Dolar $
32.26
%0.02 0
Euro €
34.78
%0.1 0.03
Sterlin £
40.48
%-0.2 -0.08
Çeyrek Altın
3924.59
%-0.06 -2.2
SON DAKİKA
Yerel Yönetimler Cuma 12 Ocak 2024 11:24

BAĞCILAR'A VİZYON KATACAK ŞEHİR KÜTÜPHANESİ VE TİYATRO BİNASI YAPILIYOR

Bağcılar Belediyesi, yeni nesil Şehir Kütüphanesi ve Tiyatro Binası'nın inşaat çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Bağcılar'a vizyon katacak Şehir Kütüphanesi ve Tiyatro Binası yapılıyor

Tamamlandığında modern ve estetik bir görünüme sahip olacak olan 7 katlı kütüphanede çocuklar, gençler, yetişkinler ile engelliler için ayrı alanlarda hizmet verilecek. Binada sinema, tiyatro, sanat galerisi, etüt salonları ve çeşitli atölyeler de olacak.

Eğitim alanında önemli yatırımlar yapan Bağcılar Belediyesi, ilçeye vizyon katacak eserlerden biri olan Şehir Kütüphanesi ve Tiyatro Binası inşa ediyor. Sancaktepe Mahallesi’nde Bağcılar Meydanı’na yakın bir noktaya yapılacak olan bina 7 kattan oluşuyor. 9 bin 407 metrekare alana inşa edilen yapının 6 bin 314 metrekarelik kapalı alanı kütüphane, 3 bin 093 metrekarelik kapalı alanı ise tiyatro salonu olacak.

200 bine yakın kitap kapasitesi olacak

Kütüphane, her kesimden ilçe sakinin istifade edebileceği şekilde planlanıyor. Çalışma alanları çocuklar, gençler, yetişkinler ve engelliler için ayrı olacak. Kitap seçimi çağdaş yazarlardan, klasiklere, araştırma-inceleme kitaplarından akademik eserlere, dini, felsefi ve hukuk kitaplarından öykü-deneme ve roman kitaplarına kadar geniş bir yelpaze gözetilerek yapılacak. Kütüphaneden hem Türkiye’nin hem de dünyanın önde gelen kütüphanelerindeki dijital kaynaklara ulaşılabilecek. 200 bine yakın kitap kapasitesine sahip kütüphane, önemli bir ihtiyacı karşılamış olacak. 

Modern ve estetik bir görünüme sahip

Merkezi konumda modern ve estetik bir görünüme sahip olacak tesis, sadece kitap alanı değil her türden içeriğe sahip ve her yaş grubundan insana açık, yaşayan ve hizmet veren bir mekân olacak. Binada 422 kişilik tiyatro salonu, 60 kişilik konferans salonu, cep sineması, sanat galerisi, multimedya bölümü, arşivler, toplantı salonları, atölyeler, etüt salonları, sergi alanları ve sosyal alanlar bulunuyor.

İlçenin prestijini artıracak

Kütüphane ve tiyatro binasının ilçenin prestijini artıracağını söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, “Çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitimine, kültürüne yönelik dev bir yatırım gerçekleştiriyoruz. Şu an inşaatımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Teknolojik özellikleriyle ve yeni nesil modern tasarımıyla kütüphanemiz, 24 saat yaşayan ve hizmet veren bir yer olacak. Her yaş grubundan vatandaşımızın yararlanacağı Şehir Kütüphanesi ve Tiyatro Binası’nın inşaatının hızla bitirilip hizmete girmesini planlıyoruz. Kültürün ve sanatın kalbi Bağcılar’da atıyor” dedi.

Geniş bir yeşil alan planlandı

Binanın dışında ise geniş bir yeşil alan planlandı. 1920 metrekarelik yeşil alanın içinde toplam 3 bin 132 ağaç, çalı grubu ve çiçek olacak. Ayrıca aynı yere 120 kişilik amfi, kitap satış dükkânı, satranç alanı ve sanatçı bankları da yerleştirilecek.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR