Dolar $
32.37
%-0.34 -0.11
Euro €
34.65
%-0.48 -0.16
Sterlin £
40.49
%-0.47 -0.19
Çeyrek Altın
3907.85
%-0.62 -24.17
SON DAKİKA
Mobilya - Dekorasyon Çarşamba 17 Ocak 2024 13:22

200 BİN MOBİLYA PROFESYONELİNİ BULUŞTURACAK

TÜYAP Fuarlar Yapım A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, 125 bin metrekare alan üzerine kurulan IIFF Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı'nın, Türkiye'nin ihracat çalışmalarına daha fazla katkı sunması için özenle tasarlandığını söylendi. IIFF'nin dünyadaki prestijinin katlanarak büyümesinin Türkiye'ye, İstanbul'a ve mobilya üreticilerine büyük bir ekonomik değer yaratacağını da sözlerine ekledi.

200 BİN MOBİLYA PROFESYONELİNİ BULUŞTURACAK

Dünyanın en prestijli ilk üç mobilya buluşması arasında yer alan Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı (IIFF2024), 23 Ocak’ta kapılarını açıyor. Mobilya Dernekleri Federasyonu’nun (MOSFED) desteği, TÜYAP Fuarcılık ve MOS Fuarcılık iş birliği ile düzenlenen ve dünyanın 200 ülkesinden satın almacıları ağırlayacak olan fuar, 28 Ocak tarihine kadar açık olacak.

Türkiye mobilya sektörünün üretim ve tasarım gücüne dünyanın gösterdiği ilginin her geçen gün arttığına dikkat çeken MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, “Dünyada referans olarak kabul edilen İtalya Milano merkezli Centre for Industrial Studies (CSIL) 2023 yılı raporuna göre, Türkiye mobilya ihracat sıralamasında bir basamak daha yükseldi ve yedinci sıraya çıktı. Türkiye mobilyasının globaldeki büyüme hikayesinde, dünyaca kabul gören kendi marka fuarınıza sahip olmak son derece önemli. Bugün aldığımız yoğun talep nedeniyle İstanbul Fuar Merkezi ile TÜYAP Fuar ve Kongre merkezindeki bütün salonları Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı için kullanıyoruz. Kapsamı, sunumu, içeriği ile dünyanın en prestijli üç mobilya buluşması arasına girdik ve İstanbul’umuzu bir mobilya buluşma merkezi haline getirdik. Bu yıl üçüncüsünü gerçekleştireceğimiz IIFF Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı’na 1000’i aşkın firma 3000’i aşkın markasıyla katılıyor. 200 bin ziyaretçi hem trendleri görmek hem de yeni iş birlikleri sağlamak için bu organizasyona geliyor. Bunun arkasında büyük bir emek ve organizasyon becerisi bulunuyor. Hepimiz Türkiye’nin mobilyada yazdığı büyüme hikayesine inanarak, ona katkı sunmanın gayreti içindeyiz ve Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı bu açıdan çok büyük bir görev üstleniyor” diye konuştu.

2028 ihracat hedefi bütün dünyaya 11 milyar dolar; ABD’ye 1 milyar dolar

TİM verilerine göre 2023 mobilya ihracatının 4,6 milyar dolar olduğunu açıklayan Ahmet Güleç, mobilya sektörünün 2028 vizyonu hakkında da bilgi verdi. Ahmet Güleç şunları kaydetti; “12. Kalkınma Planı'nda 2028 için öngörülen 375 milyar dolarlık bir ihracat hedefi bulunuyor. Mobilya sektörünün, bu genel ihracat hedefi içinde 2028 yılına kadar gerçekleştirmek üzere belirlediği bir rakam bulunuyor. 2028 yılı ihracat hedefimiz 12 milyar dolar. 12 milyar dolarlık mobilya ihracatının sadece 1 milyar dolarını dünyanın en büyük mobilya ithalatçısı olan ABD’ye yapmak istiyoruz. İstanbul’u dünya mobilya sektörünün buluşma merkezlerinden biri haline getiren fuarımızın bu nedenle artık dünden daha büyük bir görev ve sorumluluğu bulunuyor. Üreticilerle ile dünyanın önemli satın almacılarını bir araya getiren ve yıllara yayılan milyar dolarlık yeni iş birliklerine zemin oluşturan IIFF’nin 2025, 2026 ve 2027 takvimi ise bugünden hazır.”

Hedef dünyanın en büyük beş ihracatçısından biri olmak

Fuarda Türk mobilya üreticisinin yanı sıra Hindistan, Almanya, Azerbaycan, Lübnan, Mısır, Yunanistan, Rusya ve Amerika’dan milli ve bireysel katılımcı firmaların da yer alacağını söyleyen Ahmet Güleç, rakamlarla Türkiye mobilya sektörünü şöyle özetledi; “TÜİK’in resmi rakamlarına göre 10 milyar dolarlık bir üretim hacmimiz, 11 milyar dolarlık ise bir ciromuz bulunuyor. 4,6 milyar dolarlık ihracata sahip olan sektörümüzdeki üretici firma sayısı 45 bin 277. Üretim tarafında 242 bin, mağaza tarafında ise 250 bini aşkın kişiye istihdam sağlıyoruz. Türkiye’nin her bölgesinde bulunmamız ve yan sanayinin ciddi bir müşterisi olmamız büyük bir ekosistem yaratıyor. Bugün dünyanın yedinci büyük ihracatçısıyız ve 2028 yılına kadar ilk beş ihracatçıdan biri olma hedefi ile çalışıyoruz. Biz Türkiye mobilya sektörünün çatı kuruluşu olarak üreticilerimizle birlikte dünyadaki büyüme hikayemize inanıyoruz ve kendimizi anlatacak, gösterecek bütün araçları kullanıyoruz. İyi mobilya tasarlamak, iyi mobilya üretmek ve buradaki markalarımızı kendi marka fuarımızla dünyaya göstermek son derece önemli. Sorumluluğumuz büyük ama inancımız tam.” Ahmet Güleç, MOSFED’in üyesi olduğu Avrupa Mobilya Sanayicileri Konfederasyonu-EFIC yönetim kurulu üyelerinin fuara katılım sağlayacağını da sözlerine ekledi.

Dünyanın en prestijli buluşması 26 salon 250 bin metrekare alan üzerine kurulacak

TÜYAP Fuarlar Yapım A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, fuara ilginin çok yüksek olduğunu belirterek, “IIFF, mobilya sektörünün ihracat hedeflerine ulaşmasında büyük bir katkı sağlıyor. Türkiye’nin mobilyada üretim üssü konumunu daha da yukarılara taşıyor. TÜYAP Fuarcılık Grubu olarak MOS Fuarcılık A.Ş. iş birliği ve MOSFED’in desteğiyle iki yıldır Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi ile İstanbul Fuar Merkezi’ndeki bütün salonlarda, net 125 bin metrekare alan üzerinde çok başarılı bir organizasyon düzenliyoruz. Çok yoğun bir hazırlık süreci yaşadık. IIFF2024 kapsamında yurt dışında bulunan ofislerimiz ve küresel bağlantı ağımız sayesinde onlarca ülkeden 200 bin iş insanını 3000 marka ile buluşturacağız. İstanbul’un en büyük sektörel etkinliğine tüm ilgilileri bekliyoruz” diye konuştu.

IIFF Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı kapsamında; İstanbul Fuar Merkezi’nde Modern-Modüler, Yatak-Baza, Bahçe Mobilyaları, Ofis-Okul Mobilyaları, Aksesuar ürünleri, Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde ise Modern-Modüler Mobilyalar, Lüks Mobilyalar, Çocuk Genç Odası ürünleri sergilenecek.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR