Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
Cansu AKARCA | EKONOMİ Perşembe 11 Nisan 2024 07:00

APPIS ZİRVESİ'Nİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Novartis'in Hasta İnovasyonu ve Çözümleri için İşbirliği ve Ortaklıklar platformu olan APPIS sağlık ekosistemindeki önemli paydaşları bir araya getirerek Asya Pasifik, Orta Doğu ve Afrika'daki sağlık hizmetlerinin daha iyi bir hale gelmesini amaçlıyor ve bu hedefle her yıl çevrimiçi bir zirve düzenliyor.

APPIS Zirvesi'ni gerçekleştirdi

APPIS 2024 Konseyi tarafından ortaklaşa oluşturulan ve Novartis tarafından düzenlenen 4. geleneksel Hasta İnovasyon ve Çözümleri için İşbirliği ve Ortaklıklar (APPIS) Zirvesi 19-20 Mart 2024 tarihlerinde gerçekleştirildi. Zirve, Asya Pasifik, Orta Doğu ve Afrika'daki hastaların tedaviye erişiminin önündeki engelleri ele almak için işbirliklerini kolaylaştırmayı amaçlıyor.

 
APPIS, 2021'den bu yana hasta organizasyonları, kamu temsilcileri, ödeme kurumları temsilcileri, hekimler ve akademisyenler de dahil olmak üzere 2.000'den fazla kişiyi bir araya getirerek bilgi paylaşımı yapılmasını sağladı ve hasta inovasyonu ve çözümleri konusunda ortaklıklar kurdu. APPIS, yıl boyunca düzenlenen programlar ve inisiyatifler aracılığıyla hasta erişiminin önündeki engelleri ele almak için topluluklara bilgi ve ilham vermeyi ve aynı zamanda ortak bir hareket oluşturmayı amaçlıyor.
 
Hastalar için daha iyi sonuçlar elde etme amacıyla bölge çapında çevrimiçi olarak düzenlenen zirvede sağlık uzmanları, hasta liderleri, kamu temsilcileri ve sağlık gazetecileri de dahil olmak üzere farklı ülkelerden 40'ın üzerinde konuşmacı yer aldı. Zirvede ayrıca Arapça, Çince, Japonca, Korece, Tayca, Türkçe ve Vietnamca dillerinde simultane tercüme desteği de sunuldu. Önemli oturumlar arasında "İçgörülerin Kilidini Açmak:  Gerçek Dünya Veri Kullanımında Yenilikler" (Julie Cini'nin moderatörlüğünde), Küresel Miras Lideri, Sınırların Ötesinde Savunuculuk ve NöroEndokrin Kanser Avustralya CEO'su Meredith Cummins tarafından yönetilen "Hasta Öz Savunuculuğunda Dersler ve Başarı" yer alıyor.
Program sağlık okuryazarlığı, sağlık politikalarının şekillendirilmesi ve geleceğe hazır olma gibi üç ana temaya odaklanan canlı panel oturumları, sohbetler ve sunumlardan oluştu.
Zirvede Türkiye'den de iki konuşmacı yer aldı. Kardiyovasküler Sağlığı İyileştirmede Giyilebilir Teknolojilere Bakış oturumunda söz alan Turkcell Teknoloji Uluslararası Ar-Ge Proje İşbirlikleri Koordinatörü Işıl Özkan ve Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dilek Ural “Giyilebilir Sağlık Teknolojilerinin Kalp Sağlığı İçin Önemli Hasta İçgörülerini Nasıl Oluşturmaya Yardımcı Olduğuna Dair Bir Vaka Çalışması” isimli çalışmalarını sundular.
 
Sağlık ekosistemindeki paydaşları da bir araya getirerek, önemli sorunları belirlemeyi ve uygulanabilir çözümleri önceliklendirmeyi amaçlayan APPIS platformu, ancak bu yolla ortak çözümler bulunabileceğine ve harekete geçilebileceğine inanıyor. Novartis tarafından düzenlenen ve finanse edilen APPIS platformu, yıllık bölgesel APPIS Zirvesi, APPIS İnovatör Programı, çevrimiçi Bir Kaynak Merkezi ve yerel öneme sahip sağlık konularını ele alan APPISx gibi bileşenleri içeriyor.
ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR