Dolar $
32.41
%0.1 0.03
Euro €
34.8
%0.18 0.06
Sterlin £
40.68
%-0.09 -0.03
Çeyrek Altın
3917.89
%0.02 0.64
SON DAKİKA
Perakende Cumartesi 07 Ekim 2023 10:24

ALIŞVERİŞLERDE KOLA SUYUN ÖNÜNDE

Bakkal, büfe, küçük marketler gibi perakende sektörünün geleneksel satış kanallarında yapay zekâ aracılığıyla Türkiye'nin dört bir yanından yapılan alışverişlerin verilerini gerçek zamanlı olarak toplayan ve analiz eden Trendbox, 2023'ün ilk 9 ayındaki tüketici davranışlarına ilişkin verileri açıkladı.

Alışverişlerde kola suyun önünde

Trendbox’ın verilerine göre, büyükşehirlerde kola ve enerji içeceği almayı suya tercih ediyoruz. Bakkal ve marketlerden yapılan satışlarda yüzde 35’le kola birincisi sırada yer alırken, yüzde 21’le enerji içeceği ikinci, yüzde 15’le su üçüncü sırada yer aldı. Tüketiciler kolada 1 litrelik şişeleri tercih ederken, su alımında 500 mililitrelik küçük şişeleri tercih etti.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Trendbox Genel Müdürü Ozan Tezer, şunları söyledi: “Sağlıklı ve kaliteli bir yaşam için bol sıvı tüketiminin önemi uzmanlar tarafından her zaman vurgulanan bir gerçek. Trendbox verilerine baktığımızda da bakkal ve market alışverişlerinde daha fazla içecek kategorisine yönelim görüyoruz. Ancak sıralamada ilk üçü kola, enerji içeceği ve su oluşturuyor. Trendbox olarak, büyük markaları geleneksel satış noktası verileriyle beslerken, bu tarz konularda da toplumun nabzını tutuyoruz. 2022’nin ilk 9 ayına kıyasla satış noktalarımızın sayısını yüzde 21 oranın artırarak daha fazla kaynaktan veri toplamaya başladık. İlk 9 ay içerisinde genişleyen hizmet ağımız ile büyük markalar için çalışmalarımızı tüm Türkiye genelinde sürdürüyoruz. Ayrıca Kıbrıs ve Irak’tan da veriler toplayarak, iki ülke arasındaki tüketim alışkanlıklarına dair raporlar ve iç görüler çıkarıyoruz. 2023 yılında, geçen seneye kıyasla çalışan sayımızı yüzde 100 büyüttük. Yakın zamanda Octopus ile yaptığımız iş birliği doğrultusunda online’da olan tamamlayıcı ürün pazarlama stratejisini fiziksel alanlara taşıdık. Bu sayede mağaza içi satışlarda artış sağladık. Önümüzdeki dönemde bu gibi pek çok stratejik iş birliklerine imza atmayı planlıyoruz. 2024’te de Avrupa ve Türki Cumhuriyetlere açılacak müşteri sayımızı 2 katına çıkartmayı hedefliyoruz.”

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR