tag:gazetebirlik.com,2015:cid-35 Analiz Gazetesi Analiz Gazetesi 2024-03-13T13:46:46+03:00 Tarihi Beta Yeni Han'da eşsiz bir iftar deneyimi https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/tarihi-beta-yeni-handa-essiz-bir-iftar-deneyimi-2411/

17. yüzyılda inşa edildiği tahmin edilen Beta Yeni Han, dokusunu kaybetmeden gerçekleşen restorasyon çalışması sonrasında şehrin en özel yaşam merkezi olarak misafirlerini ağırlıyor. İstanbul'un kalbinde yer alan ve kahvenin ilk kavrulduğu fırına ev sahipliği yapan han, tarihi atmosferini modern anlayışla birleştirerek yerli ve yabancı ziyaretçilerini eşsiz bir deneyimle buluşturuyor. Zadegan İftar menüsü ile lezzetli bir yemek deneyimi sunan Beta Yeni Han, Osmanlı Saray protokolünde yer alan Türk Kahvesi törenini “Kahve Seremonisi” isimli etkinliği ile Ramazan ayı boyunca misafirlerini tarihte bir yolculuğa çıkarıyor.

Beta Yeni Han’da lezzet şöleni

İnşa edildiği tarih tam olarak bilinemeyen ancak kahvenin tarihinde çok önemli bir yere sahip olan Beta Yeni Han, ziyaretçilerini lezzetli bir yemek yerken veya kahve içerken 1671 yılına uzanan bir hikâyede yolculuğa çıkarıyor. Geçmişten günümüze değerli bir kültürel miras olarak varlığını sürdüren Beta Yeni Han’ın iftar menüsünde; iftariye tabağı, günün çorbası, salata, Beta lokmaları, seçmeli ara sıcaklar, ana yemek, tatlı ve nefis şerbet seçenekleri bulunuyor. Birbirinden farklı seçenekleriyle Osmanlı Saray ziyafeti sunan bir iftar masası hazırlayan Beta Yeni Han, adeta bir lezzet şöleni yaşatıyor. 

Zengin içeriği ile hem doyurucu hem de lezzetli bir iftar keyfi sunuyor 

İftariye tabağında; Hurma, Gemlik sele siyah zeytin, Hatay kırma yeşil zeytin, kiraz, domates, salatalık, tahin-pekmez, bal, kaymak, çilek reçeli, sahine, Ezine beyaz peyniri, İzmir tulum peyniri, Kars kaşarı, Diyarbakır örgü peyniri, Erzurum çeçil peyniri, ceviz, kayısı, kuru incir ve acuka yer alıyor. İftariye tabağının ardından sunulan çorba etabında ise o güne özel olarak hazırlanan günün çorbası bulunuyor. 

Beta’nın özel lezzetlerinin yer aldığı Humus, Lor Mahlutu, Fava ve Abagannuş ise özel lezzet aromalarıyla menüde fark yaratıyor. Narlı Roka Tulum Salatası ile devam eden menü; Su Böreği, Pastırmalı Paçanga Böreği, Kuru Patlıcan Dolması ve Ballı Gemici Böreği seçeneklerinden oluşan ara sıcaklar ile ana yemeğe geçmeden ideal tatlar olarak göz dolduruyor. 

Ana yemek 3 seçenekle sunuluyor

Menünün baş kahramanı olan ana yemek ise 3 opsiyonlu seçenekle sunuluyor. Tercihi kebaptan yana olanlar için damakta hoş tatlar bırakan Adana Kebap servis edilirken, Tavuk ve pilav severler için ise Perde Pilavlı Tandır öne çıkıyor. Kırmızı et severleri de unutmayan Beta Yeni Han, Keşkekli Kuzu İncik seçeneğiyle misafirlerinden tam not alıyor. Bu eşsiz tatlara iki opsiyondan oluşan Demirhindi ve Reyhan şerbetleri eşlik ediyor. 

İftar menüsünün finalinde, Ramazan ayının olmazsa olmaz tatlılarından Güllaç, hem leziz hem hafif tatlarıyla öne çıkan Sütlaç ve Zerde seçenekler arasında yer alıyor. 

Tarihi bir yolculuk: Kahve Seremonisi

Kanuni Sultan Süleyman zamanında Osmanlı Saray protokolünde yer alan Türk Kahvesi törenini “Kahve Seremonisi” isimli etkinlikle misafirleriyle buluşturan Beta Yeni Han, Osmanlı’nın son dönemine kadar devam eden bu geleneği; Ramazan ayı boyunca saat 15.54’te sunduğu kahve ikramıyla yaşatacak. 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Ramazan ayında sofralar HD İskender'de kuruluyor https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/ramazan-ayinda-sofralar-hd-iskenderde-kuruluyor-3040/

Kaliteli hizmeti geleneksel lezzetle birleştiren HD İskender, yılların uzmanlığını Ramazan ayına özel hazırladığı menülerle misafirlerinin sofralarına taşıyor. 

1995 yılından bu yana geleneksel iskender lezzetini misafirlerine restoran konseptiyle sunan HD İskender, Ramazan ayına özel hazırladığı menülerde en güzel iftarları yaşatıyor. 

Dışarıda yemek yeme maliyetlerinin arttığı bu dönemde HD İskender, çorba, hurma, su, içecek, ekmek, çay ve iskenderden oluşan Ramazan menüsünü kişi başı 299 TL’ye misafirlerinin beğenisine sunuyor. 

23 ildeki 92 restoranıyla Ramazan ayında en güzel iftar sofralarını hazırlayacak olan HD İskender, bu yıl içerisinde 13 yeni restoran daha açmayı hedefliyor. 


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
8. Gastronomi Alanya Uluslararası Yemek Yarışması'nda da BU ödülleri topladı https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/8-gastronomi-alanya-uluslararasi-yemek-yarismasinda-da-bu-odulleri-topladi-4331/

Antalya Belek Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ve Aşçılık Programı öğrencileri düzenlenmiş olan 8. Gastro Alanya Uluslararası Yemek Yarışması’nda birçok kategoride hem görsel sunumları hem de lezzetleri ile yine madalyalar ile evlerine dönmüşlerdir.



YİNE ÖDÜLLERE DOYAMADIK!

Antalya Belek Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ve Aşçılık Programı öğrencileri düzenlenmiş olan 8. Gastro Alanya Uluslararası Yemek Yarışması’nda toplamda;

7 Altın

3 Gümüş

2 Bronz madalya ve

3 Kupa alarak evlerine dönmüşlerdir!



➡Azize SARUHAN ,Üniversite Düzeyi Yılın Altın Genç Şefi Altın Kupa ????

➡Mücahit GÜL ,Yılın Altın Şefi Altın Kupa ????

➡Azize SARUHAN, Serdar TINAZ ve Mücahit GÜL, Yılın En iyi Üniversite Ekibi birincisi ????????

➡Gökhan KARADUMANOĞLU ,Pratic Öğrenci Üniversite Restoran Tatlı Tabağı Altın Madalya ????

➡Ayşe Afra KAYA, Pratic Öğrenci Ana Yemek Tabağı Altın Madalya ????

➡İlayda GÖKOVA, Pratic Üniversite Uzak Doğu Assia Tabağı Bronz Madalya ????

➡Erdoğan Atmaca /Makarna Kategorisi ????

➡Ahmet Taylan Duman /Balık Kategorisi ????

➡Buse Nur Menoğlu /Kuzu Kategorisi????

➡Muhammet Mücahit Özcan /Tavuk Kategorisi????

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
BU GASTRONOMİ YİNE ÖDÜLLERE DOYMUYOR https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/bu-gastronomi-yine-odullere-doymuyor-8740/

20. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri yarışmasında yer alan Antalya Belek Üniversitesi öğrencileri adeta madalyaları silip süpürdüler.


30 ülkeden bin 500 yarışmacının yer aldığı ve 78 kategoride yarıştığı organizasyon, 13-16 Aralık tarihleri arasında Tuzla Belediyesi’nin ev sahipliğinde Tuzla Marina’da gerçekleşti.



20. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri'nin ilk gününde öğrenciler;

????İlayda GÖKOVA (Balık Kategorisi)

????Eray DOĞRUL(Makarna Kategorisi)

????Bekircan DAĞDELEN(Makarna Kategorisi)

????Ebrar ALICI(Ana Yemek Kategorisi)



20. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri'nin ikinci gününde Yılın En İyi Ekip Yarışmasında öğrenciler;

Azize SARUHAN????????

Serdar TINAZ????????

Mücahit GÜL ????????



20. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri'nin üçüncü gününde Üniversiteler Arası Modern Türk Mutfağı Kategorisinde öğrencilerimiz,

Sena GÜLDOĞAN????

Altay ÖZÇELİK????

Ömer Faruk TANRIVERDİ????



Altın madalya kazanmışlardır. Ayrıca, Yılın Altın Genç Şefi kategorisinde öğrenci;

Mücahit GÜL????



Bronz madalyanın sahibi olmuştur.




]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
ŞEHRİN DOĞAL ÜRÜNLER PAZARI BİLKENT CENTER'DA https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/sehrin-dogal-urunler-pazari-bilkent-centerda-6227/

Bilkent Holding’in önde gelen şirketlerinden Tepe Emlak Yatırım yönetiminde olan Bilkent Center, ziyaretçilerin doğal ve katkısız ürünlerle buluşmasını sağlamak amacıyla düzenlediği geleneksel Doğal Ürünler ve Tasarım Pazarı’nı ziyaretçileri ile buluşturacak. Pek çok ürünün yer alacağı stantlara ev sahipliği yapan ve yerel üreticilerin desteklenmesinin de amaçlandığı etkinlik 15-18 Şubat tarihlerinde gerçekleşecek. Geleneksel hale gelen Doğal Ürünler ve Tasarım Pazarı’nda zeytinyağı, baharat, bal, kuruyemiş, salça, reçel, sağlıklı atıştırmalıklar ve sabun gibi ürünler de dahil olmak üzere pek çok farklı lezzet bulunacak. 

Tarih: 15-18 Şubat 

Yer: Bilkent Center Giriş Kat

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Gastromasa Gastronomi Konferansı'nda Barilla Lezzetleri https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/gastromasa-gastronomi-konferansinda-barilla-lezzetleri-6347/

Türkiye ile dünya gastronomisi arasında köprü görevini sürdüren ve dünya gastronomi etkinlikleri içerisinde ilk iki sırada yer alan Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı, bu yıl sekizinci kez 4-5 Kasım tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlendi. İki gün boyunca dünyaca ünlü şefleri, gastronomi sektörü profesyonelleri ile buluşturan organizasyon, bu yıl “Geography” teması kapsamında hayata geçirildi. 

 

Gastronomi sektörünün paydaşlarıyla bir araya gelerek sektöre katkı sağlamaya devam eden, İtalyan gastronomi kültürünün en önemli temsilcisi Barilla, iki gün boyunca katılımcılara lezzet dolu anlar yaşattı. Etkinliğin destekçileri arasında yer alan Barilla, Danışman Şefi Claudio Chinali tarafından hazırlanan makarna tarifleriyle İtalyan mutfağından lezzetli örnekler sundu. 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
GELENEK İLE GELECEK BULUŞTU! https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/gelenek-ile-gelecek-bulustu-4723/

Ülkemizin gastronomideki gücü ve zenginliği tüm dünyada biliniyor. Başyazıcı Gıda 70 yıldır bu zenginliklere kendi bölgesindeki usul ve yöntemlere coğrafi işaretlere sadık kalarak ve yeni ürünler geliştirerek katkı sağlıyor. Firmanın yeni ürünleri; Gravyer Peynirli Kuzu Sucuk, Chorizo, Mortadella, Milano Salamı, Füme Antrikot, Kaburga Füme, Napoli Salam , Dana Bacon, Dana Tiftik Füme Kaburga , Pepperoni Salam, ve eşlikçi olarak özel olarak hazırlanmış Soğan Reçelli Mayonez, Tütsülenmiş Biber Reçelli Mayonez, Sarımsaklı 3 peynir kreması sosları  misafirleri tadımına sunularak büyük beğeni topladı.

PASTIRMANIN 400 YILLIK GEÇMİŞİ VAR, ATA MİRASIMIZ

Başyazıcı Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Murat Başyazıcıoğlu: Cumhuriyetimizin 100. yılında, 70. Yılımızı kutlamak bizim için çok büyük bir mutluluk ve buna şahit olduğumuz için ayrıca mutlu olduğumuzu belirtmek istiyorum. Ben markamızın 3. kuşak temsilcisiyim. Geldiğimiz noktada 70 yıllık bir markayı temsil etmek benim için de çok büyük bir gurur.   Atalarımızdan bizlere miras kalan ve gastronomi açıdan önemli bir değerdir pastırma. Orta Asya’dan bu yana, bugünlere gelen pastırma Kayseri ile özdeşleşmiştir. Aslında tahmini 300-400 yıllık bir geçmişi var pastırmanın. Coğrafi işaretli ürünleri yaşatmak nasıl Fransa ve İtalya’da önemliyse, Kayseri’de de Kayseri pastırması, sucuğu, mantısı oldukça önemlidir. Bir taraftan geleneksel lezzeti koruyarak diğer taraftan inovatif ürünler de geliştirmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu. 

FAYDALI PROBİYOTİKLERİN ANAHTARI BAŞYAZICI’DA

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Akademisyen Dr. İsmail Aslan: “Başyazıcı firması ile yaklaşık bir yıldır ortak çalışmalarımız var. Bugün lansmanı yapılan bu projede yerli probiyotik vurgusu yapıldı. Dünyanın birçok ülkesinde probiyotik ürünler olmasına rağmen, Türkiye’deki bir sucuk markası kendi coğrafyamıza ait etleri kullanarak yine kendi coğrafyamızdan izole edilmiş  probiyotiklerle sucuklarını yapmaya çalıştılar. Şu anda Türkiye’de sucukların içerisindeki bağırsak mikrobiyotamıza faydalı olacak probiyotiklerin anahtarı Başyazıcı’da” 

POST PROBİYOTİKLERİN KOLON KANSERİNİ ÖNLEYECEĞİNE DAİR AKADEMİK ÇALIŞMALAR VAR

Toplumumuzda kolon kanseri son derece yaygınlaşmaya başladı. Önümüzdeki dönemde post probiyotiklerin kolon kanserini önleyebilecekleri ile ilgili bir akademik çalışma yayınlayacağız. Bunu yayınladığımızda dünyada şöyle bir trend oluşacak, post probiyotiklerin kullanımı kolon sağlığı için faydalıdır. Dolayısıyla, Başyazıcı’ nın probiyotikli sucuklarını kullandığınızda kolon sağlığınız için faydalı işler yapacaksınız” açıklamasında bulundu.

Fonksiyonel Tıp Diyetisyeni Yeşim Temel Özcan: “Bağırsaklar sindirim sisteminden, bağışıklık sisteme, cilde, beyne, hormonlara ve böbrek üstü bezlerine kadar vücudun her bölümünü etkiler. Kalp hastalığı, kanser veya duyusal sağlık sorunları gibi kronik bir hastalıkla uğraşıyorsanız, bağırsak sağlığınızı ele almak çok önemlidir. Probiyotikler, vitaminlerin sentezini sağlar, duygu durumumuzu, sindirimimizi destekler, Bağırsak Sendromu (IBS) belirtilerini azaltır, bağışıklık sistemini güçlendirir. Pastırma ve sucuk faydaları arasında fermente işleminden kaynaklanan durumlar söz konusudur. Sindirim sistemine yararı olan fermente gıdaların bağışıklık sistemine de faydası vardır. Fermente gıdalar sindirim sistemindeki yararlı bakterileri çoğalttıkları için önemlidir. Aynı zamanda pastırmada kullanılan çemen ve sucuk yapımında kullanılan baharatlar sayesinde faydaları artmaktadır” şeklinde konuştu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
YERLİ VE MİLLİ MARKA 70 YAŞINDA! https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/yerli-ve-milli-marka-70-yasinda-5573/

İnsan odaklı hizmet anlayışından ilham alan,  70 yıldır et ihtiyacını kendi tesislerinde yetiştirdiği besilerden karşılayan ve sürdürülebilir kalkınmayı destekleyen Başyazıcı Gıda, 70. yılını Cumhuriyet’in 100. yılında özel lansman ile kutladı. Dr. Öğretim Üyesi İsmail Arslan - Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hamidiye Eczacılık Fakültesi, Mikrobiyolog Leyla Tarhan Çelebi, Fonksiyonel Tıp Diyetisyeni Yeşim Temel Özcan, Başyazıcı Gıda Yönetim Kurulu, Başyazıcı bayileri ve basın mensuplarının yoğun katılımı ile gerçekleşen gecede, yeni üretilen ürünler de tanıtıldı. Türkiye’de ilk kez üretilen, alanında uzman akademisyen ve mikrobiyologlarla yapılan ortak çalışmalar sonucu ortaya çıkan “gurme ve probiyotik” serisi büyük dikkat çekti.

Firmanın yeni ürünleri; Gravyer Peynirli Kuzu Sucuk, Chorizo, Mortadella, Milano Salamı, Füme Antrikot, Kaburga Füme, Napoli Salam , Dana Bacon, Dana Tiftik Füme Kaburga , Pepperoni Salam, ve eşlikçi olarak özel olarak hazırlanmış Soğan Reçelli Mayonez, Tütsülenmiş Biber Reçelli Mayonez, Sarımsaklı 3 peynir kreması sosları  misafirleri tadımına sunularak büyük beğeni topladı.

PASTIRMANIN 400 YILLIK GEÇMİŞİ VAR, ATA MİRASIMIZ

Başyazıcı Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Murat Başyazıcıoğlu: Cumhuriyetimizin 100. yılında, 70. Yılımızı kutlamak bizim için çok büyük bir mutluluk ve buna şahit olduğumuz için ayrıca mutlu olduğumuzu belirtmek istiyorum. Ben markamızın 3. kuşak temsilcisiyim. Geldiğimiz noktada 70 yıllık bir markayı temsil etmek benim için de çok büyük bir gurur.   Atalarımızdan bizlere miras kalan ve gastronomi açıdan önemli bir değerdir pastırma. Orta Asya’dan bu yana, bugünlere gelen pastırma Kayseri ile özdeşleşmiştir. Aslında tahmini 300-400 yıllık bir geçmişi var pastırmanın. Coğrafi işaretli ürünleri yaşatmak nasıl Fransa ve İtalya’da önemliyse, Kayseri’de de Kayseri pastırması, sucuğu, mantısı oldukça önemlidir. Bir taraftan geleneksel lezzeti koruyarak diğer taraftan inovatif ürünler de geliştirmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu. 

FAYDALI PROBİYOTİKLERİN ANAHTARI BAŞYAZICI’DA

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Akademisyen Dr. İsmail Aslan: “Başyazıcı firması ile yaklaşık bir yıldır ortak çalışmalarımız var. Bugün lansmanı yapılan bu projede yerli probiyotik vurgusu yapıldı. Dünyanın birçok ülkesinde probiyotik ürünler olmasına rağmen, Türkiye’deki bir sucuk markası kendi coğrafyamıza ait etleri kullanarak yine kendi coğrafyamızdan izole edilmiş  probiyotiklerle sucuklarını yapmaya çalıştılar. Şu anda Türkiye’de sucukların içerisindeki bağırsak mikrobiyotamıza faydalı olacak probiyotiklerin anahtarı Başyazıcı’da” 

POST PROBİYOTİKLERİN KOLON KANSERİNİ ÖNLEYECEĞİNE DAİR AKADEMİK ÇALIŞMALAR VAR

Toplumumuzda kolon kanseri son derece yaygınlaşmaya başladı. Önümüzdeki dönemde post probiyotiklerin kolon kanserini önleyebilecekleri ile ilgili bir akademik çalışma yayınlayacağız. Bunu yayınladığımızda dünyada şöyle bir trend oluşacak, post probiyotiklerin kullanımı kolon sağlığı için faydalıdır. Dolayısıyla, Başyazıcı’ nın probiyotikli sucuklarını kullandığınızda kolon sağlığınız için faydalı işler yapacaksınız” açıklamasında bulundu.

Fonksiyonel Tıp Diyetisyeni Yeşim Temel Özcan: “Bağırsaklar sindirim sisteminden, bağışıklık sisteme, cilde, beyne, hormonlara ve böbrek üstü bezlerine kadar vücudun her bölümünü etkiler. Kalp hastalığı, kanser veya duyusal sağlık sorunları gibi kronik bir hastalıkla uğraşıyorsanız, bağırsak sağlığınızı ele almak çok önemlidir. Probiyotikler, vitaminlerin sentezini sağlar, duygu durumumuzu, sindirimimizi destekler, Bağırsak Sendromu (IBS) belirtilerini azaltır, bağışıklık sistemini güçlendirir. Pastırma ve sucuk faydaları arasında fermente işleminden kaynaklanan durumlar söz konusudur. Sindirim sistemine yararı olan fermente gıdaların bağışıklık sistemine de faydası vardır. Fermente gıdalar sindirim sistemindeki yararlı bakterileri çoğalttıkları için önemlidir. Aynı zamanda pastırmada kullanılan çemen ve sucuk yapımında kullanılan baharatlar sayesinde faydaları artmaktadır” şeklinde konuştu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
BAŞ BAŞA LEZZETLİ BİR SOFRADA, ARÇA'DA… https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/bas-basa-lezzetli-bir-sofrada-arcada-641/

İstanbul’un en güzel noktalarından Haliç’te bulunan ve enfes bir manzara sunan Arça Restaurant & Grill, yılın aşk dolu günü olan 14 Şubat’a hazır. 

 

Türk mutfağının mezelerden etlere en güzel örneklerini veren Arça, Sevgililer Günü nedeniyle çiftlere özel, iki kişilik olarak servis edilecek  bir menü hazırladı. Kişnişli, portakallı kerevizin iştah açıcı etkisiyle başlayan, kestaneli lahana dolmadan tahin soslu pancar mücveri ve Antakya usulü zahterli zeytin kavurmasına uzanan menü, sürpriz bir tatlıyla taçlanıyor. Restoranın şık ve zarif ambiyansında, beğenilen müzik programı ile aşkın güzelliğini kutlayanlar keyifli ve leziz bir yemek yiyerek yaşamın temposuna bir akşamlığına ara vererek, derin sohbetlere dalacaklar.

 

Fiks menü tercih etmeyenler ise, önce Arça’nın özel kokteyllerini deneyebilir, menüden dilediklerini seçerek ister sevilen mezelerle rakı eşleşmesi ister dinlendirilmiş özel etlerle kırmızı şarap tercihi yaparak zevklerine uygun şekilde tadı damaklarından ve hafızalarından uzun süre silinmeyecek bir gece geçirebilirler. 

 

Adını, ardıç ağacının olumsuzlukları uzaklaştırıp güzellikleri getirdiğine inanılan simgesel anlamından alan Arça, ardıç ağacının bu özelliğini günümüzde de Arça’daki sofralarında yaşatmayı hedefliyor. Sevgililer Günü ise, bu güzellikleri çoğaltmak için en güzel günlerden biri… Bilgi ve rezervasyon için: 0212 800 12 46

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Ülker'den uluslararası birincilik https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/ulkerden-uluslararasi-birincilik-2625/

Operasyonel mükemmellik ve sürdürülebilirlik çalışmalarına uzun yıllardır devam eden Ülker, bu alanlardaki performansıyla ulusal ve uluslararası platformlarda başarılarına yenilerini ekliyor. 

Uluslararası finansal analiz ve raporlama kuruluşu LSEG (London Stock Exchange Group) tarafından gerçekleştirilen, halka açık şirketlerin çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG-Environmental, Social & Governance) performans değerlendirme sonuçlarına göre Ülker önemli bir başarıya imza attı.  

Ülker, çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) performansıyla Ocak 2024* itibarıyla kendi kategorisinde dünya genelinde değerlendirilen şirketler arasında birinci oldu. 

Ülker ayrıca Borsa İstanbul’da işlem gören tüm sektörlerden 108 şirket arasında da birinci sırada yer aldı.  Şirketler; enerji, su, emisyonlar, atık yönetimi, insan hakları, iş gücü, kurumsal sosyal sorumluluk, tedarik zinciri, sorumlu üretim, hissedar yönetimi vb. yüzü aşkın kriter üzerinden incelendi.

Sürdürülebilirlik çalışmalarını şirket kültürünün en önemli parçası haline getirdiklerini dile getiren Ülker CEO’su Mete Buyurgan sözlerine şöyle devam etti:

 "ESG standartlarında önemli bir başarı elde etmek şirketimiz için yalnızca bir hedef değil; aynı zamanda önceliklerimiz doğrultusunda amacımızı şekillendiren, bizi dönüştüren bir yolculuk… Sadece çevresel etkimizi azaltmakla kalmayıp, dünya üzerindeki etkimizi yeniden tanımlıyoruz. Bu başarı aynı zamanda paydaşlarımıza karşı sürdürebilirlik taahhüdümüz için önemli bir kilometre taşı. Çevresel, sosyal ve yönetim performansımız ulusal ve uluslararası platformlarda takdir görmeye devam ediyor. Ocak 2024* itibarıyla kendi kategorimizde dünya genelinde değerlendirilen 450’nin üzerindeki şirket arasında, Ülker en yüksek ESG performansını göstererek 1. sıraya yerleşti. Ayrıca Borsa İstanbul’da işlem gören tüm sektörler incelendiğinde, 108 şirket arasında da yine 1. sırada yer aldık.  Dünya ve Türkiye’de gösterdiğimiz bu büyük başarıdan dolayı çok mutluyuz.  Sürdürülebilirliği iş yapış şeklimizin odağında tutuyoruz. Avrupa Birliği Yeşil Mutabakat çerçevesinde 2030 yılına kadar elektrik tüketimimizin %100’ünü yenilenebilir enerji kaynaklarından tedarik etmeyi, tüm karbon emisyonlarını ise 2050 yılına kadar azaltarak net sıfıra ulaşmayı hedefliyoruz. Sürdürülebilir ham madde tedarikini önemsiyor, buğday, fındık, kakao özelinde projeler üzerinde çalışıyoruz. Tüketicilerin talep ve ihtiyaçlarını belirleyerek ürünlerin yanı sıra, porsiyonları çeşitlendiriyor, inovatif ürünler geliştirmeye özen gösteriyoruz. Çeşitliliği ve kapsayıcılığı destekleyen, mutlu ve verimli bir çalışma kültürünü sürdürmeyi hedefliyoruz. Tüm bunları gerçekleştirirken aynı zamanda yönetişim ve sosyal politikalarımızda da dünya standartlarını benimseyerek çalışmalarımızı yoğunlaştırmıştık. Geldiğimiz bu nokta ve aldığımız uluslararası birincilik, sürdürülebilirlik yolculuğumuzda bizlere büyük bir motivasyon kaynağı oldu.

Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakabilmek için hayatın her alanında, özellikle de sürdürülebilirliği özümseyen uygulamalara, yaklaşımlara ve girişimlere, yani sorumlu üretim-sorumlu tüketime ihtiyaç var. Ülker olarak attığımız her adımda bu vizyona katkı vermeye devam edeceğiz.”

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
LÖSEV'li minik şefler mutfakta https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/losevli-minik-sefler-mutfakta--1198/

19 Ocak’ta karnelerini alan 20 milyon öğrenci için ikinci dönem, 5 Şubat’ta başlayacak. Öğrenciler, iki haftalık tatillerini dinlenerek ve çeşitli etkinliklere katılarak geçirirken, Four Points by Sheraton İstanbul Kağıthane yarıyıl tatilinde çocukları unutmadı. 25 Ocak’ta otelin özel konukları, Lösemili Çocuklar Vakfı’nın (LÖSEV) kahramanlarıydı. 5-10 yaş arası 15 çocuğun katıldığı etkinlikte, kep ve önlüklerini giyen minikler, Four Points by Sheraton İstanbul şefinin yönlendirmesiyle kurabiye ve cup cake yaptılar. 

 

Minik şefler işbaşındaydı

Four Points by Sheraton İstanbul’un, 25 yıldır binlerce lösemili ve kanserli çocuğun tedavisini üstlenen, moral desteği veren LÖSEV ile birlikte düzenlediği atölyede, 15 çocuk gönüllerince eğlendi. Palyaçonun balon şovuyla şaşıran miniklerin katıldığı yüz boyama etkinliklerinde ise renkli görüntüler ortaya çıktı. LÖSEV, her sene düzenli yaptığı etkinliklerle hem aileler hem de lösemili çocuklar için yeni dostluk ortamları yaratıyor. Tedavisi tamamlanmış çocuklar için sağlıklı gelişimin sadece bedensel tedaviyle olmayacağını bildiği için miniklere, çeşitli etkinliklerle eğlenme imkânı sunmak için çalışıyor. 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
OSMANLI MUTFAĞI'NIN ASIRLIK REÇETELERİ ADDRESS HOTEL ISTANBUL' DA https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/osmanli-mutfaginin-asirlik-receteleri-address-hotel-istanbul-da-891/

Dubai merkezli Emaar Hospitality Group’un uluslararası lüks otel zinciri Address Hotels + Resorts bünyesinde faaliyet gösteren Address Hotel Istanbul gastronomi dünyasında fark yaratan etkinliklerine bir yenisini daha ekliyor. Dünya mutfaklarının seçkin örneklerini misafirleriyle paylaşan Address Hotel Istanbul bu kez Türk Mutfağı’na ilham veren Osmanlı Mutfağı’nın asırlık reçetelerini menüsüne taşıyor. 21-31 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilecek Osmanlı Haftası temasıyla geleceğe miras niteliğindeki imza lezzetler Executive şef Ender Doğan ve başarılı mutfak ekibinin eşsiz sunumlarıyla unutulmaz bir tadım şölenine dönüşecek.

 

Osmanlı Mutfağı’nın Asırlık Lezzetleri Gün Yüzüne Çıkıyor

21-31 Ocak tarihlerinde Address Hotel Istanbul’da gerçekleşecek Osmanlı Haftasına özel menüde atomdan ılık humusa, içli köfteden kuru dolmaya iştah açan soğuk ve sıcak meze tabaklarına Osmanlı Mutfağı’nın saray mutfağından en özel lezzetler eşlik edecek. Mutancana, Hünkar Beğendi ve Ballı Mahmudiye gibi imza Osmanlı lezzetlerinin yer aldığı ana yemek menüsünün tatlı kapanışında Ballı Badem Helvası, Keşkül-ü Fukara ve Zerde yer alacak. Saray mutfağından günümüze taşınan ve güçlü tatlarıyla ayrı bir yere sahip olan Osmanlı lezzetleri, Address Hotel Istanbul’un profesyonel mutfağında yeniden yorumlanarak misafirlerle paylaşılacak. 

 

Şifa Şerbetler Eşliğinde Hamam Sefası Sizleri Bekliyor

Osmanlı Mutfağında önemli bir yere sahip şerbetler de ocak ayı sonuna kadar Osmanlı Haftası konseptinde yer alacak. Lezzetlerinin yanı sıra yüzyıllardır şifa dağıtığı bilinen Demirhindibağ, Hibiskus ve Kızılcık Şerbeti bedensel ve ruhsal arınmanın adresi THE SPA at Address Hotel Istanbul’da şık sunumlarla ikram edilecek. Gül içerikli 30 dakikalık kese-köpük Rumi’s hamam deneyiminin yanı sıra 45 dakikalık Geleneksel Türk Hamamı deneyimi de oryantalist ezgiler ve Osmanlı şerbetleri eşliğinde Osmanlı haftasında ziyaretçilerle buluşacak. 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Üç Kitap, Dört Ödül... https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/uc-kitap-dort-odul--854/

Kübra ÇETİNDAĞ

Gourmand World Cookbook Awards'ta 2019 yılında dünyanın en iyi peynir kitabı seçilen "50 Peynirli Şehir Balıkesir" kitabı, 2023 Gourmand Awards'ta son 25 yılın en iyi kitapları arasında yer alırken, "Ekmek Şehri Balıkesir" dünyanın en iyi ekmek kitabı, "Zeytin Ülkesi Balıkesir" ise kategorisinde dünyanın en iyi ikinci kitabı seçildi. Şehrin peynir, zeytin ve ekmek kültürünü anlatan ödüllü üçleme, 9 Ocak'ta Divan Kuruçeşme'de gerçekleşen deneyimsel bir lansman etkinliği ile gastronomi sektörünün tüm paydaşlarına tanıtıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi gastronomi uzmanları, şefler ve basın mensuplarını bu özel etkinlikte bir araya getirerek dünyanın takdirini kazanan Balıkesir mutfak kültürü deneyimine ev sahipliği yaptı. 

Balıkesir’in Gastronomi Hazinesi 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle hazırlanan eserler, şehrin zengin peynir, zeytin ve ekmek kültürünü uluslararası alanda tanıtan değerli çalışmalar olarak biliniyor. Divan Kuruçeşme'deki lansman etkinliğinde Cengizhan Koca’nın moderasyonu ile gerçekleşen "Balıkesir’in Gastronomi Hazinesi" isimli panelde Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve yazarlar Berrin Bal Onur ile Neşe Aksoy Biber; Balıkesir'in yerel lezzetlerinin çeşitliliği, korunması, gastronomik değerlerle oluşan mikro ekonominin ülke ekonomisine katkı sağlayacak düzeye nasıl ulaşacağı ve şehrin zengin mutfak kültürü hakkında kapsamlı bilgileri misafirlerle paylaştı. 

“Bu kitaplar Balıkesir’in bereketli topraklarının, çalışkan insanlarının ilhamıyla yazıldı.” 

Divan Kuruçeşme'deki lansman etkinliğinde "Balıkesir’in Gastronomi Hazinesi" isimli panelde söz alan Berrin Bal Onur; “Türkiye’de ilk kez bir şehir, topraklarımızda doğan 3 kadim gıdaya -peynir, zeytin ve ekmeğe- kitaplardan oluşan bir kültür serisi ile saygı duruşunda bulunuyor. Bu gurur Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne ait.” diyerek belediyenin sunduğu destek için teşekkür etti. Neşe Aksoy Biber ise; “Kitap serimiz; arkasında şahane bir vizyon, müthiş bir ekip barındıran Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile yürütülen derin bir çalışmanın ürünü. Bu 3 kitap Balıkesir’in bereketli topraklarının,

çalışkan insanlarının ilhamıyla yazıldı. Bu kitapların ülke zenginliklerimizin daha çok konuşulmasını, yerel ürünlerimizin değer görerek tüketilmesini ve uluslararası çalışmalara kapı aralamasını sağlaması en büyük dileğimizdi…" sözleriyle Balıkesir’in mutfak zenginliğinin dünyadaki önemine dikkat çekti. 

“Türkiye’yi Doyuran Şehiriz”

Balıkesir’in hem Ege’nin hem de Marmara’nın bütün güzelliklerini bir arada toplayan zengin bir yemek kültürüne sahip olduğunu vurgulayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz “Balımızla, kaymağımızla, peynirimizle, zeytinyağımızla, kuzu etimizle Türkiye’yi doyuran şehiriz. Bir şehrin hammaddesi güzelse mutfağı da güzeldir. Bilinen ve üretilmeyen peynirlerimiz var bizim. Bunların her biriyle ilgili ayrı sponsorluklar yaparak küçük işletmecilerimize ürettiriyor ve tedarik zinciri içerisinde tüketime sokuyoruz. Ama şu andaki en orijinal gündemimiz belediyenin kendi mandırasında; Balıkesir Valiliği, Güney Marmara Kalkınma Ajansı ve STK’larımızla beraber artık üretim üsleri kurduk. Bunların satış noktalarını da insanların en çok ziyaret ettiği; Havran, İvrindi ve Sındırgı gibi tarihi de bir misyonu olan ilçelerimizde kuruyoruz.” dedi. 

Peynir, Zeytin, Ekmek ve Balıkesir 

Gourmand Awards'ta "Peynir ve Süt" kategorisinde "Dünyanın En İyisi" (Best in the World) seçilerek büyük bir başarı elde eden ve aynı yarışmanın 25 yıllık geçmişindeki "en iyi eserler" arasında yer alarak "Best of Best" unvanını kazanan "50 Peynirli Şehir Balıkesir" kitabı, Balıkesir'in benzersiz peynir çeşitlerini detaylı bir şekilde inceliyor. Balıkesir'e özgü 50 farklı peynir türü bu kitapta yer alıyor ve her bir peynirin tarihi, yapılışı ve kültürel önemi ele alınıyor. Kitap sadece peynirlerin hikayelerini değil, aynı zamanda Balıkesir ve çevresindeki süt ürünlerinin geniş yelpazesini de kapsıyor. Bu eser, yöresel peynirlerin yanı sıra yoğurt, tereyağı, kaymak gibi diğer süt ürünleri ve bunların Balıkesir mutfak kültüründeki yerini de anlatıyor. 

Gourmand Awards'ta "Akdeniz Kitapları" kategorisinde ikincilik ödülünü kazanan "Zeytin Ülkesi Balıkesir" kitabı, bölgenin zeytin ve zeytinyağı üretimine derinlemesine bir bakış sunuyor. Balıkesir ve çevresindeki zeytin çeşitlerinin, zeytinyağı üretim yöntemlerinin ve bu ürünlerin mutfakta nasıl kullanıldığının anlatıldığı bu kitap, Balıkesir'in zeytin üretimindeki zengin tarihini ve bu ürünlerin gastronomik değerini ortaya koyuyor. 

Gourmand Awards 2023'te "Ekmek Kitapları" kategorisinde dünya birincisi seçilen "Ekmek Şehri Balıkesir" ise, Balıkesir'in zengin ekmek çeşitliliğine odaklanıyor. Şehrin farklı bölgelerinde üretilen 67 çeşit ekmeğin kendine has hikayesi, yapılış yöntemleri ve kültürel değeri bu kitapta detaylı bir şekilde işleniyor. Balıkesir'in ekmek kültürünün sosyolojik ve coğrafi çeşitliliğini yansıtan bu çalışma, ekmeğin bölge mutfağındaki rolünü ve önemini vurguluyor. 

Neşe Aksoy Biber ve Berrin Bal Onur’un yaptıkları çalışmalar sonucunda Dünya Peynir Yarışması'nda bronz ödüle layık görülen, Türkiye'nin yerel değeri olan "Balıkesir Kirli Hanım Peyniri" de uluslararası alanda önemli bir başarı kazandı. Yazarlar, gastronomiye olan tutkuları, araştırmacı yaklaşımları ve Balıkesir'in lezzet mirasının geleceğe taşınması için yaptıkları katkılarla, Türk mutfak kültürünün zenginliğini ve çeşitliliğini dünyaya duyurmaya devam ediyorlar. 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin Kültürel Mirasa Katkısı 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi; Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın öncülüğünde, "50 Peynirli Şehir Balıkesir", "Zeytin Ülkesi Balıkesir" ve "Ekmek Şehri Balıkesir"

kitaplarının hazırlanmasında büyük bir destek sağladı. Yerel mutfak kültürünün korunmasına büyük önem veren Başkan Yılmaz, Divan Kuruçeşme'deki lansman etkinliğine katılarak, projelere olan desteğini ve Balıkesir'in gastronomi alanındaki global başarısını bizzat vurguladı. 

Etkinliğe katılan davetliler, Balıkesir'in yerel malzemeleri ve geleneksel teknikleriyle hazırlanan peynir, zeytin ve ekmek çeşitlerini deneyimleyerek, bu ürünlerin hikayelerini ve kültürel bağlamını keşfetme fırsatı buldular. Divan şeflerinin hazırladığı “Açık Büfe Kahvaltı’’da, Balıkesir mutfak kültüründen ilham alınarak hazırlanan lezzetler sunuldu. 

KİTAPLAR 

50 Peynirli Şehir Balıkesir 

Balıkesir’in yöresel ve geleneksel peynirlerinin kayıt altına alındığı “50 Peynirli Şehir Balıkesir” kitabı, uluslararası kitap yarışması Gourmand Cookbook Award 2019'da peynir ve süt ürünleri kategorisinde dünyanın en başarılı kitabı seçildi. Balıkesir'in köklü peynir ve kültürel çeşitliliğini kayıt altına alma amacıyla, iki yıl süren gezi, araştırma ve inceleme ile hazırlanan “50 Peynirli Şehir Balıkesir”, yarışmada Almanya, İsviçre, Kanada, Fransa gibi ülkelerin içinde yer aldığı 12 finalist arasından birinciliğe ulaştı. 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle, yazarlar Berrin Bal Onur ve Neşe Aksoy Biber'in araştırma, gezi ve inceleme çalışmaları gerçekleştirilen “50 Peynirli Şehir Balıkesir”, şehrin süt ürünlerindeki kültür ve geleneklerini, köklü geçmişini ve peynir zenginliğini kayıt altına almak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla yazıldı. “50 Peynirli Şehir Balıkesir” kitabı, özgün kaynaklara dayalı bilimsel temelli bir çalışma olarak ortaya konuldu. Çalışmalar sırasında sayısı 50'yi bulan peynirle birlikte pek çok yerel-geleneksel ürün tespit edildi; bu keşif ve tespitler, tarih, coğrafya, insan birlikteliğinin ortaya çıkardığı kültürel dokularla birlikte, yüzlerce yazılı ve sözlü kaynak, 250'den fazla görselle desteklenerek aktarıldı. Kitabın İngilizce baskısı da yapılmıştır.

Zeytin Ülkesi Balıkesir 

2019-2021 yıllarını kapsayan saha çalışması ile tamamlanan kitap, zeytinin bölgedeki mevcut durumunu saptayarak, Balıkesir için değerini, potansiyelini ve kültürel birikimini kayıt altına almak amacıyla yazıldı. 

Küçük aile üreticilerinden kooperatiflere, zeytin işletmelerinden makine üreticisine, tayfasından kâhyasına, tadım uzmanından laboratuvarlarına, zeytinin değdiği dokunduğu ahşap atölyelerinden sabunhanelere, pirina fabrikalarından müzelere, satış noktalarından restoranlara uzanan tüm değer zincirinde yüzlerce görüşme yapılarak, Balıkesir’in ardında saklı tuttuğu zeytin dünyası kitabın sayfalarına yansıdı. Yazılı ve sözlü 300'den fazla kaynakla desteklenen kitaba pek çok şair, yazar, değerli akademisyen katkı sağladı. Zeytinle ilgili yapılmış bilimsel çalışmalardan, birbirinden kıymetli kitaplardan edinilen bilgiler, uzman ve saha görüşmeleriyle birleştirilip geçmiş, bugün ve geleceği yansıtacak bir kitap içeriğine ulaşıldı. Kitabın, İngilizce baskısı uluslararası platformlarda da yerini almak üzere tamamlandı. 

Ekmek Şehri Balıkesir 

Buğdayın anavatanı kimliğiyle üzerinde yaşayan halkların bilgelikle ekmeğin sırlarına hakim olduğu, binbir çeşit lezzetin yuvası olmuş, geçmişten bugüne gıdanın geleceğine de yön veren Anadolu ekmeklerinin Balıkesir şehri üzerinden anlatıldığı kitap, 2020-2022 yıllarını kapsayan saha çalışması ile tamamlandı. Ekmeğin bölgedeki mevcut durumuna bakarak, Balıkesir için değerini, potansiyelini ve kültürel birikimini kayıt altına alma amacıyla hazırlanan kitap 2023 yılında basıldı. 

Ekmekle ilgili yapılmış bilimsel çalışmalardan ve birbirinden kıymetli kitaplardan edinilen bilgiler, uzman ve saha görüşmeleriyle birleştirilerek, geçmiş, bugün ve geleceği yansıtacak bir içerikte hazırlandı. Balıkesirli aileler ve yerel fırınlar aracılığıyla 20 ilçesinde yaşayan farklı halkların sürdürdükleri geleneksel ekmek reçetelerine yer verilen kitapta, 67 ekmek toplam 172 reçete kayıt altına alındı. Hayatta kalmanın sırrını saklayan ekşi mayaları, değirmenleri, atalık tohumlarıyla, toprağın insanoğlu ile ilişkisinin en önemli anlatıcısı ekmek, Balıkesir’in özgün reçetelerinde kitabın sayfalarında ihtişamını korumaya devam edecek. Kitabın İngilizce çeviri çalışmaları sürmektedir. 

YAZARLAR 

Berrin Bal Onur ve Neşe Aksoy Biber, peynirle ilgili yolculuklarına 2000 yılında İstanbul'da açtıkları Antre Gourmet ile başladılar. Yazarlar, ilk olarak 2015 yılında yayınlanan "Peynir Aşkına" kitapları ile Gourmand Cookbook Award Best in the

World'de yarışmaya hak kazanarak Türkiye'yi temsil ettiler. Ardından "50 Peynirli Şehir Balıkesir" ile Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek, bir şehrin peynir çeşitliliğinin kayıt altına alınmasına ve peynir envanterinin çıkarılmasına imkan sağladılar. "50 Peynirli Şehir Balıkesir" kitabı 2019 yılında Gourmand Awards'ta dünya birincisi "Zeytin Ülkesi Balıkesir" Gourmand Awards’ta dünya ikincisi ve "Ekmek Şehri Balıkesir" kategorisinde Dünya birincisi olarak yer aldı.Türkiye peynirleri ile ilgili çok sayıda çalışmaları olan yazarlar, ulusal ve uluslararası sempozyum, fuar, eğitim ve etkinliklerde aktif olarak yer alarak, yerel ve geleneksel gıda üzerinde çalışmalarına devam etmektedirler.


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
ÜNLÜ & Co, Tad Gıda'nın satışına aracılık etti https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/unlu-co-tad-gidanin-satisina-aracilik-etti-9233/

Türkiye’nin öncü yatırım hizmetleri ve varlık yönetim grubu ÜNLÜ & Co’nun Koç Holding’in satıcı taraf finansal danışmanlığını üstlendiği işlemde, salça, domates ürünleri, sos, konserve, turşu ve hazır yemek üretimi ile Türkiye’nin en büyük gıda şirketlerinden ve önde gelen gıda markalarından olan Tat Gıda Sanayi A.Ş.’nin (“Tat Gıda”) yüzde 49 hissesinin, Memişoğlu Tarım Ürünleri Ticaret Limited Şirketi’ne (“Memişoğlu Tarım”) satışına ilişkin sözleşme imzalandı. Rekabet Kurumu onayı ve ilgili diğer ön koşulların gerçekleşmesiyle birlikte devir tamamlandığında Tat Gıda, Memişoğlu Tarım hissedarlığı altında yerel ve global piyasalarda büyümesini sürdürecektir.

Gıda sanayii için önem arz eden bu imzaya aracılık eden ÜNLÜ & Co Kurumsal Finansman Yönetici Direktörü Simge Ündüz “Koç Holding’in finansal danışmanı olarak başarıyla yürüttüğümüz bu işlemde, Türkiye’nin en eski ve sevilen markalarından Tat Gıda’nın yüzde 49 hissesinin devrine dair satış anlaşmasının imzalandığını duyurmanın heyecanını yaşıyoruz. Satış sürecinde danışman olarak sergilediğimiz uzmanlık ve kararlılığın, bu değerli işlemin gerçekleşmesine önemli katkı sağladığını düşünüyoruz.” dedi.

Satış işlemiyle ilgili görüşlerini paylaşan ÜNLÜ & Co Kurumsal Finansman Yönetici Direktörü Zeynep Koçak ise, “Kendi alanında pazar lideri konumu ile gıda sektörünün öncü markası Tat Gıda’ya yönelik bu stratejik işlemde Türkiye’nin en büyük kuruluşlarından Koç Holding’in finansal danışmanlığını üstlenmek bizim için gurur verici. Türkiye’de alım-satım işlemlerinin hız kazanarak daha da artacağını öngörüyoruz ve bu alanda Türkiye’de ve global arenada lider markalar ve şirketlerle olan iş birliklerimiz artarak devam ediyor” dedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
GASTRONOMİ ŞEHRİ ÜSKÜDAR'IMIZDA MUTFAK SANATLARI AKADEMİSİ'Nİ HİZMETE AÇTIK https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/gastronomi-sehri-uskudarimizda-mutfak-sanatlari-akademisini-hizmete-actik-9089/

ÜSMEK çatısı altında tamamen ücretsiz bir kursu; Üsküdar Belediyemiz, Milli Eğitim Bakanlığı ve Halk Eğitim ile iş birliği içinde Bağlarbaşı Muratreis Mahallesi’nde alt yapısı ve iç donanımlarıyla yepyeni bir Mutfak Sanatları Akademisi’ni 8 Ocak tarihinde Üsküdarlıların hizmetine açtık.

Yenidershane Sokak üzerindeki ÜSMEK Mutfak Sanatları Akademisi açılışına Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen’in yanı sıra Ak Parti İstanbul Milletvekili Tuğba Işık Ercan, Üsküdar Kaymakamı Adem Yazıcı ve Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Semih Durmuş da katıldı. 

Başkanımız açılışta yaptığı konuşmada ilçede mutfak sanatlarına ilişkin yoğun bir talebin olduğunu belirterek, “Mutfak sanatları akademisi yani burası bir yemek kursu, yemek atölyesi.  Burada Üsküdarlı hemşehrilerimiz böylesine güzel bir kursla, iyi bir eğitim ve güzel bir zenginlik elde edecekler. Üsküdar da çok özel bir merkez haline gelmiş olan bu ÜSMEK Mutfak Sanatları Akademisi hayırlı uğurlu olsun. Bu güzel bina, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Halk Eğitim müdürlüğümüzün bir binası. Binanın en üst katına çok güzel bir Mutfak Sanatları Akademisi kurduk. Önemli bir ihtiyacımız olan bu mutfak sanatları konusunda bir uygun bir mekân, bir ortam, sıkıntımız vardı. İşte gördüğünüz gibi bu güzel binada ve Üsküdar’ın en güzel noktasında bu akademiyi açmış oluyoruz. Binamız haftanın yedi günü Üsküdarlılara hizmet verecek” dedi.

Başkanımız Hilmi Türkmen, konuşmasının devamında kahvecilik (Barista) konusunun da son yıllarda büyük rağbet gördüğünü vurgulayarak bu konuya da özel önem verdiklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından Üsmek Mutfak Sanatları Akademisi’nin açılışı için kurdele kesimi gerçekleşti. Kurs haftanın her günü sabah 09.00’dan akşam 21.10'a kadar hizmet verecek. Merkezde Aşçılık, Pastacılık ve Barista (kahvecilik) alanında yılda yaklaşık 1200 kişi eğitim alacak. 

Tamamen ücretsiz olan akademiye başvuru ve kayıtlar, usmek.org/kayit adresinden yapılacak.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Manisa mesir macunu festivaline hazırlanıyor https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/manisa-mesir-macunu-festivaline-hazirlaniyor-6754/

Kovid-19 salgını tedbirleri nedeniyle 3 yıl yapılamayan, geçen yıl da Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından iptal edilen festivalin nisan ayında düzenlenmesi için kentte hazırlıklar başladı. Manisa'da yerli ve yabancı binlerce insanı bir araya getiren ve bu yıl 484'üncüsü düzenlenecek festival, 23 Nisan'da çeşitli etkinliklerle başlayacak. 28 Nisan Pazar günü Sultan Camisi kubbe ve minarelerinden geleneksel mesir macunu saçımı yapılacak. Festivalde saçılacak 7 ton mesir macunu da hazırlanmaya başlandı. Şehirdeki işletmelerde kadınlar tarafından geleneksel tarifine uygun hazırlanarak paketlenen macunlar, festival gününde saçılmak üzere depolanıyor. Manisa'yı Mesir'i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, Manisa ve bölge halkının festivali çok özlediğini, festival komitesinin bu özlemi gidermek için çalıştığını belirtti. Tanık, "Hepimiz özledik. Kaldığımız yerden devam edeceğiz. 23 Nisan'da başlayıp 28 Nisan Pazar günü inşallah saçımını gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bu hafta içinde de dolu dolu herkese hitap edecek çeşitli kültürel, sosyal herkesi kapsayacak programlar görüşülüyor." dedi. Tanık, festivali bayram havasında kutlamak istediklerini dile getirerek, "7 ton civarında mesir saçmayı planlıyoruz. En son 5 tonda kalmıştık. İnsanlar bir tek mesir macunu kapabilmek için birbirleriyle yarışıyorlar. Çok köklü, çok güzel bir gelenek. İşin özü önce sağlık, sevgi, kardeşlik, barış. Bir aksilik olmazsa hep birlikte coşkuyla 484'üncü uluslararası mesir festivalimizi kutlayacağız." diye konuştu. Manisa'da yaklaşık 5 asırdır şenliklerde halka saçılan mesir macununun tarihçesi şöyle: Osmanlı Padişahı Yavuz Sultan Selim'in eşi ve Kanuni Sultan Süleyman'ın annesi Hafsa Sultan, Manisa'da hastalanır. Hastalığına çare bulunamayan Sultan'ın yaptırdığı Sultan Camisi Medresesi'nin başına getirilen Merkez Efendi, bitki ve baharat karışımından oluşan macun hazırlar. Baharatın 41 çeşidi karıştırılarak hazırlanan bu macunu yiyerek sağlığına kavuşan Hafsa Sultan, diğer hastalara da macunun verilmesini ister. Halktan gelen isteğin artması üzerine kağıtlara sarılan macunun Sultan Camisi'nin kubbe ve minarelerinden saçılmasını buyurur. Hoş kokulu ve lezzetli mesir macunu, halktan, iştah açıcı, kan dolaşımını düzenleyici, yorgunluğu giderici, hormonları çalıştırıcı özellikleriyle talep gördü.

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Çocukluk hayali pastacılığa başladı https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/cocukluk-hayali-pastaciliga-basladi-6084/

Sakarya'da serebral palsi (SP) hastası kızının tedavisi için iş hayatını evinde pasta üreterek sürdüren ziraat mühendisi anne, çocukluk hayali pastacılıkta kendini geliştirerek ev ekonomisine katkı sağlıyor. Hendek ilçesinde yaşayan 2 çocuk annesi 37 yaşındaki Şühra Sevindik, 11 aylıkken SP teşhisi konan kızı Zülal Elif Sevindik'in tedavisiyle ilgilenmek için 2016'da iş hayatını noktaladı. Zülal Elif'in yoğun tedavi süreciyle ilgilenmeye odaklanan Sevindik, hem kızının yanında olacağı hem de aile bütçesine katkı sağlayacağı bir işle meşgul olmak için çocukluk hayali pastacılığa yöneldi. Önceleri tanıdıklarına ücretsiz pasta yapmaya başlayan Sevindik, taleplerin artması üzerine bu alanda eğitim ve sertifika alarak evinde butik üretime başladı. Haftanın 6 günü ilçe ve kent merkezinde ilkokul 3. sınıf öğrencisi 9 yaşındaki kızını fizik tedavi seanslarına götüren Sevindik, ev işlerinden arta kalan zamanlarda da ayda 25'ten fazla pasta üreterek aile ekonomisine katkı sağlıyor. Şühra Sevindik, pasta yapmanın, kendisi için müthiş bir terapi olduğunu söyledi. Ziraat mühendisi olduğunu ancak kızını 6 gün tedaviye götürdüğü için bu şartlarda çalışma ortamı bulamadığını anlatan Sevindik, "Ben de çocukluk hayalimin peşinden koşmaya karar verdim. Evde kendi çapımda çocuklarıma, yeğenlerime pasta yapıyordum. Sonrasında çevrem, ailem bunu mesleğe çevirmem gerektiğini düşündü, öyle başladık. Yedi yıldır yapıyorum." dedi. Sevindik, ne zaman sıkılsa ve üzüntü duysa eline şeker hamuru aldığında rahatladığını dile getirdi. İlk zamanlar, "Mühendis olmuşsun neden pastacılık yapıyorsun?" eleştirileri aldığını belirten Sevindik, "Para kazanmanın yanında müthiş bir terapi aslında benim için. Kızımın hastalığını öğrendiğim zaman üzüntü yaşadık. Şimdi bile ne zaman üzülsem elime şeker hamurunu alınca rahatlıyorum." diye konuştu. Sevindik, çevresindekilerin pastane açması gerektiğini devamlı söylediğini aktararak, şunları kaydetti: "Önceliğim kızım, zaten kızımın tedavisi için bu yola çıktım. Çok kısa vadede pastane gibi büyük hayallerim yok ama tabii pastacılık ile ilgili yarışmalar var, onlara katılmak istiyorum. Hayaller var da zaman yok çünkü siparişler yoğun, ekstra çalışmaya zamanım yok. Bir kızım daha var. Çocuk sorumluluğu başka bir şey, o yüzden şu an önceliğim çocuklar."

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Muğla'da Slow Food pazarı kuruldu https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/muglada-slow-food-pazari-kuruldu-8944/

Muğla'nın Menteşe ilçesinde Slow Food (Yavaş Yeme) pazarı kuruldu. Muğla İnsan Hakları Parkı'nda kurulan "Slow Food Pazarı"nda ürünler tüketicilerle buluşturuldu. Yöresel ve organik ürünlerin sergilendiğini tezgahları inceleyen vatandaşlar yeni yıl öncesi alışveriş yaptı. Pazarı gezen Muğla Valisi İdris Akbıyık, eşi Sevim Akbıyık ile ürünleri inceleyerek bilgi aldı. Buradaki yerel üreticilerle de görüşen Akbıyık, zeytinyağı duyusal tadım atölyesine katıldı. Pazarın kurulmasında emeği geçenlere teşekkür eden Akbıyık, "Muğla'mızın tarihin derinliklerinden gelen yöresel, organik ürünlerini, el sanatlarını gördük. Sanayileşen dünyada bizim mahalli ürünlerimizi yaşatmak, kullanmak ve tatmak günümüzde çok önemli." dedi. Menteşe Belediyesi, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ve bazı kurumların da destek verdiği pazarda, yerel üreticinin desteklenmesi, ata tohumlarının, kültürel ve geleneksel dokunun korunması hedefleniyor.


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Yılbaşı gecesi için beslenme önerileri https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/yilbasi-gecesi-icin-beslenme-onerileri-6114/

Elbette yılbaşı akşamını mutlu geçirmek için ve beden sağlığımızın kötü etkilenmemesi adına beslenme konusunda dikkatli olmakta da fayda var. Merak etmeyin! Dikkatli olmak demek hiçbir şey yemeyin, strese girin demek değil. Burada önemli olan yemeklerinizi yavaş yavaş, bol sohbet ederek tüketip miktar kontrolü yapmak ve yediklerinizi dengeleyerek yılbaşı gecesini rahat bir şekilde geçirmek olmalı. Peki, yılbaşı gecesinde nelere dikkat etmeliyiz, nasıl beslenmeliyiz?

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden, Diyetisyen Aslı Ortakçı ‘yılbaşı gecesinde beslenme’ ile ilgili önerilerde bulundu

 

Yılbaşı gecesi nasıl beslenmeliyiz?

Öncelikle, akşam çok yemek yiyeceğinizi düşünerek kendinizi gün içinde aç bırakmamalısınız.

Yılın son gününe kahvaltı ile başlamak, gün içindeki koşuşturmalar için daha zinde ve enerjik olmanızı sağlayacaktır. 

Akşam yemeğinizde mükellef bir sofra olacağını düşünürsek, öğle yemeğinizde sebze veya salata ağırlıklı bir menü tercih etmeniz gün içindeki dengenin sağlanmasına yardımcı olacaktır. 

Gün içerisinde aç kalmamaya özen göstererek düşük kalorili ara öğünler yapabilirsiniz. Örneğin; taze meyve yanında tüketilecek birkaç adet ceviz, gün içindeki kan şekerini dengelemek için iyi bir tercih olabilir. Özellikle, akşam yemeğinize geçmeden önce yapacağınız ara öğünle akşam yemeğine aç oturmamak nefis kontrolünüz için çok önemli bir etken olacaktır.

Peki, bu mükellef yılbaşı sofrasında neler bulunmalı?

Yemeğinize çorbayla başlamaya özen gösterin; bu, tokluk hissinizin daha erken oluşmasına yardımcı olacaktır.

Yılbaşı sofranızda mevsim sebzelerinden hazırlanmış bol yeşillikli bir salata olabilir. Belki, içerisine haşlanmış kuru baklagiller veya peynir eklenmiş salata, sağlıklı ve doyurucu bir tercih olabilir.

Etleri kızartmak yerine ızgara, fırın, haşlama veya yağsız tavada pişirme gibi sağlıklı yöntemler tercih edilmelidir. Ayrıca kırmızı et yerine doymuş yağ oranı az olan hindi, kaz, ördek, tavuk, balık tercih edilebilir. Yanında zeytinyağlı sebze yemekleri veya buharda pişirilmiş sebzeler tercih edilebilir.

Pilav veya makarna gibi karbonhidrat içeren yiyeceklerin fazla tüketilmemesine dikkat ederek, 1 adet karbonhidrat seçeneğini etinizin yanında tercih edebilirsiniz. 

Yemekleri tüketirken önce sebze, protein, en son ise karbonhidratı tercih etmeye özen gösterin. 

Kızartılarak hazırlanmış mezeler yerine, yoğurt veya peynir ile hazırlanmış az yağlı meze seçeneklerini tercih etmek midenin rahatlığı için daha doğru olacaktır.

Yemekten sonra tüketilme ihtimali olan yüksek yağ içerikli paketli gıdaları (cips, çikolata vb.) tercih etmek yerine, ölçülü olmak koşuluyla kuruyemişler ve kuru meyveler tüketilebilir; ancak dikkat edilmelidir ki masada farkına varmadan tüketilen atıştırmalıklar kalori içeriğini oldukça yükseltebilir. 

Alkol tüketebilir miyim?

Böyle özel günlerde alkol elbette sofralarınızda yer alabilir; ancak en çok dikkat edilmesi gereken ise alkolü aç tüketmemektir. Alkol kan şekeri düzeyinizi düşürerek daha çok yemenize yol açabilir. Tok karnına tüketilen alkol kana daha geç karışacağından, protein içeren bir besinin yanında (ana yemekle olabilir) tüketmeye ve bol su içmeye çalışın. 1-2 kadeh şarap tercih edebilirsiniz. Alkolü az tüketmek için yanında kalori içeriği olmayan su, sade maden suyu gibi içecekler de tercih edilebilir. 

Yeni yılın ilk günü nelere dikkat etmeliyiz?

Sağlam bir kahvaltı, brunch şeklinde öğlene yaklaşsa da mutlaka yapılmalıdır. 

Güne ara öğünle devam edip akşam yemeğinde de çorba, zeytinyağlı sebze, haşlanmış veya ızgara tavuk, salata gibi hafif tercihler yapın.

Midenizi rahatlatmak için rezene ve anason, bedeninizi dinlendirmek için de melisa, papatya gibi bitki çayları tercih edebilirsiniz.

Vücudu toksinlerden arındırmak için gün içerisinde su tüketimini mutlaka artırın.

Gün içinde hareket etmeye çalışın, mümkünse açık havada tempolu bir yürüyüşe çıkabilirsiniz.

Yeni yılda, yemeklerle birlikte gelen sağlık, mutluluk ve tatlı anılarla renklenmiş ziyafet sofralarınız olsun…

 

Yılbaşı Menüsü Örneği:

Bal kabağı çorbası

Az miktarda haydari

Az miktarda pancarlı kinoalı kısır

Az miktarda köz patlıcan ezmesi

Lor peyniri ve narla süslenmiş salata

Fırında hindi fırın sebzeler

*İsteğe bağlı olarak sütlü tatlı tercih edilebilir.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Yemeksepeti, 2023'ün Yemek İstatistiklerini Açıkladı https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/yemeksepeti-2023un-yemek-istatistiklerini-acikladi-4682/

Türkiye’de hızlı ticaretin öncü markası Yemeksepeti, yeme içme sektöründeki 2023 yılı trendlerini yansıtan çarpıcı istatistiklerini paylaştı. Yemeklerden salatalara, kahve çeşitlerinden tatlılara kadar geniş bir yelpazede bilgi veren Yemeksepeti, Türkiye'nin dört bir yanındaki yemek tercihlerini ve yaşam tarzlarını gözler önüne seriyor. 

Akşamüstü saatlerindeki yoğun sipariş trafiği, tek seferde verilen büyük siparişler ve yüksek sepet tutarlarıyla, platformun 2023 yılında da Türk yeme içme kültürünün bir aynası olduğu görülüyor. Hem sektör profesyonelleri hem de yeme içme tutkunları için değerli bilgiler sunan bu rapor, 2023 yılının yemek trendlerine ışık tutuyor.

 

Tavuk döner yükseldi, lahmacun geriledi

2023 yılında Türkiye genelinde en popüler yemek, Tavuk Döner Dürüm olurken, sokak kültürü ve hızlı yaşam tarzının etkileri göze çarpıyor. Burger ve Pizza gibi global mutfakların popülerliği, Türkiye'nin mutfak çeşitliliğinin arttığını gösterirken, Çiğ Köfte ve Tost gibi atıştırmalıklar da yoğun tempoda tercih edilen seçenekler arasında yer alıyor. 2022’de ilk sırada olan Lahmacun bu sene üçüncülüğe düşerken, geçen yıl ikinci sıradaki Tavuk Döner ise bu yıl ilk sıraya yerleşti.

Yemeksepeti’nden en çok sipariş edilen yemekler şu şekilde sıralandı:

1. Tavuk Döner

2. Burger

3. Lahmacun

4. Pizza

5. Çiğ Köfte

6. Tost

7. Adana Kebap

8. Tavuk Tantuni

9. Mercimek Çorbası

10. Kuşbaşılı Kaşarlı Pide

 

Siparişler yoğunluğu akşam saatlerinde arttı

Yemeksepeti’nin 2023'te en yoğun sipariş saatleri, akşamüstü 17:00 ile 20:00 arası oldu. En yoğun saat olan 18:00, iş çıkışı ve akşam yemeği hazırlıklarının yoğun olduğu bir dönemi işaret ederken, bu saatlerdeki siparişlerin toplam siparişlerin %36’sını oluşturması, günlük rutinlerin önemini vurguluyor.

Sağlıklı beslenenlerin tercihi de tavuktan yana oldu

2023'te en çok sipariş edilen salatalar, Tavuklu Salata'nın başı çektiği bir listeyi oluşturuyor. Çoban ve Mevsim Salata gibi geleneksel seçeneklerin yanı sıra, Ton Balıklı ve Sezar Salata gibi modern seçeneklerin popülerliği, sağlıklı beslenme trendlerine olan ilgiyi gösteriyor.

2023’te Yemeksepeti’nden en çok sipariş edilen salatalarda ilk beş şöyle:

1. Tavuklu Salata

2. Çoban Salata

3. Mevsim Salata

4. Ton Balıklı Salata

5. Sezar Salata

 

Kahve severlerin tercihi Latte oldu 

Yemeksepeti Market’in sevilen Everyday Roastery kahve menüsünde 2023’ün yıldızı olan Latte, Türk kahve kültürüne alternatif olarak geniş bir tüketici kitlesi tarafından tercih edilirken, Americano ve Mocha gibi sert ve tatlı kahve seçenekleri de popülerlik kazandı. Flat White ve Caramel Macchiato'nun listeye girmesi, kahve tüketiminin çeşitliliğini ve gelişen damak zevklerini yansıtıyor.

Yemeksepeti Market’te 2023 yılının en çok sipariş edilen kahveleri şunlar:

1. Latte

2. Americano

3. Mocha

4. Flat White

5. Caramel Macchiato

 

Waffle tahtını korudu, sıralama değişmedi

2023'te gençler arasında popüler olan Waffle, en çok sipariş edilen tatlıların başında geliyor. Geleneksel lezzetlerden Baklava ve Sütlaç'ın yanı sıra, modern mutfaklardan Sufle ve Profiterol gibi seçenekler, tatlı çeşitliliğinin ve tercihlerin genişliğini gösteriyor.

1. Waffle

2. Baklava

3. Sütlaç

4. Profiterol

5. Sufle

 

Tek seferde siparişte dev rekor: 1024 kova tavuk!

2023'te büyük topluluklar için verilen siparişlerde, KFC’den alınan 1024 adet “Kafana Göre Kova” ve Öz Lezzet Börek & Pide'den 303 adet “Kaşarlı Börek” siparişi gibi büyük çaplı siparişler dikkat çekiyor. Geçen yıl tek seferde en yüksek sipariş adedi 300 midye ve 150 lahmacun olarak gerçekleşmişti.

 

En yüksek sepet tutarında rekor tazelendi

2023'te Yemeksepeti üzerinden verilen en yüksek tutarlı sipariş, 26.098 Türk Lirası ile kayda geçti. Bu ve diğer yüksek tutarlı siparişler, özel etkinlikler veya lüks ürünler için yapılan harcamaları işaret ederken, sektörün bu taleplere cevap verebilecek kapasitede olduğunu gösteriyor. İkinci en yüksek sipariş 15.120 TL olurken, üçüncü sırada 12.600 TL'lik sepet tutarları dikkat çekti. 2022 yılında en yüksek sepet tutarı 7.464 TL olmuştu. 

 

Rekortmen kullanıcı günde 4’ten fazla sipariş verdi

2023'te Yemeksepeti’ndeki yemek kategorisinde lider kullanıcı, toplam 1.567 adetle günde 4’ten fazla sipariş vermiş oldu. Market kategorisinde ise bu sayı 1.691’e ulaşırken, Mahalle kategorisinde bir kullanıcıda yıllık en yüksek sipariş sayısı 328 oldu.

 

Yemeksepeti Market'te fırın ürünleri öne çıktı

2023'te Yemeksepeti Market'ten en çok sipariş edilen ürünler arasında fırın ürünleri, yerli muz ve maden suyu gibi günlük ihtiyaçlar öne çıkıyor. Meşrubatların yanı sıra, sıfır şekerli alternatiflerin siparişlerde giderek öne çıkıyor olması, düşük kalorili seçeneklere olan ilginin arttığını gösteriyor.

 

Yemeksepeti Mahalle'de su ve sebze-meyve yok sattı 

Yemeksepeti Mahalle, 2023'te en çok sipariş edilen ürünler arasında damacana sular ve günlük tüketim için temel sebze ve meyvelerin yer almasıyla, tüketicilerin taze ve sağlıklı besinlere olan ilgisini gözler önüne seriyor.

 

Yemeksepeti platformunda yeni açılan mutfaklar

Yemeksepeti'nde 2023 yılında kaydedilen yeni mutfak sayıları, Türkiye'deki yeme içme sektörünün çeşitliliğini ve büyümesini gösteriyor. Geleneksel ve modern mutfaklara olan ilginin artmasıyla, sektörün hem geleneksel hem de yeni trendlere uyum sağlayan bir yapı sergilediği görülüyor. Kebap ve Türk mutfağı 4.398 yeni restoranla zirvede yer alırken, döner 4.322 yeni açılan restoranla popülerliğini sürdürüyor. Çiğ köfte 3.933 yeni mekanla özellikle vegan ve vejetaryenler için popüler bir seçenek haline gelmiş durumda.

 

Fast food ve Türk mutfağı liderliği paylaştı

2023 yılında, Türkiye'de fast-food ve geleneksel Türk mutfakları en popüler tercihler arasında yer alıyor. Pizza, tavuk, çiğ köfte gibi çeşitliliğin göstergesi olan yemekler, tüketicilerin hem yerel hem de global lezzetleri deneyimlemeye açık olduğunu ortaya koyuyor. Bu çeşitlilik, Türkiye'de yeme içme kültürünün dinamik yapısını ve tüketicilerin çeşitli mutfaklara olan yüksek ilgisini yansıtıyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
2024 yılının yiyecek ve içecek trendlerini açıkladı https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/2024-yilinin-yiyecek-ve-icecek-trendlerini-acikladi-9796/

Dünyadaki güncel ve inovatif uygulamaları takip ederek müşteri ihtiyaçları doğrultusunda özel çözümler geliştiren Sodexo, araştırmalar çerçevesinde sürdürülebilirlik, sağlık odaklı beslenme ve kültürel çeşitlilik konularında önemli adımlar atıyor. Sodexo, araştırmada öne çıkan 10 başlığı paylaştı.

 

İçerik önemli

Araştırmaya göre her 3 kişiden birinin aldıkları ürünün içeriğine bakıyor. Buna ek olarak tüketicilerin yüzde 42’si “Protein”in en önemli içerik olduğunu belirtiyor. Yani, protein içeriği ambalajda görünür bir biçimde yerleştirilip vurgulandığında ürünün tercih edilme oranı yükseliyor. Sodexo, bu konuda uzman şef, diyetisyen ve mutfak personelleriyle, dengeli ve sağlıklı menüler oluşturuyor.

 

Doğayı korumak

Sürdürülebilirlik konusunda çalışmak, doğayı ve geleceği korumak için olmazsa olmaz. İş yerlerinde doğayı korumak için fark yaratan eylemlerin sorumluluğunun alınması önemli. Çalışanlara, markaların ya da şirketlerin çevresel/sosyal fayda olarak en çok ne yapmasını istersiniz diye sorulduğunda ilk cevap doğayı korumak oluyor. 

Sodexo, çevresel etkisini azaltmak, ortak sürdürülebilirlik hedeflerine katkı sağlamak ve karbon emisyonlarını 2025 yılına kadar yüzde 34 oranında azaltmak için bazı uygulamaları hayata geçiriyor. Bitki bazlı beslenmeyi teşvik etmek, yenilikçi enerji sistemlerine geçiş yapmak ve daha düşük karbonlu tedarik zincirleri oluşturmak gibi uygulamalar ile sürdürülebilirliğe olan katkısını her geçen gün artırıyor.

 

Önlemi önceliklendirme

Tüketicilerin sağlıkla ilgili endişeleri giderek artıyor ve önleyici sağlık ürünlerine olan ilgi de bu endişeler doğrultusunda şekilleniyor. Birçok tüketici, sağlık sorunlarını önceden engellemeye yönelik ürünleri tercih ediyor ve proaktif bir yaklaşım sergiliyor. Bu eğilim, sağlık sektöründe daha fazla dikkat çekerek ürün geliştirme süreçlerini etkiliyor. Bu endişelerin başında kilo yönetimi, kalp sağlığı ve kemik/eklem sağlığı gibi konular geliyor. Bu doğrultuda, sağlık ihtiyaçlarına odaklanarak ürün geliştirme süreçlerini şekillendirmek, tüketicilerin taleplerini karşılamak için önemli bir adım olabilir.

 

Bitki bazlı beslenme

Bitki bazlı beslenme, sağlık açısından faydaları olan, besleyici bir yaklaşım sunuyor. Bitki bazlı beslenme kronik hastalıkların riskini azaltırken çevre dostu bir yapıya da sahip. Daha az su, toprak ve enerji kullanarak sera gazı emisyonlarını azaltır ve böylece çevresel etkiyi en aza indiriyor. Ayrıca, hayvan refahını gözeten etik bir beslenme biçimini de destekliyor. Sodexo, sürdürülebilir beslenmeyi teşvik ederek çeşitlilik sunmayı ve çevresel etkisini azaltmayı amaçlıyor. Menülerinde bitki bazlı beslenmeyi ve sürdürülebilir proteini önceliklendirirken, kamuoyunu bu konuda bilinçlendiriyor. 

 

Yerel mutfaklar globale açılıyor

Raporda her 3 kişiden 2’sinin yeni yemekler veya mutfaklar denemeye açık olduğu görülüyor. Tüketicilerin yeni yemekler veya mutfaklar denemeye açık olması, yerel üretimin ve yerel yiyeceklerin küresel anlamda büyük bir potansiyele sahip olduğunu gösteriyor. Bu trende uyum sağlayarak yenilikçi yaklaşımlar benimsenmesi, tüketici ihtiyaçlarına cevap verme konusunda önemli bir adım. Bu şekilde hem kültürel çeşitlilik teşvik ediliyor hem de sağlıklı beslenme alışkanlıkları destekleniyor.

Sodexo, farklı mutfaklardan ve kültürlerden farklı tarifleri besin dengesini koruyarak tüketicilere ulaştırma konusunda önemli bir rol üstleniyor. Hizmet verdiği işletmelerde dünya mutfaklarına özel gün ve menüler çalışarak misafirlerine farklı mutfakların kapılarını açıyor. Bu yaklaşım, tüketicilerin kültürel çeşitliliği keşfetmelerine, yeni lezzetleri denemelerine ve sağlıklı beslenmeyi sürdürmelerine olanak tanıyor.

 

Evlerde sosyalleşme

Ev, değişen yaşam tarzları ve bütçe gerçekleri göz önünde bulundurulduğunda, gelişmiş sosyal etkinlikler için alternatif bir mekân olarak kendini gösteriyor. Son 12 aydaki yemek yeme alışkanlıklarındaki değişiklikler incelendiğinde, insanların yüzde 43'ünün evde yemek yemeyi tercih ettiği, yüzde 18'inin ise dışarıda yemek yemeyi tercih ettiği görülüyor. Bu durum, evin artık sadece bir yaşam alanı olmanın ötesine geçerek, sosyal etkinliklerin gerçekleştirildiği, farklı deneyimlerin paylaşıldığı bir merkez haline geldiğini gösteriyor.

Bu nedenle, işletmelerin ve hizmet sağlayıcıların, evde sosyal etkileşimi, yemek deneyimlerini ve kişisel gelişimi destekleyen çözümler sunma yönünde daha fazla fırsatı değerlendirmeleri gerekebilir. Sodexo, verdiği hizmetlerin yanı sıra sosyal medyada paylaşımını yaptığı yemek tarifleriyle tüketicilerini evlerinde yapabilecekleri farklı lezzetlerle tanıştırıyor.

 

Sağlığa düşkünlük

Dünya çapındaki tüketicilerin büyük bir kısmı, daha sağlıklı gıdalara eğilim gösterirken aynı zamanda keyif veren gıdalara da ilgi göstermeye devam ediyor. Sağlık markalarının bu talepler doğrultusunda hem sağlıklı hem de lezzetli seçenekler sunma konusundaki çabaları oldukça önemli hale geliyor. Bu noktada, markalar daha sağlıklı malzemeler kullanarak, düşük şeker, düşük yağ veya doğal içeriklere odaklanarak ürünlerini geliştirebilir. Sodexo, tüketicilerine karşı sahip olduğu sorumluluğu ve tüketicilerinin isteklerini ciddiyetle dikkate alıyor. Sağlıklı ve aynı zamanda lezzetli ürünlerini dengeli bir biçimde restoranlarında müşterileriyle buluşturuyor.

Deniz kaynakları

Günümüzde, deniz kaynakları tarım ve gıda üretimi için önemli bir potansiyele sahip olarak görülüyor. Denizler, algler, deniz yosunları, balık ve diğer su ürünleri gibi kaynaklar, gelecekte gıda tedarik zincirinde önemli bir rol oynaması beklenen çeşitli ve yenilikçi içerikler sunuyor. Sodexo, sorumlu kaynak kullanımını her hizmetinde dikkate alarak, içinde temiz su & sıhhi koşullar ve sudaki yaşam maddelerini barındıran Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilirlik Hedeflerine katkıda bulunuyor. 

 

Su bakımından zengin ürünler

Son zamanlarda, su ürünlerinin sağlığa yararlarının keşfedilmesi ve yapılan olumlu değerlendirmeler, bu sektörde güçlü bir ilerleme ve büyüme potansiyeli doğuruyor. Özellikle içecek ve sporcu beslenmesi kategorilerinde sıvı alımıyla ilgili iddiaların artması, su ve su bazlı ürünlerin talebinde artışa neden oluyor. Son üç yılda, içeceklerin ve sporcu beslenmesinin lansmanlarında yüzde 10'luk bir büyüme gözlemlenmiş olması, tüketicilerin bu tür ürünlere olan ilgisinin arttığını ve sağlıklı içeceklerin tercih edildiğini gösteriyor.

 

Ambalajda yer alan karmaşık bilgileri en aza indirmek

Tüketiciler, ürün ambalajlarını ilk baktıklarında karmaşık olmayan marka bilgileriyle karşılaşmayı arzu ediyor. Bu bilgi, ürünün markası, logosu veya açıkça belirtilmiş özellikleri olabilir. Ardından, ürünün raf ömrü hakkında bilgi ve ürünün arkasındaki hikâyeyi anlatan detaylar gibi daha spesifik bilgiler gelebilir. Bununla birlikte, tüketiciler artık sürdürülebilirlikle ilgili bilgilere de büyük bir ilgi gösterebiliyor. Raporda belirtildiğine göre, insanların yüzde 64'ü ürün ambalajlarında sürdürülebilirlikle ilgili bilgileri direkt olarak görmek istiyor. Bu, ürünlerin çevresel etkileri hakkında bilinçlenme ve sürdürülebilirlikle ilgili şeffaflık talebinin arttığını gösteriyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Göz Alıcı Gastronomi Ziyafeti https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/goz-alici-gastronomi-ziyafeti-3346/

Lara Barut Collection, Akdeniz'in en iyi lezzetlerini ve kusursuz hizmet anlayışını bir araya getirerek, Gastronomi Birliği Derneği'nin fine-dining konseptine uygun ideal bir servis sunarken, Lara Barut Collection Mutfak Ekibi de hem lezzet hem de yaratıcılıklarını sergilediler.

 

Gastronomik Bir Şölen ve Sosyal Sorumluluk

Gastronomi Birliği Derneği'nin üyelerinin ve Türkiye'nin en saygın şeflerinin katılımıyla yıl boyu süren bu etkinlikler yılın sonunda, Lara Barut Collection'ın benzersiz atmosferinde gastronomik bir şölen sunarak katılımcıları büyüledi. Akdeniz Üniversitesi'nde okuyan öğrencilere verilen eğitim bursları, genç şeflerin sektöre girişinin desteklemesi ve işletmelerde kadın çalışanların sayısının artmasına yönelik destek başta olmak üzere   sosyal sorumluluk projelerine de dikkat çeken dernek, bu etkinlikle hem eğitim hem de lezzet alanında önemli bir adım attı.

 

Gastronomi Birliği Derneği ve Lara Barut Collection'ın İş Birliği

Gastronomi Birliği Derneği ve Lara Barut Collection'ın iş birliği, Türkiye'deki gastronomik gelişmeye katkıda bulunmanın yanı sıra, katılımcılara eşsiz ve unutulmaz anlar yaşattı. Dernek, gelecekte de bu tür etkinliklerle gastronomi sanatını her yönüyle desteklemeye devam edeceğini belirtti.

 

Lara Barut Collection Baş şefi Özkan Şen'den Akdeniz Lezzetlerinin Modern Yorumu

Özkan Şen, “Lara Barut Collection'da düzenlenen bu etkinlik için hazırladığımız fine dining menüsünde, Akdeniz'in zengin lezzetlerini modern sunumlarla harmanladık. Her bir yemek, bölgenin taze ve yerel malzemelerinin en iyi şekilde kullanılmasını temsil ediyor. Amacımız, misafirlerimize sadece bir yemek değil, unutulmaz bir gastronomik deneyim sunmaktı.”

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Vegan porsiyon tüketimi 2023'te yüzde 67 arttı https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/vegan-porsiyon-tuketimi-2023te-yuzde-67-artti-540/

Dünyada vegan yaşam şeklini seçen insanların sayısı her geçen yıl artıyor. Vegan-vejetaryen ürün ve hizmetleri uluslararası düzeyde etiketleme kuruluşu V-Label’in, Türkiye dahil 14 Avrupa ülkesinde gerçekleştirdiği 2022 Vegan Gıda Pazarı araştırmasına göre, vegan olanların sayısı 79 milyona ulaştı. Üstelik bu sayı 2014 ve 2020 arasında Hollanda’da yüzde 645, Yunanistan’da yüzde 590, Türkiye’de ise yüzde 395 oranında yükseliş gösterdi. Dolayısıyla vegan ürünler de her geçen gün daha yoğun ilgi görüyor. 

 

“Vegan ürün çeşitliliğimizi arttıracağız”

 

12 markası ve 40’tan fazla restoranıyla hizmet veren Akkomarka’nın tüm şubelerinde 2023 yılında 25 bin porsiyondan fazla vegan ürün tüketildi. Bu sayı geçen yıl, 15 bindi. Veriler, Ali Ocakbaşı’ndan Ken Sushi&More’a farklı mutfaklarda hizmet veren Akkomarka restoranlarında, vegan ürünlere ilginin yüzde 67 arttığını gösteriyor. Akkomarka Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Yeşilyurt, değişen yeme içme alışkanlıklarını yakından takip eden bir marka olarak, tüm misafirlerin isteklerine yanıt verebilmenin öncelikleri olduğunu söylüyor. Türkiye’nin ilk vegan menü sunan et ve kebap restoranları Ali Ocakbaşı ve Köşebaşı’nın Akkomarka bünyesinde olduğunu hatırlatan Yeşilyurt, “Misafirlerimizin yeme içme tercihlerine yanıt vermek ve onlara kusursuz bir deneyim sunmak, bizim için en öncelikli konular. Türkiye’de ilk defa vegan menü sunan kebap restoranlarının temsilcisi olmak ise, büyük bir gurur. Kebap markalarımız Köşebaşı ve Ali Ocakbaşı’nda bir ilki gerçekleştirerek; mezelerden fırın ürünlerine, kebap çeşitlerinden tatlıya kadar misafirlerimize tam bir vegan menü sunuyoruz. Gelecek dönemde istek ve talepler doğrultusunda ürün çeşitliliğimizi arttırmayı hedefliyoruz” diyor. 

 

2023 yılında 2,5 milyon misafir

 

Akkomarka restoranlarında ağırlanan misafir sayısı geçen yıla göre, 2,5 kat artarak 2023 yılında yaklaşık 2,5 milyona ulaştı. Köşebaşı ve Ali Ocakbaşı’nda toplam satılan kebap sayısı 350 binden fazla oldu. Snob şubelerinde satılan burger sayısı ise 150 binin üzerindeydi. Restoranlara gelen misafirler, 750 bin porsiyondan fazla meze ve 500 binden fazla lahmacun tüketti. 

 

2023’te İspanya’ya açıldı

 

1000’in üzerinde çalışanı bulunan Akkomarka; Türkiye, Özbekistan, Azerbaycan ve Hollanda’nın yanı sıra 2023 yılında Barcelona’da hizmete sunduğu Ali Ocakbaşı şubesiyle İspanya’da faaliyet göstermeye başlayan ilk Türk restoran grubu oldu. Ayrıca 2023’te Akdeniz mutfağından lezzetler sunan Bramble Brasserie markasıyla Amsterdam’daki dördüncü restoranını açtı. Akkomarko; İtalyan lezzetleri sunan Umberto, Adana ve Tarsus yöresi mutfağını insanlarla tanıştıran Köşebaşı ve Ali Ocakbaşı, geleneksel uzak doğu lezzetlerini şeflerinin yorumlarıyla özgün bir şekilde meraklılarıyla buluşturan Ken Sushi&More ve Yamo Sushi, sokak lezzetlerini gurme deneyimine dönüştürerek lezzet odaklı ürünler sunan Snob Street Food, Amsterdam’daki restoranı ve İstanbul’daki paket servis noktalarıyla steaklerden burger çeşitlerine en lezzetli et ürünlerini hazırlayan Mr. Meat, Akdeniz mutfağında usta olan Bramble Brasserie markalarıyla Türkiye ve dünyada gastronominde önemli bir rol oynuyor. Ayrıca Anadolu yakasının gastronomik çıtası en yüksek yeni nesil meyhanelerinden biri olan Perihan Meyhane ve haftanın farklı günlerinde canlı müzik performanslarıyla misafirlerini ağırlayan Suadiye’deki Donkey de gastronomiyi eğlenceyle birleştiren iki Akkomarka markası olarak sektörde öne çıkıyor. All Day, farklı sektörlerde faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlara catering hizmeti sağlarken, en yeni markası Yemek Hazır ise yemek sipariş platformları arasında fark yaratıyor. 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Geleceğin aşçıları çölyak hastaları için özel gıdalar hazırlıyor https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/gelecegin-ascilari-colyak-hastalari-icin-ozel-gidalar-hazirliyor-2531/

Buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunan glüten adlı proteine karşı vücudun verdiği alerjik tepki sonucu ince bağırsakta bozulmaya neden olan çölyak hastalığı, insan sağlığını olumsuz etkiliyor.

Süleymanpaşa ilçesinde 5 ay önce çölyak farkındalığını artırmak, glütensiz beslenme ürünlerinin çeşitliliğini ve bulunabilirliğini sağlamak amacıyla Çölyak Fırın ve Unlu Mamuller Üretim Atölyesi açıldı.

Süleymanpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek ve İçecek Alanı öğrencileri, bu atölyede çölyak hastalarından gelen siparişlere göre her gün özel gıdalar hazırlıyor.

Usta öğreticilerin gözetiminde yapılan ekmek, kek gibi 15 farklı ürün, 250 çölyak hastasına ulaştırılıyor.

Okulun Müdürü Oğuz Günaçan, AA muhabirine, geleceğin aşçılarının yetiştiği okulda öğrencilerin, aldıkları eğitimleri yemek yaparak pratiğe döktüğünü söyledi.

Atölyede öğrencilerin çok güzel ürünler çıkarttığını ifade eden Günaçan, "Çölyak hastalarının, bizlerin günlük hayatta çok severek tükettiğimiz ekmek, makarna, kraker, bisküvi, kek, pasta, bu tür ürünleri hayatlarından çıkartmaları gerekiyor veya alternatif unlarla yapılmış olanları tüketmeleri gerekiyor. Burası, çölyak hastalarımızın yaşam kalitelerini iyileştirmek amacıyla tahsisi ve donatımı yapılarak bizlere teslim edildi. Bir sosyal sorumluluk olarak görüyoruz biz bunu." dedi.

Günaçan, atölyenin açılışının ardından Trakya Çölyak ve Sağlıklı Yaşam Derneği ile yaptıkları görüşmelerde kentte 250 çölyak hastasının olduğunu belirlediklerini anlattı.

Öğrencilerin yapacağı ürünleri belirlemek için sipariş hattı oluşturduklarını belirten Günaçan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tekirdağ genelindeki tüm hastalarımızın buradan siparişlerini alıyoruz. Bu siparişleri onların istedikleri şekil ve çeşitliliğe göre onlara ulaştırıyoruz. Bu sayede çölyak hastalarımızın yaşam kalitelerini iyileştirmiş bu ürünlere de erişmelerini kolaylaştırmış bulunuyoruz. Burası küçük bir yer gerçekten ama yaptığımız işler açısından bence çok büyük işler yaptığımızı düşünüyorum. Haftalık nöbet programımız var. Her hafta farklı öğrenciler geliyor. Bu sayede glütensiz ürünlerle ilgili reçetelerin hazırlanması yapılmasında öğrencilerimiz rol alıyorlar."

Gelen siparişlerin tamamına cevap verdiklerini vurgulayan Günaçan, atölyenin fırınında çölyak hastalarının istediği tüm ürünlerin yapıldığını söyledi.

Öğrencilerden Rana Mechmet de çölyak hastalarının bulmakta zorlandığı ürünleri yapmaktan mutlu olduğunu aktardı.

Mechmet, mutfaktan hem pratik yaptıklarını hem de çölyak hastaları için özel ürünler üreterek onların hayatlarını kolaylaştırmaya katkıda bulunduklarını dile getirdi.

Öğrencilerden Fatih Er ise atölyede çok kıymetli bir iş yaptıklarını belirterek, insanların hayatlarına dokunuyor olmanın kendisini sevindirdiğini ifade etti.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Dededen toruna efsane lezzet https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/dededen-toruna-efsane-lezzet-2075/

Kalitesiyle adından sıklıkla söz ettiren Ziya Efendi, yıllar süren varlığı boyunca kalitesinden asla ödün vermemiştir. Ziya Efendi, dededen toruna geçen bir lezzet öyküsüdür. Dedelerinden kalma gelenekler ile insan sağlığı için faydalı ürünler üretmeyen devam eden torunları, Ziya Efendi markasının tüm dünyada tanınmasını hedefliyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Metro Chef'ten kurutulmuş mantar çeşitleri https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/metro-cheften-kurutulmus-mantar-cesitleri-3628/

Şirketten yapılan açıklamaya göre, içeriğinin yüzde 80-90'ı su olan mantarların birçok türü doğada kendi halinde yetişiyor veya kültür mantarları olarak günümüzde yetiştiriciliği yapılıyor.

İçerdiği besin değeri ve lezzetiyle öne çıkan mantarlar bitki bazlı beslenmede de sıkça tercih ediliyor.

100 gramlık ambalajlarda raflara taşınan yeni Metro Chef kurutulmuş mantar çeşitleri hem evlerin hem de profesyonel mutfakların şeflerine kolaylık sağlıyor.

Şeflerin, her mevsim mantar lezzetine kavuşmak için yapacakları tek şey, mantarları ılık suda yıkadıktan sonra sıcak su ile doldurulmuş küçük bir kapta 15 dakika bekletmek ve süzdükleri mantarı kaynayan suda 1 dakika daha bekletip tekrar süzüyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Kadın ustalar en iyi baklavayı yapmak için yarışıyor https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/kadin-ustalar-en-iyi-baklavayi-yapmak-icin-yarisiyor-2229/

İTO Baklava, Pasta ve Şekerli Mamüller Meslek Komitesinden (72. Komite) yapılan açıklamaya göre, ünü tüm Türkiye'yi aşarak dünyaya ulaşan ve AB tarafından da tescillenen baklavanın en iyi şekilde üretilmesi için çalışmalar farklı kurumların işbirliğiyle devam ediyor.

Bu kapsamda baklavanın tanıtımı ve sektörün geleceğiyle ilgili hazırlanan önemli projelere bir yenisi daha eklendi. Baklava ve tatlı sektörüne yetişmiş eleman kazandırabilmek ve sektörde çalışmak isteyenleri teşvik etmek amacıyla İTO Baklava, Pasta ve Şekerli Mamüller Meslek Komitesi öncülüğünde, Enstitü İstanbul İSMEK'in ev sahipliği ve BAKTAD'ın desteğiyle "Kadınlararası Ev Baklavası Yarışması" gerçekleştiriliyor.

İki aşamadan oluşan yarışmanın birinci etabı Enstitü İstanbul İSMEK Fırıncılık ve Pastacılık Okulunda düzenlenen ön eleme yarışmasıyla tamamdı. İSMEK'te 80 saat ve üzeri eğitim alan isimlerin başvurabildiği yarışma kapsamında gerçekleştirilen ön eleme sonucunda finale Ceylan Varlı, Pınar Yalçınkaya, Reyhan Saparbalva ve Tuğba Altay kaldı.

- Birinciye istihdam garantisi ve tam altın ödülü

Yarışmanın finali, 23 Aralık'ta Enstitü İstanbul İSMEK Fırıncılık ve Pastacılık Okulunda 4 finalistin katılımıyla gerçekleştirilecek. İSMEK eğitmenleri, İTO 72. Komite ve BAKTAD üyeleri ile baklava ustalarından oluşan jüri, yarışmanın şampiyonunu hamur yoğurma, hamur açma, yağ verme, ceviz atma, dilimleme ve sunum gibi kriterlere göre belirleyecek.

Yarışmanın birincisine istihdam imkanı sunulacak ve tam altın hediye edilecek. İkinciye yarım, üçüncüye çeyrek, dördüncüye ise gram altının verileceği yarışma kapsamında tüm yarışmacılara katılım belgesi takdim edilecek.

- "Sektörümüzde kadın usta sayısını artırmayı istiyoruz"

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İTO Baklava, Pasta ve Şekerli Mamüller Meslek Komitesi ve BAKTAD Başkanı Mehmet Yıldırım, Anadolu topraklarında yüzyıllar önce doğan baklavanın, dünyanın hemen hemen her yerinde artık Türk tatlısı olarak bilindiğini belirterek bu tatlının aslını koruyarak bugüne kadar gelmeyi başardığını söyledi.

Sektörün korunarak gelecek nesillere bugünden daha iyi bir şekilde ulaşması için faaliyetlerini sürdürdüklerini dile getiren Yıldırım, son olarak İTO, BAKTAD ve İSMEK işbirliğiyle kadın ustalara yönelik baklava yarışmasını hayata geçirdiklerini anlattı.

Yıldırım, "Kadınlara her alanda destek vermek ve sektörümüzde kadın usta sayısını artırmayı istiyoruz. Onları motive etmek için böyle bir yarışmayı hayata geçirdik. Baklava üretiminde kadın istihdamının artması için bu etkinlikle farkındalık yaratıp sektöre öncülük etmek istiyoruz. Her alanda olduğu gibi sektörümüzde de kadınların başarılı olacağına inancımız tam" dedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Dünyaca ünlü restoran rehberi Gault&Millau'da yer aldı https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/dunyaca-unlu-restoran-rehberi-gaultmillauda-yer-aldi-6641/

Uluslararası anlamda en prestijli rehberlerden biri olarak kabul edilen, 1965 yılında iki restoran eleştirmeni Henri Gault ve Christian Millau tarafından kurulan Fransa menşeli restoran rehberi Gault & Millau ilk Türkiye seçkisini açıkladı. Türkiye gastronomisine girişini yapan restoran derecelendirme sisteminin ilkinde 500 restoran arasından en iyi mekanlar ödüllendirildi. Ödül alan restoranlar arasında Yüksel Balık da yer aldı. Alınan ödül hakkında değerlendirmelerde bulunan Yüksel Karakış, “Yüksel Balık olarak 25 yılı aşkın süredir geleneksel Türk balıkçısı anlayışıyla müşterilerimize hizmet veriyoruz. Gastronomi dünyasındaki böyle kıymetli bir rehberde yer almak ve ödüllendirilmek bizleri çok gururlandırdı. Deniz ürünleri kategorisinde aldığımız bu ödül motivasyonumuzu daha da artırdı. İlk günkü gibi aynı heyecan ve azimle kaliteli hizmet anlayışımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Gault&Millau rehberine giren ve ödül kazanan diğer tüm restoranlarımızı ve şeflerimizi de tebrik ediyorum.” dedi.

 

ÜLKE EKONOMİSİNE BÜYÜK KATKI

Bu rehberin Türkiye’ye getirilmesinin ve Türkiye’den toplamda 200 restoranın bu seçkide yer almasının çok değerli olduğuna dikkat çeken Yüksel Karakış, “Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ülkemiz gastronomide dünya ile yarışabilecek düzeyde çok başarılı restoranlara sahip. Balık restoranlarında da durum böyle. Dünyanın birçok noktasındaki balık restoranlarına gidip yerinde inceledim. Birçok restoranımızın dünyada bilinen restoranların kalitesiyle yarıştığını hatta onları geçtiğini gördüm. Gastronomimizi, restoranlarımızı, kalitemizi ve hizmetimizi ne kadar çok tanıtırsak, ülke ekonomisine o kadar çok katkı sunabiliriz.” diye konuştu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Lezzetlendirdikleri tescilli hurmalardan para kazanıyorlar https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/lezzetlendirdikleri-tescilli-hurmalardan-para-kazaniyorlar-3964/

İlçeye bağlı Bezirgan, Demiraçma ve Açmabaşı mahallelerinde oturan 45 kadın, bahçelerinde yetiştirdikleri halk arasında "cennet hurması" diye bilinen meyveleri olgunlaşmadan topluyor.

Belediyenin girişimleriyle coğrafi işaret tescili alınan Kocaali hurma kurularını soyarak odunlarla hazırlanan düzeneklere ip yardımıyla asan kadınlar, meyveleri daha tatlı ve lezzetli hale gelmesi için sobanın yanında özenle kurutuyor.

Açmabaşı Mahallesi'nde zaman zaman bir araya gelerek birlikte meyve soyan kadınlar, yaklaşık 2 ay boyunca ürettikleri hurma kurularını sosyal medya ve tanıdıklar aracılığıyla kilosu 300-400 lira arasında değişen fiyatlarla satıyor.

- "Üretimin önümüzdeki dönemlerde artış göstermesini bekliyoruz"

Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar, AA muhabirine, fındığa alternatif ürünlerin gün geçtikçe arttığını belirterek, ilçede üretim alanı gittikçe yaygınlaşan cennet hurması kurusunun, kırsal mahallelerdeki ev kadınlarının yeni gelir kapısı olma yönünde hızla ilerlediğini söyledi.

Bezirgan, Demiraçma ve Açmabaşı mahallelerinde ev kadınlarının yoğun üretim gerçekleştirdiğini anlatan Acar, üretici kadınların kooperatifleşme yolunda atacakları adımlara Kocaali Belediyesi olarak destek vereceklerini ifade etti.

Kadınları bu yönde teşvik ettiklerini dile getiren Acar, "Bu yolla ürünlerinin gerek hasat, gerek satışa hazırlanması, gerek pazarlanması konusunda daha rahat hareket edeceklerini, daha yüksek üretime ve gelire kavuşacaklarını umuyoruz." dedi.

Acar, gıda ve ziraat mühendislerinin, fındıkta verimsiz olan alanların cennet hurması kurusu üretimi için son derece uygun olduğunu yaptıkları araştırmalarla ortaya koyduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu anlamda tesis edilen bahçeden ilk ürünler alındı. Sonuç son derece başarılı ve olumlu. Coğrafi işaret tescili belediyemizce alınan cennet hurması kurusu üretiminin ve satışının, satıştan elde edilen gelirin önümüzdeki dönemlerde sürekli artış göstermesini bekliyoruz."

- "İlk astığın zaman 1 hafta 10 gün ateşi hiç sönmeyecek"

Açmabaşı Mahallesi'nde yaşayan 58 yaşındaki Kıymet Tunca da çocukluğundan bu yana hurma kuruttuğunu, bu işi anneannesi ve annesinden öğrendiğini anlattı.

Kasımın son haftalarında başlayan hurma kurutma sezonunun aralık sonuna kadar sürdüğünü dile getiren Tunca, "Ama ilk astığın zaman 1 hafta 10 gün ateşi hiç sönmeyecek. Eğer sönerse küf yapar, hiçbir şeye yaramaz." diye konuştu.

Tunca, ürünleri sobanın yanında kuruttuklarını belirterek, "Daha lezzetli, tatlı oluyor. Dışarıda da kurutursun ama bunun gibi tatlı olmaz." dedi.

Ürünleri toplayıp yapraklarını kopardıklarını, tek tek soyup ipe bağladıklarını, daha sonra kuruması için sobanın yanına astıklarını anlatan Tunca, "Geçen sene 150'den verdik. Bu sene 300'den aşağı vermeyiz. 300-400 lira arasında." diye konuştu.

İstanbul'dan Açmabaşı Mahallesi'ne yerleşen Sabriye Yıldırım da cennet hurmasından pekmez, kabuğundan sirke yaptığını söyledi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
İtalya'nın lezzetleri Scappi'de.. https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/italyanin-lezzetleri-scappide-7346/

Restoranın menüsünde en taze malzemelerle hazırlanan risotto, taze makarna, pizza çeşitleri; ayrıca orijinal tariflerle hazırlanmış et ve tatlı seçenekleri bulunuyor. Aynı zamanda Scappi, sahip olduğu geniş yerli ve ithal şarap menüsü ile de öne çıkıyor.

Scappi belirli günlerde İtalyan ezgileri eşliğinde canlı müzik performanslarına ve Cuma-Cumartesi geceleri DJ performanslarına ev sahipliği yapıyor. Ayrıca, İzmir Körfezi manzarasına hakim muhteşem bir teras sunarak özel günler, grup yemekleri ve kutlamalar için mükemmel bir mekan oluşturuyor.

Scappi misafirlerine sadece lezzetli yemekler değil, aynı zamanda eşsiz bir atmosfer ve keyifli anılar da vaat ediyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Geleneksel Tatları Modern Dokunuşlarla Buluştu https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/geleneksel-tatlari-modern-dokunuslarla-bulustu-7426/

Elexus Hotel & Resort & Spa, Girne’nin ev sahipliğinde gastronomi buluşması gerçekleşti. Elexus Executive Şefi Veli Bayraktar ve ünlü Şef Memet Özer'in rehberliğinde gerçekleşen etkinlik, yerel lezzetlerin inceliklerini keşfetme fırsatı sunarken, konuklara unutulmaz bir deneyim yaşattı. Executive Şef Veli Bayraktar ve Şef Memet Özer'in uzmanlığıyla, Kıbrıs'ın yöresel malzemeleri ve yemek kültürü katılımcılara en ince ayrıntısına kadar aktarıldı. Etkinlik boyunca yerel malzemelerle hazırlanan geleneksel tatlar, modern dokunuşlarla buluşarak katılımcılara özgün bir lezzet deneyimi yaşattı. Şeflerin hazırladığı menü, günümüz tatlarını klasik tariflerle harmanlayarak lezzet şöleni oluşturuldu. Etkinlikte glutensiz beslenme sistemlerinin vazgeçilmezleri kinoa ve teff de menüde yer alarak günümüzün beslenme alışkanlıklarına dokundu.

Kıbrıs Mutfağı Elexus’ta  Bir Araya Geldi

Kıbrıs'ın önemli protein kaynaklarından Garavolli ve Ada Salyangozu gibi yerel lezzetler, modern sunumlarla başlangıçlara eşlik etti. Sakatatların baklava yufkaları arasında sunulması ise adanın kendine özgü tatlarının buluşmasıydı. Ayrıca zeytinyağının farklı bir işleme tekniğiyle çorba formunda sunulması, geleneksel lezzetlerin yaratıcı bir şekilde yorumlanışını gözler önüne serdi. İstakozun lezzeti ise, özellikle Bisque tekniğiyle hazırlanan sosla damaklarda unutulmaz bir tat bıraktı. Deniz ürünlerinin özenle pişirilmesi, Ada'nın deniz kültürünü yansıttı. Kaya Levreği ve islendirilmiş midye, farklı pişirme yöntemleriyle misafirlere sunuldu.

Kuzu etiyle ayrı ayrı pişirilerek sunulan molehiya, kendine özgün lezzeti ve dokusuyla damaklarda iz bıraktı. Beş çikolata katmanında harnup lezzetleri kremayla buluşturulduktan sonra kakule ve bal kabağı eklenerek, yoğun harnup tadını dengeledi. Menüde yer alan Kaz ciğeri ise truff çikolata ve fındık parçalarıyla dondurularak sunuldu.  Elexus Executive Şef Veli Bayraktar ve Şef Memet Özer'in rehberliğinde, bu yerel yemeklerin hazırlanma süreçleri ve mutfakta kullanılan yöresel malzemeler katılımcılara detaylı bir şekilde aktarıldı. Etkinlik devamında ise workshop'lar ve tadım oturumlarıyla katılımcılar, geleneksel tatların modern dokunuşlarla buluştuğu bir lezzet şölenine dahil oldular.

Kıbrıs Türk Mutfağında Akdeniz Esintisi 

Elexus’ta dünya mutfaklarının yanısıra Kıbrıs mutfağının lezzetlerinin sunulması için de çaba gösterdiklerini belirten Şef Veli Bayraktar “Mutfak ve mutfak kültürü, turizm destinasyon tercihindeki en çekici unsurlardan biri. Bir ülkedeki bölgenin hatta bir yörenin özgün yemeği ve lezzeti turizm gastronomisi için büyük önem taşıyor. Kıbrıs Türk mutfağı, Akdeniz ve adadan yüzyıllar boyunca geçmiş farklı kültürlerin mutfaklarıyla harmanlanmış çok zengin bir mutfaktır. Kıbrıs'ın zengin mutfak kültürünü konuklarımıza en özel şekilde sunabilmek için bu etkinliği düzenledik. Katılımcılarımızın hem yerel tatları keşfetme hem de mutfakta yeni deneyimler kazanma şansı bulduğu bu etkinliğin başarısı, Kıbrıs'ın eşsiz lezzetlerini tanıtmaktaki kararlılığımızı bir kez daha ortaya koyuyor.” dedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Yeni Yıl Lezzetleri Costa Coffee'de https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/yeni-yil-lezzetleri-costa-coffeede-4019/

İçinden sanat geçen ve her kahve bardağının mutluluk getirdiğine inanan Costa Coffee, yeni yıl ruhunu lezzetlerine de yansıtıyor. Menüsüne yeni tatlar ekleyen Costa Coffee, yılbaşına özel Gingerbread Muffin, Maplenut Blondie ve Chocolate Swiss Roll ile herkesi bu özel tariflerin tadını çıkarmaya davet ediyor. 

Benzersiz Bir Kahve Deneyimi

Costa Coffee’nin zengin içecek menüsünde soğuk kış günlerinde sıcak kahve keyfi yapmak isteyenler için MapleNut Latte öne çıkarken, sunumuyla da fark yaratan MapleNut Frappe soğuk kahve tercih edenlerin favorisi olmaya aday. Menüye yeni eklenen Toffee Cake Latte ve Toffee Cake Frappe ise aromasıyla keyif veren biz lezzet sunuyor.

İmza kahveleriyle farklı damak tatlarına uygun kahveler sunan Costa Coffee’de sadece Rainforest Alliance sertifikalı kahve çekirdekleri kullanılıyor. Bu özel çekirdeklerle hazırlanan Filtre Kahve, Mocha, Latte, Flat White, Corto, Cappuccino, Americano, Espresso ve Chai Tea Latte damaklarda benzersiz bir tat bırakıyor. 

Costa Coffee, Boyner Cadde, Pangaltı, Ankara Acity AVM, Beşiktaş ve Bodrum noktalarında kahve keyfini yeni yıla özel farklı tarifler ve aromalarla renklendirmek isteyenleri bekliyor.  

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Çay saatlerine keyif katan lezzet: Kolay gözleme https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/cay-saatlerine-keyif-katan-lezzet-kolay-gozleme-5558/

Sağlıklı ve enfes lezzetlerin “Yuva”sı, pratik ürünleriyle zamandan tasarruf ederken, birbirinden leziz tariflere imza atmaya devam ediyor.

 

170 yılı aşkın tecrübesi ve deneyimi ile fırıncılık sektörüne hizmet eden Lesaffre Türkiye Baking Center ustaları, mutfakların pratik yardımcısı Yuva Kolay Hamur ile yapılabilecek, enfes bir gözleme tarifi ile karşınızda.

 

Zamandan tasarruf ettiren bir öneri

Hamurun kolay ve hızlı kıvam almasını, yırtılmadan kolaylıkla açılmasını sağlayan Yuva Kolay Hamur karışımı, yoğurma ve dinlenme süresini neredeyse yarı yarıya kısaltır. Kolay Hamur sayesinde zamandan tasarruf ederken, dilediğiniz lezzeti kendi mutfağınızda kolayca hazırlayabilirsiniz.

 

Gerekli malzemeler

Un                                        4,5 su bardağı (495 g)

Yuva Instant Kuru Maya      1 paket (11 g)

Yuva Kolay Hamur               1 paket (35 g)

Tuz                                       Yarım çay kaşığı (2 g)

Şeker                                    1 tatlı kaşığı (6 g)

Su                                         3,5 su bardağı (700 ml)

 

Yapılışı

Un, maya, Yuva Kolay Hamur, tuz, şeker ve suyu karıştırarak, homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. 5 dakika dinlendirin. İç malzeme için, dilediğiniz kadar lor peyniri ve sıvı yağı karıştırın. Hamuru yaklaşık 15 eşit parçaya bölün. Bezeleri merdane yardımıyla incelterek tabak büyüklüğünde açın. Üzerini kapatarak, yaklaşık 20 dakika mayalandırın. İç malzemeyi sürün, zarf şeklinde katlayın. Bütün bezelere aynı işlemi uygulayın. Gözlemeleri yağlanmış tava veya sacda alt-üst ederek pişirin.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Yılbaşı menüsünün vazgeçilmezi hindi sofranızda https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/yilbasi-menusunun-vazgecilmezi-hindi-sofranizda-6303/

Yılın son ayına girmek üzere olduğumuz şu günlerde, yılbaşı hazırlıklarına da şimdiden başlandı. Yapılacaklar-yapılmayacaklar listesi, yeni yıl beklentileri, hediye araştırmaları, davetliler listesi… Bir yılı daha geride bırakmanın heyecanı günbegün yükselirken, yılbaşı sofraları için de menü araştırmaları yapılıyor. İşte tam da bu noktada, Ali Ocakbaşı’nın size bir sürprizi var. Aileniz ve tüm sevdiklerinizle bir araya geleceğiniz yılbaşı sofranız, Ali Ocakbaşı ustalarının özel tarifleriyle hazırlanan Kestaneli İç Pilavlı Hindi ile tam bir şölene dönüşecek. 

 

En özel yılbaşı sofraları 

Farklı mutfakları ve lezzetleri, benzersiz konseptler, üstün hizmet kalitesi ve hijyen standartlarıyla zenginleştirerek hizmet veren Akkomarka çatısı altında yer alan Ali Ocakbaşı, yılbaşı sofralarının olmazsa olmazı Kestaneli İç Pilavlı Hindi’si ile misafirlerinize özel bir ziyafet sunmanıza yardım edecek.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
35 Yaş Altı 3 Şef Yarışması'nın Kazananları Belli Oldu! https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/35-yas-alti-3-sef-yarismasinin-kazananlari-belli-oldu-898/

Sürdürülebilirliği tüm çalışmalarında merkeze alan Metro Türkiye ana sponsorluğunda, Dude Table tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen “35 Yaş Altı 3 Şef Yarışması” kapsamında Türk mutfağının yetenekli genç şefleri, “Gıdanın Geleceği için Atıksız Mutfak” teması altında yarıştı. 7 Aralık’ta Gastronometro’da düzenlenen yarışmada, finale kalan 10 şef, atıksız mutfak prensiplerine uygun şekilde hazırladıkları tabaklarını jüriye sundu.

 

Yarışma jürisinde yer alan Gastronometro Direktörü Maximilian J.W. Thomae, Dude Table Gastronomi Pazarlama Ajansı Başkanı Funda İnansal, Gazeteci-Gastronomi Yazarı Ebru Erke, Hodan Kurucu Şefi Çiğdem Seferoğlu ve Casa Lavanda Kurucu Şefi Emre Şen tarafından yapılan oylama sonucunda kazananlar Ayşegül Yılmaz, Özge Nur Yılmaz ve Volkan Özkur oldu. 

 “Türk mutfağının sürdürülebilirlik alanındaki elçileri” olarak görülen 35 Yaş Altı 3 Şef Yarışması’nın kazananları Metro Türkiye’nin desteğiyle İtalya’da sürdürülebilir mutfak odağında eğitim hakkı kazandılar. Şefler, uluslararası arenada deneyim kazanırken, aynı zamanda yabancı şeflerle de tanışma ve birebir çalışma şansı yakalayacak. 

“Biz, lezzetli yemeklerin aynı zamanda çevreye saygılı olabileceğine inanıyoruz.”

 35 Yaş Altı 3 Şef Yarışması’nın Türk mutfağının sürdürülebilirliği ve gıdanın geleceği için büyük bir farkındalığa imza attığını belirten Metro Türkiye CEO’su Sinem Türüng, “Metro Türkiye olarak, yeme-içme sektöründe sürdürülebilirliği ve atıksız mutfakları teşvik etmek bizim için sadece bir görev değil, aynı zamanda bir misyon. Sorumlu üretim ve tüketim anlayışıyla ilerlediğimiz sürdürülebilirlik yolculuğumuzda lezzetli yemeklerin aynı zamanda çevreye saygılı ve etik olabileceğine inanıyoruz. Atıksız mutfak anlayışının sektörde daha fazla benimsenerek gıda israfının en aza indirilmesi, mutfağımızın geleceğinin koruması için büyük öneme sahip. Birleşmiş Milletlerin 2021 Gıda İsrafı Endeksi raporuna göre her yıl yaklaşık olarak 1 milyar ton gıda çöpe gidiyor ve bunun yaklaşık %25’i yeme içme sektöründe ortaya çıkıyor. Ülkemizde de benzer oranı görüyoruz. Sektörün gıda israfındaki bu payının azaltılabilmesi için bizler öncelikle genç şeflerimizde farkındalık yaratmak üzere çalışmalarımıza başladık. Kadim Türk mutfak kültürümüzü gelecek nesillere aktaracak birer elçi olarak gördüğümüz genç şeflerimizin atıksız mutfak konusuna odaklanmalarını teşvik ediyoruz. Sektörde farkındalık yaratmak ve gıda atıklarının daha iyi yönetilmesini sağlamak amacıyla sıfır atık reçeteler paylaşıyor, eğitimler düzenliyor, sektöre yönelik kılavuzlar oluşturuyoruz. 35 Yaş Altı 3 Şef Yarışmasını kazanan şeflerimizi de uluslararası arenada alacakları eğitim ve kazanacakları deneyim ile desteklemekten büyük mutluluk duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yarışmayı organize eden Dude Table Gastronomi Ajansı’nın kurucusu Funda Güzelmeriç İnansal ise “Gıdanın geleceği için en büyük yatırım genç şeflere yapılacak eğitim ve dünya vizyonunda deneyim fırsatı yaratma yatırımıdır” diyerek Metro Türkiye’ye teşekkür etti. 

18-35 yaş arasındaki tüm genç şeflerin katılımına açık olan yarışmaya, adaylar, “Gıdanın Geleceği için Atıksız Mutfak” temasında hazırladıkları reçeteleri ile online başvuru yaptı. İletilen tarifler arasından seçilen 10 aday; jüri üyeleri tarafından gastronomi üzerine aldıkları eğitim, mutfak deneyimi, atıksız reçetelerdeki yaratıcılık ve teknik, Türk mutfağı ile olan ilişkileri gibi birtakım değerlendirme kriterleri doğrultusunda incelenerek belirlendi. Bu adaylar, 7 Aralık’ta Gastronometro’da gerçekleşen finalde hazırladıkları atıksız tabaklarını jüri tadımına sundular. Şeflerin atıksız mutfak odağındaki prensipler ile hazırladıkları final menüsünde; başlangıç, ana yemek ve tatlının olduğu 3 tarif yer aldı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Yılbaşı Koleksiyonu'na özel yılbaşı yemeği https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/yilbasi-koleksiyonuna-ozel-yilbasi-yemegi-921/

Francis Kurkdjian’ın, yılbaşının heyecan verici beklentilerinden ilham alarak tasarladığı Yılbaşı Koleksiyonu için 7 Aralık Perşembe günü Glens Nişantaşı’da özel bir etkinlik düzenledi. NeoBloom kurucu ortağı Birgül Ulucan Öztürk ev sahipliğinde, Maison Francis Kurkdjian’ın kokulu mumları, vücut yağları, ve vücut bakım setinden oluşan yeni koleksiyonun etkinliğine Maison Francis Kurkdjian tutkunları ve cemiyet hayatının önemli isimleri katıldı. 

Ürünlere hayat veren notaların yaratılış hikayesi ve ürünlerin koku tutkunları üzerinde bıraktığı etkilerin anlatıldığı etkinlik, dokunma, koku ve görme duyularını harekete dönüştüren büyüleyici bir hikâyeye dönüştü. Etkinlikte; Rose des neiges, Jasmin d’hiver, Mon beau Sapin ‘limited edition’ kokulu mumlar ve mumların üçlü seti, À la rose Extrait de Parfum Roll-on Precious Elixir, OUD satin mood Sparkling body oil, OUD satin mood Extrait de Parfum Roll-on Precious Elixir,  Baccarat Rouge 540 Sparkling body oil ve Baccarat Rouge 540 Extrait de Parfum Roll-on Precious Elixir’in yanı sıra scented hair mist, sparkling body oil ve scented body oil’den oluşan Baccarat Rouge 540 Body ritual set deneyimsel bir şekilde tanıtıldı. Yılbaşı Koleksiyonuna ek olarak markanın imza kokuları da etkinlikte yer aldı.  

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Peynirin lezzetine lezzet katan Divle Obruk Mağarası https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/peynirin-lezzetine-lezzet-katan-divle-obruk-magarasi-7647/

Ayrancı ilçesine 16 kilometre mesafedeki Divle köyünde, inek, keçi ve koyun sütlerinin belli bir oranda karıştırılmasıyla elde edilip keçi ve kuzu derilerine basılan peynirler, köyün 1 kilometre doğusundaki Divle Obruk Mağarası'nda yaklaşık 5 ay olgunlaştırılıyor.

Haziranda mayalandırılan, keçi ve kuzu derisine basılan peynirlerin tulumu, özel florası olan mağarada zamanla beyaz, mavi ve kırmızı küfle kaplanıyor. Küfün kiremit kırmızısına döndüğü ekim-kasım döneminde de peynirler tüketime hazır hale geliyor.

Ayrancı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı, AA muhabirine, Divle'nin diğer köylerin merkezi olduğunu, 1903'te Ayrancı ilçesinin kurulmasıyla köyün göç verdiğini söyledi.

Büyükkarcı, 36 metre derinliğinde, 250 metre uzunluğundaki Divle Obruk Mağarası'nın yaşlıların anlattığına göre asırlardır erzak saklamak için kullanıldığını dile getirdi.

- "Mağaranın en önemli özelliklerinden biri flora yapısıdır"

Divle Obruk Mağarası'nda sıcaklığın yaz-kış 4-6 derece olduğunu dile getiren Büyükkarcı şunları kaydetti:

"Obruk, doğal olarak meydana gelmiş, çöküntüden oluşan bir mağara. Rutubet oranı da yüzde 90'dır. Yüzyıllar öncesinden bu yana azık saklanan bir yer. Meralarda otlayan hayvanların sütünden elde edilen peynirlerin haziranda bu mağaraya konulmasıyla süreç başlar. İlk etapta beyaz bir küf oluşur. Bir ay sonra mavi bir renk alır. İkinci ayı doldurduktan sonra kırmızı rengi oluşmaya başlar. 5 aylık süreç tamamlandıktan sonra peynir olgunlaşmış demektir. Mağaranın en önemli özelliklerinden biri flora yapısıdır. Birçok yerde denenmiştir. Buranın verdiği tadı hiçbir mağarada bulamadık."

- "Mağaranın kapasitesi 43 ton"

Büyükkarcı, inek, keçi ve koyun sütü karışımı olması, kaynatılması ve mayalanmasıyla birçok özelliğe sahip olan Divle obruk peynirinin oğlak ve kuzu derilerine basıldığını anlattı.

Tuluma basılan peynirlerin üzerine isim yazılarak mağaraya konulduğunu belirten Büyükkarcı, "Divle obruk peyniri dünyanın en kaliteli 5 peyniri arasında gösterilen rokfor ile eş değer bir peynirdir. Mağaranın kapasitesi 43 ton. Peynirin 2 özelliği var. Birincisi mağaranın flora yapısı, ikinci ise doğal olarak merada otlayan hayvanların sütünden elde edilmesi, hiçbir fenni yem yedirilmeden yüzde 100 doğada otlayan hayvanların sütünden elde edilmesi. Bu peyniri önemli kılan unsurlardan ikisi budur." diye konuştu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Türk Kahvesini Sade İçiyoruz https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/turk-kahvesini-sade-iciyoruz-1603/

“Hepimizin Ortak Noktası” Kahve Dünyası, tüketici alışkanlıklarına yönelik gelenekselleşen araştırma ve anketlerine bir yenisini daha ekledi. 5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü kapsamında sosyal medya üzerinden 8000 kişinin katılımıyla bir anket gerçekleştiren Kahve Dünyası, Türk kahvesi tüketim alışkanlıklarına ışık tuttu. Ankete katılanların yüzde 47’si günde 1-3 fincan Türk kahvesi içtiğini söyledi. Günde 1 fincan Türk kahvesi tüketenlerin oranı yüzde 43, 3 fincandan fazla tüketenlerin oranı ise yüzde 3 oldu. Katılımcıların yüzde 70’i Türk kahvesini sade içmeyi tercih ettiğini söylerken, orta şekerli diyenlerin oranı yüzde 24, şekerli diyenlerin oranı ise yüzde 5’te kaldı.

 

Türk kahvesi bizim için keyif demek

Ankete katılanlara “Türk kahvesi sizin için ne anlama geliyor” sorusu da yöneltildi. Katılımcıların yüzde 55’i soruya keyif yanıtını verdi. Keyif yanıtını yüzde 28 ile dinlenmek, yüzde 17 ile karşılıklı sohbet yanıtı izledi. Anket sonuçları Türk kahvesinin yanında tatlı atıştırmalıkları tüketmeyi sevdiğimizi de ortaya koydu. Katılımcıların yüzde 97’si Türk kahvesinin yanında tatlı atıştırmalıkları tercih ettiğini belirtti.

 

Kahve Dünyası, mağazaları ve online mağazasından sipariş üzerine taze çekilmiş Türk kahvesi satın alınabiliyor. Ankette katılımcılara “Siparişiniz üzerine hazırlanan taze çekilmiş Türk kahvesini ne sıklıkta çektirirsiniz?” sorusu soruldu. Katılımcıların yüzde 46’sı 10 günde, yüzde 35’i ayda bir, yüzde 18’i ise 20 günde bir Türk kahvesi çektiririm yanıtını verdi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Türkiye'nin En İyi Restoranları Bir Kez Daha Dünya Sahnesinde https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/turkiyenin-en-iyi-restoranlari-bir-kez-daha-dunya-sahnesinde-1213/

Sözen Group iş birliği ile Türkiye'ye adım atan dünya gastronomisinin en seçkin rehberlerinden olan Fransa menşeili Gault & Millau, Türkiye gastronomisinde yepyeni bir dönemin kapılarını aralıyor. Güçlü gastronomi ağı sayesinde kendisine saygın bir konum kazanan Gault & Millau, 2024 rehberiyle Türkiye pazarında yerini almaya hazırlanıyor. Gault & Millau Türkiye Rehberi, 4 Aralık 2023 tarihinde Çırağan Palace Kempinski'de gerçekleştirilecek görkemli bir ödül töreniyle gastronomi tutkunlarının ilgisine sunulacak. 

İlk kez 1969 yılında Paris'te iki gazeteci ve yemek eleştirmeni Henri Gault ve Christian Millau tarafından yayımlanan Gault & Millau, günümüzde dünyanın en prestijli iki gastronomi rehberinden biri olarak kabul ediliyor. Her şefin restoranının özgünlüğüne inanan Gault & Millau, gastronomi dünyasının inceliklerini keşfetmeye yönelik bir pusula niteliğinde. Lezzet haritasıyla gastronomiye yeni bakış açıları tanıtan bu modern rehber, restoran ve şefleri puanlaması için bağımsız şarap ve gastronomi uzmanlarıyla çalışmalarına devam ediyor. Elli yıldır lezzetin ve yeteneklerin peşinde koşan Gault & Millau sekiz bölgesel rehbere, bir şarap rehberi ve bir şampanya rehberine sahip. Rehber restoranları ödüllendirirken kendine özgü puanlama sistemiyle ayrıntılı bir değerlendirme sunuyor. Restoran ve şeflere Gault & Millau tarafından hizmet, fiyat ve restoranın atmosferi hakkında ayrı ayrı yapılan değerlendirmelerle birlikte yemeğin kalitesi ve lezzeti üzerinden 1 ile 20 arasında puan veriliyor. Yüksek puanlı restoranlar puanlarının derecesine göre Gault & Millau imzası olan şef şapkalarından 1 ile 5 arasında şapka kazanıyor.   

Türkiye’yi 17. ülke olarak bünyesine katan rehber, 2023 yılı içerisinde ülkenin önde gelen turizm destinasyonlarında saha çalışmalarına başladı. Gault & Millau Türkiye rehberi, belirli şehirleri vurgulamak yerine zengin ve detaylı bir Türkiye gastronomi turu sunmayı amaçlıyor. Rehberin Türkiye uyarlaması, ülkemizin önde gelen gastronomi destinasyonlarından olan İstanbul, İzmir, Çanakkale, Balıkesir (Ayvalık), Aydın (Kuşadası), Muğla (Bodrum ve Fethiye), Antalya, Gaziantep ve Nevşehir (Kapadokya)’i kapsıyor. 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Kahve tutkunlarının tercihi "Türk kahvesi" https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/kahve-tutkunlarinin-tercihi-turk-kahvesi-5620/

Türk kahvesi, 5 Aralık 2013'te, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne dahil edildi. Bu tarihten itibaren Türk kahvesi kültürü ve geleneğinin korunması amacıyla her yıl 5 Aralık "Dünya Türk Kahvesi Günü" olarak kutlanıyor.

Bu özel gün nedeniyle AA muhabirine konuşan vatandaşlar, Türk kahvesi başta olmak üzere, farklı yöntemlerle hazırlanan çeşitli kahveleri severek tükettiklerini belirttiler.

Onur Özenel, hem Türk kahvesini hem de filtre kahveyi sevdiğini dile getirerek, "Mutsuz olduğum zaman Türk kahvesi, kendimi iyi hissettiğimde de filtre kahve bana iyi geliyor." dedi.

Can Kuruoğlu ise ilk tercihinin Türk kahvesi olduğunu söyleyerek, "Günde 2 fincan Türk kahvesi içiyorum. Tadı, köpüğü bana keyif veriyor." diye konuştu.

Alara Tınaztepe de günde 3 bardak kahve içtiğini, Türk kahvesi veya filtre kahveyi tercih ettiğini söyledi.

- "Tek başınıza sabah kahvesi içmenin büyük keyfi var"

Oya Şener, Türk toplumunun kahveyi çok sevdiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Günde 2 fincan Türk kahvesi içiyorum. Gençler aromalı veya kremalı kahveleri sevebiliyor ama ben, sade olandan yanayım. Tek başınıza sabah kahvesi içmenin büyük keyfi var. Bir de yanınızda kitabınız varsa çok daha keyifli. Ayrıca ciddi bir sosyalleşme ortamı oldu. Hiçbir şey yapmasak da 'Haydi bir kahve içelim' dediğimizde herkesin vakti oluyor."

Damla Gültekin, kahvenin insanı dinç tuttuğunu ve yorgunluğa iyi geldiğini dile getirerek, "Ben günde 7 bardak kahve içiyorum ama günde 2 bardaktan fazlası zararlı. O yüzden insanlar bu kadar fazla içmesin." dedi.

- Türk kahvesi yerine filtre kahve tercih edenler de var

Sümeyye Tırın, Türk kahvesinin milli bir değer olduğuna işaret ederek, "Türk kahvesinin tadı acı geldiği için daha çok yumuşak içimli kahveleri tercih ediyorum. Ayrıca üniversite sınavına hazırlanıyorum ve gece çalışmayı seviyorum. Bu nedenle uykumun açılması için kahve içiyorum." ifadesini kullandı.

Melih Boztürk de telvesi nedeniyle Türk kahvesini tercih etmediğini, bunun yerine filtre ve sütlü kahveleri içmeyi sevdiğini belirterek, "Kahve sabah yorgunluğumu alıyor, akşam üstü de arkadaş ortamında keyif veriyor." dedi.

- "Türk kahvesine ilgi her zaman yoğun"

Bir kahve dükkanında çalışan Merve Tezer de kahve tercihinin kişiden kişiye değiştiğine dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Kahveye ilgi her zaman var. Hafif lezzetleri sevenler, sütlü içecekleri tercih edebiliyor. Gün içerisinde çok kahve tüketen insanlar da genellikle sütsüz kahveleri içiyor. Şu an zincir kahve dükkanlarının etkisiyle kremalı veya tadı yoğun kahveler isteniyor ama Türk kahvesine ilgi her zaman yoğun. Lezzetli bir kahve için de çekirdeğin güzel olması her zaman önemli."

- Kahve ticareti

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Dış Ticaret İstatistikleri Özel Ticaret Sistemi verilerine göre, 2019-2022 döneminde toplam 93,8 milyon dolar kahve ihraç edildi.

İhracat bu yılın ocak-ekim döneminde de 31,8 milyon dolar olarak hesaplandı. Söz konusu dönemde en çok kahve satılan ülkeler 6,8 milyon dolarla Belarus, 3,1 milyon dolarla Rusya, 2,3 milyon dolarla Hollanda, 2,2 milyon dolarla ABD, 2,1 milyon dolarla KKTC olarak kayıtlara geçti. Bu dönemde Türkiye'nin kahve ihraç ettiği ülke sayısı 148 oldu.

İthalat açısından bakıldığında ise 2019-2022 döneminde toplam 977,4 dolarlık dış alım gerçekleştirildi.

Bu yılın ilk 10 ayında ithalat 362,3 milyon dolar oldu. Anılan dönemde en çok kahve satın alınan ülkeler 218,5 milyon dolarla Brezilya, 27 milyon dolarla Hollanda, 16,5 milyon dolarla Hindistan, 12,7 milyon dolarla İtalya, 11,1 milyon dolarla Almanya olarak kayıtlara geçti. Türkiye, bu dönemde toplam 93 ülkeden kahve ithalatı gerçekleştirdi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Her damak tadına uygun geleneksel tatlar https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/her-damak-tadina-uygun-geleneksel-tatlar-1836/

Osmanlıdan günümüze lezzet ve kültür elçisi olarak gelen 159 yıllık tecrübeye sahip gurme tatlıcı Hafız Mustafa 1864, sofralarını tatlandırmak ve sevdiklerini lezzetli hediyelerle mutlu etmek isteyenler için Osmanlı Saraylarının en önemli tatlıları arasında yer alan bol fıstıklı baklava, ALA soslu cevizli ve fıstıklı tatlılar, kadayıf ve muhallebi gibi birçok seçenek sunuyor. Ayrıca, özel kutulu baklava, lokum ve kahve fincanı setleri ile özel davetlere lezzetli ve şık bir dokunuş yapıyor.

Sütlü tatlılardan şerbetli tatlılara kadar her damak tadına uygun alternatifler

Türk tatlılarını ve lokumlarını geleneksel yorumu ve yenilikçi bakış açısıyla tüketicilerle buluşturan Hafız Mustafa’nın öne çıkan tatlarından Türk baklavası, bol fıstığı ve cevizi ile eşsiz bir lezzet sunuyor. Başta geleneksel Türk baklavasını klasik halinden daha farklı bir lezzete taşıyabilmek için geliştirilen ALÂ sos; pasta ve hamur işi çeşitlerinden, sütlü tatlılara, künefe ve trileçeye kadar onlarca tatlıyı bambaşka bir tat haline dönüştürüyor. Her dilimine özel olarak hazırlanan ince baklava tabakaları ve kek ile mükemmel bir uyum sunan baklavalı pasta ise hem şerbetli hem de sütlü tatlıları sevenler için harika bir alternatif oluyor. 

Hafız Mustafa ile lezzetli bir mola

Siz de Hafız Mustafa’nın birbirinden lezzetli tatlıları ile kendinizi şımartmak ve sevdiklerinize tatlı bir sürpriz yapmak için Beyazıt, Eminönü, Taksim, Nuriosmaniye, Pera, Sirkeci, Sultanahmet, Porto Vadi, Aqua Florya, Üsküdar, Bodrum, Antalya başta olmak üzere Türkiye’de 14 noktada hizmet veren Hafız Mustafa 1864 mağazalarını ziyaret edebilirsiniz. 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Kampüste keyifli anlar https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/kampuste-keyifli-anlar-5569/

Etkinlikler; İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Kampüsü, İstanbul Arel Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Haliç Üniversitesi, İstanbul Kültür Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü, Yıldız Teknik Üniversitesi, Hacı Bayram veli Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Bursa Uludağ Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

15 KAMPÜSTE MİLYONLARCA GENÇ İLE BULUŞTUK !

Doğuş Çay Cips Kategorisi Müdürü Özge Yazıcılar, “Bünyesinde PATOS, CİPSO, CHİPS MASTER, ÇEREZOS markalarını bulunduran Doğuş Çay sadece bir yiyecek ve içecek üreticisi değil aynı zamanda dünyanın en büyük tarım şirketlerinden biri olarak adından söz ettiriyor. Balkan ve Avrupa ülkeleri başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesine de ihracat gerçekleştiriyoruz. Cipste kullanılan patates ve mısır ürünlerinin hasılatını da tarım şirketi olarak çiftçilerimiz ile birlikte gerçekleştiriyoruz. Yerli ve milli cips markalarımızla tüketici ile buluşmaktan mutluluk duyuyoruz. Genç arkadaşlarımızın hayat akışında keyifli anlar oluşturmak, hayata kısa bir mola vermelerini sağlamak bizleri de çok mutlu etti. Onların ilgisi ile etkinliklerimizin alanını daha da genişletme karar aldık” açıklamasında bulundu. 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Renk cümbüşü ile sürülebilir soslar https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/renk-cumbusu-ile-surulebilir-soslar-3676/

Profesyonel şefler gibi tam kıvamında ve kısa sürede hazırlayabileceğiniz, yemesi keyif veren sürülebilir soslar, mutfağın akıllı teknoloji uzmanı Thermomix TM6 ile hayal edemeyeceğiniz kadar çok kolay! Başında beklemeye gerek kalmadan, 5-15 dakikada sofranıza taşıyabileceğiniz lezzetli sosları yapma konusunda, Thermomix TM6 oldukça hızlı, maharetli ve güvenli.

 

Zamanın değerini bilen Thermomix TM6, 20’den fazla mutfak aletini bir arada sunuyor, hepsinin yaptığı işi aynı anda yapıyor. Turplu krem peynirden avokadolu mayoneze, rokalı pestodan közlenmiş biberli ve maydanozlu pestoya kadar leziz sürülebilir sosları zahmetsizce sizin yerinize hazırlıyor. Uzman şefler tarafından onaylanan Cookidoo’daki sürülebilir sos tariflerinden istediğinizi seçebilir, dijital ekranda kayıtlı ayarları seçtikten sonra başında beklemeden zamanınızı yönetebilirsiniz. 

 

Soğan, turp ve krem peynirin birleşiminden oluşan mükemmel sos turplu krem peynir ile hafifliği her daim yaşayacaksınız. Avokado, misket limon ve hardal gibi enfes lezzetlerin bir araya geldiği avokadolu mayonez sosun kıvamına da hayır diyemeyeceksiniz. Çıtır çıtır ekmeğin üzerine keyifle sürebileceğiniz rokalı pesto tarifi ise parmesan peyniri, fındık ve Antep fıstığıyla zenginleştirilen en iddialı soslardan biri olarak karşınıza çıkıyor. Cookidoo’daki bu enfes sos tarifleriyle en fazla 15 dakikada sofranıza hazır hale getirebilirsiniz. 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Gastromasa Gastronomi Konferansı'nda Barilla Lezzetleri https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/gastromasa-gastronomi-konferansinda-barilla-lezzetleri-7127/

Türkiye ile dünya gastronomisi arasında köprü görevini sürdüren ve dünya gastronomi etkinlikleri içerisinde ilk iki sırada yer alan Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı, bu yıl sekizinci kez 4-5 Kasım tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlendi. İki gün boyunca dünyaca ünlü şefleri, gastronomi sektörü profesyonelleri ile buluşturan organizasyon, bu yıl “Geography” teması kapsamında hayata geçirildi. 

 

Gastronomi sektörünün paydaşlarıyla bir araya gelerek sektöre katkı sağlamaya devam eden, İtalyan gastronomi kültürünün en önemli temsilcisi Barilla, iki gün boyunca katılımcılara lezzet dolu anlar yaşattı. Etkinliğin destekçileri arasında yer alan Barilla, Danışman Şefi Claudio Chinali tarafından hazırlanan makarna tarifleriyle İtalyan mutfağından lezzetli örnekler sundu. 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Türk mutfağını Malta'ya taşıdı https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/turk-mutfagini-maltaya-tasidi-3178/

Konuşmacılar arasında; Bilal Ekşi: Türk Hava Yolları İcra Kurulu Başkanı, Andreas Scriven: Lider Ortak, Deloitte Hospitality & Leisure Bart Van De Winkel: Varlık Yönetimi, HVS (Hollanda/Yunanistan) Prof. Dimitrios Buhalis: Bournemouth Üniversitesi (İngiltere) Şef Gino D'Acampo: Ünlü Şef ve Medya Kişiliği (İtalya) HE Borut Pahor: Slovenya'nın Eski Cumhurbaşkanı, Thanos Michaelides: Başkan, Kıbrıs Otelciler Birliği, Carlo Micallef: İcra Kurulu Başkanı, Malta Turizm Otoritesi, Ivana Vladovic: Split-Dalmaçya Bölgesi Turist Kurulu Başkanı (Hırvatistan), Dimitris Manikis: Wyndham Hotels & Resorts Başkanı ve Genel Müdürü (EMEA), Turizm Bakanı Clayton Bartolo gibi isimler Akdeniz Turizm Forumu'na değerli görüşler ve bakış açıları katarak, çeşitli uzmanlık alanlarını temsil etmekte ve aynı zamanda Malta turizm ve otelcilik camiasına da büyük ilham kaynağı oldu. Kolektif deneyimleri havacılık, konaklama, varlık yönetimi, akademi, mutfak sanatları, kamu hizmeti ve turizm yönetimi alanlarını kapsamakta ve etkinlikteki tartışmaların derinliğini ve genişliğini zenginleştirdiği belirtildi.

Türk gastronomisini temsilen Gastronomi Turizmi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı sayın Gürkan Boztepe, etkinliğe katılım sağlarken Akdeniz Turizm Forumunun öneminden bahsetti. Malta'nın türk mutfağını tanıması ve gelişimi için karşılıklı iş birliğinin önemine vurgu yaptı. Boztepe, daha sonrasında büyükelçilikle yapılan yemekle birlikte Yaratıcı Liderlik Ödülü'ne layık görülen ünlü şef Ebru Baybara Demir ile bir araya geldi. Bu yemekte gastronomi turizmi konusunda ülkemizin değerlerini ön plana çıkartma imkanları üzerine de konuşmalar gerçekleştirildi.

Akdeniz Turizm Forumunun açılış konuşmasında çevre bilincinin giderek arttığı bir dünyada, yeşil ulaşım ve iklim hedeflerine ulaşma çabalarının önemli bileşenleri haline geldiğinden bahsedilirken gelişen emisyon hedeflerinin, değişen sosyal davranışlar ve teknolojik gelişmelerin seyahat etme şeklimizde devrim yaratmaya hazırlanıldığı belirtildi. Toplu taşımanın daha fazla kullanılmasını teşvik etmenin ve seyahat uygulamalarını değiştirmenin yanı sıra köklü üreticiler ve endüstriler, piyasaya sürdükleri ürünlerde önemli değişiklikler yapmayı düşündükleri anlattı. Sürdürülebilir ulaşımın keşfi yalnızca daha yeşil bir geleceği ifade etmemekte; aynı zamanda daha temiz hava, azaltılmış emisyon ve daha sürdürülebilir bir gezegen anlamına da gelmektedir. Bu Usta Sınıfı; turizm, seyahat ve konaklama sektörleri üzerindeki etkisine özel olarak odaklanarak, yeşil taşımacılığın daha parlak bir yarını şekillendirmedeki derin önemini ele almakta olduğundan bahsedildi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Geleneksel Lezzet Modern Şıklık ile Birleşiyor https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/geleneksel-lezzet-modern-siklik-ile-birlesiyor-2711/

Sağlıklı, estetik ve organik ürünleriyle ön plana çıkan Bambum, emaye ürünleriyle sofralarımıza unuttuğumuz lezzetleri taşıyor.

Geleneksel çay keyfini modern bir dokunuşla yaşamak isteyenler için özel olarak tasarlanan Bambum Lara çaydanlık takımı, sevdikleriniz ile yapacağınız sohbetleri daha da unutulmaz kılıyor. Emaye yapısı ile uzun yıllar boyunca ilk günkü görünümünü koruyarak dayanıklılığını sergileyen Bambum Lara çaydanlık takımı, geniş hacmiyle kalabalık sofralara eşlik ediyor. Kaliteli malzeme, şık tasarım ve pratik kullanımı bir arada sunarak çay deneyiminizi zirveye taşıyan Bambu Lara, lezzetin ve estetiğin muazzam bir buluşması olacak.

Bambum Lara çaydanlık takımı, aynı renk ve deseni içeren yemek takımları ve kahvaltı takımları ile sofranızı bütünlük ve zarafetle tamamlıyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Beklentilerin Ötesinde Çikolata Deneyimi https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/beklentilerin-otesinde-cikolata-deneyimi-1591/

Madagaskar ve Gana’da etik koşullarda üretilen organik kakao çekirdeklerinden “Bean to Bar” konseptiyle üretilen yeni Beymen Chocolate, doğal ve gurme lezzetleri ile beklentilerin ötesinde bir deneyim sunuyor. 

Çikolatayı Modern Bir Perspektifle Yeniden Yorumladık

İkramların, özel gün ve kutlamaların vazgeçilmez lezzeti çikolatayı modern bir perspektif ile yeniden yorumladıklarını belirten Beymen Group CEO’su Elif Çapçı, “Beymen olarak 50 yılı aşan tarihimiz boyunca, ülkemizin lider lüks moda ve yaşam stili destinasyonu kimliğimizle Beymen dostlarına ilham vermek, hayata geçirdiğimiz yaratıcı işbirlikleri, global markalarla gerçekleştirdiğimiz özel etkinlikler, moda şovları, workshop’lar ve Beymen Grup Çağdaş Sanat Koleksiyonu ile Beymen dostlarına alışverişin ötesinde bir özgün ve ayrıcalıklı deneyimler yaşatmak her zaman en önemli önceliğimiz oldu. Bunları yaparken bir yandan da müşterilerimizin farklı yaşam alanlarındaki ihtiyaçlara hitap eden ve hayatı 360 derece çevreleyen benzersiz ürün seçkimizle hayatın her alanına dokunmaya, müşteri deneyiminin tamamlayıcısı olduğunu düşündüğümüz farklı alanlarla buluşmaya devam ediyoruz. Ayrıca günümüzde lüks etki alanını genişletmesiyle birlikte gastronomi, sanat ve deneyim ile bir araya gelerek yaşamı 360 derece çevreleyen bir yaşam tarzı sunuyor. Lüksün bu yaklaşımı aslında Beymen’in DNA’sındaki deneyim odaklı, ayrıcalıklı ve ilham veren bütünsel lüks anlayışıyla bire bir örtüşüyor. Beymen Chocolate’daki değişim, Beymen’in 50. yılını ve lüksün bu topraklardaki 500. yılını kutlayan projemizin de bir yansıması diyebiliriz. Kültürümüzde ikramların, özel gün ve kutlamaların en önemli unsurlarından bir parçası olarak öne çıkan çikolata geleneğimize modern bir perspektif ile yeniden yorumladık” dedi.

Haute Couture Moda Evi Gibi Çalıştık

Beymen Chocolate için dört özel koleksiyon hazırladıklarını belirten Butterfly Chocolate Kurucusu Ebru İpekçi, “Yeni Beymen Chocolate için haute couture bir moda evi gibi çalıştık. Yüzde 100 doğal ve etik üretim felsefemiz ile özenle seçtiğimiz organik kakao çekirdeklerinden Celebration, İstanbul, Noir, Joy Of Fruits adlarını taşıyan dört koleksiyon hazırladık. ‘Bean to Bar’ konsepti ile ürettiğimiz Beymen Chocolate lezzetleri ile çikolataseverleri yeni keşiflere davet ediyoruz.” dedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
"Gurme ve probiyotik" serisi büyük dikkat çekti. https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/gurme-ve-probiyotik-serisi-buyuk-dikkat-cekti-5281/

Ülkemizin gastronomideki gücü ve zenginliği tüm dünyada biliniyor. Başyazıcı Gıda 70 yıldır bu zenginliklere kendi bölgesindeki usul ve yöntemlere coğrafi işaretlere sadık kalarak ve yeni ürünler geliştirerek katkı sağlıyor. Firmanın yeni ürünleri; Gravyer Peynirli Kuzu Sucuk, Chorizo, Mortadella, Milano Salamı, Füme Antrikot, Kaburga Füme, Napoli Salam , Dana Bacon, Dana Tiftik Füme Kaburga , Pepperoni Salam, ve eşlikçi olarak özel olarak hazırlanmış Soğan Reçelli Mayonez, Tütsülenmiş Biber Reçelli Mayonez, Sarımsaklı 3 peynir kreması sosları  misafirleri tadımına sunularak büyük beğeni topladı.

PASTIRMANIN 400 YILLIK GEÇMİŞİ VAR, ATA MİRASIMIZ

Başyazıcı Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Murat Başyazıcıoğlu: Cumhuriyetimizin 100. yılında, 70. Yılımızı kutlamak bizim için çok büyük bir mutluluk ve buna şahit olduğumuz için ayrıca mutlu olduğumuzu belirtmek istiyorum. Ben markamızın 3. kuşak temsilcisiyim. Geldiğimiz noktada 70 yıllık bir markayı temsil etmek benim için de çok büyük bir gurur.   Atalarımızdan bizlere miras kalan ve gastronomi açıdan önemli bir değerdir pastırma. Orta Asya’dan bu yana, bugünlere gelen pastırma Kayseri ile özdeşleşmiştir. Aslında tahmini 300-400 yıllık bir geçmişi var pastırmanın. Coğrafi işaretli ürünleri yaşatmak nasıl Fransa ve İtalya’da önemliyse, Kayseri’de de Kayseri pastırması, sucuğu, mantısı oldukça önemlidir. Bir taraftan geleneksel lezzeti koruyarak diğer taraftan inovatif ürünler de geliştirmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu. 

FAYDALI PROBİYOTİKLERİN ANAHTARI BAŞYAZICI’DA

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Akademisyen Dr. İsmail Aslan: “Başyazıcı firması ile yaklaşık bir yıldır ortak çalışmalarımız var. Bugün lansmanı yapılan bu projede yerli probiyotik vurgusu yapıldı. Dünyanın birçok ülkesinde probiyotik ürünler olmasına rağmen, Türkiye’deki bir sucuk markası kendi coğrafyamıza ait etleri kullanarak yine kendi coğrafyamızdan izole edilmiş  probiyotiklerle sucuklarını yapmaya çalıştılar. Şu anda Türkiye’de sucukların içerisindeki bağırsak mikrobiyotamıza faydalı olacak probiyotiklerin anahtarı Başyazıcı’da” 

POST PROBİYOTİKLERİN KOLON KANSERİNİ ÖNLEYECEĞİNE DAİR AKADEMİK ÇALIŞMALAR VAR

Toplumumuzda kolon kanseri son derece yaygınlaşmaya başladı. Önümüzdeki dönemde post probiyotiklerin kolon kanserini önleyebilecekleri ile ilgili bir akademik çalışma yayınlayacağız. Bunu yayınladığımızda dünyada şöyle bir trend oluşacak, post probiyotiklerin kullanımı kolon sağlığı için faydalıdır. Dolayısıyla, Başyazıcı’ nın probiyotikli sucuklarını kullandığınızda kolon sağlığınız için faydalı işler yapacaksınız” açıklamasında bulundu.

Fonksiyonel Tıp Diyetisyeni Yeşim Temel Özcan: “Bağırsaklar sindirim sisteminden, bağışıklık sisteme, cilde, beyne, hormonlara ve böbrek üstü bezlerine kadar vücudun her bölümünü etkiler. Kalp hastalığı, kanser veya duyusal sağlık sorunları gibi kronik bir hastalıkla uğraşıyorsanız, bağırsak sağlığınızı ele almak çok önemlidir. Probiyotikler, vitaminlerin sentezini sağlar, duygu durumumuzu, sindirimimizi destekler, Bağırsak Sendromu (IBS) belirtilerini azaltır, bağışıklık sistemini güçlendirir. Pastırma ve sucuk faydaları arasında fermente işleminden kaynaklanan durumlar söz konusudur. Sindirim sistemine yararı olan fermente gıdaların bağışıklık sistemine de faydası vardır. Fermente gıdalar sindirim sistemindeki yararlı bakterileri çoğalttıkları için önemlidir. Aynı zamanda pastırmada kullanılan çemen ve sucuk yapımında kullanılan baharatlar sayesinde faydaları artmaktadır” şeklinde konuştu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Türk çikolatası dünyanın ağzını tatlandırıyor https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/turk-cikolatasi-dunyanin-agzini-tatlandiriyor-9791/

Şirketin CEO’su Elif Aslı Yıldız, Patiswiss’in inovasyon odaklı bir şirket olduğunu ve farklı ürünler sunarak tüketicilerin ilgisini çektiğini belirtti. Şirketin ürün gamının 12 ana kategoride 450 çeşidin üstüne çıktığını ve fabrika yatırımlarıyla üretim kapasitesini artırdığını söyledi. Yıldız, “Biz Patiswiss olarak, ürünlerimizde hammaddeden ambalaja kadar rakiplerimizden farklı bir çizgide ilerledik. Kısa bir sürede sektörde büyük bir yol aldık ve diğerlerinden ayrıldık. Bu noktada artık dünya devleri ile yarıştığımızı ve yurt dışında da ülkemizi başarılı bir şekilde temsil etmekten mutluluk duyduğumuzu söylemek isterim.” dedi.

PATİSWİSS 35 ÜLKEYE ÇİKOLATA SATIYOR

Yıldız, Patiswiss’in yüzde 10’unu ABD, Rusya, İngiltere başta olmak üzere 35 ülkeye ihraç ettiğini ve ihracat hedeflerinin yüksek olduğunu ifade etti. Yeni fabrikalarıyla birlikte üretim alanlarını 40 bin metrekareye ulaştırdıklarını ve ihracatlarını yüzde 45’lere çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti. Yıldız, “Bizim hedefimiz hem yurt içi hem yurt dışı pazarlarda daha fazla pay almak. Bunun için gerekli yatırımları yaptık. Ülkemizi uluslararası pazarlarda temsil etmek oldukça gurur verici.” diye konuştu.

ÇALIŞANLARIMIZIN YÜZDE 70’İ KADIN

Yıldız, ayrıca kadınların istihdamına önem verdiklerini ve çalışanlarının yüzde 70’inin kadınlardan oluştuğunu vurguladı. Kadınların iş hayatında fırsat eşitliğine sahip olması gerektiğini savunduğunu ve bu doğrultuda sosyal sorumluluk projeleri yürüttüklerini anlattı. Yıldız, “Ben bir kadın olarak, kadınların iş hayatında yer almasının önemini ve ürettikleri gücü çok iyi biliyorum. Biz, Patiswiss olarak kadınlarımızı iş hayatına kazandırmaya öncelik veriyoruz. Bu sene Türkiye’nin Kadın Girişimcileri Yarışması’nda kadın istihdamını en çok artıran şirket kategorisinde Türkiye birincisi olduk. Ne mutlu ki, bugün 1500’den fazla kişiden ekibimin çoğunluğunu %70 oranında, kadınlar oluşturuyor. Herkesin de kadın gücünün önemi ve iş hayatındaki değerli katkıları ile ilgili farkındalık sahibi olmasını diliyorum. Bunun için çalışmalar yapıyorum.” dedi.

ELİF ASLI YILDIZ: “PATİSWİSS DEMEK İNOVASYON DEMEK”

Patiswiss demek inovasyon demek diye konuşan Patiswiss CEO’su Elif Aslı Yıldız, “Ortaya koyduğumuz her ürünün farklı olması öncelikli ilkemiz. Tüketiciler artık aynıdan sıkıldılar ve farklılık arayışındalar. Bu nedenle yarattığımız her ürün çok kısa bir süre içinde büyük ilgi görmeye başladı. Biz de bu değerli lgiyi ve gelen müşteri taleplerini dikkate alarak yenilikçi ürün anlayışımızı sürdürdük ve ürün gamımızı 12 ana kategoride 450 çeşidin üstüne çıkardık. Fabrika yatırımlarımızı yaptık; üretim kapasitemizi artırdık. Tasarımına ayrıca büyük önem verdiğimiz ambalajlarımız ve inovatif içerikleri, tüketicilerimiz tarafından büyük taktir görerek sosyal medyada çokça paylaşıldı; bir nevi kendi pazarlamasını yaptı" diye konuştu.

Patiswiss, Türkiye’nin önde gelen çikolata üreticilerinden biri olarak, yerli ve yabancı pazarlarda büyümesini sürdürüyor. Şirket, inovasyon, kalite ve müşteri memnuniyeti odaklı bir anlayışla, ürünlerini Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanına mutluluk dağıtıyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Kış hazırlığında en lezzetli tarifler https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/kis-hazirliginda-en-lezzetli-tarifler-758/

Zamanın değerini bilen Thermomix TM6, 20’den fazla mutfak aletini bir arada sunuyor, hepsinin yaptığı işi aynı anda yapıyor. Dijital mutfak aleti Thermomix TM6’nın hızlı ve pratik yapısıyla, sotelenmiş sebzeli biberiyeli soğanlı marinasyondan domates salçasına acılı sostan sotelenmiş sebzeli et bulyona kadar istediğiniz sağlıklı kışlık lezzetleri keşfedebilirsiniz. 

 

Thermomix TM6 ile kışlık pratik lezzetler!

Sonbaharın gelmesiyle kış hazırlıkları başladı. Mutfaktaki büyük yardımcı ve akıllı teknoloji uzmanı Thermomix TM6 ile yemelere doyamayacağınız lezzetli gıdaları kışın da aynı lezzette muhafaza etmek ve tüketebilmek için cookidoda yer alan tarifler sizi bekliyor! Genelde her yemeğin içerisinde kullanılan domates salçası, TM6’da hızlıca hazırlanabilirken biberiyeler ve soğanlar marine edilebiliyor; soğan ve sarımsak gibi leziz sebzelerden hazırlanabilen acılı domates sosu ve kereviz ile havuç gibi vitamin deposu sebzelerin yer aldığı et bulyonlar, Thermomix TM6 sayesinde kış aylarında sofraları şenlendiriyor. 

 

Kışlık kavanozlar daha hızlı ve kolay 

Uzman şefler tarafından onaylanan Cookidoo’daki 80 binden fazla tarif içerisinde yer alan domates salçası, acılı domates sos, biberiyeli soğanlı marinasyon ve sotelenmiş sebzeli et bulyon gibi birbirinden lezzetli ve sağlıklı kışlık kavanoz tariflere ulaşılabiliyor. Bu leziz, hafif ve sağlıklı ara öğünlerdeki vitamin ve mineral değerlerini kaybetmeden en fazla 20-30 dakika arasında pişerek sofrayı şenlendiriyor.

 

Mutfak aletlerinde dijital teknolojinin gözdesi TM6, tek bir karıştırma kabı, geniş dokunmatik ekranı, rehberli pişirme fonksiyonu gibi inovatif özellikleri ve eşsiz donanımıyla sofraları farklı lezzetlerle buluşturuyor. Thermomix’in yaratıcılığına yakından tanık olmak ve daha fazla bilgiye ulaşmak için www.thermomix.com.tr ve cookidoo.com.tr adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
4. Nesil Meyhane Konseptinin Öncüsü https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/4-nesil-meyhane-konseptinin-oncusu-5283/

İstanbul'un kalbinde, Şişli'nin en can alıcı noktası Bomonti’de, meyhane kültürünün modern bir yorumunu sunan "Lordom Yeni Nesil Meyhane", sıradışı eğlence anlayışı ve zengin mutfağıyla dikkat çekiyor. Adını İngiliz soylu atlarından alan bu eşsiz mekan, haftanın her günü kesintisiz eğlence vadeden programıyla şehrin yeni buluşma noktası olmaya aday.

 

Meyhane deneyimine yeni bir soluk getiren Lordom, işletmeciliğini Yılmaz Duman, Neslihan Tomruk, Sercan Dinç, Feyyaz Gümüş ve Bülent Ünlü’nün üstlendiği, modern meyhane konseptinin dördüncü nesline öncülük etmeye hazırlanıyor.

 

Lordom'da, Cabare showlarından modern dans gösterilerine, oryantal showlardan enstrüman şovlarına, DJ performanslarından canlı müziğe kadar geniş bir yelpazede eğlence sunuluyor. Açılalı bir hafta olmasına rağmen rezervasyonlar şimdiden dolup taşıyor, bu da erken rezervasyonun önemini gözler önüne seriyor.

 

Bu yeni nesil meyhane, otel konseptiyle harmanlanmış ve haftanın her günü kesintisiz eğlence vaat ediyor. Lordom, sizin günlük hayatınızdaki eksik parça; gündüzleri sakin ve huzurlu bir ortamda yemek yiyip içkinizi yudumlayabilirken, geceleri Kabare Showları ve canlı performanslarla eğlencenin dozunu artırabilirsiniz. Dünya Mutfağı ve Anadolu lezzetlerinin modern yorumlarıyla hazırlanan ana yemekleri, Akdeniz ve Ege mutfağının deniz kokan mezeleriyle birleştiğinde misafirlerine unutulmaz anlar yaşatan Lordom, kız kıza gelindiğinde uyguladığı indirimler ve 10 kişilik gruplara özel şampanya ikramı gibi ayrıcalıklarla da dikkat çekiyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Öğrencilere %100 Meyve Suları https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/ogrencilere-100-meyve-sulari-9132/

Türkiye’yi ilk kez %100 meyve sularıyla tanıştıran Aroma, hem sağlık hem de lezzet arayan dengeli beslenme bilincine sahip tüketicilere hitap eden yeniliklerle bu kategorideki öncülüğünü sürdürüyor. Aroma, yeni tatlarla büyüttüğü %100 ürün kategorisindeki ürünlerini, özellikle okul dönemindeki çocukların beslenmesine fayda sağlamak için beğeniye sunuyor. Tüketiciler tarafından çokça tercih edilen %100 ürün yelpazesi, tamamen meyveden oluşurken, bu içecek ailesi hiçbir şekilde koruyucu, katkı maddesi ve ilave şeker içermemesi gibi özellikleriyle de öne çıkıyor. 

%100 meyve suyu kategorisinde en geniş ürün portföyüne sahip olan Aroma’nın %100 ailesinde Şeftali-Elma, Kayısı-Elma, Vişne-Elma, Mango-Elma, Nar-Elma, Portakal, Elma, Üzüm, Karışık Meyve, Domates ve Siyah Havuç-Pancar meyve suları yer alıyor. Elma suyuyla tatlandırılmış çeşitler, elmada bulunan vitamin ve mineraller sayesinde ekstra fayda sağlıyor. Karton ve cam ambalaj seçenekleriyle sunulan Aroma'nın %100 ürünleri, dalından sofraya Aroma’nın entegre tesislerinde üretiliyor, sağlıklı beslenme bilincine sahip tüketicilere hitap ediyor. Aroma %100 meyveden oluşan sağlıklı içecek seçenekleriyle büyüme çağındaki çocukların beslenme alışkanlıklarını olumlu yönde etkileyerek sağlıklı büyümelerine destek olmayı amaçlıyor.

 

Aroma’nın %100 meyve ürünleri 45 ülkeye ihraç ediliyor

Küresel trendleri yakından takip eden Aroma, farklı tüketici gruplarının ihtiyaçlarını ve içgörülerini belirlemek için çeşitli araştırmalar yürütüyor ve kapsamlı Ar-Ge çalışmalarıyla doğru ürünü doğru konseptle sunarak tüketici beklentilerini karşılıyor.   Meyve suyu sektöründe öncü olarak 55. yılını kutlayan Aroma, %100 ürün segmentindeki hakimiyetini de devam ettiriyor. Hammaddelerini yerel üreticilerden temin eden Aroma, %100 meyve ürünleri Avrupa, Amerika, Asya, Afrika ve Avustralya'ya ihraç ederek 45 ülkede tüketiciyle buluşturuyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Fuudy'de yepyeni bir dönem başlıyor https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/fuudyde-yepyeni-bir-donem-basliyor-6732/

Şehrin favori restoranlarının gurme lezzetlerini tüketicilerle buluşturan online yemek siparişi uygulaması Fuudy yeni dönemi yeni iletişim kampanyasıyla karşılıyor. Fuudy, “You are what you eat” söylemiyle kişinin yaptığı her seçimin, onun kişiliğinin bir yansıması olduğunu vurguluyor.

 

Fuudy’nin kullanıcılarına ne yemek isterlerse istesinler onun iyisini bulup getirmeyi vaat ettiğini paylaşan Fuudy CEO’su Neslihan Uçar Çadırcı, “Fuudy’de uygulamaya giren restoran ve gurme marketler büyük bir özenle seçiliyor. Bu seçim yemek çeşidi ayrımına değil; lezzet, özen, kalite gibi kriterlere dayanıyor. Kullanıcılarımız fine dining bir restorandan da yemek söyleyebilir, iyi bir hamburger ya da tost da yemek isteyebilir. Biz markamızı tüm lezzetlerin en iyilerini bulma hedefiyle ilerleyen bir lezzet avcısı olarak konumlandırıyoruz. Şu an uygulamada bu bakış açısı ile özenle seçilmiş 1500’ü aşkın restoran var. Bu restoranların 250’den fazlası online siparişte sadece Fuudy’de yer alıyor” diye konuştu.

Yeni iletişim kampanyasını, kurumsal kimliğiyle de güçlendiren Fuudy, renk paletine yeşil ve sarı renkleri ekleyerek daha dinamik ve göz alıcı bir görünüme kavuştu. Bu renkler, Fuudy’nin yeniliğini ve canlılığını simgeliyor. Fuudy, sadece bir yemek sipariş uygulaması olmanın ötesinde, bir lezzet yolculuğu ve yaşam tarzı da sunuyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Yeni yıla özel lezzetler https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/yeni-yila-ozel-lezzetler-2316/

Fransız pastacılık sanatını eşsiz sunumlarıyla birleştiren Vakko L’Atelier, 2024’ü lezzet dolu bir heyecanla karşılıyor. Fransız mutfağından eşsiz örnekleri yeni yıl sofralarına taşıyan Vakko Patisserie ise özel olarak hazırlanan pastaları, lezzetli kofre seçenekleri ve mutluluğu kutuya sığdırdığı özel paketleri ile yılbaşını kutluyor. 

Eşsiz lezzetlerin buluştuğu Le Buche Seçenekleri

Uzun ve özenli bir çalışma ile yeni yıla hazırlanan Vakko Patisserie, nefis krokan parçaları ve yoğun karamel aromasıyla bir araya getirdiği La Buche Chocolat, ağızda dağılan çıtır hamur ve taptaze kremasıyla La Buche Vanille Millefeuille, enfes vanilyanın kırmızı frambuazla birleşimiyle reçetelenen La Buche Vanille Framboise, limon ve pralinli La Buche Praline Citron, çilek ve limonun bir araya gelmesiyle sunduğu La Buche Litchy Citron Vert Mermelade Fraise ve çikolatanın orman meyvesiyle müthiş uyumunu tek bir pastada sunduğu La Buche Foret Noir ile Vakko dostlarına büyüleyici bir Vakko Patisserie lezzeti sunuyor. 

Damaklarda iz bırakacak lezzet ve hediyeler

Vakko Patisserie özel yılbaşı konsepti ile hazırladığı lezetleriyle hem kendinizi hem de sevdiklerinizi mutlu etmenizi sağlıyor. Bir Fransız klasiği olan makaronlar Vakko şıklığı ile hazırlanmış kırmızı kutusu ve 4’lü, 8’li ve 16 adetli seçenekleriyle lezzet yolculuğuna çıkarıyor. Bir kış lezzeti olan ve tadını zencefil, bal ve portakal kabuğundan alan Pain D’epices zarif paketlemesi ve altın rengi kurdelesiyle yeni yıl şıklığını yansıtıyor. Geçmişten günümüze uzanan ve yılbaşı kek ekmeği olarak Panettone ise Vakko Patisserie şeflerinin yorumu ve şık paketlemesiyle yeni yıl sofralarının vazgeçilmezi olmaya devam ediyor. Yeni yıl ekmeği olarak bilinen Stollen ise Vakko Patisserie imzasıyla tekrar yorumlanıyor. 

Ağızda dağılan yapısı ve göz alıcı kutusu ile Vakko Patisserie’nin Gingerman kurabiye çeşitleri yeni yıl kutlamaları için en tatlı hediyeler arasında yerini alıyor. Büyülü yılbaşı atmosferinin vazgeçilmezi olan Gingerman kurabiyeler zencefil ve çikolata ile buluşuyor. Sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz Gingerman kurabiyeler, yeni yıl ağaçlarında dekoratif olarak da kullanılabiliyor. Özel paketleri ve eğlenceli şekilleriyle Cookie D’Amour, Cinnamon Star ve bademli, çikolatalı ve karışık kurabiyeler ise yeni yılda sevdiklerinize tatlı bir sürpriz oluyor. 

Rafine damak zevklerine özel lezzeti, benzersiz tatlarıyla hafızalarda kalıcı, sunumlarıyla göz alıcı Vakko L’Atelier Chocolate ise yılbaşının imza hediye seçenekleri arasında yer alıyor. 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Alfa Awards'tan Yemeksepeti'ne "Customer Brand" Ödülü https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/alfa-awardstan-yemeksepetine-customer-brand-odulu-8706/

Türkiye’de hızlı ticaretin öncü markası Yemeksepeti, müşteri deneyimi yönetimindeki başarısıyla, bu yılın en prestijli ödüllerinden biri olan Alfa Awards 2023’te büyük bir başarı elde ederek “İletişimde Müşteri Deneyimi” kategorisinde “Customer Brand” ödülünü kazandı.

Her yıl markaların müşteri deneyimi konusundaki başarısını ödüllendiren Alfa Awards, Türkiye genelindeki tüketicilerin görüşlerine dayanan bir değerlendirme süreci ile gerçekleştiriliyor. Akademetre Research and Strategic Planning tarafından yüz yüze gerçekleştirilen 1.200 görüşme sonucunda belirlenen ödül sahipleri, sektördeki mükemmel müşteri deneyimini temsil ediyor.

Yemeksepeti ödüllere doymuyor

Yemeksepeti'nin kazandığı bu prestijli ödül, müşteri odaklı yaklaşımının ne kadar etkili olduğunu bir kez daha kanıtlıyor ve şirketin sektördeki öncü konumunu pekiştiriyor. 

Müşteri deneyimini her zaman en üst seviyede tutma ve yaratıcı iletişim projeleriyle dikkat çekme konusundaki kararlılığını sürdüren Yemeksepeti, kısa süre önce The Hammers Awards ve Brandverse Awards gibi diğer prestijli ödüllerin de sahibi oldu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Sivas köftesinde seri üretime geçildi https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/sivas-koftesinde-seri-uretime-gecildi-2208/

Kentte, kasap ve lokanta işletmeciliği yapan Fatih Şaştım, büyük firmaların yemekhaneleri için Sivas köftesi üretimi yapıyor. Şaştım, İstanbul, Ankara, İzmir, Kayseri ve Malatya'ya da Sivas köftesi gönderiyor.

Sivas köftesinde artan talebe yetişmekte zorlanan Şaştım, İstanbul'da bir firmaya istenilen boyut ve gramajda el değmeden üretim için makine yaptırdı.

Şaştım, AA muhabirine, Sivas köftesinin düve eti ve tuzdan yapılan tescilli bir ürün olduğunu söyledi.

Birkaç hayvanın sinirleri ayıklanmış etini karıştırarak ürettiği köftenin aromasının daha güzel olduğunu belirten Şaştım, "Hayvanın etinin pişme derecesi birbirine uyumlu olan kısımlarından köftelik etimizi seçiyoruz. Eti çekip tuzluyoruz, dinlenmeye bırakıyoruz. Köfteyi yapmadan önce de ikileme dediğimiz işlemi yapıyoruz." dedi.

- "Makinemizde köftemizi istediğimiz gramajda baskılayıp kullanıma sunuyoruz"

Şaştım, makineyi geliştirmekteki amacını da şöyle anlattı:

"Köftemizde herhangi bir katkı yok ve kararma olayı en asgari düzeyde. Çünkü el teması olmadığı için bakteri oluşmuyor. Bakteri oluşmadığı için köftemizin ortasında ya da kenarlarında bir kararma olmuyor. Sululuğunu ve yumuşaklığını koruyor. Makinemizin en önemli özelliği gramajı otomatik yapması ve bütün köftelerin aynı ebatta çıkması. Hem de talepleri karşılayamıyorduk, 4-5 kişi köfte bastığımız oluyor. Bir insanın yapabileceği köfte miktarı belli ve çok üzerine çıkılmıyordu. Biz böyle bir yol araştırdık ve bulduk. Şehir dışına da hijyenik koşullarda köfte gönderiyoruz."

Aylık yaklaşık 4 ton köfte üretimi yaptıklarını dile getiren Şaştım, standardın üzerine çıkamadıklarını ifade etti.

Bu miktarda köfte üretmek için yaklaşık 10-12 ton et işlediklerini dile getiren Şaştım, "Standart olarak ürettiğimiz köftenin her tarafı aynı anda pişer, lastikleşmez ve sertleşmez. Tuzla buluşan etin belirli bir ömrü var, bir de köfteyi yaparken eti elinizle oynadığınızda, eldiven dahi olsa ister istemez ısındığı için kararıyor ama bu makinenin soğutucu özelliği var ve seri üretim yapıyor." dedi.

Şaştım, bir kişinin saatte en fazla 20 kilogram kıymayı köfte olarak yapabilirken, makinenin aynı sürede standart boyutta 80 kilogram köfte hazırladığını sözlerine ekledi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Türkiye'nin fast food'ta favorisi döner oldu https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/turkiyenin-fast-foodta-favorisi-doner-oldu-7123/

Türkiye’nin 81 ilinde hamburgerden makarnaya, kahvaltıdan dünya mutfağına, kahveden tatlıya yaklaşık 1 milyon farklı ürünün 7/24 sipariş verilebildiği Trendyol Yemek, 16 Kasım “Dünya Fast Food Günü” nedeniyle Türkiye’nin 1 yıllık fast food siparişi sonuçlarını paylaştı. Verilere göre, 2023 yılının başından bugüne kadar 87 milyon adet fast food siparişi verilirken en çok sipariş verilen ay olarak ekim ayı öne çıktı. Trendyol Yemek uygulamasından bu yıl en çok sipariş verilen fast food ürünü yüzde 21’lik oran ile döner oldu. Döneri burger, pizza, çiğ köfte, kebap, sokak lezzetleri, pide ve lahmacun takip etti.

Türkiye’nin tercihi fast food’tan yana

Trendyol Yemek’in gerçekleştirdiği araştırmaya göre Türkiye %74 oranla fast food tercih ediyor. Verilere göre %18 oran ile döner birinci sırada yer alırken sıralamada %13 ile burger, %10 ile pizza, %7 ile çiğ köfte, tavuk, kebap ve %6 oran ile pide & lahmacun, sokak lezzetleri yer alıyor. 

En çok sipariş 17:00 – 20:00 saatleri arasında

Trendyol Yemek verilerine göre, en yoğun sipariş verilen saatler 17:00 – 20:00 saatleri olarak ortaya çıktı. En çok sipariş veren iller İstanbul, Ankara ve İzmir olurken; Ankara Çankaya, İstanbul Pendik ve İstanbul Ümraniye en çok sipariş veren ilçeler oldu. İstanbul ilçelerinde ise Kadıköy, Şişli, Beşiktaş, Sarıyer, Esenyurt, Beylikdüzü, Maltepe, Üsküdar ve Bağcılar’ın tercihi burger olurken Beykoz ve Pendik döneri tercih etti.

Trendyol Yemek uygulamasında fast food ürünleri satan satıcılar, geçen yıla göre %8,22 oranında artış gösterdi. 

Çeşitli indirimleri kullanıcılarına sunuyor

Trendyol Yemek uygulaması ister zincir restoranlardan ister mahallenin lokal restoranlarından sipariş vererek istediğiniz lezzetin kapınıza kadar gelmesini sağlıyor. Hızlı ve sıcak teslimat yaparak dumanı üzerinde yemekleri kullanıcılara ulaştıran Trendyol Yemek, yedikçe indirim, flaş ve kuponlar olmak üzere çeşitli yelpazede indirimleri kullanıcılarına sunuyor. Semtin yıldızı özelliği ile bölgelerinde en iyi restoranları filtreleme imkânı tanıyan Trendyol Yemek ayrıca favori restoranlar özelliği ile sevdiği restoranları kaydedebilme özelliği ile öne çıkıyor.


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Red Bull yeni içecek ürününü satışa sundu https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/red-bull-yeni-icecek-urununu-satisa-sundu-69/

Şirketten yapılan açıklamaya göre, satışa sunulan "Red Bull Winter Edition Armut-Tarçın Lezzeti" isimli ürün, orijinal Red Bull tadını sevilen lezzetlerle bir araya getirdi.

Sınırlı bir süre için satışa sunulan Red Bull Winter Edition, belirgin armut aroması ve damakta bıraktığı tarçın lezzetiyle soğuk günlerde tüketicilerin içini ısıtacak.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Michelin Rehberine giren restoranlar plaketlerini aldı https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/michelin-rehberine-giren-restoranlar-plaketlerini-aldi-1728/

Metro Türkiye'den yapılan açıklamaya, şirket, dünyanın en itibarlı restoran derecelendirme sistemi olarak kabul edilen Michelin Rehberi'nin bu yıl da ana partneri olmaya devam ediyor.

Rehberin İstanbul, İzmir ve Bodrum seçkisinde yer almayı kazanan toplam 111 restoran, Zorlu PSM'de düzenlenen törenle açıklanmıştı. Michelin yıldızı alan İstanbul'daki 77 restoran, plaketlerini Türkiye'nin ilk gastronomi keşif platformu Gastronometro'da düzenlenen özel törende teslim aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Metro Türkiye Üst Yöneticisi Sinem Türüng, Türk mutfağının hak ettiği yere gelmesini sağlamak için yerel değerleri evrensel bir bakış açısıyla ele almanın önemine dikkati çekerek, Michelin Rehberinin, Türkiye'deki destinasyonlarını genişletmesiyle birlikte Türk mutfağının ve şeflerinin uluslararası platformlarda bilinirliğinin arttığını kaydetti.

Geçen yıla göre İstanbul seçkisinde yer alan restoran sayılarından büyük mutluluk duyduklarını kaydeden Türüng, şu açıklamalarda bulundu:

"İstanbul, köklü geçmişi ve taşıdığı kültür mirası ile Türk mutfağına büyük bir çeşitlilik ve zenginlik katıyor. Yüzyıllar içinde sürekli olarak gelişen ve dünyanın en iyi ve köklü mutfaklarından biri ve lezzet mirası olan Türk mutfağının ülkemize turizm açısından da kattığı değerin her geçen gün artarak büyüyeceğine inanıyorum. Bizler de Metro Türkiye olarak mutfağımızın gelecek nesillere kavuşabilmesi için çıktığımız bu yolda yeme içme sektörünün değerli temsilcilerinin yanında olmaktan gurur duyuyoruz."

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Türkiye'nin fast food'ta favorisi döner oldu https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/turkiyenin-fast-foodta-favorisi-doner-oldu-1859/

Trendyol Yemek'ten yapılan açıklamaya göre, 2023 yılının başından bugüne kadar 87 milyon adet fast food siparişi verilirken en çok sipariş verilen ay olarak ekim ayı öne çıktı. Trendyol Yemek uygulamasından bu yıl en çok sipariş verilen fast food ürünü yüzde 21’lik oran ile döner oldu. Döneri burger, pizza, çiğ köfte, kebap, sokak lezzetleri, pide ve lahmacun takip etti.

Trendyol Yemek’in gerçekleştirdiği araştırmaya göre, Türkiye yüzde 74 oranla fast food tercih ediyor. Verilere göre yüzde 18 ile döner birinci sırada yer alırken sıralamada yüzde 13 ile burger, yüzde 10 ile pizza, yüzde 7 ile çiğ köfte, tavuk, kebap ve yüzde 6 oran ile pide & lahmacun, sokak lezzetleri yer alıyor.

Trendyol Yemek verilerine göre, en yoğun sipariş verilen saatler 17.00-20.00 saatleri olarak ortaya çıktı. En çok sipariş veren iller İstanbul, Ankara ve İzmir olurken, Ankara Çankaya, İstanbul Pendik ve İstanbul Ümraniye en çok sipariş veren ilçeler oldu. İstanbul ilçelerinde ise Kadıköy, Şişli, Beşiktaş, Sarıyer, Esenyurt, Beylikdüzü, Maltepe, Üsküdar ve Bağcılar’ın tercihi burger olurken Beykoz ve Pendik döneri tercih etti.

Trendyol Yemek uygulamasında fast food ürünleri satan satıcılar, geçen yıla göre yüzde 8,22 artış gösterdi.

Trendyol Yemek uygulaması ister zincir restoranlardan ister mahallenin lokal restoranlarından sipariş verilerek istenilen lezzetin kapıya kadar gelmesini sağlıyor. Hızlı ve sıcak teslimat yaparak dumanı üzerinde yemekleri kullanıcılara ulaştıran Trendyol Yemek, yedikçe indirim, flaş ve kuponlar olmak üzere çeşitli yelpazede indirimleri kullanıcılarına sunuyor. Semtin yıldızı özelliği ile bölgelerinde en iyi restoranları filtreleme imkânı tanıyan Trendyol Yemek ayrıca favori restoranlar özelliği ile sevdiği restoranları kaydedebilme özelliği ile öne çıkıyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Gastroantalya heyecanı başladı https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/gastroantalya-heyecani-basladi-4346/

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği ve Kilit Grubu’nun ana sponsor olduğu “Uluslararası Gastronomi ve Mutfak Yıldızları Buluşması 2023” (GastroAntalya) düzenlenen törenle başladı. 15-18 Kasım 2023 tarihleri arasında, Cam Piramit’te 40 ülkeden gastronomi profesyonellerini buluşturmayı amaçlayan GastroAntalya, bu sene “Frenk Yemişi” teması ile kapılarını açtı.

GastroAntalya açılış törenine Antalya Valisi Hulusi Şahin Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya İl Emniyet Müdürü Osman Çevik’in yanı sıra dernek başkanları, aşçılar ve aşçı adayları katıldı.

“Antalya gastronominin de başkenti olmayı hak ediyor”

Açılış töreninde konuşan Antalya Valisi Hulusi Şahin, “Antalya, turizmin başkenti dünyanın gözbebeği. Gastronomi bu şehre çok yakışıyor. Gastronomiyi ihmal edemeyiz. Dünyanın en kadim coğrafyası Anadolu, tarımın icat edildiği, buğdayın keşfedildiği yerdir. Gastronominin kitabı bu coğrafyada yazılmalı. Gastronomi adına daha yapacak çok iş var. GastroAntalya da Antalya için bir kilometre taşıdır. Daha nice etkinliklere ve festivallere hep birlikte ulaşalım istiyoruz. Antalya’da Michelin yıldızlı bir restoranımız yok. Atık bunu da planlamamız lazım. Antalya gastronominin de başkenti olmayı hak ediyor. İyi yemek iyi ürünle olur. Antalya Türkiye tarımının başkentidir. En güzel mahsul buradan çıkıyorsa en lezzetli yemekler de buradan çıkmalı. Benim kızım da aşçı. Çok zor ve gönülle yapılması gerekiyor. Sponsorlarımıza da çok teşekkür ediyorum. Özellikle Antalya’daki güzel etkinliklere destek veren Kilit Grubu’na çok teşekkür ediyoruz” dedi.

“Misafirlerimize muhteşem tatlar sunuyoruz”

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise şöyle konuştu: “GastroAntalya, 40 ülkeden gelen aşçıları ve genç aşçı adaylarımızı ağırlıyor. Bizim de desteklerimizle düzenlenen bu buluşmaya hoş geldiniz. Nitelikli otellerimiz, kaliteli hizmetimiz, doğamız, tarihimiz ve kültürel değerlerimizle Antalya turizmin başkentidir. Aynı zamanda Antalya tarımın da başkentidir. Eşsiz lezzetleri ve gastronomisi ile Antalya turizm ve tarımla ekonomimiz için büyük değerdir. Tarım ve gıda ürünlerimiz tüm Türkiye’ye ulaşmaktadır. Bu coğrafyanın tüm nimetlerini kullanarak Antalya mutfağını daha da geliştirmeliyiz. Bu ürünleri kullanarak hem halkımıza hem de misafirlerimize muhteşem tatlar sunuyoruz. Tarımda sürdürülebilirlik ilkesi ile yerel üreticilere sahip çıkıyoruz. Kentimize gastronomi alanında hak ettiği değeri kazandırmak için FoodFest’in büyük bir katılımla ikincisini gerçekleştirdik. Dünyaca ünlü şefleri Antalya’da buluşturduk. GastroAntalya ile de mutfak yıldızlarını buluşturuyoruz. Şeflerimiz burada hünerlerini sergileyecek. Çalıştaylar ve sunumlar gibi farklı etkinlikler de gerçekleştirilecek. Bu coğrafyanın nimetlerini ustaca kullanmaya devam edeceğiz. 4 yıldır bu organizasyonu düzenleyen başta Bilal Yüreğir ve ekibi olmak üzere tüm katkıda bulunanlara teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

 Anadolu Aşçılar Federasyonu Başkanı Tamer Özkan 

“Çok güzel bir organizasyon. Hepimiz bir çatı altındayız. Federasyon olarak temel hedefimiz dünyada ses getirmektir. Bunu istiyorsak çalışanlarımızın akademik yolda da ilerlemesi gerekiyor. 43 yıldır bu işi yapıyorum. Devletimizden bir ricamız var. Lütfen aşçılık yasamızı çıkartın. Aşçılığın kriterleri için bu yasanın çıkması gerekiyor. Dünya ve Avrupa standartlarını yakalamalıyız. Nerede bir aşçı ve yatırımcı varsa profesyonelce bu işi yapsınlar.”

Akdeniz Şefler Kulübü Derneği (ASKDER) Yurt Dışı Başkanı Ömer Yalçın

“Gastronomiye gönül verenler burada. Mutluyuz ve gururluyuz. 59 farklı kategoride 850 yarışmacımız var. Bu sene 5. yaşımızı kutluyoruz. Arkamızda çok büyük bir ekip var. Onlara teşekkür ediyorum. Her sene büyümeye devam ediyoruz. Nu büyüme ivmemiz aynı hızda devam edecek.”

Akdeniz Şefler Kulübü Derneği (ASKDER) Başkanı Bilal Yüreğir

“Bu güzel organizasyonu yaparken sıkıntılar yaşadık ve zorlandık. İçimize sinen bir etkinlik oldu. Usta aşçılarımız ve genç aşçılarımızı bu platformda bir araya getirdiğimiz için çok mutluyuz. Her geçen sene daha da büyüyoruz, büyümeye ve gastronomiye katkı sunmaya devam edeceğiz.”

Kilit Grubu adına Nirvana Hotels CEO’su Korhan Alşan

“Böyle bir etkinliğin parçası olduğumuz için mutluyuz. GastroAntalya bir marka olma adına emin adımlarla ilerliyor. O çabayı görüyoruz ve takdir ediyoruz. Turizm sektörü tüm dünyada büyüyor. Turizm sektörü ile dikkat çeken Türkiye de gastronomisi ile çok büyük potansiyel taşıyor. Çok yetenekli şeflerimiz var. Emin olun mutfağımızda muazzam ürünler var. Biz grup olarak gastronomiye büyük önem veriyor ve destek olmaya devam ediyoruz.”

40 ülkeden katılım

Dünyanın 40 ülkesinden ve Türkiye’nin dört bir yanından gastronomi temsilcileri, gastronomi sektöründe ürün & hizmet üreten firmalar, önde gelen şirketler ve yöneticileri, turizm sektörünün F&B departman yöneticileri, satın alma departman yöneticileri, profesyonel şefler, otel genel müdürleri, gastronomi ve mutfak sanatları akademisyenleri, dünyaca ünlü şef ve gurmeler, üniversite ve lise düzeyinde öğrenci şefler, dernekler, eğitim kurumları, gastronomi ekosistemini oluşturan sektörlerin çalışanlarının katılacağı organizasyonda workshoplar, sunumlar, paneller, şehir standları, hizmet sunumları, ürün tadımları, B2B görüşmeler gerçekleştirilecek. 

Hünerlerini sergileyecekler

 Organizasyonun ana konsepti olan yarışmaya 850’nin üstünde şef ve şef adayı katılacak. Bireysel Pratik Gençler, Bireysel Pratik Ustalar, Grand Prix Milli Takım ve Bireysel Display Ustalar yarışmalarına sahne olacak GastroAntalya, şeflerin ve şef adaylarının hünerlerini sergilemelerine imkan verecek. 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Kış güneşi gibi içinizi ısıtacak https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/kis-gunesi-gibi-icinizi-isitacak-4440/

Bu yıl 85’inci yaşını kutlayan Özsüt, içinizi ısıtacak yepyeni lezzetlerle kışa merhaba diyor. Her yıl yaz ve kış olmak üzere iki menü hazırlayan Özsüt, Kasım ayından itibaren misafirlerini yeni kış menüsüyle ağırlamaya hazırlanıyor.

 

Özsüt’ün maharetli ustaları tarafından hazırlanan ve merakla beklenen yeni menü, kışın tadını çıkarmak isteyenlere özel yepyeni lezzetlerle dopdolu.  Özenle seçilmiş ve en kaliteli malzemelerle hazırlanan ürünlerin yer aldığı kış menüsünde, zengin kahvaltı çeşitlerinden doyurucu ekmek arası lezzetlere, formuna dikkat edenlerin favorisi olacak salatalardan 5 çaylarının vazgeçilmezi tuzlu ve tatlı atıştırmalıklara, tadı dillere destan pastalardan imza olmuş enfes tatlılara kadar geniş bir yelpazede lezzetler sunuluyor. 

 

Mevsime özel yepyeni dokunuşlar!

Özsüt’ün 85 yıllık lezzetlerinde bu kış neler mi var? Tüm ürünlerinde en taze günlük çiftlik sütü ve en kaliteli malzemeler kullanan Özsüt, taptaze malzemeler ile hazırladığı kış menüsünde mevsime özel dokunuşlar yapıyor. Çok sevilen Karaorman ve Moda pasta serilerinin yanı sıra menüsüne mevsime uygun tatlar ekleyen Özsüt, yepyeni lezzeti Baklava Pasta ile dikkatleri üzerine çekiyor. İncecik yufka üzerine fıstık ezmesi ve beyaz çikolata kremasıyla hazırlanan bu eşsiz lezzete, portakallı tadıyla Oranj, yoğun çikolata tadıyla Sufle Tart, şık görünümü ve enfes tadıyla Karamelize Bisküvili ve Piola eşlik ediyor. Devils Food Cake, Ananas Badem, Çikolata Trio, Meyve Bahçesi ve Kanaş gibi efsane tatlar ise yenilenen yüzü ile menüde yerini alıyor.

 

Küçük bir lezzet, büyük bir keyif: Mini Cheesecake

Özsüt, kış menüsünde cheesecake tutkunlarını mutlu edecek bir sürpriz yapıyor. Üstü nefis altı kıtır kıtır cheescakeler mini formuyla büyük keyif yaşatıyor. Balın, tarçının ve zencefilin bisküvi tabanında birleştiği, ipeksi dokulu krema ve birbirinden lezzetli soslarıyla Özsüt’ün yenisi mini cheesecakeleri frambuazlı, karamelli, vişneli ve Antep fıstıklı çeşitleriyle yeni menüyü eşsiz kılacak ürünlerden yalnızca birkaçı … Özsüt, San Sebastian, Karamelize Bisküvili, Çikolatalı gibi çok sevilen Cheesecake ürünlerine New York usulü Brownie Cheesecake’i ekleyerek tatlı severleri bu kış adeta kendine aşık ediyor.

 

Kaşık kaşık lezzet, kat kat mutluluk: Özsüt bardak pastaları

Özsüt birbirinden lezzetli bardak pastalarına bu kış yine yenilerini ekliyor. Geleneksel tatlara modern dokunuşlar yapan marka, yepyeni bardak tiramisu serisi ile misafirlerine kat kat mutluluk yaşatıyor.  Bardak formuyla kaşık kaşık yenebilen Antep Fıstıklı ve Karamelize Bisküvili Tiramusu şimdiden efsaneler arasına girmeye aday! 

Geçtiğimiz kışın favorileri arasında yer alan Kestaneli Mug menüye dönerken, Yer Fıstıklı Çikolatalı, Korokanlı, Ananas Bademli, Meyveli, Sakızlı, Muzlu ve Frambuazlı Bardak Pasta çeşitleri kış boyunca pasta severleri cezbetmeye devam edecek. Özsüt’ün vazgeçilmezleri arasında yer alan sıcak çikolata ve salep ise bu kış yine kalpleri ısıtmak için menüdeki yerini alıyor. 

 

1938 yılından bu yana hiçbir ürününde koruyucu katkı maddesi kullanmayan Özsüt, mevsim ne olursa olsun misafirlerini aynı doğallık ve özen ile ağırlamaya devam ediyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Kastamonu mutfağı İstanbul'da üniversitede sergilendi https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/kastamonu-mutfagi-istanbulda-universitede-sergilendi-9661/

Kastamonu ve çevresinin doğal, kültürel ve tarihsel mirasına sahip çıkarak bölgenin sürdürülebilir gelişimine katkıda bulunmak amacıyla kurulan Dünya Mirası Kastamonu İnisiyatifi (DMKI) çalışmalarını sürdürüyor. İnisiyatif, 2019 yılında Kastamonu mutfağının geniş kitlelere tanıtılması amacıyla Kastamonu’da gerçekleştirilen yemek festivali “Kastrofest”in ardından, kentin gastronomik değerlerini gastronomi öğrencileri ile paylaşmak üzere “Kastamonu Mutfağı Akademide” adında yeni bir projeye imza attı.

İstanbul Kent Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü iş birliği ile başlatılan çalışma kapsamında, Kastamonulu ustalar ve üreticiler, 10 Kasım günü bölgeye ait yemekleri, teknikleri ve ürünleri anlatmak üzere öğrencilerle bir araya gelerek, yöresel ürünler, teknikler ve yemekler üzerine üç farklı atölye çalışması gerçekleştirdiler. Türkiye’nin dördüncü yeryüzü pazarı olan “Slow Food Kastamonu Yeryüzü Pazarı” katılımcıları ve Kastamonu mutfağını temsil eden markalar ise, 10 ve 11 Kasım günlerinde üniversitede Kastamonu’ya özel üryani eriği, mor sarımsak, Kastamonu pastırması gibi ürünlerini sergilediler. 

 

10 Kasım günü saat 13.00 “Coğrafi İşaretli ve Slow Food Nuhun Ambarı Listesinde Yer Alan Ürünlerin Yöresel Mutfakların Gelişimine Katkıları”, 14.00’te ise “Yöresel Mutfakların Nihai Tüketiciye Ulaşmasında Standardizasyon; yöresel lokantaların sürdürülebilirliği” konulu iki panel yapıldı. Paneller sonrası, İstanbul Kent Üniversitesi bahçesinde açılan Slow Food Kastamonu Yeryüzü Pazarı, iki gün boyunca İstanbulluları Kastamonu’nun pastırma, siyez bulguru, mor sarımsak gibi özel ürünleri ve coğrafi işarete sahip özgün lezzetleriyle buluşturdu. Festivale katılan İstanbullular üreticilerden bilgi alıp alışveriş yaptıktan sonra, Dünya Mirası Kastamonu İnisiyatifi standında sunulan eğşili pilav, kara çorba, Ecevit çorba gibi yöresel yemekleri tattılar.  

DMKI dönem başkanı Zeynep Esen, proje ile ilgili olarak; “Kastamonu gönüllülüğü esasında buluşmuş bir grup aydın olarak Kastamonu’yu yerel değerleri üzerinde daha da yükselterek evrensel bir noktaya götürebilecek stratejik bir yaklaşımla çalışıyoruz. Çalışmalarımız arasında, 2019 yılında düzenlenen Kastrofest yemek festivali ile start alan Kastamonu mutfağının geniş kitlelere ulaştırılması hedefinin devamı niteliğindeki “‘Kastamonu Mutfağı Akademide!’ projemiz de bulunuyor. Bu projenin ilk adımında mutfağımızdaki yöresel yemekleri gerek tarifleri gerek pişirme teknikleri ve bölgeye özel ürünleriyle, İstanbul Kent Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri ile buluşturduk. Ayrıca okulun bahçesinde, İstanbulluları bir panayır havası içinde, titizlikle seçilmiş özel Kastamonu ürünleri ile de buluşturduk. Kısacası; paneller, pişirme atölyeleri ve yeryüzü pazarı ile üç basamaklı bir etkinlik planlayıp gerçekleştirdik. 

Amacımız, üniversite iş birlikleri ile yarının şeflerine mutfağımızı daha yakından tanıtmak, bu konuda yapılabilecek akademik yayınlara destek olabilmek ve Kastamonu yemekleri ve ürünlerinin çağdaş mutfaklarda yerini almasına katkı sunmak” dedi.

Dünya Mirası Kastamonu İnisiyatifi, projeyi farklı üniversitelerle devam ettirmeyi planlıyor. 

10 KASIM PANELLER: 

13.00 – 13.45 : Coğrafi İşaretli ve Slow Food Nuhun Ambarı Listesinde Yer Alan Ürünlerin Yöresel Mutfakların Gelişimine Katkıları; Kastamonu pastırması, Siyez Bulguru, Üryani Eriği ve coğrafi işaretli Kastamonu ürünleri; potansiyelimiz, vizyonumuz.

Moderatör: Gülsen Kırbaş - Uğurlu Konakları / Slow Food Kastamonu Lideri

Konuşmacılar: Emrah İnce - Yeni Çiftçi Platformu, Sevim Özsoy - Siyez Evi, Zeynep Kakınç - Gazeteci, Mutfak Dostları Derneği Önceki Başkanı

 

14.00 – 14.45 : Yöresel Mutfakların Nihai Tüketiciye Ulaşmasında Standardizasyon; yöresel lokantaların sürdürülebilirliği.

Moderatör; Prof.Dr. Burak Mil - İstanbul Kent Üniversitesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı

Konuşmacılar: Ebru Koralı - TURYID Kurucu ve YK üyesi, İTO Restoranlar, Yiyecek ve İçecek Komitesi Başkanı,  Önder Köse - restoratör, Anadolu Halk Derneği Başkanı, Duygu Ece Aydın – İksirli Çiftlik & İksir Resort Town

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Atölye'den Çocuklara Özel Chef's Table Pratikleri https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/atolyeden-cocuklara-ozel-chefs-table-pratikleri-3089/

Dünün izlerini bugünün modernizmiyle harmanlayan lezzetleriyle Michelin Guide listesinde yer alan Atölye, 19 Kasım tarihinde 14:00-16:00 saatleri arasında küçük şefleri Chef’s Table pratiği için davet ediyor. Chef’s Table alanında Atölye şeflerinin usta anlatımıyla gerçekleşecek pizza ve kek yapımı atölyesi, sınırlı sayıda katılımcıyı ağırlamaya hazırlanıyor.

Farklı yaş gruplarına açık atölyede genç zihinler eğlenirken gastronominin inceliklerini de öğreniyor. Tüm ailenin eğlenceli bir pazar günü etkinliğine dönüştürebileceği pratikte, küçük şefler yeteneklerini geliştirirken aileler ise Atölye Restoran’ın özenle hazırlanan zengin açık büfesi eşliğinde çay saatiyle haftanın yorgunluğunu atabiliyor. Sosyal hayatın vazgeçilmez buluşma noktalarından biri olan The Ritz-Carlton, Istanbul eşsiz anlara ev sahipliği yapmaya devam ediyor. 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Alternatif Arayanların Vazgeçilmezi Olacak https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/alternatif-arayanlarin-vazgecilmezi-olacak-1202/

Daha yaşanabilir bir gelecek için sürdürülebilir kaynakların önemi artarken, beslenmede bitki bazlı gıdaları tercih edenlerin oranı da her geçen gün yükseliyor. Yapılan araştırmalar dünya çapındaki veganların sayısının yaklaşık 88 milyon olduğunu ortaya koyuyor. 1990 yılında Türkiye’ye adım attığı ilk günden bu yana tüm faaliyetlerini sürdürülebilirlik odağında gerçekleştiren Metro Türkiye, müşterilerinin ihtiyaç ve taleplerine yönelik yenilikçi ürünler geliştirerek, ürün yelpazesini çeşitlendirmeye devam ediyor.

Bitki bazlı ve vegan yaşam tarzını tercih eden tüketicilerin sayısının artmasıyla birlikte profesyonel mutfaklarda ve menülerde de vegan ve bitki bazlı tabakların daha fazla yer alması bekleniyor.  Yeme içme sektörünün en önemli iş ortaklarından biri olan Metro Türkiye, bitki bazlı beslenenlerin yoğurda alternatif ürün arayışını ve talebini göz önüne alarak Metro Chef Veggie Fermente Süzme Kaju ürününü geliştirdi ve Kasım ayı itibariyle raflarında sunmaya başladı. Restoranlar müşterilerine yoğurda alternatif olarak bu ürünü sunabilecekken, evde de pratik kullanım arayışında olan tüketiciler çorbalardan makarnalara, kahvaltılıklardan tatlılara kadar birçok lezzeti, pratik ve bitki bazlı şekilde hazırlayabilecek. Metro Chef Veggie Fermente Süzme Kaju, 900 g’lık ambalajında sunuluyor.  

Yoğurdun bitki bazlı alternatifi olarak biliniyor

Yoğurda bitki bazlı alternatif arayanların en çok talep ettiği ürünlerden olan Metro Chef Veggie Fermente Süzme Kaju ile sofralara hem çeşit hem de lezzet geliyor. V-Label sertifikasına sahip bu ürün, protein kaynağı olmasıyla da öne çıkıyor. Koruyucu ve katkı maddesi içermeyen Metro Chef Veggie Fermente Süzme Kaju’nun bir diğer özelliği ise glüten içermemesi. Şeker ilavesiz olmasıyla da  beslenmesine dikkat edenler için iyi bir alternatif olan bu ürün, yoğurdun kullanılabildiği her alanda kullanılabiliyor.

Yüzlerce vegan ürünü raflarında sunuyor

Kendi markası olan Metro Chef Veggie ile falafel, makarna, içli köfte, lahmacun gibi ürünlerin yanı sıra Rioba markası altında brownie, organik smoothie ve organik çay ürünlerini de vegan olarak sunan Metro Türkiye, geniş ürün çeşitliliği ile bitki bazlı beslenenlerin ve veganların ihtiyaç duyduğu yüzlerce alternatif ürünü mağazalarında sunuyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Karadeniz mutfağının en sevilen lezzetleri Zaxi menüsünde https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/karadeniz-mutfaginin-en-sevilen-lezzetleri-zaxi-menusunde-599/

Şehir otelciliğine farklı bir soluk getirerek konuklarına tam 5 yıldır ayrıcalıklı hizmet sunan Hilton Istanbul Maslak, olağanüstü misafirperverliği kadar enfes lezzetleri ile de öne çıkıyor. Bünyesinde yer alan ve ‘Şehrin En İyi Otel Restoranı’ ödülüne sahip Zaxi Restoran’da misafirlerini nitelikli ve özel tatlarla buluşturan otel, her ay menüsüne eklediği yöresel lezzetlerle konuklarına farklı deneyimler yaşatıyor. Geçtiğimiz aylarda İç Anadolu mutfağını misafirleriyle buluşturan Zaxi, Ekim ayında yoğun ilgi ile karşılanan Karadeniz lezzetlerini Kasım ayında da menüsüne konuk etmeye devam ediyor. Dünya mutfağından seçkin tatlar barından Zaxi menüsünde ay boyunca yer alacak Karadeniz lezzetleri, birbirinden özel yöresel tatlardan oluşuyor.

 

Karadeniz lezzetlerini İstanbul’a taşıyor!

Deneyimli Executive Chef Ceyhan Aşcıoğlu ve ekibinin mutfağından çıkan menüde yer alan lezzetler, Karadeniz havasını adeta şehre taşıyor. Kızarmış mısır ekmeği ile servis edilen Ekşili Kara Lahana Çorbası, köy yoğurdu ve domates sos ile Kara Lahana Sarması, Trabzon tereyağı ile fırında pişirilmiş Oltadan Günün Balığı, turşu kavurması, kızarmış domates ve yöresel otlu pilav ile Akçabat Köftesi, fındık eşliğinde Hamsiköy Sütlacı ve Rize’ye özgü kokulu siyah üzümle hazırlanan Karadeniz’in geleneksel tatlısı Pepeçura  ay boyunca Zaxi misafirlerine eşsiz bir deneyim yaşatacak.       

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Türkiye'nin Michelin Yıldızlı İlk Japon Restoranı Sankai by Nagaya https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/turkiyenin-michelin-yildizli-ilk-japon-restorani-sankai-by-nagaya-7069/

Japon omakase deneyimi sunan ve Bebek Otel’in 3. katındaki sadece 24 kişilik oturumlu Sankai by Nagaya; Michelin yıldızı kazandı. Michelin yıldızı, Head şef Hiroko Shibata ve Executive Şef Yoshizumi Nagaya’ya takdim edildi. İstanbul Boğazı manzarası eşliğinde Japon lezzetleri sunan Sankai by Nagaya, geçtiğimiz Nisan ayında kapılarını açtıktan sadece 8 ay sonra Michelin yıldızı alarak büyük bir başarıya imza attı.

 

Sankai by Nagaya sanat eseri niteliğindeki tabaklarıyla geleneksel Edomae tarzı sushi ve Kaiseki mutfağını omakase tadım menülerinde bir araya getiriyor. Kaiseki mutfağı; mevsimlik ve taze malzemelerle yapılan, geleneksel değerleri buluşturan aşamalı bir sunum biçimi. Uyum, denge ve zanaatkarlık kavramlarını ön plana koyuyor. Edomae ise Tokyo’nun eski adı olan Edo’nun körfezinden günlük tutulan balıklarla hazırlanan bir sushi felsefesi. Sankai by Nagaya, bu felsefeyi benimseyerek Türk denizlerinde günlük tutulan balıklarla hazırlanan sashimi ve nigiri lezzetlerini misafirlerinin beğenisine sunuyor. Yalnızca mevsimsel ve iklimin öne çıkardığı ürünlerle çalışan Şef Nagaya, yüksek standartlardaki malzemelerin orijinal tadının ön planda kalmasının önemini “Amaç, doğal aromayı örtmeden arttırmaktır” diye vurguluyor. 

 

Sankai by Nagaya'nın öne çıkan bir diğer özelliği ise ataerkil bir yapıya sahip olan sushi mutfağına karşın Chef de Cuisine görevini kadın şef Hiroko Shibata’nın üstlenmesi. Edomae sushi uzmanı şef Hiroko Shibata her sabah, o gün kullanacağı balıkları özenle kendisi seçiyor.

 

Dünyaca ünlü mimar Mahmut Anlar önderliğinde Geo-ID tarafından tasarlanan 24 oturumlu restoran, misafirlerini sofistike bir Japon evi atmosferiyle karşılıyor. Bebek Otel’in 2 suite’i birleştirilerek oluşturulan Sankai; seçkin bir Japon omakase deneyimi sunuyor. Sankai by Nagaya’da kaligrafi sanatçısı Mamimozi’nin mekana özel olarak hayata geçirdiği tablosu da sergileniyor. Sankai by Nagaya, İstanbul’u Japon misafirperverlik sanatı anlamına gelen ve kusursuzluğu yansıtan ‘omotenashi’ kültürüyle buluşturuyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
GTD, Gastronomik Marka Kent Yalova'yı Keşfetti https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/gtd-gastronomik-marka-kent-yalovayi-kesfetti--1375/

Gezide bize eşlik eden Sayın Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Altınova Belediye Başkanı Sayın Metin Oral, GTD üyeleri, Turizm sektör temsilcileri ve Basın mensupları ile ürünler hakkında bilgilendirme yaparak gezimizin ilk turunu tamamladık. 

 Sayın Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya Yalova'nın kendine has coğrafi işaretli ürünlerinin olduğunu ve bu ürünlerin Türkiye pazarında hak ettiği yere gelmesi için hep beraber el birliği ile çalışmamız gerektiğini belirtti. 

 Sonrasında konuşan Altınova Belediye başkanı Sayın Metin Oral ise, Birçok noktada çeşitli alanlar oluşturulduğundan bahsetti. Önümüzdeki yıllarda giderek artan talep ile yatırımların hızlanacağını belirtti.

 Geziye daha sonra;

 Yürüyen Köşk

 Termal kaplıcalar ve

 Limak Thermal Hotel'de yöresel ürünlerle hazırlanan zengin menülü öğle yemeği ile devam edildi. Sonrasında Sanayi ve Ticaret Odası ile sektör için geliştirilen proje ve Yalova Gastronomi Günü Sempozyumu gerçekleştirildi. Panelde başta Gürkan Boztepe olmak üzere Turan Eselioğlu, Yalova Uygulama Oteli Şefi Ferit Usta, Hasan Soygüzel, Yılmaz Boz, Hüseyin Kurtoğulları ve Efsun Dindar gibi değerli konuşmacılar soruları yanıtladı.

 GTD Yön. Kur. Başkanı Gürkan BOZTEPE; Bu yıl ilk defa yapılan Sanayi ve Ticaret Odası sempozyumu toplantısı ile Gastronomi  sektörüne yeni bir soluk kazandırmayı ve sınırları ortadan kaldırmayı amaçladıklarını söyledi.

 Yalova Valiliğince gerçekleştirilen bu sempozyumda konuşmacılardan Plantur Başkanı Hüseyin KURTOĞULLARI, Türkiye’nin Gastronomi alanında turizm gelirinin artması için Valiliklerin, Ticaret ve sanayii odalarının yurt içi ve yurt dışı kurumlarla yapılan iş birliklerinin önemine dikkat çekti. ‘’Önümüzdeki yıllarda Gastronomi  turizmi sektörünün dünya ekonomisindeki yerinin çok daha artacağını öngörüyoruz'' dedi. Paydaşlar arasında sinerjinin yakalanması açısından bilgilendirme   toplantılarının çok etkili ve önemli olduğunu düşündüğünü ekledi. 

 Gürkan Boztepe, “Rekabet gücümüz, dünyaya hızla uyum sağlayan bakış açımız ve vizyonumuz sayesinde sınırları aşacağımıza inanıyoruz. Gastronomi Turizm sektörüne iş birliklerinin ve ortaklıkların kurulmasını cesaretlendirirken, yeni destinasyonlar ile kültürel deneyimler hakkında fikir alışverişleri yapacağız” dedi. 

 Boztepe, Türkiye dünyanın birçok noktasından gelen üreticilerin bir araya geldiği toplantıda katılımcılara ve konuşmacılara teşekkür ederken, Yalova Valisi Sayın Hülya Kaya da toplantıya ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük memnuniyet duyduklarını vurgulayarak, GTD önderliğindeki toplantının sektöre yeni bir sinerji getirmesini beklediklerini belirtti.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Kastamonu mutfağı akademide! https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/kastamonu-mutfagi-akademide-2844/

Dünya Mirası Kastamonu İnisiyatifi (DMKI), 2019 yılında Kastamonu mutfağının geniş kitlelere tanıtılması amacıyla Kastamonu’da gerçekleştirilen yemek festivali “Kastrofest”in ardından, kentin gastronomik değerlerini gastronomi öğrencileri ile paylaşmak üzere “Kastamonu Mutfağı Akademide” adında yeni bir projeye imza atıyor.

İstanbul Kent Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü iş birliği ile başlatılan çalışma kapsamında öğrenci atölyeleri dışında, kurulacak stantlarda, banduma, tirit, etli ekmek, ekşili pilav gibi yöre yemekleri İstanbullularla buluşacak. Türkiye’nin dördüncü yeryüzü pazarı olan “Slow Food Kastamonu Yeryüzü Pazarı” katılımcıları ve Kastamonu mutfağını temsil eden markalar da üniversitede iki gün boyunca bir festival havasında Kastamonu’ya özel üryani eriği, mor sarımsak, siyez bulguru, Kastamonu pastırması, kel simit, Tosya yaprağı gibi özel ürünlerini sergileyecekler. 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Kahvaltılarınıza LAV Vira Dokunuşu https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/kahvaltilariniza-lav-vira-dokunusu-9051/

Kahvaltı, şüphesiz günün en güzel, en keyifli öğünlerinden biri… Hayatın her anını güzelleştiren LAV, Vira ile sofralara şıklık katarak kahvaltı keyfini taçlandırıyor. Modern ve özgün tasarımıyla göz alan LAV Vira, farklı boylardaki çeşitleriyle sunumlarınızı zarafetle tamamlıyor. Vira’nın yalın çizgileri, rengarenk kahvaltılıklarla birleştiğinde sofralar daha eşsiz ve şık görünüyor.

 

Vira kasenin küçük boyları çeşit çeşit reçeller, marmelatlar için kullanılabiliyor. Bu sayede bir öğünde tüketeceğiniz kadarını sofraya geliyor. Zeytinler ve soslar ise orta boy kaselerde çok şık görünüyor. Vira Çerezlikler ise salatalık, domates, biber sunumlarını tamamlıyor. Kahvaltı sofralarını güzelleştiren Vira kase çeşitlerine tüm LAV satış noktalarından ve www.lav.com.tr web sitesi üzerinden ulaşılabiliyor. 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Ordu karalahana çorbası tescillendi https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/ordu-karalahana-corbasi-tescillendi-7829/

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Ordu mutfağının olmazsa olmazlarından, yerli ve yabancı turistlerin aranılan lezzeti Ordu karalahana çorbasının, Türk Patent ve Marka Kurumunca coğrafi işaretli ürün olarak tescillendiği belirtildi.

Açıklamada, karalahana çorbasının yapımına ilişkin şu bilgiler paylaşıldı:

"Çorba, karalahana, kuru soğan, su, mısır unu, barbunya, haşlanmış tane mısır kullanılarak Ordu ilinde üretilen yemektir. Ordu karalahana çorbasının üretiminde isteğe bağlı havuç, patates, 2 sarımsak, bulgur, mısır yarması ve pirinç bileşenlerinden 1 veya 2'si ile baharatlardan toz kırmızıbiber, pul kırmızıbiber ve acı biber kullanılabilir. Çorbanın servisi sıcak olarak ve yanında isteğe bağlı mısır ekmeğiyle yapılır. Karalahana coğrafi sınırda pancar olarak da adlandırıldığı için Ordu pancar çorbası ve Ordu karalahana isimlerinin ikisi de kullanılır."

Kentte daha önce Kabataş helvası, Perşembe ceviz helvası, Ordu yayla pancarı turşusu, Akkuş şeker fasulyesi, Gürgentepe çoban fasulyesi, Ordu kivisi, Ordu tostu, Yalıköy köftesi, Ordu taflan turşusu, Ordu Sakarca mıhlaması, Ordu melocan kavurması, Ordu galdirik kavurması, Mesudiye kuru ekmeği, Ordu pidesi, Ordu fındıklı burma tatlısı, Ordu içli tava, zeytinyağlı karalahana sarması ile Gürgentepe çakıldak fındığı tescillenmişti.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Pizzabulls 2024'te 150 şubeye ulaşacak https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/pizzabulls-2024te-150-subeye-ulasacak--4929/

Pizza sektörünün lider oyuncularından olan Pizzabulls, 2024 yılına hedef büyüttü. Eylül 2023’te bir önceki yılın aynı ayına göre cirosunu yüzde 100 büyüten şirket, şube sayısını da 60’tan 85’e çıkardı. Bu yılsonuna kadar 100 şubeye ulaşmayı planlayan Pizzabulls, 2024’te ise başta Ege Bölgesi olmak üzere toplam 20 ilde 150 şubeye ulaşmayı hedefliyor. Bu kapsamda yatırımlarını da aralıksız sürdüren şirket, Ümraniye-Şerifali’de 4 bin metrekare kapalı alanda üretim tesisine ek eylül ayında da 3 bin metrekarelik ek tesis yatırımını devreye aldı. 2024’te yeni üretim tesisi yatırımlarını da devreye almayı hedefleyen şirket, gelecek yıl İzmir ve Ankara’da üretim tesisi açacak. Yeni üretim tesisi ve şubelerle istihdama da katkı sunacak olan şirket, 2 bin olan çalışan sayısını önümüzdeki yıl iki katına çıkaracak.  Pizzabulls CEO’su Cavit Can Kırbeyi, “Pizzabulls markası İstanbul’da güçlü bir konuma ulaştı. Bu gücü Anadolu’ya yaymayı hedefliyoruz. Bu kapsamda Ege Bölgesi’nde ciddi bir şubeleşme hedefimiz var. 2024’te 20 ilde toplam 150 şubeye ulaşmayı planlıyoruz” dedi  

Ciro yüzde 100 arttı

2023’ün zor bir yıl olduğunu, ancak tüm zorluklara rağmen istikralı bir şekilde ilerlediklerini belirten Pizzabulls CEO’su Cavit Can Kırbeyi, “Bu yılın başında yaşadığımız deprem felaketi, ardından yaşanan seçim süreci ve enflasyon baskısına rağmen hedeflerimiz doğrultusunda emin adımlarla yürüyoruz. Bu yılın eylül ayında geçen yılın aynı dönemine göre ciromuzu yüzde 100 artırdık. Geçen bu sürede franchiselarımız da bu büyümeden paylarını aldılar. Ciro hedeflerimizin yanında hedefe gidecek operasyon planlamasını da eş zamanlı hayata geçirdik. Pizzabulls markasının sektörde önemli bir yer almasının arkasında yetkinliği yüksek profesyonel ekibi bünyesinde barındırması” dedi.  

Ege bölgesi hedefte

Pizzabulls markasının İstanbul’da güçlü bir konuma ulaştığını aktaran Kırbeyi, bu gücü Anadolu’ya yaymayı hedeflediklerini ifade etti. “Bunun ilk adımı olarak Bursa ve Ankara’da hızlı şube ağı kurulması ile atıldı” diyen Kırbeyi, Bursa’da bu yıl 6 şube açtıklarını ve toplam 8 ilde 85 şubeye ulaştıklarını aktardı. Bu yılsonu için belirledikleri 100 şube hedefini yakalayacaklarını anlatan Kırbeyi, büyüme hedefleri doğrultusunda Ege Bölgesi’nin ilk sırada yer aldığını kaydetti. Kırbeyi, “Markamız Manisa şubesi ile Ege Bölgesi’nin güçlü oyuncuları arasında yerini alacağı sinyallerini verdi. Ekim ayında da İzmir Karşıyaka’da ilk şubemizi açıyoruz” şeklinde konuştu. 2024’te 20 ilde 150 şubeye ulaşmayı hedeflediklerini anlatan Kırbeyi, “En hızlı şubeleşme atağını İzmir’de yapacağız. Burada gelecek yıl şube sayımızı 15’e çıkaracağız” ifadelerini kullandı.  

3 bin metrekare ek tesis yapıldı

Pizzabulls’un büyüme hedeflerine paralel yeni üretim tesislerini de devreye alacağını anlatan Cavit Can Kırbeyi, “Hali hazırda Ümraniye-Şerifali’de 4 bin metrekare kapalı alanda bir üretim tesisimiz bulunuyordu. Buraya 3 bin metrekarelik ek bir tesis yatırımı yaptık. Tesisimiz tüm İSG ve sağlık kurallarına uygun olarak dizayn edildi. Sektörün gerekliğine uygun makineleşme ve planlama ile üretim kapasitemizi büyüme planlarımıza paralel olarak artıracağız” şeklinde konuştu. Üretim ile birlikte lojistik merkezini de buraya taşıdıklarını anlatan Kırbeyi, “Lojistik planlaması mevcut kapasitemizin üzerinde hizmet verebilecek şekilde yapıldı. Pizzabulls’un lojistik ağına verdiği önem ile ürünlerimiz sorunsuz ve taze şekilde şubelere ulaşıyor” ifadelerini kullandı.   

Pizza Akademi açılacak

2024 yılında İzmir ve Ankara’da da üretim tesisi açmayı hedeflediklerini aktaran Kırbeyi, “Yeni açılacak şubeler ve üretim tesislerimizde 2 bin olan çalışan sayımızı iki katına çıkaracağız” dedi. Pizzabulls’un sürekli kendini geliştiren bir marka olduğunun da altını çizen Kırbeyi, bu kapsamda ‘Pizza Akademi’ açmayı da hedeflediklerini kaydetti. Kırbeyi, “2024 sonu ya da 2025’in başında genel merkezde "Pizza Akademi'yi açmayı planlıyoruz.  Uygulamalı bu atölyelerde inovatif pizza geliştirme çalışmaları da yapılacak” şeklinde konuştu.   

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Dünya Sandviç Günü'nde Mr. NO'dan yepyeni bir lezzet https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/dunya-sandvic-gununde-mr-nodan-yepyeni-bir-lezzet-7998/

Tarihi yüzyıllar öncesine dayanan iki dilim lezzetli ekmeğin arasında özenle seçilmiş malzemeler ile hazırlanan sandviç, bazı anlarda dünyanın en özel ve en güzel yemeği olabilir. Dardanel 2005 yılından bu yana, pratik veyenilikçi ambalajları içerisinde birbirinden lezzetli Mr. NO sandviçlerini tüketicilerle buluşturuyor.  

Mr. NO her yıl kutladığı 3 Kasım Dünya Sandviç Günü’nde bu yıl bir de ilke imza atıyor ve Türkiye’yi yepyeni bir sandviçle tanıştırıyor: Mr. NO Dolgulu Sandviç. 

Türkiye’nin ilk kapalı ve içi dolgulu sandvici olan Mr. NO Dolgulu Sandviç, özel ekmeğinin içerisinde akışkan iç malzemesiyle dört çeşitten oluşuyor.  “Çikolata Frambuaz Böğürtlen”, “Limonlu Cheesecake” ve “Sütlü Karamelli” tatlı çeşitleri üç farklı lezzet olarak damakta unutulmaz bir tat bırakırken, nefis çavdar ekmeği ve dopdolu labne dolgusuyla hazırlanan tuzlu çeşidi ise açlığı bastırmaya birebir.

Dardanel’in Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarının sonucunda titizlikle hazırlanan ve kısa süre önce raflarla buluşturulan Mr. NO Dolgulu Sandviç’ler tatlı ve tuzlu seçenekleriyle gün içerisinde çay ya da kahve yanında pratik ve sağlıklı atıştırmalık alternatifi olarak sunuluyor.

Mr. NO Klasik ve Gurme serileri 

Sandviç keyfine Dardanel kalitesi ve güvencesini katan Mr. NO’nun tüm sandviç çeşitleri ofiste, okulda, yolda ya da tatilde pratik, lezzetli bir öğün ve sağlıklı atıştırmalıklar olarak günün her anında tüketilebiliyor. Mr. NO’ya özel tariflerle hazırlanan ve her bir çeşidi özel soslarla lezzetlendirilen sandviçler; yumuşacık ve benzersiz Mr. NO ekmeğini, özenle seçilmiş, en kaliteli malzemelerle buluşturuyor. Lezzetini kaybetmeden, en hızlı ve taptaze şekilde tüketicilere ulaştırılıyor. Gurme serisinde; Ton Gurme, Mozzarella Jambon, Tavuk Teriyaki, Dana Bacon Füme Etli, Somon Füme, Hindi Füme ve Ezine Peynirli gibi seçkin lezzetler bulunuyor. Klasik kategorisinde; Mr. NO’nun çok sevilen Ton Balıklı, İtalyan Salata, Tavuk Salata, Kaşar Salam ve Kaşarlı çeşitleri yer alıyor. Cheddar Jambon’lu Mega sandviç herkesi lezzete doyuruyor. 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Taşev Mopinky Moka Pot ile En İyi Kahve Deneyimi https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/tasev-mopinky-moka-pot-ile-en-iyi-kahve-deneyimi-5293/

Taşev, kahve tutkunlarının hayatını kolaylaştırmak ve kahve deneyimini bir üst seviyeye taşımak için tasarladığı ürünü, Mopinky Moka Pot'u en çok tercih edilenler arasında yerini alıyor.

Makina kullanmadan pratik bir çözüm sunan Taşev Mopinky Moka Pot, evde zahmetsiz kahve deneyimini yaşatıyor. 3 ve 6 fincan seçenekleriyle satışa sunulan Mopinky Moka Pot, tasarımı ve yüksek kaliteli malzemeleri sayesinde her fincanda ayrı bir lezzeti tattırıyor. 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Gastronomiye yön verenler Gastromasa'da buluşuyor https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/gastronomiye-yon-verenler-gastromasada-bulusuyor-7218/

6 kıtada 100’den fazla ülkede otel, restoran, kafe ve catering sofralarında şıklık yaratan Türkiye’nin ilk ve tek %100 HoReCa markası Bonna, dünya gastronomisinin en önemli kongrelerinden biri olan VIII. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı’na “Sofra Üstü Ekipman Sponsoru” oldu.

Türkiye ile dünya gastronomi arasında köprü görevi gören ve bu yıl “Georaphy” teması ile gerçekleşecek etkinliğe, Ángel León, Dominique Crenn, Yoshihiro Narisawa, Rasmus Munk, Bruno Verjus, Andoni Luis Aduriz, Jordi Roca, René Frank, Yann Couvreur ve Antonio Bachour gibi dünyaca ünlü şefler katılacak. 4-5 Kasım tarihlerinde ağırlama sektörünün en önemli yatırımcılarının, profesyonellerinin, fikir önderlerinin ve markalarının Haliç Kongre Merkezi’nde bir araya geleceği Gastromasa’da premium porselen markası Bonna, yıldız şeflerin sunumlarına eşlik edecek.

Dünya gastronomisinin nabzını tutulacağı etkinlikte, 4 Kasım Cumartesi günü saat 17:00’de Bonna Genel Müdürü Sayın Erbil Aşkan, “Dünya Turizm Destinasyonu Bodrum'un Lüks Segment Otellerinde Sürdürülebilirlik” konulu oturumda konuşmacı olarak yer alacak.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Tavuk Dünyası'ndan yepyeni üç lezzet https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/tavuk-dunyasindan-yepyeni-uc-lezzet-1973/

Yeme-içme sektörünün öncü markalarından Tavuk Dünyası, ziyaretçilerine eşsiz lezzet deneyimleri sunmaya devam ediyor. Farklı damak tatları için ürün yelpazesini sürekli zenginleştiren Tavuk Dünyası, şimdi de menüsüne ‘Bi’ Margarita’ ve ‘HarMoni’ menülerini eklerken, ‘Bi’ Çıtır’ lezzetini de başlangıç seçeneklerine ekledi.

 

Kaz Dağları'nın meşhur kekiğini İtalyan mutfağının özgün margarita sosu ile buluşturan Bi’ Margarita, Akdeniz esintilerini sofralara taşıyor.

 

Leziz tavukları, hardal, krema ve taze baharatlarla mükemmel bir uyumla harmanlayan HarMoni ile ince kıyılmış tavukları maydanoz ve kaşar peyniri ile sunan çıtır kaplamalı Bi’ Çıtır da Tavuk Dünyası ziyaretçilerine eşsiz lezzet şölenleri vadediyor.

 

Tavuk Dünyası’nda tüm tavuklar, şeflerin özel baharatları ve soslarıyla 12-14 saat aralığında marine edildikten sonra, kişiye özel tavalarda pişiriliyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Türkiye pazarında hızla büyümeyi hedefliyor https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/turkiye-pazarinda-hizla-buyumeyi-hedefliyor-9482/

Dünya çapında 1000’e yakın şubesi bulunan ve 19 ülkede faaliyet gösteren global pizza zinciri Dodo Pizza, gelişen Türkiye pazarında hızla büyümeye hazırlanıyor. Antalya, İzmir ve Mersin'deki mevcut şubeleriyle Türkiye'deki ayak izini genişletme yolunda ilerleyen pizza zinciri, bu yıl 6, 2027’nin sonuna kadar ise 159 şubeye ulaşmayı hedefliyor. Türkiye pazarında şu ana kadar ortalama 130 bin TL’nin üzerinde günlük satış elde eden Dodo Pizza’nın ortalama sipariş tutarı 196 TL olurken, siparişlerin %28’i uygulama üzerinden veriliyor.

 

Vizyoner girişimci Fyodor Ovchinnikov tarafından kurulan Dodo Pizza, Türkiye pazarında büyümek için iddialı planlara sahip ve önündeki fırsatlar konusunda emin adımlarla ilerliyor. Toplam 867 milyon dolarlık geliriyle pizza sektöründe global bir oyuncu olan Dodo Pizza, kaliteye, dijital öncelikli yaklaşıma ve radikal şeffaflığa olan bağlılığıyla tanınıyor. 19 ülkede her yıl milyonlarca pizza satarak dünya çapındaki pizza severlerin favori tercihi haline gelen Dodo Pizza, üstün müşteri hizmetleri sunmayı ve güçlü toplum ilişkileri geliştirmeyi hedefliyor.

 

“İstihdam Yaratmak İçin El Birliğiyle Çalışıyoruz”

 

Şirketin Türkiye pazarına olan bağlılığı hakkında konuşan Fyodor Ovchinnikov, "Türkiye bizim için önde gelen uluaslararası pazarlardan biri ve buradaki büyüme beklentilerimiz anlamında heyecanlıyız. Misafirlerimize en iyi pizza deneyimini sunma noktasında oldukça kararlıyız. Yaptığımız işte her süreci dijitalleştirerek pizza işletmeciliğini yeniden inşa ediyoruz. Bu yaklaşımımız sipariş verme kolaylığından teslimatın izlenmesine kadar her aşamada müşterilerimize daha iyi bir hizmet sunmamıza olanak tanıyor. Ayrıca yerel toplulukları desteklemek ve istihdam yaratmak için de el birliğiyle çalışıyoruz." açıklamalarında bulundu.  

 

Pizza Sektörünün Dijital Öncelikli İlk Konsepti!

 

Kuruluşundan bu yana radikal şeffaflık ilkesini benimseyen Dodo Pizza, tüm finansal verilerini ve pizza yapım sürecini müşterilerine çevrimiçi şekilde sunuyor. Yasal izinlerin alındığı her mutfağında bir web kamerası bulunan Dodo Pizza, müşterilerine pizzanın hazırlanma sürecini web sitesinden ve mobil uygulamadan takip etme imkanı tanıyor. Türkiye pazarında hızla büyümeyi hedefleyen Dodo Pizza, teknoloji destekli hizmetiyle tüketicilere bir pizzadan fazlasını vadediyor.  

 

Yerel Tatları Deneyimleme Fırsatı Sağlıyor

 

Yerel bir işletmenin sıcaklığını küresel bir markanın hizmet standartlarıyla harmanlayan Dodo Pizza, yüksek kaliteli pizza ve kişiye özel fiyatlarla kusursuz bir sipariş deneyimi sağlıyor.   Dünya standartlarındaki ürünleriyle yerel lezzetleri uyarlama fırsatı sunan pizza zinciri, lezzetin yanı sıra unutulmaz bir müşteri deneyimi sağlamayı hedefliyor. İki farklı lezzetin birlikte sunulduğu Yarı Yarıya Pizza, sucuk, pastırma, kavurma ve simit gibi yerel lezzetler, domates sosunun dışında Türk müşteriler için yeni olan kremalı Alfredo sosu da tadına bakanları farklı lezzet yolculuğuna çıkaracak.  

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Online siparişte bir devrim: Yemek Hazır! https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/online-sipariste-bir-devrim-yemek-hazir-8624/

Yüzde 50’ye varan indirimlerle farklı restoranlardan verilecek siparişleri bir sepette toplayıp tek ödeme ile teslim alma imkânı sunan tek sipariş uygulaması Yemek Hazır, “Tek sepet, çok lezzet” sloganıyla online siparişte devrim yaratmaya devam ediyor. Üstelik uygulama, belirli restoranların siparişlerini, tek kuryeden teslim alma olanağı da sağlıyor. 

 

Kalabalık grupların en sevdiği özellik: “Ortak Sepet”

Herkesin dilediği restorandan sipariş vermesine ve ayrı ayrı ödeme yapmasına imkân tanıyan tek platform olan Yemek Hazır, “Ortak Sepet” adındaki bu özelliğiyle kalabalık grupların sipariş vermesini kolaylaştırıyor. Tüm siparişleri seçilen kişinin sepetinde toplayıp, herkesin ayrı ayrı ödeme yapmasına şans tanıyan “Ortak Sepet” ile istenilirse tek ödemeyle de kolayca sipariş verilebiliyor. 

 

İşletmelere özel koşullar Yemek Hazır’da!

Yeni üye iş yerlerine, 2024 sonuna kadar yüzde 50 indirimle, yüzde 3’ten başlayan oranlarda komisyonla uygulamada yer alma fırsatı sunan Yemek Hazır, müşterilerine yüzde 20 indirim sağlayan restoranlardan sıfır komisyon alan tek uygulama.

 

Lezzeti deneyimlerken sosyalleşmenin keyfini çıkarın

Aynı zamanda bir sosyalleşme platformu da olan Yemek Hazır, arkadaşlarla takipleşme, mesajlaşma, siparişleri ve sipariş yorumlarını izleme şansı da sunuyor. Üstelik uygulamada ünlü influencer ve gurmeleri de takip etmek mümkün.

 

Yüzde 50’ye varan indirim imkânı

Seçili restoranların yüzde 30’a varan indirimine ek olarak, anlaşmalı banka kartlarıyla yapılan alışverişlerde yüzde 20’ye varan ve toplamda yüzde 50’yi bulan indirimle sipariş verme olanağı sağlayan Yemek Hazır, ios ve android tüm cihazlara indirilebiliyor.

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Türkiye'nin Pizza Tutkusunu Ortaya Çıktı https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/turkiyenin-pizza-tutkusunu-ortaya-cikti-9310/

Türkiye’de hızlı ticaretin öncü markası Yemeksepeti, ülke çapındaki 30 milyondan fazla kullanıcısının sevdiği lezzetlerden biri olan pizzayla ilgili son 1 yıla ait sipariş verilerini açıkladı. Türkiye’nin pizza tüketim alışkanlıklarıyla ilgili veriler, ilgi çekici sonuçlar ortaya koydu. 

Yemeksepeti'nin elde ettiği bu değerli bilgiler, pizza tüketimindeki eğilimler, tercihler ve alışkanlıklar hakkında aydınlatıcı bir perspektif sundu. Türkiye genelinde yaz günlerinde dışarıda geçirilen zamanın artması ve tatil sezonu, pizza siparişlerini zirveye taşıdı. 2023 yaz aylarında, pizza sipariş adetleri 2022 yazına kıyasla %26 oranında artış gösterdi. 

Türk mutfağı ve burgerden sonra üçüncü sırada

Yemeksepeti verilerine göre, pizza siparişleri genel sıralamada Kebap ve Türk Mutfağı ve Burger’in ardından üçüncü sırada yer aldı. Pizza türlerine göre sipariş listesi, Türk damak tadı hakkında ipuçları verdi. Sonuçlara göre Karışık Pizza, damak zevkine hitap eden çeşitliliği ile listenin başını çekerken, etli lezzetlerden Pepperoni ve Sucuklu Pizza sırasıyla ikinci ve üçüncü sıralarda yer aldı. 

Hafta sonunun en sevilen lezzeti pizza

Yemeksepeti verilerine göre, pizza siparişlerinde günün belirli saatleri ve haftanın belli günleri net biçimde öne çıkıyor. Akşam saatlerinde sipariş yoğunluğunun doruk noktasına ulaşılıyor. Tüm 24 saat içindeki pizza siparişlerinin %32’si, 18:00-20:00 saatleri arasında veriliyor. Günlük bazda bakıldığında ise hafta sonu günlerinde pizza siparişlerinde kesin bir artış gözlemleniyor. Pazar günleri ise tüm siparişler içinde pizza, %17’lik oranla günün şampiyonu oluyor.

Özel günler ve önemli etkinliklerde de pizza siparişleri artış gösteriyor. Derbi günleri, üniversite final haftaları gibi dönemlerde insanlar genellikle bir araya gelmeyi tercih ediyor ve bu tür toplantıların vazgeçilmez yemeği pizza oluyor. Bu tür özel günlerde, normal günlere kıyasla pizza siparişlerinde belirgin bir artış yaşanıyor. Özellikle önemli spor karşılaşmalarının olduğu günlerde, taraftarlar maç keyfini pizza eşliğinde yaşıyorlar.

Büyük şehirler pizzaya doyuyor

Kentlere göre istatistik taramalarında büyük şehirlerin öne çıktığı görülüyor. İstanbul, pizza siparişlerinde %42 ile zirvede yer alırken, İzmir ve Ankara ise sırasıyla %9,3 ve %8,1 ile İstanbul’un peşinden geliyor. 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Doğum Günü Partilerinde LAV ile Benzersiz Sunumlar https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/dogum-gunu-partilerinde-lav-ile-benzersiz-sunumlar-4433/

Doğum günleri, sevdiklerimizle paylaştığımız en özel anları içinde barındırıyor. Hayatın her anını güzelleştiren LAV, birbirinden özel ürünleriyle doğum günlerinde hazırladığınız o eşsiz sofraları zarafetle tamamlıyor. Nevakar Kokteyl Bardağı, meyve kokteyllerinden meşrubatlara, tatlılardan atıştırmalıklara ilhamını hayal dünyanızdan alan farklı sunumlar için kullanılabiliyor. 

 

Ayaklı olduğu için sofralarınıza farklı bir şıklık katan Nevakar Kokteyl Bardağı, yalın çizgileriyle dikkat çekiyor. Modern ve estetik Nevakar Şampanya Kadehi ise tadımlık lezzetler ve atıştırmalıklar için sıra dışı bir seçenek oluyor.

 

1 büyük, 6 küçük kaseden oluşan Vega Kase Seti ise salatadan kısıra, çerezden meyveye çeşit çeşit lezzete eşlik ediyor. Doğum günü partilerinden ev davetlerine sunumlarınıza renk katan LAV ürünlerini, tüm LAV satış noktalarından ve www.lav.com.tr web sitesi üzerinden ulaşılabiliyor. 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Uçak İçi Yemek Ön Sipariş Hizmeti Sunmaya Başladı https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/ucak-ici-yemek-on-siparis-hizmeti-sunmaya-basladi-1470/

Yeni hizmet, Business Class yolcularının ana yemeklerini uçuş saatinden 14 gün ila 24 saat öncesinde seçmelerine olanak tanıyarak, her zaman tercih ettikleri seçeneği almalarını sağlamanın yanı sıra yiyecek israfının azaltılmasına da yardımcı oluyor. Şu ana kadar en çok ön sipariş verilen yemekler arasında kekik soslu tavada kızartılmış dana bonfile, kavrulmuş patates dilimleri ve buharda pişirilmiş kuşkonmazın yanı sıra kremalı yabani mantar soslu ızgara dana bonfile, Kenya fasulyesi ve patates graten ile siyah sarımsaklı ve patates fondanlı kızartılmış Suffolk tavuğu yer alıyor. Şu ana kadarki en popüler kahvaltı seçimi ise kaşar peyniri ve kremalı ıspanaklı frenk soğanlı omlet, sotelenmiş Portobello mantarı ve közlenmiş otlu domates oldu.

Emirates’in gökyüzünde kaliteli bir yemeğin keyfini çıkarmaya davet ettiği yolcuları, uçuştan iki hafta öncesine kadar, bölgesel lezzetlerden ilham alınarak hazırlanan yemek seçenekleri arasından seçim yapmak için Emirates.com veya Emirates uygulamasındaki uçak menüsünü inceleyebiliyorlar. Business Class’ta sunulan yemek seçenekleri arasında kahvaltıda kayısı kompostosu ve ricotta ekşi kremalı çikolatalı fındıklı krep; öğle yemeğinde kişniş pesto ile servis edilen Fas usulü Pasifik morina balığı, safranlı domates salsa, brokoli ve kakuleli kavrulmuş balkabağı ile moghrabieh; akşam yemeğinde ise safran kremalı tavada kızartılmış somon alabalık, blanch edilmiş yeşil fasulye, kavrulmuş pancar ve taze soğanlı polenta gibi şef tarafından hazırlanan yemek seçenekleri yer alıyor.

Kabin ekibi, uçakta önceden sipariş edilen yemekleri görüntülemek ve yolculara tercih ettikleri yemekleri sunmak için Apple cihazlarını kullanıyorlar Yemek ön siparişi, Emirates'teki mevcut yapay zekâ destekli müşteri tercihi izleme verileri ve kabin ekibi raporlarına ek olarak menü planlamayı, optimal yiyecek taşımayı ve israfın en aza indirilmesini kolaylaştırıyor.

Emirates, dijital olarak etkinleştirilmiş yolculukları ve inovasyonu ana odak noktasına alıyor. Yemek ön sipariş hizmeti, web sitesi ve uygulama üzerinden tamamlanırken, dijital biniş kartı ve seyahat programı yönetimi seçeneği ile dijital uçak içi menülere erişim imkânı bulunuyor. Ayrıca, uçakta ücretsiz Wi-Fi ile mesajlaşma olanağına anında erişmek için Skywards'a kolayca kaydolunabiliyor ve uçuştan önce uçak içi eğlence sistemi olan ice üzerinden uçakta dinlenmek istenen şarkı listesi seçimi yapılabiliyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
"Mochi görünümlü" dondurmasıyla ağızları tatlandırıyor https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/mochi-gorunumlu-dondurmasiyla-agizlari-tatlandiriyor-5157/

Bolu Yeniçağa Aşçılık Lisesi'nden mezun olduktan sonra İstanbul'da çalıştığı otellerde pastacılık alanında kendini geliştiren Yılmaz, şefinin tavsiyesi üzerini gittiği Dubai'de geleneksel Japon dondurması mochinin yapımını öğrendi.

Japonların yeni yıl menüsünde önemli yere sahip, pirincin uzun süre kaynatılmasıyla hazırlanan mochiyi, İstanbul'da kurduğu imalathanede Türk damak lezzetine uygun formüllerle dondurmaya dönüştüren Yılmaz, Hindistan cevizi, çikolata, Antep fıstığı kullandığı ürünleri talep görünce üretim yerini Bolu'ya taşıdı.

Bolu'da 1000 metrekarelik imalathanede 20 personeliyle ayda yaklaşık 45 ton üretim yapan Yılmaz, Antalya, Bodrum ve İstanbul'daki lüks otel ve restoranlar ile Türkiye'de faaliyet gösteren Japon yemek işletmelerine ulaştırdığı lezzeti, 81 ilin yanı sıra Avrupa'da da yaygınlaştırmayı hedefliyor.

- Kaymaklı, Hindistan cevizli, çikolatalı, Antep fıstıklı üretiyor

Yılmaz, AA muhabirine, asıl halinde bulunan pirinç hamurunu devre dışı bırakarak ürettiği mochinin, Maraş ile Roma dondurmaları arasında kıvama sahip olduğunu anlattı.

"Bu akımı Bolu'ya değil Türkiye'ye ilk biz getirdik." diyen Yılmaz, çok beğendiği tatlının yapımını Dubai'de çalıştığı otelde öğrendiğini aktardı.

Yılmaz, 2019'da İstanbul'da bir küçük üretim tesisi kurduğunu belirterek, "Çeşitli otellerle ve restoranlarla çalışmaya başladık. Sonra işimiz büyüdü, üretim kapasitemiz arttı. Talebe yetişemez olduk." dedi.

Japonların mochiyi pirinç hamurunun içini dondurma veya farklı malzemelerle doldurarak yaptığına değinen Yılmaz, "Japonlar çok tatlı ürünleri sevmezler. Türkiye'de şekerli ürünleri severiz. Dondurmadaki şeker oranını arttırdık. Daha geleneksel olsun diye kaymaklı, Hindistan cevizli, çikolatalı, Antep fıstıklı ürünler yaptık. Ne çok sert ne çok yumuşak dondurma." diye konuştu.

Yılmaz, ürünleri Türkiye'nin birçok iline gönderdiklerin ifade ederek, şunları kaydetti:

"Antalya, Bodrum, İstanbul, Ankara'da otellere tanıtımlara gittik. Türkiye'de yaklaşık 250'nin üzerinde Japon restoranı var. Yüzde 95'ine ürünün satışını yapıyoruz. Onun dışında oteller, bayilerimiz var. Azerbaycan ve Kıbrıs'a ürün gönderiyoruz. Başka ülkelere de gönderiyoruz. Şu an bir zincir marketle anlaşmamız söz konusu. Yakında market reyonlarına da gireceğiz."

- 1000'in üzerinde noktada müşteriler ulaşabiliyor

İç pazarda yaklaşık 60 ilde ürünlerinin bulunduğuna işaret eden Yılmaz, Antalya'da yaklaşık 150, İstanbul'da 300, Ankara'da 50 noktada var olduklarını, müşterilerin şu an 1000'in üzerinde noktada dondurmalarına ulaşabileceklerini söyledi.

Yılmaz, aylık ortalama 40-45 ton dondurma ürettiklerini kaydederek, "Aslında ton olarak baktığımızda belki rakam biraz düşük kalabilir ama bizim ürünümüz nitelikli. El yapımı olduğu için zahmetli. Zaten üretim kapasitemizi her sene yükseltiyoruz. Hedefimiz, markayı biraz daha Avrupa'ya yaymak." şeklinde konuştu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Köşebaşı Basın Ekspres'te mangal keyfi zamanı https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/kosebasi-basin-ekspreste-mangal-keyfi-zamani-5989/

Yerelliğin ve gelenekselliğin kebap kültüründeki önemini bilen ve gerçek lezzetleri yansıtmayı önemseyen Köşebaşı, Basın Ekspres şubesindeki mangal başı uygulamasıyla bu anlayışını masalara taşıyor. 1995 yılından bu yana leziz kebapları, etleri, mezeleri ve tatlılarıyla misafirlerini ağırlayan Köşebaşı’nın Basın Ekspres şubesinde, fındık kabuğu ateşiyle yanan mangalda kendi pişirdiğiniz etleri yemenin keyfine doyamayacaksınız. 

 

Gerçek bir kebap deneyimi 

Diğer şubelerinden farklı olarak Basın Ekspres şubesinde, kış sezonu boyunca kebap keyfine mangal başı keyfini de ekleyen Köşebaşı’nda, kasap reyonundan seçeceğiniz farklı et çeşitlerini, 80 kişilik mangal bölümünde kendiniz pişirmenin keyfine varacaksınız.

Restoran menüsünden de dilediğiniz siparişi vererek kendinize ve sevdiklerinize bir ziyafet sofrası kurabileceğiniz mangal başı bölümünde, masanızda yer alan mangalların üzerindeki üst düzey havalandırma sistemi sayesinde kokusuz bir ortamda yemek keyfi yaşayacaksınız. 

 

Basın Ekspres Caddesi’ne 50 metre mesafede, Güneşli Wyndham Grand Europe Otel’in altında konumlanan Köşebaşı Basın Ekspres; 150 kişilik terası, 80 kişilik bar-lounge alanı ve 400 kişilik kapasitesi ile klasikleşen Köşebaşı lezzetlerinin yanında mangal başı keyfi yaşatmak için haftanın her günü 12:00-23:00 saatleri arasında sizleri bekliyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Yemeksepeti, 'Baklava' Projesiyle Üç Altın Ödül Aldı https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/yemeksepeti-baklava-projesiyle-uc-altin-odul-aldi-3983/

Türkiye’de hızlı ticaretin öncü markası Yemeksepeti, Türkiye’nin en prestijli pazarlama ödül programları arasında yer alan The Hammers Awards’ta 3 Altın ödüle layık görüldü. Bu başarıda pay sahibi olan “Baklava” projesi, şirketin sosyal medya ve gerçek zamanlı pazarlama yeteneklerini gözler önüne serdi.

Diğer birçok yarışmanın aksine, ödülün ekibe verildiği ve bu sayede projeden bağımsız olarak ekibin motivasyonunu artırmayı amaçlayan The Hammers Awards’ta Yemeksepeti'nin bu ödülleri alması, şirketin ekip çalışmasına ve yaratıcılığına verdiği değeri gösteriyor.

Bu büyük başarının kutlandığı ödül töreni, 24 Ekim’de Wyndham Grand İstanbul Levent’te, Meetup Istanbul kapsamında gerçekleştirildi. Yemeksepeti'nin kazandığı bu ödüller, şirketin sektördeki etkin ve başarılı çalışmalarını bir kez daha kanıtlamış oldu.

Ödülleri “Baklava” projesi getirdi

Yemeksepeti'nin The Hammers Awards'ta kazandığı üç ödül, şirketin yaratıcı ve etkileşim odaklı çalışmalarını bir kez daha perçinledi. Ödüllerin arkasında ise sosyal medya ekibinin hayata geçirdiği “Baklava” projesi yer alıyor. Bu proje, bir Twitter kullanıcısının Eyüp'te bir kaldırım taşını baklavaya benzetmesiyle başladı ve Yemeksepeti ekibinin hızlı aksiyonları sayesinde viral bir kampanyaya dönüştü. 

Taşı “Baklava81” koduyla etiketleyerek gerçek zamanlı ve gerilla pazarlama unsurlarını bir araya getiren Yemeksepeti, bu fırsatı değerlendirerek indirim kuponu da ekledi ve böylece performans pazarlamasını da işin içine katmış oldu. Bu hızlı ve yaratıcı entegrasyon, 20.000 kuponun iki gün içinde tükenmesi ve milyonlarca kişiye ulaşılmasını sağladı. Projeye Twitter’da başlanıp, Instagram ve TikTok'ta da devam edilerek etki alanı genişletildi. Yaratıcı ve hızlı adımlar sayesinde, baklava siparişlerinde iki günde yüzde 200’ü aşkın bir artış yaşandı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Tarihi Yarımada'nın asırlık çınarı: "Sultanahmet Köftecisi" https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/tarihi-yarimadanin-asirlik-cinari-sultanahmet-koftecisi-1004/

Yüzyıllık Markalar Derneği üyesi Tarihi Sultanahmet Köftecisinin Üst Yöneticisi (CEO) Mert Tezçakın, 1920'de yolculuğuna başlayan şirketin dördüncü nesil temsilcisi olduğunu söyledi.

Tezçakın, 1910'lu yıllarda Doğu Türkistan'dan hac için yola çıkan büyük dedesi Mehmet Seraceddin Tezçakın'ın yolda dedesini kaybettiğini, İstanbul'da akrabalarının yanına yerleştiğini ve bir kömür dükkanını satın alıp köfte yapmaya başladığını anlattı.

Dedesinin ardından oğullarının işe devam ettiğini dile getiren Tezçakın, "Daha sonra dedem ve kardeşi Selim usta işleri devralıyor. Selim ustanın çocuğu olmadığı için dükkana 'Selim Usta' ismini ekliyorlar. Babam ve amcam senelerce bu işi yaptıktan sonra bize devrettiler. Ben ve iki ağabeyim bu işi yapmaya devam ediyoruz." diye konuştu.

Tezçakın, 10 yaşından beri dükkanda çalıştığını, çocukluğunun burada geçtiğini dile getirdi.

Mert Tezçakın, "Şimdi de ağabeyimin çocukları aynı şekilde gelip gidiyorlar. Çocuk yaşta paranın nasıl kazanıldığını gördük. Parayla ilişki kurmayı öğrendik. Liseyi Üsküdar Amerikan Lisesi'nde, üniversiteyi Sabancı Üniversitesinde okudum. Eğitimim sonrası işletme ile ilgilenmeye başladım." dedi.

Tarihi Yarımada'nın ruhuna uygun olarak kalitelerini ve çizgilerini korumaya çalıştıklarını vurgulayan Tezçakın, şöyle devam etti:

"Biz tarihsel bir turun parçası olduk. Ayasofya, Sultanahmet, Yerebatan Sarnıcı gezilir ve bir köfte yenir. Büyük bir sorumluluğumuz var. Türkiye'de hem hizmet sektörü hem mutfağımız çok gelişmiş fakat tanıtımda biraz eksik kalıyoruz. Sultanahmet'in merkezinde olduğumuz için işimizi özenle yapıyoruz. Bizim personelimiz uzun süreden beri bizimle çalışır ve iyi eğitimlidir. Gelen herkese turist olsun olmasın hizmetin ve ürünün en iyisini veririz."

- "Kültürel olarak nesilden nesile bir aktarım var"

Tarihi Sultanahmet Köftecisi personelinin çok uzun yıllardır işletmenin bir parçası olduğunu belirten Tezçakın, hala devam ettirdikleri esnaflığın en önemli özelliklerinden birinin usta-çırak ilişkisi olduğuna işaret etti.

Tezçakın, "Bizim ustalarımız birini yetiştirmeden emekli olmaz. Kültürel olarak nesilden nesile bir aktarım var. Selim ustanın bir lafı vardır, 'yemediğimi yedirmem' der. Duvarlarda asılıdır bu söz. Kendimiz yemediğimiz bir ürünü asla servis etmeyiz. Personel haftanın bir günü köfte yer normal yemeklerin dışında. Dedem 'kapıya gelen kimseyi boş göndermeyin' der. Halen bu kültürü devam ettiriyoruz. Buranın bir özelliği de halk köftecisi olmasıdır. Burada ayakkabı boyacısıyla başbakan yan yana yemek yer. Herkesin gelebileceği, ulaşabileceği bir restoran." diye konuştu.

Tezçakın, Sultanahmet köftesinin en önemli özelliğinin etin en iyi kısmından yapılması ve asla baharat kullanılmaması olduğunu söyledi.

2015'te yurt dışına açıldıklarını dile getiren Tezçakın, "İlk adımı Azerbaycan Bakü'de attık. Daha sonra Almanya ve Kuzey Kıbrıs'ta şubelerimizi açtık. Önümüzdeki yüzyılda hedefimiz, markamızı ve mutfağımızı yurt dışında daha fazla temsil etmek." dedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Gastronomi ve Jazz'ın Eşsiz Birleşimine Ev Sahipliği Yaptı https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/gastronomi-ve-jazzin-essiz-birlesimine-ev-sahipligi-yapti-7096/

Acanthus Cennet Barut Collection, seçkin şarap üreticilerinin katılımıyla Side'nin marka değerini yükseltme ve turizmi destekleme vizyonu kapsamında GastroJazz etkinliğinin konuklarına ev sahipliği yaptı.

 

 

Etkinliğin Prestijli Konukları

Şarap uzmanı Şule Başaran’ın davetiyle Acanthus Cennet Barut Collection’da executive şef Özgür Çakıroğlu’nun hazırladığı öğle yemeğine katılanlar arasında şarap dünyasının önde gelen isimleri; Kavaklıdere'den Cevza Başman ve eşi Mert Emiroğlu, Vinoluş'tan Oluş Molu, Umurbey'den Umur Arıner, Gülor'dan Arzu Erem, Önolog'dan Saba Açıkgöz ve Suvla'dan Selim Zafer Ellialtı ve Gastronomi Birliği Antalya üyesi Muna İlhan, bu özel etkinlikte yerlerini aldı.  Michelin yıldızlı şef Renier Petrus Gerardus Brienen, eşi Maria Catharina Petronella Janssen etkinliğin prestijli konukları arasındaydı.

 

Acanthus Cennet Barut Collection Genel Müdür Yardımcısı Hasan Koçak, Band Turizm ve Ticaret A.Ş. Kurumsal İletişim ve Pazarlama Müdürü Pınar Pehlivan ve Acanthus Cennet Barut Collection Yiyecek İçecek Müdürü Hasan Yüksel de etkinlikte konuklara eşlik etti.

 

Etkinlik, Acanthus Cennet Barut Collection'ın bölgeye olan gastronomi ve müzik katkısını bir kez daha gözler önüne serdi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Sürdürülebilir soslar sofranızda https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/surdurulebilir-soslar-sofranizda-4207/

Profesyonel şefler gibi tam kıvamında ve kısa sürede hazırlayabileceğiniz, yemesi keyif veren sürülebilir soslar, mutfağın akıllı teknoloji uzmanı Thermomix TM6 ile hayal edemeyeceğiniz kadar çok kolay! Başında beklemeye gerek kalmadan, 5-15 dakikada sofranıza taşıyabileceğiniz lezzetli sosları yapma konusunda, Thermomix TM6 oldukça hızlı, maharetli ve güvenli.

 

Zamanın değerini bilen Thermomix TM6, 20’den fazla mutfak aletini bir arada sunuyor, hepsinin yaptığı işi aynı anda yapıyor. Turplu krem peynirden avokadolu mayoneze, rokalı pestodan közlenmiş biberli ve maydanozlu pestoya kadar leziz sürülebilir sosları zahmetsizce sizin yerinize hazırlıyor. Uzman şefler tarafından onaylanan Cookidoo’daki sürülebilir sos tariflerinden istediğinizi seçebilir, dijital ekranda kayıtlı ayarları seçtikten sonra başında beklemeden zamanınızı yönetebilirsiniz. 

 

Soğan, turp ve krem peynirin birleşiminden oluşan mükemmel sos turplu krem peynir ile hafifliği her daim yaşayacaksınız. Avokado, misket limon ve hardal gibi enfes lezzetlerin bir araya geldiği avokadolu mayonez sosun kıvamına da hayır diyemeyeceksiniz. Çıtır çıtır ekmeğin üzerine keyifle sürebileceğiniz rokalı pesto tarifi ise parmesan peyniri, fındık ve Antep fıstığıyla zenginleştirilen en iddialı soslardan biri olarak karşınıza çıkıyor. Cookidoo’daki bu enfes sos tarifleriyle en fazla 15 dakikada sofranıza hazır hale getirebilirsiniz. 

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Ekici, Türk Peynirlerini ANUGA Fuarında Tanıttı https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/ekici-turk-peynirlerini-anuga-fuarinda-tanitti-6037/

Türkiye milli katılımını İstanbul Ticaret Odası'nın gerçekleştirdiği ve alanında dünyanın en büyüğü olan Anuga 2023 Gıda ve İçecek Fuarı, Almanya’nın Köln kentinde 7-11 Ekim tarihleri arasında gerçekleşti. Anuga 2023’te Milli Katılım kapsamında yer alan Ekici Peynirleri, Türk damak tadının yüksek kalitesini ve çeşitliliğini 200 ülkeden gelen profesyonellere tanıttı. Fuarda İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç tarafından Ekici Peynir’e Türkiye Milli Standı’nda yer almasından dolayı teşekkür belgesi takdim edildi.

 

Ekici Peynir olarak Avrupa Birliği tesis onayı sonrası dünyanın en büyük gıda fuarları arasında yer alan ANUGA Fuarı’na katılım göstererek ürünlerini farklı coğrafyalardan firma ve tüketiciler ile buluşturduklarını belirten Ekici Peynir Genel Müdürü Burçin Ekici, “Fuara ihracat, pazarlama, üretim ve Ar-Ge birimlerimiz ile katılım göstererek hem ticari bağlantılar sağladık hem de dünyadaki trendleri ve yenilikleri inceleme fırsatına kavuştuk. Fuar süresince Avrupa Birliği ülkeleri ve Arap ülkeleri başta olmak üzere 45 ülkeden 85‘ten fazla gıda ithalatçısı ve dağıtıcı firma ile görüşmeler gerçekleştirdik. Aynı zamanda Japonya, Filipinler, Güney Kore, Avusturalya, Yeni Zelanda başta olmak üzere Uzakdoğu ve Avusturalya pazarlarından da Ekici’ye yoğun ilgi vardı. Bu pazarlara yönelik görüşmelerimizde hem ülkemizin süt kalitesini hem de peynir kültürünü anlatma fırsatımız oldu. Fuarda yaptığımız bağlantılar çerçevesinde ürün ve ambalajlarımız ile ilgili yapacağımız düzenlemeler sonucunda yıl sonuna kadar ilk olarak başta Almanya olmak üzere Belçika, Hollanda, Avusturya ve Fransa pazarlarında Ekici lezzetini tüketiciler ile buluşturmayı amaçlıyoruz. Uzak coğrafyalara Türk peynirini tanıtma konusundaki çalışmalarımıza ilerleyen günlerde hızla devam edeceğiz” dedi. 

 

ANUGA Gıda ve İçecek Fuarı

200 ülkeden 140.000 ticari ziyaretçi ve yaklaşık 118 ülkeden 7.900 katılımcının yer aldığı, 2023 yılında yabancı katılımcılarının payı yüzde 94, yabancı ziyaretçi payı yüzde 80’e ulaşan Anuga Uluslararası Gıda ve İçecek Fuarı iki yılda bir düzenleniyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Kadınlar kendi markalarıyla yöresel lezzetleri pazarlıyor https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/kadinlar-kendi-markalariyla-yoresel-lezzetleri-pazarliyor-9534/

Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar beldesinde, Belediye ve Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından sunulan destekle "Hereni Kadın Kooperatifi"ni kuran kadınlar, kuru meyveden pekmeze çeşitli yöresel ürünleri üreterek satışını yapıyor.

Yörede, pekmez kazanı anlamındaki "Hereni" markasını tescil ettiren kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde açılışı yapılan kooperatif binasında her gün buluşup el ele vererek üretim yapıyor.

Mutfak, tandır ve satış bölümünden oluşan kooperatif binasında üretilen lezzetler, yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra kargo ile yurt dışındaki gurbetçilere ve farklı illere de gönderiliyor.

Kooperatif Başkanı Raşide Gök, AA muhabirine, ev hanımları olarak hem sosyal hayatta daha fazla rol alabilmek hem de ekonomiye katkı sunmak amacıyla "birlikten kuvvet doğar" deyip çalışmaya başladıklarını söyledi.

- "Amacımız yöre insanına fayda sağlamak"

Kentleşme ile insanların bazı yöresel yiyecekleri üretme imkanından uzaklaştığını gördükleri için bu alana yöneldiklerini ifade eden Gök, şöyle konuştu:

"Kooperatifi 10 kişiyle kurduk, faal 7 üyemiz var. Üzüm suyu, nişasta ve unla kaynatılarak yapılan köftür, kıtır kabak tatlısı, ayva perverdesi (marmelat) gibi ürünlerin yanı sıra mantı, erişte, tarhana ve kuru meyveler hazırlıyoruz. Tandırda ateşin külünden faydalanarak ekmek pişiriyoruz. Eskiden bunları babaannelerimiz yapardı. Şimdi yeterince üretilmiyor. Bizim amacımız da üretimi azalan eski lezzetleri günümüze taşımak. Mesela ekmeğimiz, hamuruna patates püresi katıldığı için uzun süre bayatlamıyor. Bölgemize gelen turistler alışveriş yapıyor. Yurt dışında yaşayan ve bu lezzetlere hasret kalan gurbetçilerimiz talep ediyor. Ülkenin farklı yerlerinden de sipariş geliyor. Hanımların birlikte başarabildiğini göstermek istiyoruz. Amacımız daha çok insana ulaşmak ve yöremizin insanlarına daha fazla fayda sağlamak."

Kooperatif üyesi Sabriye Kaynar da üretime katkı sunmak ve yaptıkları yiyeceklerin beğenildiğine şahit olmaktan memnuniyet duyduğunu dile getirerek, "Burada farklı yiyecekler üretiyoruz. Bize maddi anlamda destek oluyor. Günümüzü değerlendirmek açısından arkadaşlarla bir arada olmak da güzel. Yaptıklarımızı başkası yediğinde ve 'Tadı güzel' dediğinde çok mutlu oluyoruz." diye konuştu.

İlkay Öztürk ise beldelerine kurulan kooperatifi özellikle ev hanımları açısından çok faydalı bulduğunu belirterek, "Belli bir yaştan sonra bayanlar artık evde durmaktan sıkılıyor. Ev hanımıyım, buraya gelip arkadaşlarla bir şeyler üretip satmak hoşumuza gidiyor." dedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Vegan ve vejetaryenler Türkiye'de hiç zorlanmaz https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/vegan-ve-vejetaryenler-turkiyede-hic-zorlanmaz-2184/

Turkish Tastes markasına destek olan ABD’li şeflerin Türkiye ziyaretleri devam ediyor. Şef Reimund Pitz, İzmir’de üretim alanlarına, işletmeler ve restoranlara ziyaretler gerçekleştirdi.

 

EİB Gıda Birlik Başkanları ve Ege İhracatçı Birlikleri adına projenin koordinasyonundan sorumlu olan ve Turkish Tastes Ambassador Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Gürel ve Şef Reimund Pitz basın toplantısı düzenleyerek proje ile ilgili son gelişmeleri kamuoyu ile paylaştı.  

 

Ayrıca Şef Reimund Pitz, Kazım Gürel’e Chain des Rotisseur Honor Society topluluğunun Türkiye Elçisi ödül nişanını takdim etti. ABD’li şef Türk gıda firmalarının yetkilileriyle de ikili görüşmeler yaptı.  

 

Turkish Tastes Turquality Projesi basın toplantısı Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, EİB Organik Ürünler ve Sürdürülebilirlik Koordinatörü Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Ali Işık, Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Bedri Girit, Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Muhammet Öztürk, Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği  Başkanı Ali Fuat Gürle, Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nurettin Tarakçıoğlu, Ege İhracatçı Birlikleri adına projenin koordinasyonundan sorumlu Turkish Tastes Ambassador Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Gürel, Turkish Tastes Turquality Projesi Koordinatörü Ayhan Karabulut ve firma temsilcileri katılımıyla gerçekleşti.  

 

Türkiye’de öğrendiklerimle ilgili ABD’de seminer vereceğim

 

Şef Reimund Pitz, “Turkish Tastes Turquality Projesi kısa sürede çok başarılı oldu. ABD’de en fazla mücadele ettiğimiz konu akşam yemeğinde vegan ve vejetaryen seçeneklerin az olması. Türkiye’de çeşitlilik o kadar çok ki, hem de kişiye özgü çeşitlilik söz konusu. Bir vejetaryan Türkiye’de hiç zorlanmaz. Türkiye’de beslenme son derece iyi ve dengeli, bitkisel proteinleriniz var. Türkiye’de o kadar çok şey öğrendim ki burada gördüğüm şeyler inanılmazdı. Başka ülkelerde mastercheflerle görüştüm ancak burada gördüklerimden faydalanacağım ve Türkiye’de öğrendiklerimle ilgili ABD’de seminer vereceğim. Baharatlarınız, zeytinyağlarınız inanılmaz. Aşçılar hem geleneksel şekilde çalışıyor hem de teknoloji kullanıyorlar. Zeytinyağınız muhteşem. Farklı bölgesel kıyılar var ve o kıyılara özgü yemekler var. ABD’de farklı yarışmalar yapıyoruz ve ulusal şampiyonlar seçiliyor. Liselere yönelik yarışma programı da var. ABD’de milyonlarca lise öğrencisi var. Sizin gibi organizasyonlarda bu işin içinde yer alabilir. Amacımız Türk ürünlerini dünyaya tanıtmak değil yeniden sunmak. Ege İhracatçı Birlikleri, Ege İhracatçı Birlikleri adına projenin koordinasyonundan sorumlu Turkish Tastes Ambassador Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Gürel ve Turkish Tastes Turquality Proje Koordinatörü Ayhan Karabulut’u başarılarından dolayı çok tebrik ediyorum.” dedi.

 

Dört yıllık bir tanıtım stratejisi oluşturduk 

 

Ege İhracatçı Birlikleri adına projenin koordinasyonundan sorumlu Turkish Tastes Ambassador Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Gürel, “EİB olarak, dünyanın en önemli tüketici pazarı olan ABD’de, gıda ürünlerimizin tanıtımını sağlamak amacıyla yürütmekte olduğumuz TURQUALITY projemiz kapsamında 2018’den itibaren çeşitli faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Markalaşma çalışmaları uzun vadeli, detaylı ve amaçları net olarak belirlenen bir yol haritası üzerine inşa edildiği taktirde başarılı sonuçlar verebilir. Bu doğrultuda çalışmalarımızın ilk adımını esas olarak 2019 yılından itibaren bir yıl süren detaylı bir pazar araştırması ile atmıştık. Nisan 2019’da ise bu pazar araştırması sonuçlarını hem sizlerle hem üye firmalarımızla paylaşmıştık.  Pazar araştırma çalışması kapsamında, ABD pazarındaki durumumuzu; ihraç ürünlerimize yönelik ABD’deki güncel trendler, gelecek döneme yönelik beklentileri, rekabet koşulları, ülke içerisinde spesifik hedef kitleler ve potansiyeli en yüksek olan ürün gurupları gibi kriterler doğrultusunda verilere ulaştık ve bu verileri analiz ettik. Analizler doğrultusunda da iki temel öğeden oluşan dört yıllık bir tanıtım stratejisi oluşturduk.” dedi.

 

Las Vegas Üniversitesi müfredatında Türk Mutfağı ve Türk ürünleri

 

Kazım Gürel, “Projemizin temel hedefi ABD’de kalıcı bir yaşayan mekanizma olarak “Turkish Tastes” Community oluşturmak olarak belirlendi. Bu doğrultuda bir yandan sektöre öncülük eden profesyonelleri Türk ürünleri hakkında bilgilendirerek farkındalık yaratırken bir yandan da kurumsal işbirlikleri aracılığı ile uzun vadeli ortaklıklar kurduk. İlk olarak Dünyanın bir numaralı Turizm ve Otelcilik okulu olan Las Vegas Üniversitesi müfredatına Türk Mutfağı ve Türk ürünlerine yer verilmesi üzerine iş birliği başlattık. Ardından Nevada Restoran Birliği ortaklık kurduk. Son olarak ulusalda görünürlüğümüzü artırmak için ABD’de Executive Şef unvanını veren American Culinary Federation ve Chain des Rotisseurs ile partnerlik anlaşması imzaladık. Pandeminin ardından artan çeşitli faaliyetlerimiz ve işbirliklerimiz sayesinde temel hedefi olan Turkish Tastes Community’nin temelleri oluşmakla kalmamış ciddi bir mesafe kat etmiş olduk.” diye konuştu.  

 

Güçlü bir markalaşma sürecine girmek için çalışıyoruz 

 

Gürel, “Artık yavaş yavaş yürüttüğümüz çalışmaların ABD’ye olan ihracatımızın hem ihraç edilen ürün çeşitliliği hem de değer olarak artmasına yönelik adımlar atmaya başladık. Bu kapsamda 12 üye firmamızı tabiri caiz ise buz kırıcı olarak konumlandırarak projemize entegre etmiş bulunuyoruz.  Pazarda yaşadığımız en önemli sorun maalesef farkındalıkla ilgili. Birçok firmamız hemen hemen tüm alt sektörler bazında ABD’ye ihracat gerçekleştirmekte fakat gerek aracılar gerekse son tüketiciler nezdinde tüketilen ürünlerin Türkiye’den geldiği maalesef bilinmemektedir. Biz öncelikle bu farkındalık sorununu çözmek ardından güçlü bir markalaşma sürecine girmek için çalışıyoruz. Seçilen firmalarımıza bu doğrultuda büyük bir görev düşüyor.  Firmalarımızın katılımı ile yürüttüğümüz tanıtım faaliyetlerin etkisinin sonuç almaya önemli katkılar sunacağına inanıyoruz.” dedi.

 

ABD’li öğrenciler Türk ürünlerini daha kariyerlerinin başında öğrenmekle kalmayıp tariflerinde kullanmaya başlayacak

 

Son dönemde başlattıkları iki önemli faaliyet hakkında bilgi veren Kazım Gürel, “İlki büyük önem atfettiğimiz eğitim faaliyetleri ile alakalı. UNLV işbirliği ile üniversite seviyesinde eğitim faaliyetlerine 2 yıl önce başlamıştık; ancak bununla yetinmiyoruz. Şimdi partnerlerimizden Nevada Restoran Birliğinin sektörün geleceğine katkıda bulunmak adına liselerle başlattığı prostart programı kapsamında işbirliği yaparak aşçılık eğitimi veren 14 lisede de müfredata giriyoruz. Böylelikle programda yer alan öğrenciler dünyanın en sağlıklı beslenme tarzı olan Akdeniz Usulü beslenmenin doğduğu toprakların ürünlerini daha kariyerlerinin başında öğrenmekle kalmayıp tariflerinde kullanmaya başlayacaklar. Bizim açımızdan da geleceğin profesyonellerine kendimizi şimdiden tanıtma fırsatı elde ederek sadece kısa dönemde değil uzun dönemde önemli bir kazanım elde etmiş olacağız. Burada başarılı bir çalışma yürüttükten sonra amacımız tüm çalışmalarımızda olduğu gibi ABD geneline yönelik genişlemeyi planlıyoruz. Tüm taraflar için hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

 

ABD’de HoReCa sektöründe Turkish Tastes Corner’leri oluşturuyoruz

 

Kazım Gürel, “İkinci konu ise aslında başlı başına ayrı bir proje olabilecek bir çalışma. Bu çalışmada ticarileşme amaçlarımızla yakından ilgili bir müjdemiz olacak. Pazarda yer alan ütün çeşitliliğimizi ve toplam ihracatımızı artırmak için son tüketiciler nezdinde de farkındalığı artırmamız büyük önem arz ediyor. Öyle bir faaliyet geliştirdik ki bir yandan son tüketiciler nezdinde farkındalığı artırırken bir yandan da ürünlerimize olan talebi artıracağız. ABD’de HoReCa sektöründe Turkish Tastes Corner’leri oluşturuyoruz. Program kapsamında işbirliği geliştirdiğimiz, seçkin restoran, cafe, country club ve catering şirketleri gibi son tüketiciye doğrudan hizmet veren partnerlerimiz aracılığı ile menülerinde Turkish Tastes ürünleri ile dünyanın tüm mutfaklarından menüler oluşturarak misafirlerine servis edecekler. Böylelikle ürünlerimizle sadece Türk Mutfağının değil tüm dünya mutfaklarının tariflerinin hazırlanabileceğini son tüketicilere deneyimleme fırsatı sunmuş olacağız.” dedi.

 

Turkish Tastes ailesini büyütüyoruz

 

Gürel, “Ayrıca söz konusu mekanlara ürün tedarik eden distribütörlerin daha fazla Turkish Tastes ürünü talep etmeleri de sağlanacaktır. Bu doğrultuda pilot çalışmamızı geçen hafta Las Vegas’ta Turkish Tastes Community’nin ilk katılımcılarından olan bir şefimizin restoranında start verdik. Çalışmayı her yönü ile oturttuktan sonra, ortaklarımızın da desteği ile ABD geneline yayacağız. Bu çalışmayı başlı başına ayrı bir proje olarak görüyoruz. Başta da belirttiğim gibi 2018 yılından itibaren bahsettiğim hedefler doğrultusunda ABD’de çalışmalar yürütüyor ve Turkish Tastes ailesini büyütüyoruz. Artık Community mizin taraflarına anlattıklarımızı işin kaynağında göstermenin zamanı gelmişti. O nedenle topluluğumuzun parçası olan ve büyük katkılar sunan 3 büyük ismi Türkiye’ye davet ederek, ürünlerimizin üretim alanlarını, işletmelerimizi ve bu ürünlerle misafirlerini ağırlayan şef restoranlarımızı işin kaynağında tanıtmak üzere Türkiye’ye davet ettik.” dedi.  

 

ABD gıda sektörünün en büyük firmalarının şefleri Türkiye’de

 

Kazım Gürel, “İlk olarak American Culinary Federation’a 2 dönem başkanlık eden ve   ABD gıda sektörünün 2’inci en büyük firması olan US Foods’ta Corportate şef olan Thomas Macrina Eylül ayında ülkemizi ziyaret etti. Önümüzdeki hafta American Culinary Federation Yönetim Kurulu üyesi ve Shamrock Foods Corporate şefi Greg Matchett’ı ağırlayacağız. Bu hafta ise kariyeri özetlenemeyecek kadar uzun başarılar ve unvanlarla dolu Şef Reimund Pitz’i ağırlamaktan onur duyuyoruz. Şef yine American Culinary Federation’a 2 dönem başkanlık etmiş ve benim de yeni üyesi olduğum Chain des Rotisseurs ABD Başkanıdır. Kendisine bugüne kadar verdiği destek ve ziyareti ile onurlandırdığı için tekrar teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Çin, Japonya ve Güney Kore’ye kısa vadede gıda ihracatımızın 1 milyar doları aşmasını bekliyoruz

 

EİB Organik Ürünler ve Sürdürülebilirlik Koordinatörü Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Ali Işık, “Türkiye dünyanın gıda deposu konumunda. Türkiye olarak kuru meyve, zeytin zeytinyağı, su ürünleri, yaş meyve sebze, meyve sebze mamulleri, hububat bakliyat yağlı tohumlar, odundışı orman ürünleri sektörlerinde güçlü oyuncuyuz. Gıda sektörlerimizin ihracatlarını artırmak için yaptığımız büyük projelerden birisi de hedef Pazar odaklı Ticaret Bakanlığımızın desteklediği TURQUALITY Projeleri. Ege İhracatçı Birlikleri olarak ilk TURQUALITY Projemizi 5 gıda birliğimiz bir araya gelmesiyle Japonya, Güney Kore ve Çin’e dönük geçtiğimiz süreçte gerçekleştirdik. TURQUALITY Projemize başladığımızda Japonya’ya 148 milyon dolar olan gıda ihracatımız 6 yılın sonunda 291 milyon dolara ulaştı. Japonya’ya gıda ihracatımız bu süreçte yüzde 97 arttı. Çin’e gıda ihracatımız 112 milyon dolardan 302 milyon dolara ilerledi. Çin pazarında yüzde 170’lik gelişme kaydettik. TURQUALITY Projemiz öncesinde; Güney Kore’ye gıda ihracatımız 34 milyon dolar iken, bugün 126 milyon dolara ulaştık. Güney Kore’ye ihracatımız yüzde 270 büyüdü. Bu üç ülkeye yaptığımız gıda ihracatı 294 milyon dolardan 720 milyon dolara ulaştı. TURQUALITY Projemiz öncesinde Çin, Japonya ve Güney Kore’nin toplam gıda ihracatımızdan aldığı pay yüzde 1,5 iken, projemiz sonrasında yüzde 2,2’ye çıktı. Yaptığımız tanıtım çalışmaları sayesinde kısa vadede bu ülkelere gıda ihracatımızın 1 milyar doları aşmasını bekliyoruz.” dedi.

 

Türk ihracatı için tarihi bir gün

 

Mehmet Ali Işık, “Bugün burada tarihi bir gün yaşıyoruz. 6. Yılına giren TURQUALITY Projemizde çok sayıda etkinliğe imza attık. Türkiye’nin ABD’ye gıda ihracatının dört yılda 924 milyon dolardan 1 milyar 815 milyon dolara yükselmesinde itici bir rol üstlenen TURQUALITY Projemizin, Ege İhracatçı Birlikleri’nin 84 yıllık tarihinin en başarılı ve hedef odaklı projelerinden birisi olduğunu söyleyebilirim. Projemizin başarısı uluslarararası da tescillendi American Culinary Federation (ACF) tarafından ‘Yılın Endüstri Partneri’ ödülüne layık görüldü. TURQUALITY projemizle Türk mutfağının Amerika’da üniversitede ders olarak okutulmasını sağladık. Türk mutfağına hâkim Amerikalı şefleri sektöre kazandırıyoruz. Bu projemizdeki bir diğer hedefimiz ve söylemimiz, “Hangi yemeği yaparsanız yapın, Türk lezzetleriyle yapın” ” dedi.

 

Mehmet Ali Işık, “Kuru meyve sektörü tamamına yakını yerli girdilere dayalı ilk ihracatçı sektörlerimizden biri olup, 2022 yılı itibariyle 498 bin ton ihracat karşılığında, 1,6 milyar dolar gelir elde edilmiştir. 2012 yılında ABD’ye ihracatımız 71 milyon dolar iken 2022 yılında 126 milyon dolara ulaşılmıştır. Sektörümüzün başlıca ürünleri Kuru Üzüm, Kuru İncir ve Kuru Kayısı olup, ülkemiz bu ürünlerin üretim ve ihracatında dünya lideridir. Kuru İncir ve Kuru Kayısı ihracatımızda ABD ilk sırada yer almaktadır. Türkiye’nin ABD’ye kuru incir ihracatın 10 yıl önce 11 milyon dolar seviyelerindeyken; 2022 yılında Türkiye genelinde ABD’ye 12.675 ton kuru incir ihraç edilip karşılığında 30 milyon 758 bin dolar gelir elde edilmiştir. Bunun 11.607 tonu EİB tarafından gerçekleştirilmiş, yaklaşık 32 milyon dolar gelir elde edilmiştir. Türkiye geneli ABD’ye kuru kayısı ihracatı miktarda 12.351 ton, değerde 70 milyon 781 bin dolar olurken, EİB ihracatı miktarda 4.287 ton, değerde ise yaklaşık 24 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir.” Diye bilgi verdi.

 

Birliğimizden ABD’ye yapılan ihracatın %29 hububattan mamullerden

 

Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Muhammet Öztürk, “Türkiye genelinde hububat bakliyat yağlı tohumlar ve mamulleri sektöründe ABD’ye 2022 yılında bir önceki seneye göre %28 artışla 708 milyon dolar ihracat yapılmıştır. ABD’ye yapılan ihracatta en önemli ürün grupları şekercilik, değirmencilik ve bitkisel yağlar olup bu üç grup toplam ihracatın %52’sine tekabül etmektedir. Bununla birlikte, ABD pazarında yağlı tohumlar ve gıda müstahzarları ürün grubu ihracatında dikkat çekici artış yaşanmaktadır. Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamuller İhracatçıları Birliği olarak ABD pazarına 2022 yılında bir önceki seneye göre %10 artışla 23 milyon dolar ihracat yapılmıştır. Birliğimizden ABD’ye yapılan ihracatın %29 hububattan mamullerdendir. Bu ürün grubunda en çok ihraç edilen ürünler gofret ve yaprak sarmadır. ABD ihracatında gıda müstahzarları, baharatlar ve bitkisel yağlar diğer en önemli ihraç ürün gruplarıdır.” dedi.

 

Türkiye’nin ABD’ye gıda ihracatı 2018 yılında 924 milyon dolar iken, 2022 yılı sonunda 1 milyar 815 milyon dolara yükseldi

 

Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Bedri Girit, “Türkiye’nin ABD’ye gıda ihracatının 2018 yılında 924 milyon dolar iken, 2022 yılı sonunda 1 milyar 815 milyon dolara yükseldi. Türk su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörü olarak 2022 yılında ABD’ye ihracatımızı yüzde 48’lik artışla 71 milyon dolardan 105 milyon dolara taşıdık. Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği olarak bu ihracatın 63 milyon dolarlık büyük dilimini yaparak Türkiye’nin ABD’ye yaptığı su ürünleri ve hayvansal mamuller ihracatının yüzde 60’ını tek başımıza gerçekleştirdik. Su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörü olarak ABD’ye ihracatımızı orta vadede 250 milyon dolara çıkarmak istiyoruz. İhraç ettiğimiz ürünlerde balık 56 milyon dolarla açık ara önde yer alırken, tabii bal ihracatımız 18, 2 milyon dolar, süt ürünleri ihracatımız 11 milyon dolar ve yumurta ihracatımız 5 milyon dolar seviyesinde.” dedi.

 

Odun dışı orman ürünlerinde hem Ege Bölgesi hem de Türkiye genelinde ABD 1’inci Sırada

 

Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nurettin Tarakçıoğlu, “Odun dışı orman ürünlerine baktığımızda, dünyayı domine eden kekik, defne yaprağı, ada çayı gibi ürünlerimizin hem ege hem Türkiye geneli ihracatında ABD 1. sırada gelerek en önemli pazarımızı oluşturuyor.  Bu ürünler çok uzun zamandır topraklarımızda yetişen, ülkemizin sembolü haline gelmiş miras ürünlerimizdendir. ABD’de 2023 değerlerine bakıldığında Türkiye’nin %25 ile 1. Sırada olduğunu görüyoruz. Ege Bölgesinden en fazla ihracatı gerçekleştirilen kekik ve defne özelinde baktığımızda ise son 1 yılda bu ürün gruplarında ABD’ye 14,3 Milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini, bunun da %88ine tekabül eden 12,5 Milyon dolarlık kısmının Ege Bölgesi’nden gerçekleştiğini görüyoruz.” dedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Gastronomi ve Lezzetin Doyurucu Macerası https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/gastronomi-ve-lezzetin-doyurucu-macerasi-4677/

Gastronomi ve turizm profesyonellerini buluşturacak olan Gastrofill'in sayfalarında, yeni lezzetler keşfetmek, farklı kültürleri tanımak ve gastronomi dünyasının trendlerini ve etkinliklerini takip etmek mümkün. Dergi, aynı zamanda mutfak sanatının ustalarını da yakından tanıma fırsatı sunuyor.

Gastrofill'de Neler Var?

Lezzetli Tarifler: Gastrofill'de, her damak zevkine hitap eden lezzetli tarifler bulabilirsiniz. Türk ve dünya mutfağından en sevilen yemeklerin yanı sıra, ülkemizde yemek kültürünün gelişmesine katkıda bulunan şeflerin mutfağından çıkmış daha önce hiç denemediğiniz yeni lezzetler de deneyebilirsiniz.

Restoran İncelemeleri: Gastrofill'in deneyimli editörleri, Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanındaki en iyi restoranları ziyaret ederek, en lezzetli yemekleri ve en iyi servisi sunan yerleri sizin için seçiyor.

Şef Röportajları: Gastrofill'de, Türkiye'nin ve dünyanın en başarılı şefleriyle yapılan röportajları okuyabilirsiniz. Şeflerin kariyerleri, mutfak felsefeleri ve yeni projeleri hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Gastronomiye Dair Her Şey: Gastrofill, gastronomi dünyasının trendlerini, gelişmelerini ve en yeni ürünlerini yakından takip ediyor. Dergide, gastronomi ile ilgili her şeyi bulabilirsiniz.

Gastrofill'i Nasıl Alabilirsiniz?

Gastrofill, aylık olarak yayımlanıyor. Dergiyi, tüm Türkiye'deki kitapçılardan ve internetten dijital dergi platformlarından temin edebilirsiniz.

Gastrofill'e Abone Olun

Gastrofill'e abone olarak, her ay yeni sayıya sahip olabilirsiniz. Abonelik için, Gastrofill'in internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Gastrofill ile Lezzetin Doyumsuz Macerasına Katıl!

Gastrofill, gastronomiyi seven ve kendini geliştirmek, lezzetin doyumsuz macerasına katılmak isteyenler için ideal bir dergi. Dergi, her ay yeni bir lezzet keşfetmek, farklı kültürleri tanımak ve gastronomi dünyasının trendlerini ve etkinliklerini takip etmek için harika bir fırsat sunuyor.


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Vosmer 7. İzmir Kahve Festivali'nde İzmirliler ile Buluştu https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/vosmer-7-izmir-kahve-festivalinde-izmirliler-ile-bulustu-1204/

İzmir ve çevresindeki otomobil tutkunlarına 2009 yılından bu yana en kaliteli ve yenilikçi hizmetleri sunan Vosmer Otomotiv, sektördeki çalışmalarına devam ederken, doğduğu şehir olan İzmir’e katkı sağlamayı sürdürüyor. Bu kapsamda Vosmer Otomotiv, Türkiye'nin en büyük ve en keyifli kahve etkinliği olan ve Loc Festivals tarafından düzenlenen İzmir Kahve Festivali’nin ana sponsoru oldu. Türkiye’nin en çok ziyaretçi çeken kahve etkinliği olma özelliğini taşıyan ve bu yıl 7’ncisi düzenlenen İzmir Kahve Festivali yaklaşık 36 bin kişinin katılımıyla İzmir Arena’da gerçekleşti. Büyük ilgi gören etkinlik kapsamında kahve dünyasının uzmanları, doktorlar, beslenme uzmanları, spor eğitmenleri ve şefler tarafından düzenlenen ücretsiz atölye çalışmaları ve söyleşilerde ziyaretçilere kahve konusunda bilgi paylaşımları yapıldı. 

Vosmer standı büyük ilgi gördü!

Vosmer Otomotiv, sadece araç satışı veya satış sonrasında değil, hayatın her alanında İzmirlilere dokunan bir şirket olarak, şehrin kültürel zenginliklerini desteklemek amacıyla festivalin en büyük destekçilerinden biri oldu. İzmir Arena’da gerçekleşen İzmir Kahve Festivali süresince Türkiye şampiyonu Barista Nisan Ağca, 3 gün boyunca festivalin ana sponsoru olan Vosmer Otomotiv’in standında İzmirli kahve severlere kahve demleme ve kahve sunumu yaptı. Festival boyunca yaklaşık 10.000 bardak kahve ikram edilen Vosmer Otomotiv standında İzmirliler’in keyifli vakit geçirmesi için hazırlanan eğlenceli oyun alanları büyük ilgi gördü. İnternet üzerinden oynanan bir diğer Vosmer Otomotiv etkinliğinde ise en yüksek puanları kazanan kahve severler Vosmer Otomotiv’den sürpriz hediyeler kazandılar. Yoğun katılımla üç gün süren etkinlikte konuşan Vosmer Otomotiv Genel Müdürü Siyon Karmona, “Otomotiv sektöründe kendini kanıtlamış bir şirket olmanın yanı sıra gerek spor gerekse kültür ve sanata olan duyarlılığımızı, şehrimizin kültürel zenginliklerini desteklemek amacıyla yapılan bu tip etkinliklere destek vererek gösteriyoruz. Bu kapsamda İzmir'in ruhunu yansıtan 7. İzmir Kahve Festivali'nin ana sponsoru olarak şehrimize katkıda bulunduğumuza inanıyoruz. Festival alanında kurduğumuz Vosmer Otomotiv standına İzmirliler’in gösterdiği ilgi bizi çok mutlu etti. Vosmer Otomotiv olarak otomobil satan bir şirket olmanın dışında doğduğumuz şehir olan İzmir’e ve topluma katkı sağlayan bir marka olmak için bu tarz etkinliklerde yer almaya ve İzmirlilerle buluşmaya devam edeceğiz” dedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Karadeniz mutfağının en sevilen lezzetleri Zaxi menüsünde https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/karadeniz-mutfaginin-en-sevilen-lezzetleri-zaxi-menusunde-2062/

Şehir otelciliğine farklı bir soluk getirerek konuklarına tam 5 yıldır ayrıcalıklı hizmet sunan Hilton Istanbul Maslak, olağanüstü misafirperverliği kadar enfes lezzetleri ile de öne çıkıyor. Bünyesinde yer alan ve ‘Şehrin En İyi Otel Restoranı’ ödülüne sahip Zaxi Restoran’da misafirlerini nitelikli ve özel tatlarla buluşturan otel, her ay menüsüne eklediği yöresel lezzetlerle konuklarına farklı deneyimler yaşatıyor. Geçtiğimiz ay İç Anadolu mutfağını misafirleriyle buluşturan Zaxi, Ekim itibariyle Karadeniz lezzetlerini menüsüne konuk ediyor. Dünya mutfağından seçkin tatlar barından Zaxi menüsünde sadece ay boyunca yer alacak Karadeniz lezzetleri, birbirinden özel yöresel tatlardan oluşuyor.

 

Karadeniz lezzetlerini İstanbul’a taşıyor!

Deneyimli Executive Chef Ceyhan Aşcıoğlu ve ekibinin mutfağından çıkan menüde yer alan lezzetler, Karadeniz havasını adeta şehre taşıyor. Kızarmış mısır ekmeği ile servis edilen Ekşili Kara Lahana Çorbası, köy yoğurdu ve domates sos ile Kara Lahana Sarması, Trabzon tereyağı ile fırında pişirilmiş Oltadan Günün Balığı, turşu kavurması, kızarmış domates ve yöresel otlu pilav ile Akçabat Köftesi, fındık eşliğinde Hamsiköy Sütlacı ve Rize’ye özgü kokulu siyah üzümle hazırlanan Karadeniz’in geleneksel tatlısı Pepeçura  bu ay boyunca Zaxi misafirlerine eşsiz bir deneyim yaşatacak.                                    

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
7. Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nde Binlerce Ziyaretçiyle Buluştu! https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/7-uluslararasi-adana-lezzet-festivalinde-binlerce-ziyaretciyle-bulustu-6031/

Asido çiğneme tableti mide asidini önlerken, içerisindeki kalsiyum ve magnezyum sayesinde sindirim sisteminin normal fonksiyonuna dönmesine yardımcı olur. Asido Nane, Tropic ve Frutti aromalı zengin tat seçenekleriyle mide yangınını kontrol altına alır.

 

Yemeklerden sonra Asido’nun mide yanması ve sindirim problemlerinin önleyici etkisi sayesinde, lezzet şöleni yaşayan festival ziyaretçilerinin damaklarının tadını kaçırmamak için yanlarındaydı. Asido Festival boyunca standa gelen ziyaretçilere deneyim yaşattı. Asido’nun uzman ekibi ziyaretçilere ürünün kullanımı, içeriği, satış noktaları ile ilgili önemli bilgiler aktardı. Büyük ilgi gören Asido, Nane, Tropic ve Frutti ile 3 farklı aroması seçeneğiyle lezzet tutkunlarından tam not aldı.

 

Asido 3 gün süren festivalde her biri kendi alanında uzman konukları ağırladı. Sağlıklı Beslenme ve Diyet Uzmanı Taylan Kümeli, ünlü şef Hazer Amani, Gastronomi Yazarı Talip Bayram, ünlü sunucu Yeliz Doğramacılar, yemek ve lezzet içerikleri hazırlayan Ender Mutfakta ve Şahane Gurme ve daha birçok sevilen sosyal medya fenomeni, Asido standında takipçileriyle önemli bilgiler paylaştı. Türkiye’de ilk kez Nane, Tropic ve Frutti ile 3 farklı tat seçeneği sunan Asido, gastronomi şehri olarak bilinen Adana’da yoğun ilgi gördü.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Barilla, ücretli babalık iznini en az 12 haftaya çıkarıyor https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/barilla-ucretli-babalik-iznini-en-az-12-haftaya-cikariyor-1639/

Toplumsal cinsiyet eşitliği ve ebeveyn hakları konularının giderek önem kazandığı günümüzde, Barilla küresel ölçekte öncü bir politikaya daha imza atıyor. Dünyaca ünlü gıda şirketi, 1 Ocak 2024'te Küresel Doğum İzni Kurumsal Politikası’nı yürürlüğe alacak. Barilla Grubu, cinsiyet eşitliği taahhüdünü daha da ileriye taşıyan bu politika değişikliği ile çalışanlarına eşit fırsatlar sunmayı hedefliyor. Yıl başında hayata geçecek yeni politika ile çalışan annelerin yasal doğum iznine ek olarak, babaların da bu sürece adapte olmalarını sağlamak ve annelere destek vermelerine yardımcı olmak adına, babalara özel en az 12 haftalık izin sağlanacak. Evlat edinen anne-babalar da uygulama kapsamında olacak. 

Barilla Grubu Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Direktörü Floriana Notarangelo, ebeveynliği geliştirmeyi ve iş yerindeki cinsiyet uçurumunun ana faktörlerinden birini azaltmayı amaçlayan yeni şirket politikasının hayata geçecek olmasından gurur duyduklarını belirterek; "Ebeveyn dostu bir şirket olarak önemli adımlar atma politikamız çerçevesinde, çalışanlarımızın ebeveyn olarak çıktıkları yeni yolculuklarında onlara daha iyi koşullar sağlamayı taahhüt ediyoruz” dedi. 

Toplumda her ailenin benzersiz olduğuna dikkat çeken Notarangelo, "Bu yeni politikamız yalnızca toplumsal cinsiyet eşitliğine olan bağlılığımızın somut bir sonucu değil, aynı zamanda şirketimizin çeşitlilik ve kapsayıcılık ilkelerine yönelik daha büyük yolculuğunun da temel bir parçasını oluşturuyor. Bu politika, çalışanlarımızın iş-yaşam dengesini ve refahını desteklemeye yönelik sürdürdüğümüz çalışmaların önemli adımlarından biri” dedi. 

ÇALIŞANLARIN YARISINA YAKINI ÇALIŞACAKLARI ŞİRKETİN EBEVEYN POLİTİKALARINI ÖNEMSİYOR

Uluslararası İnsan Kaynakları platformu Remote tarafından yapılan uluslararası bir ankete göre, her iki çalışandan biri şirketin ebeveyn politikalarının çok önemli olduğunu ifade ediyor. Toplam 10 pazarda 6 bine yakın tam zamanlı çalışanın katılımıyla gerçekleştirilen araştırmaya göre; katılımcıların neredeyse yarısı, şirketin daha kapsayıcı ebeveyn politikaları olması halinde yeni bir iş pozisyonunu kabul etmeyi düşüneceklerini belirtiyor. Katılımcıların yüzde 47'si ise şirketin ebeveyn politikalarının beklentilerini karşılamaması halinde iş teklifini reddedebileceklerini belirtiyor.   

Bununla birlikte, şirketler tarafından bu konuda hayata geçirilen politikalar yürürlükte olsa bile, bu konudaki yaygın önyargılar, insanların kendilerine ayrılan izin sürelerini kullanmaktan çekinmelerine neden oluyor. Uzaktan yapılan başka bir araştırma, çalışanların yüzde 15'inin akranlarının ve üstlerinin ne düşüneceğinden korktukları için ebeveynlik izinlerinin tamamını kullanmadıklarını ortaya koyuyor.

Barilla, özellikle çalışan ebeveynlerin ihtiyaçlarına odaklanarak tüm çalışanlar ve iş ortakları için destekleyici bir ortam yaratmak amacıyla önümüzdeki yılın başında yeni Küresel Doğum İzni Politikasını uygulayarak bu soruna çözüm bulmaya hazırlanıyor. 

CİNSİYETLER ARASI MAAŞ EŞİTLİĞİNİ SAĞLANDI

Barilla Grubu, toplumsal cinsiyet farkındalığı programlarını bütünsel bir yaklaşımla yürüterek uzun yıllardır cinsiyet eşitliğini teşvik etmeyi ve kapsayıcı bir çalışma ortamı oluşturmayı amaçlıyor. Bu çerçevede, Barilla, "eşit işe eşit ücret" ilkesine uygun olarak dünya genelindeki tüm çalışanları için cinsiyetler arası maaş eşitliğini sağladı ve 2020 yılında uluslararası düzeyde tüm haksız cinsiyete dayalı ücret farklılıklarını ortadan kaldırdı. Bu başarı, tüm dünyada kadınların katılımına uygun iş yerleri yaratma konusundaki yenilikçi uygulamaları nedeniyle 2021 Catalyst Ödülü'nü kazanmalarını sağladı.

KADIN ÇALIŞAN ADAYI BULANA KADAR İŞE ALIM SÜRECİNİ UZATIYOR

Barilla Türkiye ise globalde hayata geçirilen projeleri bir adım öteye taşıyor. Şirket Türkiye'de tüm çalışanlarının aktif katılımıyla 2018 yılına göre beyaz yaka kadın çalışan oranını yüzde 33'ten yüzde 41'e yükseltti. Aynı şekilde, müdür ve üstü pozisyonlarda çalışan kadın oranı yüzde 31'den yüzde 55,6'ya yükseldi. İşe alım süreçlerinde cinsiyet eşitliğini artırmayı gözeten uygulamaları benimseyen Barilla Türkiye, kısa listelerde eşit sayıda kadın ve erkek çalışan adayı bulunmasına özen gösteriyor. Özellikle erkek çalışan sayısının yüksek olduğu birimlerde cinsiyet eşitliğini sağlamak amacıyla şirket, uygun kadın çalışan adayını bulana kadar işe alım sürecini uzatıyor.  Bu adımlarla Barilla Türkiye, cinsiyet eşitliğine katkı sağlamayı hedefliyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Erzurum'un lezzetlerini Türkiye'nin dört bir yanına pazarlıyor https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/erzurumun-lezzetlerini-turkiyenin-dort-bir-yanina-pazarliyor-7745/

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) Girişimci Destek Programı'ndan yararlanan 43 yaşındaki Akköse, 2017'de 13 kişilik ekiple su böreği ve "Erzurum hıngeli" (bir tür mantı) üretimine başladı.

Akköse, Türk Patent ve Marka Kurumunca 2020 yılında "Erzurum su böreği"nin, 2021 yılında ise "Erzurum hıngeli"nin tescil edilmesiyle sektörde ülke çapında adını ve markasını duyurdu.

Geçen yıl KOSGEB'in küçük işletmelere yönelik programdan aldığı istihdam desteğiyle çalışan sayısını artıran Akköse, bu sene de yine KOSGEB'in KOBİ Gelişim Destek Programı'ndan 1 milyon 580 bin lira makine ve teçhizat desteği aldı.

- Irak'a da su böreği ve hıngel pazarlıyor

Palandöken ilçesindeki 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde 2 bin metrekare alanda 60 kişilik ekiple üretim yapan girişimci, tescilli lezzetleri Türkiye'nin dört bir yanına ve Irak'a pazarlıyor.

Girişimci Serkan Akköse, AA muhabirine, Erzurum, Erzincan, Van, Bursa, Konya ve Irak'ta toplam 8 şubelerinin olduğunu söyledi.

Başka illere soğuk zincirle ürünlerini gönderdiklerini belirten Akköse, girişimcilik sürecini şöyle anlattı:

"7 yıl önce büyük bir fikir ve hayalimiz, küçük de sermayemiz vardı. Bu işe karar verdiğimizde KOSGEB'in kapısını çaldık. Faizsiz kredilerle destek oldu. Coğrafi işaretten sonra işlerimiz arttı, diğer illere göndermek için elimizdeki teçhizat ve ekipman yeterli olmadı. KOSGEB desteğiyle ekipmanlarımızı artırdık. KOSGEB'in stant kirası, reklam, kartvizit ve katalogda buna benzer yenilikçi destekleri var. Bugün bankalardan kredi almak çok zorlaştı. KOSGEB işin ciddiyetini görünce elinden geleni yapıyor. KOSGEB olmasaydı bunu alamazdık."

- "Firma sahibi bir erkek ama gücünü kadından alıyor"

Üretimde tamamen kadınların çalıştığını belirten Akköse, Erzurum'da 60, diğer şubelerle 150 kişiyi istihdam ettiklerini söyledi. Akköse, "Başlangıçta günlük 250-300 tepsi üretiyorduk, şimdi vardiyalarla bu sayıyı önemli oranda artırdık. Gücümüzü kadınlardan alıp, onları önemsiyoruz. Böreğin, özüyle tarifine sadık kalıp, hanımlara Avrupa standartlarında tesis kurduk. Düne kadar ev hanımıydılar, şimdi iş kadını oldular. Tüm şubelerimize kadın gücü yazan büyük tabelalar asıyoruz. Firma sahibi bir erkek ama gücünü kadından alıyor." diye konuştu.

Geçen yıl 150 bin tepsi üretim yaptıklarını ve bu sene bu sayıyı 300-350 bine çıkarmayı hedeflediklerini vurgulayan Akköse, kadın istihdamını artırmayı amaçladıklarını kaydetti.

KOSGEB İl Müdürü Lütfullah Aktaş da kentte son 13 yılda 7 bin 918 işletmeye verilen desteğin 145 milyon liraya yaklaştığını ve desteklerin devam edeceğini söyledi.

Kentte bugüne kadar 659 kadın, 1278'i erkek toplamda 1937 girişimcinin KOSGEB desteğiyle işletme sahibi olduğunu belirten Aktaş, bu girişimcilere 56,5 milyon lira destek verildiğini sözlerine ekledi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Sabah Kahvesinden Vazgeçmiyoruz https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/sabah-kahvesinden-vazgecmiyoruz-4127/

“Hepimizin Ortak Noktası” Kahve Dünyası, kahveye dair alışkanlıklarımızı belirlemek için sosyal medya üzerinden 3000 kişinin katılımıyla bir anket gerçekleştirdi. Ankete katılanların yüzde 53’ü günde 2-3 bardak kahve tükettiğin belirtirken, günde 1 bardak kahve tüketenlerin oranı yüzde 31, 3 bardaktan fazla tüketenlerin oranı ise yüzde 16 oldu. Katılımcılara göre kahve içmeye en çok yakışan aktivite yüzde 78 oranıyla sohbet etmek. Sohbet etmeyi sırasıyla film izlemek ve müzik dinlemek takip ediyor.

 

Favorimiz Türk kahvesi

Anketin dikkat çeken diğer bir sorusu ise ‘’en çok hangi aktiviteden sonra kahve içmek size keyif verir?’’ idi.  Katılımcıların yüzde 55’i soruya temizlikten sonra yanıtını verirken, bu yanıtı yüzde 33 ile alışverişten sonra, yüzde 12 ile spordan sonra yanıtı izledi. Anket sonuçlarına göre en çok tercih ettiğimiz kahve çeşidi ise yüzde 57 oranıyla Türk kahvesi oldu. Kalan katılımcıların yüzde 24’ü filtre kahve içmeyi tercih ederken,  yüzde 14 ‘ü latte, yüzde 6’sı ise cappucino içmeyi tercih ettiğini belirtti.

 

Kahveyi en çok sabah saatlerinde içiyoruz

Ankete katılanların yüzde 49’u kahveyi en çok sabah saatlerinde içtiğini ifade ederken öğle yanıtını verenlerin oranı yüzde 41, akşam yanıtını verenlerini oranı ise yüzde 11 oldu. Anketin diğer bir dikkat çekici sonucu ise kahveyi sade içmeyi tercih ettiğimiz oldu. Katılımcıların yüzde 53ü kahvelerini sade içmeyi tercih ettiğini belirtirken, yüzde 47’sinin tercihi sütlü kahve oldu.

 

Kahvenizin yanında hangi tip atıştırmalıkları tercih edersiniz sorusuna yüzde 91 gibi yüksek bir oranla tatlı atıştırmalıklar cevabı verilirken, katılımcıların yüzde 9’u tuzlu atıştırmalık tercih ettiğini belirtti.

Kahve Dünyası, yaptığı anketle katılımcılarına kahve denildiğinde akıllarında ilk canlanan kelimeyi de sordu. Yüzde 80 oranında keyif cevabı alınırken, bu cevabı yüzde 15 ile lezzet, yüzde 5 ile hatır takip etti.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Açılışını leziz sunumlarla kutluyor https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/acilisini-leziz-sunumlarla-kutluyor-7935/

The Peninsula'nın, Hyde Park Corner ve Wellington Arch gibi Londra’nın gözde lokasyonlarının hemen yakınında konumlanan yeni oteli The Peninsula London açılışıyla The Peninsula Istanbul misafirlerini İngiliz mutfağının geleneksel lezzetleriyle tanıştırıyor. The Peninsula Hotels, hem The Lobby’de hem de konaklama deneyimi esnasındaki ikramlarda geleneksel İngiliz tatları ve yemekleri sunarak, konuklarına "All Things British" konseptinin özel lezzetlerini tattırmayı amaçlıyor. The Peninsula Istanbul, tüm oda ve suitlerinde konaklayan misafirlerine lezzetli İngiliz toffee ve el yapımı fudge ikramında bulunuyor.

 

İngiliz Mutfağı ve Lezzetleri

Otelin tarihi Yolcu Terminali binasında yer alan restoranı The Lobby’de İngiliz mutfağının sevilen lezzetleri bir araya geliyor. Sotelenmiş ıspanakların üzerinde servis edilen ve hollandaise sos ile tamamlanan poşe yumurta tabağı “Poşe Mezgit” ve “Klasik İngiliz Kahvaltısı” bu mutfağın dikkat çeken lezzetleri arasında yer alıyor.

 

Geleneksel İngiliz Çay Saati

The Peninsula Çay Saati, İngiliz mutfağının sembollerinden olan tatlı ve tuzlu lezzetlerle misafirlere The Peninsula London açılışına özel farklı tatlar sunuyor.

Kayısı reçeli kaplı Victoria pandispanyasından yapılan klasik bir İngiliz tatlısı olan Battenberg Cake, yufka ve körili mayonezden oluşan Coronation Chicken ve milföy hamuru kaplı, üzerinde kırmızı biber sosu bulunan Sausage Roll'un yer aldığı özel çay saati The Lobby’de misafirlerin beğenisine sunuluyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Türk Mutfağının Gelişimine Verdiği Destekleri Açıkladı https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/turk-mutfaginin-gelisimine-verdigi-destekleri-acikladi-4429/

Yeme içme sektörünün tek pazarlama konferansı olan Türk Mutfağı 2.0, Dude Table tarafından Divan Kuruçeşme ev sahipliğinde gerçekleşti. Bu yıl, "Birliktelik" temasıyla düzenlenen etkinlik, ev dışı ve hızlı tüketim gıda kanallarını kapsayarak sektöre ve nihai tüketicilere ürün/hizmet sunan markaları bir araya getirdi. Türk Mutfağı 2.0; sektörün önde gelen isimlerini bir araya getirerek pazarlama stratejilerinin gelecekteki tüketici ihtiyaçlarına yönelik belirlenmesine zemin hazırlarken, aynı zamanda bu stratejilerin dünyanın sürdürülebilirliğine uygun olması gerektiği gerçeğine odaklanıyor. 

Tohum tedariği, çiftçilerin eğitimi ve desteklenmesi konusunda yarım asırdır yürüttüğü çalışmalarla mutfakların vazgeçilmezi olan Filiz, etkinliğin co-sponsorları arasında yer alarak Türk mutfağının gelişimine katkı verecek projeleri desteklemeye devam ediyor. 

Barilla Gıda Pazarlama Direktörü Selcen Tokgöz, etkinlikte düzenlenen Yerel Lezzetin Birleştirici Gücü panelinde yer alarak Filiz’in Türk mutfağını daha geniş kitlelere tanıtmak ve yaymak için belirlediği stratejileri aktardı. Haber program sunucusu Buse Yıldırım’ın modere ettiği panelde aynı zamanda, ünlü şef ve sosyal girişimci Ebru Baybara Demir ve Türk mutfağının ana malzemeleriyle yarattığı lezzetlerle adını dünyaya duyuran ünlü şef Maksut Aşkar yer aldı.

“TÜRK MUTFAĞINI TANITIRKEN ZENGİN KÜLTÜRÜNÜ VE TARİHÇESİNİ DE ANLATMALIYIZ”

Paneldeki konuşmasında Türk mutfağına, buğday tarımının gelişimine, mükemmelliğe ve yeniliğe olan tutku ve özen ile yola devam ettiklerini vurgulayan Barilla Gıda Pazarlama Direktörü Selcen Tokgöz, şu açıklamalarda bulundu: “Türk mutfağı, kökenleri Orta Asya'ya dayanan ve yüzyıllar boyunca zenginleşen bir kültürel mirası temsil ediyor. Bu zengin mutfak kültürünü daha geniş kitlelere tanıtmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla dijital platformlar aracılığıyla etkili pazarlama kampanyaları düzenlemeli, gençlerin katılımını teşvik etmeliyiz. Filiz olarak, Türk mutfağının en az diğer dünya mutfakları kadar saygı görmesi gereken başlıca mutfaklardan olduğuna inanıyor, bunu amaç ediniyoruz. Topraktan gelen güçle hammaddenin kalitesi ve yerelliğinin bize özgünlük getirdiğini biliyor, sürekli yenilik yoluyla insanların daha iyi yaşamasını sağlamak için özenle çalışıyoruz.”

Konuşmasında, pandemi süreciyle birlikte öze dönmenin ve yerel ürünlere değer vermenin toplumlar için ne kadar önemli olduğunu daha iyi anladığımızı vurgulayan Tokgöz, “Türk mutfağını tanıtırken sadece yemeklerimize odaklanmak yerine, tarih, kültür, örf, adet gibi unsurları da içeren bir yaklaşım benimsemeliyiz. Bu sayede mutfak kültürümüzü dünya genelinde bir ilham kaynağı haline getirebiliriz” dedi. 

Türk mutfağını daha geniş kitlelere tanıtmak ve yaymak için belirledikleri ve uyguladıkları stratejiler hakkında da bilgi veren Selcen Tokgöz, “Filiz olarak neredeyse 50 yıldır sofralarımıza özenle dokunuyoruz. Türkiye'nin gururu olan yüzde 100 Türk durum buğdayıyla çalışıyor, buğdayın yolculuğunu Siverek'ten Mardin'e, Trakya'dan Konya'ya uzanan yerel lezzetlere dönüştürüyoruz. Biz sadece bir makarna üreticisi değil, aynı zamanda Türk mutfağının tutkulu bir elçisiyiz. Türk mutfağını genç nesillere sevdirmeyi ve dünyada tanınan, merak uyandıran bir mutfak haline getirmeyi hedefliyoruz. Bilgi aktarımından sorumlu tüketim alışkanlıklarına kadar birçok alanda yerel değerlere bağlılığımızı ve gıdanın geleceğini düşünüyoruz. Özenimiz Aynı kampanyamız ve bulgur ürünümüzle bu misyonumuzu sürdürmeye kararlıyız ve bu kapsamda önemli projelere imza atmaya devam edeceğiz” dedi. 

“MARDİN BULGURUNUN BİLİNİRLİĞİNE KATKIDA BULUNMAK EN BÜYÜK MİSYONUMUZ”

'Mezopotamya Güneşi' olarak bilinen Mardin bulgurunu ürün gamına eklemekten mutluluk duyduklarını vurgulayan Tokgöz, “Mardin, zengin tarihi ve kültürünün yanı sıra özel toprağı sayesinde benzersiz bir bulgur üretiyor. Bu bulgur, kehribar sarısı bir renge ve özgün bir rahiyaya sahip. Aynı zamanda besleyici değeri yüksek, lif ve protein bakımından zengin bir gıda kaynağıdır. Filiz olarak, Mardin bulgurunu daha fazla insanla buluşturmayı ve Türk mutfağına katkıda bulunmayı hedefliyoruz” dedi. 

Bulgurun Türk mutfağının özgün bir hazine taşıyıcısı olduğunu aktaran Selcen Tokgöz, şöyle devam etti: “Dilimize özel bir kelime olarak yerleşen bulgur, tüm dünyada da bu isimle biliniyor ve Türk mutfağının vazgeçilmez bir unsuru. Bulgur, Türk mutfağının zenginliğini ve geleneklerini yansıtan bir ürün. Birçok Türk yemeğinin ana malzemesi olan buğdayın işlenmiş hali olan bulgur, çorbalardan yemeklere, böreklerden pilavlara kadar geniş bir yelpazede kullanılıyor. Türk mutfağına özgü bir ürün olarak, Bulgur, Türk kültürünün bir parçası ve özel günlerden günlük yaşama kadar pek çok farklı vesileyle sofraları süsler. Ayrıca, sağlıklı beslenmenin önemini vurgulayan bir temsilcisi. Filiz olarak, Mardin Bulguru ile bu eşsiz lezzeti daha fazla insanla buluşturmanın gururunu yaşıyoruz ve Türk mutfak kültürünü dünya genelinde tanıtmak için çaba harcıyoruz. Filiz olarak, geleceğin mutfak dünyasına ilham olmak için var gücümüzle çalışacak ve Mardin bulgurunun zengin kültürel mirasımızda yaratıcı kullanımlarının keşfedilmesini amaçlayan projelerimize devam edeceğiz.”

Mardin başta olmak üzere bölgenin yerel lezzetleri konusunda uzun yıllardır çalışmalar sürdüren Şef Ebru Baybara Demir, gıdaya erişimin giderek güçleştiği günümüzde yerel ürünlerin güçlendirilmesi, markalaştırılması ve tüm dünyaya tanıtılmasının önemine vurgu yaptı. Şef Baybara Demir; “Mardin bulguru gibi yerel ürünlerin güçlendirilmesi, Türk mutfağını dünyada markalaştırmak kadar çiftçiler başta olmak üzere yerel ekonominin kalkınmasına da önemli katkı sağlıyor. Yerel ürünlere desteğin devamlılığı sağlıklı gıdanın sürdürülebilirliği konusunda ciddi bir yere sahip. Önemli olan ürünün sadece rafta olması değil rafa gelinceye kadar geçen tüm süreçte katma değer yaratmasını sağlamak. Bunu yaparken çiftçinin desteklenmesi kadar genç nesle de büyük görev düşüyor. Genç şeflerimizin yerel ürünlerin DNA’sını ve ruhunu anlayarak bunları, gelenekselden başlayıp, günümüz lezzet anlayışına uygun modernize edeceği inovatif reçetelerle kullanmayı öğrenmesi gerekiyor. Mardin Bulguru gibi yerel ürünlerin tüm bu değer karması ile desteklenmesi Türk mutfağını yıldızlaştıracak konulardan biri” dedi.

Oturumda, Türk mutfağının köklerini modern dünyayla buluşturmanın önemine vurgu yapan dünyaca ünlü şef Maksut Aşkar, “Anadolu mutfağı o kadar derin ve zengin ki, geleneksel reçeteleri öğrenip doğru şekilde uygulayabilmek, üstelik bunu ustalara beğendirebilmek kolay değil. Bulgur gibi mutfağın öncü malzemelerini, günümüz teknolojisi ve modern sunumlardan faydalanarak, mutfaklarında yer vermelerini teşvik etmeliyiz. Kuzey ülke mutfaklarının son yıllarda popüler hale getirdiği fermantasyon tekniklerini, Anadolu’da atalarımız uzun yıllardan beri bulgur kullanarak yapıyor” açıklamasını yaptı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
ZUBİZU'nun fırsatlar dünyasına Far East de katıldı https://www.analizgazetesi.com.tr/haber/zubizunun-firsatlar-dunyasina-far-east-de-katildi-2866/

ZUBİZU ile avantajlı yemek seçeneği, ZUBİZU markaları arasına seçkin Uzakdoğu mutfağı restoranı Far East’in katılmasıyla daha da genişledi. ZUBİZU üyeleri Çin mutfağı ve sushinin egzotik lezzetlerini müşterileriyle buluşturan Far East’te 31 Ekim'e kadar geçerli %10 indirim avantajından yararlanabilirler. Kullanıcılar bu indirime ek olarak gümüş logolu Mastercard ile yapacakları ödemelerde ekstra %10 indirim kazanma fırsatına sahip.

 

İstinye Park AVM’de 16 yıldır kaliteli servis anlayışı ve tecrübesiyle hizmet veren Far East, zarif sunumu ve zengin sushi barıyla ZUBİZU üyelerini özel bir deneyime, üstelik indirim avantajıyla davet ediyor. Far East yakın zamanda yenilenen dekorasyonu ve menüsü ile hizmet veriyor.

 

5 milyona yakın üyesine yeme-içmeden modaya, seyahatten otomobile, sağlıklı yaşamdan sanat ve eğlenceye farklı yaşam tarzlarına uygun öneri ve içerikler sunan ZUBİZU, üyelerine hayatlarını kolaylaştıran deneyim ve ayrıcalıklar yaşatmaya devam ediyor. 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com