Dolar $
32.57
%0.07 0.02
Euro €
34.93
%0.33 0.11
Sterlin £
40.68
%0.1 0.04
Çeyrek Altın
3961.31
%0.09 3.4
SON DAKİKA
Son Yazıları

Ev alma takipçi al..

23 Þub 2021

Bu mevzu biraz farklı.. "Benim kim olduğumu biliyor musun?" değil "Buraya bir kamyon adam dökerim" hiç değil "Benim aşiretim var bilesin" ile alakası yok. "Bak benim sülalem geniştir" gibi laflar da burada sökmez.. Şimdi diyeceksiniz "o değil, bu değil peki ne ?" Açıklayayım o zaman..

Burada;

“Bak kardeşim benim 100 bin takipçim var” diye de söze başlayabilirsiniz.

“Şu 100 bin takipçimi nasıl değerlendirsem” diye de planlar yapabilirsiniz.

“Hadi bugün de 100 bin kişiye şöyle bir poz vereyim” de diyip keyif çatabilirsiniz. .

“Bir iş açıp şu takipçilerimden biraz para kazanayım” gibi ticari de düşünmek olası.

Neden mi?

Takipçi sayısı bakımından dünyanın krallarından biriyle başlayalım isterseniz.

Elon Musk:

Adam bir paylaşım yaptı “bitcoin” fırladı.

Bir paylaşım yaptı cluphouse hisseleri tavan..

Millet adamın tweetlerine kilitlendi. 

Hatta Twitter’ı bırakacağım derken bile 45 milyon takipçisinin gözleri yollarda kaldı acaba “yeni bişey mi geliyor” diye.

Bir de takipçiler bu kadar mı bağlı olur takip ettiklerine ..

Şimdi bazı isimler sayıp size sorsam  kaçınız bu isimleri tanıyor acaba ?

Enes Batur. 

Danla Bilic....

Ruhi Çenet. ...

Burak Şahin. ...

Tamer Yeşildağ ...

Yusuf Aktaş ...

Meryem Can.

Sizi bilmem ama benim ufaklıklar hepsini biliyorlar: yani bu isimler yeter ki bir ürün tanıtsınlar ya da bir film yapsınlar emin olun hem o ürün satılır hem de sinema salonları dolar. Bizzat bu filmlerden birine oğlum için tanık olmuştum. 

Neyse irdelemeye devam edelim. 

Örneğin sosyal medya üzerinden takipçi sayısına göre para kazanan bir sürü insan var. Hatta bu kişiler binlerce milyonlarca takipçiye sahip ve de marka firmalarla çeşitli anlaşmalar yapıp paylaştıkları fotoğraf başına dudak uçuklatan rakamlar alıyorlar. Bir gazetedeki habere göre para kazanan bazı ünlüler..

1. Kendall Jenner 

Kendall Jenner, Instagram hesabında 115 milyon takipçisi olan Kendall, paylaştığı her sponsorlu post başına 500 bin dolar alıyor.

2. Lionel Messi 

İnstagramdan çok para kazanan futbolcular da var . İşte onlardan biri Dünyaca ünlü Arjantinli futbolcu Lionel Messi, 125 milyon takipçili Instagram hesabından paylaştığı her anlaşmalı fotoğraf için tıpkı Kendall Jenner gibi 500 bin dolar alıyor.

3. Justin Bieber 

Justin Bieber Instagram’da 117 milyon takipçisi ile  markalar için popüler bir isim. Şarkıcı, paylaştığı fotoğraflar için 650 bin dolar istiyor.

4. Dwayne Johnson 

‘The Rock’ lakaplı aktör, yapımcı ve profesyonel güreşçi Dwayne Johnson 155 milyon takipçisinden instagram tarifesi tıpkı Justin Bieber gibi 650 bin dolar.

5. Beyonce 

Beyonce'in Instagram'da 132 milyon takipçisi var. Beyonce, Instagram’da çok fazla sponsorlu paylaşımlar yapmıyor. Yaptığında ise 700 bin dolar alıyor.

6. Kim Kardashian 

Reality şov yıldızı Kim Kardashian, şüphesiz Instagram’ı en aktif kullanan isimlerin başında geliyor. Tüm hayatını sosyal medyada gözler önüne sermekten çekinmeyen Kim, markaların da en sevdiği isimlerden biri. Sosyal medya sayesinde servetine servet katan Kim Kardashian, paylaşım başına 720 bin dolar talep ediyor.

7. Cristiano Ronaldo 

Dünyanın en çok kazanan futbolcularından biri olan Cristiano Ronaldo, Instagram’da tam 181 milyon takipçiye sahip. Büyük markalarla anlaşmalar yapan futbolcunun paylaşım ücreti ise 750 bin dolar.

8. Kylie Jenner 

En genç milyarder unvanının sahibi olan Kylie, sosyal medyadan nasıl para kazanılacağını çok iyi biliyor. 145 milyon takipçili Instagram hesabında yaptığı sponsorlu her paylaşım için 1 milyon dolar alıyor.

Yine bir habere göre sosyal medya paylaşımlarından para kazanan Türkiye’den ünlüler de ilk üç sıra şöyle.

1. Nusret Gökçe 13,6 milyon takipçi – gönderi başına 54.000 ₺

2. Burak Özçivit 11,4 milyon takipçi – gönderi başına 41.000 ₺

3. Murat Boz 8,1 milyon takipçi – gönderi başına 36.000 ₺

Ne diyelim zenginin takipçisi züürtün çenesini yorarmış şu fakirin  2 bini aşkın facebook, 600 civarında instagram ve daha yeni açtığım da bir Twitterım var.

Şeytan diyor biraz takipçi kas git ömrünün sonuna kadar ekmek elden su gölden tatlı bir hayat sür. 

Ne demişler ya da demeliler? 

“ev alma takipçi al”.  

Ancak siz yine de evden vazgeçmeyin.

Saygılarımla


Yazarın Son Yazıları
Yazarın En Çok Okunan Yazıları