Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
Otomotiv Pazartesi 21 Ağustos 2023 02:13

AKILLI KASKO UYGULAMASI YAYGINLAŞIYOR

Ülkemizde bağlanabilirlik teknolojilerinde öncü olan ve bu teknolojiyi geniş kitlelere ulaştıran FIAT, sigorta sektöründeki iş birliklerini genişleterek kullanıcılarına katma değerli hizmetler sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda gerçekleşen FIAT ve Allianz Türkiye iş birliği ile kasko poliçelerinde "Akıllı Fiyatlandırma" uygulaması yaygınlaşıyor.

Akıllı kasko uygulaması yaygınlaşıyor

Türkiye’deki FIAT kullanıcılarının hizmetine sunulan ve “Akıllı Fiyatlandırma” uygulamasının yaygınlaşmasına katkıda bulunan bağlanabilirlik teknolojisi “Fiat Connect”in katma değerli hizmetlerinden Allianz Türkiye müşterileri de faydalanabilecek. Fiat Connect’in sigortacılık sektöründeki iş birliklerini yaygınlaştırmak hedefiyle Allianz Türkiye ile gerçekleştirdiği yeni iş birliği kapsamında, Allianz’lı müşteriler kişiye özel kasko poliçesi yaptırma imkanına sahip oluyor. Connect Kasko’nun veriden değer yaratan “Akıllı Fiyatlandırma” uygulaması ile FIAT markalı otomobil ve ticari araç sahipleri, sürüş performanslarına göre kasko primi üzerinden fiyat avantajına sahip olurken, kullanmadığı günler için indirim kazanıyor.

Sürüş skoru avantaj sağlıyor

Türkiye’de bir ilk olan ve sadece FIAT tarafından sunulan “Akıllı Fiyatlandırma” uygulaması ile Egea, Doblo ve Fiorino araç sahipleri, “Fiat Connect Kasko” ile araçtan temin edilen verilere göre kişiye özel olarak poliçe yaptırabiliyor. Fiat Connect akıllı kasko uygulaması, poliçe fiyatlamasını kullanım süresi ve sürüş puanı olmak üzere iki temel veri üzerinden hesaplıyor. Allianz’daki ilk poliçelerini yüzde 10 indirim ile yaptırabilen Connect kullanıcıları, poliçe yenileme döneminde araç kullanım verileri analiz edilerek hız, hızlanma, yavaşlama ve vites geçişi kategorilerinde hesaplanan sürüş puanı ile yüzde 10’a varan indirimden faydalanabiliyor. Böylece sürüş performansı iyi olan sürücüler kasko primi üzerinden fiyat avantajına sahip oluyor. Aynı zamanda aracın kullanılmadığı günler için 500 TL’ye varan indirim avantajı sunuluyor. Connect Kasko, bugünkü değer ile kullanıcılarının ilk poliçelerinde toplam 10 milyon lira tutarında indirim sağlamış olmasıyla da farkını ortaya koyuyor.  

Sürücü ile aracı birbirine bağlayan teknoloji Connect 

Lansmanından bu yana 60 binden fazla kullanıcıya erişen Fiat Connect, müşterilerinin mobilite deneyimlerinde kolaylık, güven ve akıllı sahiplik yaratıyor. Müşteri deneyimini sürekli olarak yukarıya taşımayı sürdüren uygulama, kullanıcılarına uzaktan kapı açma kapama, bagaj açma, kaza riski yüksek nokta bildirimi, çekilme uyarısı, hız ve mesafe limiti, araç arıza araması, araçtan inmeden akaryakıt ödeme özelliği, yakıt, lastik basıncı ve akü durum bilgisi gibi fonksiyonları da sunuyor. Kullanıcılarına akaryakıt istasyonlarında temassız ve araçtan inmeden ödeme kolaylığı sağlayan Connect, aynı zamanda İstanbul, İzmir ve Ankara’daki bazı otopark lokasyonlarına olan uzaklık ve fiyat tarifesi bilgilerini de sunuyor. Bununla birlikte olası kritik arıza söz konusu olduğunda, Fiat Müşteri İlgi Merkezi sürücüyü seyahatin tamamlanmasına paralel arayarak, aracı ile ilgili yapması gerekenleri telefonda aktarıyor. Ayrıca gerekli durumlarda acil yol yardım ve çekici desteği sağlıyor. Connect olası bir kaza durumunda alınan çarpışma verisiyle Müşteri İlgi Merkezine anında uyarı iletiyor ve kullanıcı aranıyor. Kullanıcıya ulaşılamaması durumunda otomatik olarak aracın bulunduğu konuma ambulans gönderimi sağlanıyor. Son dönem trendleri arasında yer alan oyunlaştırma da Fiat Connect uygulamasında kullanılıyor. İki yıldır kullanıcılarına eğlence ve ekonomik fırsatlar sunan Connect, farklı oyunlaştırma kurgusu ile haftalık 9.000 kullanıcı ile etkileşim yaratıyor. Kullanıcılar her hafta akaryakıt, teknolojik ürünler ve Fiat Yetkili Servislerinden faydalar kazanıyor. Yakın zamanda akıllı saatler üzerinden de kullanılmaya başlayan Fiat Connect, önümüzdeki dönemde de yeniliklerle kullanıcılarının hayatlarını kolaylaştırmaya devam edecek.


ABONE OL
Renault Nisan

EN ÇOK OKUNANLAR