Dolar $
32.19
%-0.26 -0.08
Euro €
34.99
%-0.42 -0.14
Sterlin £
41.18
%-0.05 -0.02
Çeyrek Altın
4094.65
%1.76 69.77
SON DAKİKA
GÜNDEM Cumartesi 16 Aralık 2023 10:36

AR-GE VE İNOVASYON KONGRESİ'NE ANA SPONSOR OLDU

Kocaer Çelik 13-14 Aralık 2023 tarihleri arasında Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Araştırma, Girişimcilik ve Yenilikçilik Koordinatörlüğü, ÜSİTEM, Manisa Teknokent ve Manisa Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri İşbirliği Platformu ve MATİP tarafından düzenlenen "V. Ulusal Üniversite-Sanayi İşbirliği, Ar-Ge ve İnovasyon Kongresi"nin ana sponsoru oldu. İki gün boyunca üniversite öğrencileri, akademisyenler ve özel sektör uzmanları ile bir araya gelen şirket dinamik, rekabetçi, yenilikçi, teknoloji ve Ar-Ge odaklı yaklaşımını paylaştı.

Ar-Ge ve İnovasyon Kongresi'ne Ana Sponsor Oldu

Ar-Ge ve inovasyon alanında sürekli olarak ilerlemeyi hedefleyen, bu hedefler doğrultusunda artan ihtiyaçlar ve paydaşların beklentilerini göz önünde bulundurarak kaliteli, inovatif ve sürdürülebilir yeni ürünler geliştirmeye odaklanan Kocaer Çelik öğrencileri, şirketleri ve akademisyenleri bir araya getiren “V. Ulusal Üniversite-Sanayi İşbirliği, Ar-Ge ve İnovasyon Kongresi”nin ana sponsoru oldu. 

Üniversite – sanayi işbirliği çalışmalarında arayüz faaliyetlerini yürütmek, Teknopark ve Teknoloji Transfer Ofisleri ile ortaklıklar kurarak etkileşim faaliyetleri gerçekleştirmeyi hedefleyen kongreye Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez ve alanında uzman birçok davetli katılım sağladı. 7 farklı panel, 26 davetli konuşmacı ve birçok çalışmanın yer aldığı onlarca sunum gerçekleştirildi.

2017 yılında yapılan ilk kongrenin düzenleyici kurulunda da yer alan Kocaer Çelik, her yıl düzenlenen kongrenin destekçisi olmaya devam ediyor. Kongre kapsamında, Kocaer Çelik’e verilen ödül ve teşekkür plaketini Şirket’in Genel Müdür Yardımcısı Aytaç Başsüllü aldı.

Ar-Ge ve inovasyonun Kocaer’in sürdürülebilirlik stratejisinin merkezinde yer aldığını belirten Başsüllü, “Kocaer Çelik olarak ilk gününden bugüne kadar işbirliğimizi sürekli geliştirerek yer aldığımız bu değerli organizasyonun ana sponsoru olduğumuz, ve organizasyon komitesinin bizlere takdim ettiği bu ödülü aldığımız için çok mutluyuz. Yapay zeka, dijital dönüşüm, akıllı fabrikalar, otonom robotlar gibi dijital dönüşümün ele alındığı bu kongrenin hem üniversite- sanayi işbirliği hem de birçok sektör açısından oldukça verimli geçtiğini söyleyebilirim.  Şirket olarak Ar-Ge ve inovasyon sürdürülebilirlik stratejilerimizin merkezinde yer alıyor. Ar-Ge merkezimiz ve uzman ekibimizle, çelik sektöründeki en son teknolojileri takip ediyor ve yenilikçi çözümler geliştiriyoruz. Ar-Ge ve inovasyon projelerimizle çevre dostu üretim teknolojileri, enerji verimliliği, dijital dönüşüm ve malzeme geliştirme gibi alanlara yoğunlaşıyoruz. Tüm bunlarla birlikte çelik üretim ve imalat süreçlerinde daha verimli, sürdürülebilir ve çevre dostu çözümler sunmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda, ürün portföyümüzü sürekli olarak genişleterek, endüstriyel talepleri karşılamak ve müşterilerimizin ihtiyaçlarına en iyi şekilde yanıt verebilmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. 60 yıllık deneyimimiz ve yeni ürün geliştirme odaklı çalışmalarımız sayesinde, 60’a yakın farklı kimyasal kompozisyon içeren kalitede ve 12.000’in üzerinde farklı ürünü dünyanın 140’tan fazla ülkesine son kullanıma uygun şekilde tedarik ediyoruz” diyerek sözlerini sonlandırdı. 

Kocaer Çelik, etkinlik boyunca şirkete yoğun ilgi göstererek stanttın önünde uzun kuyruklar oluşturan öğrencilerle de bir araya geldi. Öğrencilere şirketi daha ayrıntılı tanıma fırsatı verirken, aynı zamanda uzun yıllardır üniversite sanayi işbirliği içerisinde devam eden kısa/uzun dönem staj, intern mühendislik ve akademik çalışmalar hakkında bilgi vererek, öğrencilerin staj başvurularını da kabul etti. 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR