla gelen başvuruların yıl ve konu bazlı dağılımı şöyle:

Konu20212022
Uçağa kabul edilmeme496702
Uçuş iptali2.9402.501
Uçuş tehiri1.2831.614
Alt/Üst sınıfa yerleştirme36100
Toplam4.7554.917
]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
AB, hava yolculuğunda "bagaj sıkıntısını" gidermek istiyor https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/ab-hava-yolculugunda-bagaj-sikintisini-gidermek-istiyor-4477/

Strazburg'da gerçekleştirilen AP Genel Kurul oturumunda, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde hava yolu firmalarının el bagajlarına yönelik kural farklılıklarının giderilmesine yönelik tavsiye niteliği taşıyan karar tasarısı kabul edildi.

Hava yolculuklarında kabin bagajlarında yaşanan sorunları çözmeyi amaçlayan tasarıda, bagaj boyutları ve fiyatlandırma konusunda tek tip kurala ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

Tasarıda, vatandaşların hava yolculuklarında bagajlarına ilişkin farklı kurallardan rahatsız olduğu ve bu konuda AB mevzuatları çerçevesinde çözüm bulunması gerektiğine dikkat çekildi.

El bagajlarına ilişkin farklı kuralların hava yollarında gizli ücretlendirmeye neden olduğu ve fiyat karşılaştırması yapmayı zorlaştırdığı ifade edilen tasarıda, kural uyumsuzluğunun özellikle farklı hava yolu şirketleri arasında aktarma yapan yolcuları etkilediğine işaret edildi.

Tasarıda, Komisyon'un AB hava hizmetleri mevzuatını gözden geçirirken Avrupa Adalet Divanı'nın ilgili kararlarını tam olarak uygulaması gerektiği de hatırlatıldı.

Avrupa Adalet Divanı'nın daha önce el bagajının ağırlık ve boyutları açısından makul gereklilikleri karşılaması, el bagajı için ek ücret talep edilemeyeceği yönünde karar aldığının anımsatıldığı tasarıda, yeni mevzuatın koltuk belirleme ücretleri gibi diğer gizli maliyetleri de göz önüne alarak hazırlanmasının önemine vurgu yapıldı.

Avrupa ülkelerinde hava yolu seyahatlerinde firmaların farklı bagaj uygulamaları bulunuyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com