Dolar $
32.6
%0.22 0.07
Euro €
34.81
%0.17 0.06
Sterlin £
40.55
%-0.1 -0.04
Çeyrek Altın
4075.48
%0.2 8.06
SON DAKİKA
İnşaat ve emlak Cuma 25 Mart 2022 12:59

AŞÇIOĞLU'NDAN 'EN GÜVENLİ LİMAN, KONUT' ÇAĞRISI

Gayrimenkul sektöründe 55 yıldır kaliteli ve konforlu yaşam alanlarının markası olan, Selenium markalı projelere imza atan Aşçıoğlu, küresel ölçekteki enflasyonist ortama karşı pozisyon almaya çalışan tasarruf sahiplerine "yatırım için en güvenli liman konut" iletişimi ile Selenium Park lansman kampanyasını başlattı

Aşçıoğlu'ndan 'En Güvenli Liman, Konut' Çağrısı

Yatay mimari konsepti ve geniş bahçe tahsisli evleri ile bulunduğu bölgede farklılaşan, %85 oranında yaşam amaçlı olarak tercih edilen Selenium Park, artık yaşam amaçlı ev alırken aynı zamanda enflasyonist ortama karşı yüksek prim getirisi arayan yatırımcıların da radarında. 

Yatırımcıların birikimlerini değerlendirirken kullandığı araçlar, özellikle bu dönemde küresel konjonktür ve pandeminin neden olduğu fiyat değişimlerinden oldukça olumsuz etkileniyor. Dalgalı veya stabil performansa sahip yatırım enstrümanları, yatırımcısını yüksek riskli ve/veya enflasyona karşı korumasız bir ortama sürüklüyor. Ekonomik belirsizlikler, yüksek enflasyon, yatırım piyasasındaki dalgalanmalar ve Ukrayna – Rusya savaşı gibi olumsuz gelişmeler yatırımcılar için adeta korkulu bir rüya haline geldi.  

Şu an için Türkiye gayrimenkul sektöründe, özellikle İstanbul pazarı olmak üzere arzın daralması ancak alım talebinin aynı şekilde devam etmesi, kira fiyatlarının sert yükselmesi, satış fiyatlarındaki yukarı yönlü trendin devam etmesi gibi durumlar söz konusu. Bu duruma diğer yatırım araçlarının riskli yapısı da eklendiğinde gayrimenkul, yeniden en cazip yatırım araçlarının başına, başka bir deyişle ‘güvenli liman’ haline geldi.

Bu yıl 55. yılını kutlayan Aşçıoğlu, Selenium Park için hazırladığı yeni iletişim kampanyasında bu iç görüyü değerlendirerek, böyle bir ortamda “En Güvenli Liman, Konut” çağrısı yapıyor.

Selenium markalı yaşam projelerine bir yenisini eklemekten mutluluk duyduklarını belirten Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkan Vekili İrfan Aşçıoğlu, projeye ve lansman dönemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu: “Gayrimenkul sektöründe 1967 yılından bu yana faaliyet gösterirken, dönemin en prestijli yapılarını şehre kazandıran birbirinden başarılı projelere imza attık. Selenium markalı projelerimizle İstanbul’un mimarisine yeni bir soluk kazandırmaya ve sayısız insanın hayatına dokunmaya devam ettik. 55. yılımızda, ilk günkü azim ve istekle çalışmaya ve projelerimize doğru bölgelerde yenilerini ekleme gayretindeyiz. Zeytinburnu Kazlıçeşme’de hayata geçireceğimiz ve kaba inşaatına hızla devam ettiğimiz Selenium Park projemize ilişkin farklılaşma stratejimizi oluştururken yatay mimari konsept ve aile yaşamına uygun ürün karması ile birlikte kültürümüzün en güzel ve en dostane geleneklerinden biri olan komşuluk ilişkisinin en üst seviyede yaşanacağı bir proje hayal ettik. Selenium Park projemiz ön satış döneminde %50’nin üzerinde bir satış başarısına ulaştı. Lansman kampanyasının başında, şimdiden bu oran %60 seviyesine geldi. Son dönemlerde tüm yatırım araçları pandemi ve küresel şartlardan dolayı olumsuz etkilendi. Değişen ve gelişen teknoloji ile birlikte talepler, ortaya çıkan yeni ve riskli yatırım enstrümanlarına yönelmişti. Ancak yaşanan dalgalanmalar ve getirisi olmayan stabilleşme diğer araçlara güveni azalttı. Ekonomik belirsizlikler birikim sahibini güvenli liman arayışına yöneltti. Gayrimenkulün yatırımcısına bu dönemde çok kazandıracağının insanlar farkında, fiyatların yukarı yönlü olacağını bilenler özellikle döviz ve altından elde ettiği karları realize ederek gayrimenkule dönüyor. Her zaman belirttiğim gibi; Türkiye’de gayrimenkul ve özellikle konut; trendi azalmayacak bir yatırım enstrümanı ve mülkiyet hakkından dolayı en güvenli liman.

Ulaşım Çeşitliliği Açısından Benzersiz Konum ve Geniş Sosyal Donatılar

Aşçıoğlu, 32 dönüm büyüklüğündeki parka komşu Selenium Park’ta şehri ve doğayı bir araya getiren alternatif bir yaşam sunuyor. 2+1’den 5,5+1 bahçe dubleksine uzanan konforlu daireleri, yatay mimarisi ve geniş yeşil alanlarıyla Selenium Park, Marmaray Kazlıçeşme durağına olan yürüme mesafesinin yanı sıra Avrasya Tüneli ve D-100 karayoluna yakınlığı ile benzersiz bir noktada konumlanıyor. Selenium Park’ın, yürüme mesafesinde 4 hastane ve 3 üniversite bulunuyor. Tarihi yarımada ve boğaz hattına kolay ulaşım imkânı sağlayan Kabataş-Bağcılar tramvayı ve projelendirilen Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistem hattı da Selenium Park’a değer katıyor. Araç erişimine tamamen kapalı peyzaj mimarisi ile tasarlanan Selenium Park’ta, gün ışığı alan kapalı havuz, özel sinema odası, fitness, sauna, buhar odası, Türk hamamı, masaj odası, kapalı çocuk oyun odası, açık çocuk oyun alanı, yürüyüş ve koşu parkurları gibi geniş sosyal alanlar yer alıyor.

Ağustos 2023’te teslim edilecek Selenium Park’ta, lansmana özel ayrıcalıklı fiyatlar ve vade farksız ödeme planı sunuluyor.



ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR