Dolar $
32.19
%-0.26 -0.08
Euro €
34.99
%-0.42 -0.14
Sterlin £
41.18
%-0.05 -0.02
Çeyrek Altın
4094.65
%1.76 69.77
SON DAKİKA
Giyim ve tekstil Salı 17 Ekim 2023 16:09

ARTA TEKSTİL'İN YENİ KOLEKSİYONU SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİN İZLERİNİ TAŞIYOR

Sürdürülebilir üretim anlayışıyla dünyanın önde gelen hazır giyim üreticilerine yüksek kalitede mamul dokuma ve örme kumaşlar sunan ARTA Tekstil yeni koleksiyonunda sürdürülebilirlikle şıklığı buluşturuyor.

ARTA Tekstil'in yeni koleksiyonu sürdürülebilirliğin izlerini taşıyor

Dünyanın ilk 5 non denim kumaş üreticisinden birisi olma hedefiyle çalışmalarını sürdüren ARTA Tekstil yeni koleksiyonları için de hazırlık yapıyor. “Inspired by nature, crafted by Arta” mottosuyla WogArt ve “Urban Life” konsepti ile Maghrep koleksiyonlarını hazırlamaya devam eden ARTA Tekstil, koleksiyonlarını sırasıyla 2024 sonbahar-kış ve 2025 ilkbahar-yaz olmak üzere müşterilerine sunmaya hazırlanıyor. 

Yeni koleksiyonları üzerine konuşan ARTA Tekstil kurucu ortağı Tamer Nalbant, “Hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. İki koleksiyonumuzda da doğaya saygımızı ve  uyumu, doğaya rağmen değil, yan yana olmayı hedefliyoruz. Sürdürülebilirlik her zaman odağımızda olduğu için diğer koleksiyonlarımızdan farklı olarak bu yıl  tüm desenlerimizi çevreyi daha az kirletmesi nedeniyle dijital baskı olarak tasarladık. Gelecek yıllarda da temel felsefemiz; tüm gücümüzle doğanın bize sunduğu muazzam kaynakları koruyarak, sürdürülebilirliği her alanda esas alarak üretimlerimizi gerçekleştirmek olacak. Ayrıca tüm tasarımlar müşterilerimizin tercih ve beklentilerine uygun olarak hazırlanıyor” dedi. 

Koleksiyonlarda doğaya saygı etkisi

Temiz ve sağlıklı bir çevrenin gelecek nesillere aktarılabilmesi ve sürdürülebilirliğin sağlanabilmesi için tüm üretim süreçlerinde kapsamlı bir çevre yönetimi uygulayan ARTA Tekstil yeni koleksiyonlarında da doğaya saygısını sunmaya devam ediyor. Hazırlanan iki koleksiyondan “Inspired by nature, crafted by Arta” mottosuyla yola çıkılan WogArt’ın tamamında; sürdürülebilirlik, doğal elyafların kullanılması ve tamamen çevre duyarlılığının ön plana alındığı bir koleksiyon olma özelliğini taşıyor. Bu koleksiyonda kullanılan tüm desenler ve renk kombinasyonları, ARTA Tekstil’in tasarım ekibi tarafından doğadan ilham alınarak şekillendirildi ve koleksiyondaki yardımcı materyaller de bu felsefe esas alınarak yeniden tasarlandı. 

Sürdürülebilirliğin şıklıkla tamamlandığı Maghreb koleksiyonu ise ”Urban Life” konseptiyle hazırlanırken; şehirli, modern ve elegant bir yapı sunuyor. Koleksiyon süreçlerinin oldukça yorucu ve zor olduğuna değinen Nalbant, “Yatırımdan planlamaya, tasarımdan uygulamaya kadar yeni bir koleksiyonu hazırlamak yorucu ve zor oluyor. Ancak sürecin sonunda istediğiniz gibi bir sonuç elde ettiğinizde mutlu oluyorsunuz. Biz yeni iki koleksiyonumuzda ve tüm üretimlerimizde kullandığımız boyar madde ve kimyasalların tamamen insan sağlığına uygun olmasına dikkat ediyoruz. Bu süreçlerin de sürekli olarak denetlemesini yaptırıyor ayrıca kullanılan malzemeleri gerek işletme içinde gerekse bağımsız kuruluşlarca testlere tabi tutuyoruz. Bu sayede hem güven içinde üretim yapıyor hem de müşterilerimize güven sağlamış oluyoruz” dedi. 

ARTA Tekstil standartları yukarıya taşıyor 

ARTA Tekstil oluşturduğu yeni koleksiyonları ile bulunduğu konumu daha da yukarılara taşımayı hedefliyor. Nitelikli üretimleri ile sektör standartlarını yükselten firma VogArt ve Maghrep koleksiyonları ile mevcut pazarlarında payını artırmayı planlarken aynı zamanda hedef pazarlarında da güçlenmeyi hedefliyor. Yeni koleksiyonlarıyla birlikte aynı zamanda challenge başlatacaklarını belirten Nalbant, “Tasarımdan üretime, ürünlerin tesliminden müşteri ilişkileri yönetimine kadar tüm süreçlerimizi sürdürülebilirlik çağı, döngüsel ekonomi ve doğaya saygılı süreçler üzerine kurguladık. Gururla söyleyebilirim, bu konuyu o kadar içselleştirdik ki fabrikamızı ‘GreenTex Mill’ olarak kimliklendirdik. Ürettiğimiz ve tasarladığımız tüm ürünlerimizi bundan böyle ‘GreenTex Mill’ tarafından üretilmiştir ya da geliştirilmiştir şeklinde etiketleyeceğiz ve bir anlamda rakiplerimize karşıda yeni bir ‘challenge’ başlatacağız” dedi.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR