Dolar $
32.55
%0 0
Euro €
34.83
%0.01 0
Sterlin £
40.59
%-0.04 -0.01
Çeyrek Altın
3974.37
%0.01 0.21
SON DAKİKA
İnşaat ve emlak Salı 26 Nisan 2022 20:43

AFAD KONUTLARI HAK SAHİPLERİ İLE AYNI ÖDEME İMKANINA SAHİP OLUYOR

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte, Elazığ Valiliğinde düzenlenen İl Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. Deprem dönüşümü ile ilgili Bakan Kurum, "Kentsel dönüşümden hak sahibi olan kardeşlerimiz de bundan böyle AFAD'dan hak sahibi olan kardeşlerimizle aynı ödeme imkânlarına kavuşuyor. Ödemeleri de Eylül 2022 itibariyle başlayacak ve faizsiz bir şekilde, 18 yıl eşit taksitle ödemelerini gerçekleştiriyor olacaklar." müjdesini verdi.

Afad konutları hak sahipleri ile aynı ödeme imkanına sahip oluyor

Bir dizi inceleme ve ziyaret çerçevesinde Elazığ’a gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte, Elazığ Valiliğinde düzenlenen İl Değerlendirme Toplantısı’na katıldı. Bakanlar, toplantı sonrası basın açıklaması yaptılar.

Elazığ Valiliğindeki basın açıklamasında ilk olarak konuşan Bakan Murat Kurum, Elazığlıların kendilerine inanıp güvendiklerini, kendilerinin ise beklenti ve hayalleri boşa çıkarmadıklarını belirterek, “Toplamda 24 bin 900 konut yapımı planlandı. Elazığ ve Malatya'da toplamda 36 bin konut yapılarak Cumhuriyet tarihinin en büyük deprem dönüşümlerini hem Elazığ Merkez'de hem de Malatya'da yapmış olduk. Elazığ'da, Mustafa Paşa'da, Abdullahpaşa'da, Rüstem Paşa'da, Sürsürü Mahallesi’nde, Zafran’da, Elazığ içinde gerçekten çok önemli bir deprem dönüşümünü gerçekleştirdik. Aynı zamanda belirlemiş olduğumuz rezerv alanlarda da yeni uydu kentlerin yapımını yapmış olduk. Bu çerçevede yaklaşık 18 bin konutumuzu teslim ettik ve etaplar hâlinde teslim sürecimiz devam ediyor.” bilgisini verdi.

Deprem konut bedelleri ile ilgili müjde

Vatandaşların kentsel dönüşüm konutlarında ödemelerin nasıl olacağı ile ilgili beklentilerinin olduğunu ve bugün yapılan istişarelerde yeni karar aldıklarını açıklayan Bakan Kurum, şu müjdeyi verdi:

“Kentsel dönüşümden hak sahibi olan kardeşlerimiz de bundan böyle AFAD’dan hak sahibi olan kardeşlerimizle aynı ödeme imkânlarına kavuşuyor. Konut bedelleri, AFAD’da vermiş olduğumuz hak sahipleri ile vatandaşlarımızın almış olduğu konut fiyatlarına yakın bedeller olacak. Ödemeleri de Eylül 2022 itibariyle başlayacak ve faizsiz bir şekilde, 18 yıl eşit taksitle ödemelerini gerçekleştiriyor olacaklar. Bu da açıkçası kentsel dönüşümde deprem dönüşümünde vatandaşlarımızın mağdur olmamaları adına attığımız bir adımdı. Biliyorsunuz hak sahibi olamayanlar, yine ikinci evi olanlar gibi problemler vardı. O günkü yapmış olduğumuz istişarelerde böyle bir çözümü Sayın Bakanımızla (İçişleri Bakanı Süleyman Soylu), milletvekillerimizle birlikte bulmuştuk.”

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti hiçbir afetin altında kalmamıştır”

“Büyük bir dönüşümü gerçekleştirmiş olduk.” Diyen Murat Kurum, her afette İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başta olmak üzere bakan ve milletvekilleriyle birlikte afet bölgesine gittiğini hatırlatarak, “Allah'a şükür Türkiye Cumhuriyeti Devleti hiçbir afetin altında kalmamıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız talimatı çerçevesinde, vatandaşımızla birlik beraberlik ruhu içerisinde bu çalışmaları yürüttük. Allah'ın izniyle bundan sonra da aynı anlayışla çalışacağız. Biz Elazığ ve Malatya’ya geldiğimizde, Antalya'ya, Giresun'a, Kastamonu'ya gittiğimizde biz de artık kendi memleketimize gitmiş gibi hissediyoruz. Burada aylarca, günlerce kaldık. Sağ olsunlar onlar da bizi bağırlarına bastılar. Bugün büyük bir coşkuyla, heyecanla Bakanımızı, bizleri, ekibimizi karşıladılar. Şimdi de açıkçası 24 Ocak'ta çektiğimiz acının, hüznün yerine mutluluğa hep birlikte şahit olacağız.”


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR