Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
ÖZEL RÖPORTAJ Pazartesi 08 Şubat 2021 19:05

50 KADIN GİRİŞİMCİYE ÜCRETSİZ TAŞIMA DESTEĞİ

DFDS Akdeniz İş Birimi Başkan Yardımcısı Fuat Pamukçu, "Kadın için Taşıyoruz" kurumsal sosyal sorumluluk projesinde büyük yol aldıklarını söylerek, "50 kadın girişimcimizin ihracat ürünlerine, girişimci başına iki adet konteyner ile 1 yıl süreyle ücretsiz taşımacılık desteği vereceğiz" dedi.

50 kadın girişimciye  ücretsiz taşıma desteği

DFDS Akdeniz İş Birimi Başkan Yardımcısı Fuat Pamukçu, DFDS olarak, soğuk zincir lojistiğinde büyüme amacıyla HSF Lojistik grubunun satın aldıklarını söyledi. Pamukçu, “Pandemi sürecinde intermodal’ı kullanan müşterilerimiz de %45 oranında arttı. Bu süreçte intermodal alt yapımız, tedarik zincirindeki yüklerin insani ihtiyaçların ulaştırılmasına ve ticaretin devamına büyük ölçüde yardımcı oldu” dedi.   

DFDS’nin 2021 hedefleri ve yol haritası?

DFDS olarak 2021 yılında beklentimiz 2020'nin 3. ve 4. çeyreğine göre %2 ya da 3 oranında bir büyüme. 2021 hedefimiz, Türkiye ile Avrupa arasındaki birim kargo ticaretinde en iyi tedarikçi konumumuzu korumak yönünde. Bunun yanı sıra 2021 yılıyla birlikte DFDS, globalde imzaladığı yeni anlaşma ile HSF Logistics Group'un %100'ünü satın aldı. HSF Lojistik grubu sıcaklık denetimli tedarik zincirleri işleten et üreticileri ve diğer gıda üreticileri için Avrupa'nın önde gelen soğuk zincir lojistiği sağlayıcılarından biri konumunda. DFDS olarak, HSF Lojistik grubuyla soğuk zincirde de büyümeyi hedefliyoruz.  

2020 yılında DFDS olarak odaklandığımız Türkiye Kadın Girişimciler Derneği’nin (KAGİDER) birlikte iş kadınlarına yönelik başlattığımız “Kadın için Taşıyoruz” kurumsal sosyal sorumluluk projesinde büyük yol aldık. Kadınların iş hayatına katılımını teşvik edip toplumsal hayatta daha fazla katılmalarını teşvik etmek ve yaptıkları ihracata katkıda bulunmak hedefiyle başlattığımız projemize Türkiye’nin farklı illerinden 108 kadın girişimci başvurdu. 

Proje kapsamında, 50 kadın girişimcimizin ihracat ürünlerine, girişimci başına iki adet konteyner ile 1 yıl süreyle ücretsiz taşımacılık desteği vereceğiz. 7 kadın girişimcimizin ihracat ürünlerini Avrupa ve Kuzey Afrika’ya taşımaya başladık. Savunma, tekstil, gıda, emaye sektörlerinde taşıma gerçekleştiriyoruz.

Ürünler, DFDS tarafından Pendik, Yalova ve Mersin kalkışlı taşımacılık ağında ücretsiz taşınacak. Söz konusu proje, gemi ve tren hatlarında geçerli olacak. Projemiz aynı zamanda lojistik sektörü temsilcilerinin de güç birliği yapmasını sağladı. Kadın girişimcilerin ürünleri Mardin’den İzmir’e Türkiye’nin hemen her bölgesinden Avrupa’ya Kuzey Afrika’ya taşınabilecek. DFDS Akdeniz İş Birimi olarak projemize toplamda 250.000 Euro’luk bir bütçe tahsis ettik. 

Güncel olarak projemize destek veren 24 uluslararası nakliye firması bulunuyor.  ‘Kadın İçin Taşıyoruz’ projesi aynı zamanda lojistik sektörü temsilcilerinin de güç birliği yapmasını sağladı. ABC Lojistik, Alişan Lojistik, ALC Lojistik, Ares Lojistik, BKM Lojistik, Borusan Lojistik, Bulung, Çobantur Boltas, Deneks, Denko Lojistik, Ekol Lojistik, Eyüp Lojistik, Galata Taşımacılık, Globelink, Hellmann, Hüner Lojistik, Mars Lojistik, Reysaş Lojistik, Sağlık Lojistik, Sarp Intermodal, Sultantur, Tetnak, Transtaş, VİP Transport projedeki tamamlayıcı lojistik çözüm ortaklarımız olarak destek veriyor. 2021 yılı boyunca ve sonrasında da projemize talep olduğu sürece kadın girişimcilerimizi desteklemeyi sürdüreceğiz. 

İntermodal’la hedef pazarlara kolay ulaştık 

Denizcilikte intermodal taşımacılığın pandemi dönemindeki önemi?

DFDS Akdeniz İş Birimi olarak özellikle pandemi sürecinde minimum insan temasıyla ön plana çıkan intermodal alt yapımız tedarik zincirindeki yüklerin insani ihtiyaçların ulaştırılmasına ve ticaretin devamına büyük ölçüde yardımcı oldu. Her geçen gün yatırım yaptığımız intermodal taşımacılık çözümleri müşterilerimizin; AETR konvansiyonu gereği olan takograf sınırlaması, geçiş belgesi sınırlaması, vize problemleri gibi engelleri kolaylıkla aşarak ihracatımızın sürdürülebilir bir model ile hedef pazarlarımıza ulaşmasına katkı sağlama devam ediyor. Bu yapı ile Türk uluslararası karayolu taşımacılığının daha az finansman ile daha fazla taşıma yapmasını, mevcut sürücü kaynağı ile daha fazla yükleme yapabilmesini destekliyoruz. 

Pandemi sürecinde İntermodali kullanan müşterilerimiz de %45 oranında arttı. DFDS Akdeniz İş Birimi olarak hali hazırda güçlü bağlantılarımız ve intermodal alt yapımız varken,  bunun yanı sıra yenilikçi, çevreci ve maliyet etkin intermodal taşımacılık çözümleri ile mobiliteyi en üst düzeye çıkarmaya çalışan demiryolu operatörü primeRail ile iş birliği gerçekleştiriyoruz. primeRail ile Köln’de hayata geçirdiğimiz yeni ”İntermodal Taşımacılık Yetkinlik Merkezi” bu doğrultuda da yeni çözümler üretecek. 

Ortaya koyduğumuz işbirliğiyle beraber, 5 Kasım 2020 tarihinde hizmete giren yeni Trieste- Nürnberg hattımızla intermodal taşımacılık faaliyetlerimizi genişletmeye devam ettiğimizi ortaya koyduk. Bu yeni hat, intermodal yetkinlik merkezinin ve primeRail Gmbh ile ortak girişimin başarılı bir sonucu olarak hizmete girdi. Yakın dönemde bu hattımızın frekansını arttırmayı planlıyoruz. DFDS Akdeniz İş Birimi olarak Avrupa ve Türkiye arasındaki intermodal yük taşımacılığının başlıca operatör şirketlerinden biri olan Çobantur Boltas ile iş birliği çerçevesinde açtığımız Nürnberg- Trieste demiryolu bağlantısı sayesinde sürdürülebilir tedarik zinciri hizmetlerine güç katacağız. 

Pandemide kesintisiz hizmet sunduk

Denizyolu & demiryolu entegrasyonun transit yük taşımacılığına neler getireceği?

Pandemi sürecinde, yaşanan sınır kapısı problemleri ile daha önce gemilerimizle taşıma yapmamış firmalarla da çalışma imkanı bulduk. Sağlamış olduğumuz intermodal bağlantılı kesintisiz servisimiz ile bu sıkıntılı dönemde dahi güvenilir ve verimli bir altyapı hizmeti sunduk. Intermodal çözümler bu doğrultuda önem kazanmaya devam edecek. Bu kapsamda Köln’de DFDS Intermodal GmbH adıyla hayata geçirdiğimiz ”Intermodal Taşımacılık Yetkinlik Merkezi” yeni çözümler üretmeye devam edecek. 



ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR