BAHÇEDEN SOFRAYA ÜZÜM HASADI ŞÖLENİ
BN Hotel, kendi bahçesinden özenle hasat edilen taze üzümlerle gastronomi tutkunlarına unutulmaz bir lezzet ve deneyim şöleni sundu. Organik ve yerel ürünlerin ön planda olduğu etkinlikte, özel menüler ve uygulamalı workshoplarla sürdürülebilirlik ve lezzet bir arada sunuldu

Lüksü sürdürülebilirlikle buluşturan BN Hotel Thermal & Wellness, doğanın kalbinde eşsiz bir gastronomi deneyimine daha ev sahipliği yaptı. 348 dönüm alana sahip tarımsal üretim arazisinde yıllardır ‘bahçeden sofraya’ yaklaşımıyla turunçgil, zeytin, meyve ve sebze üreten otel, bu kez kendi bağlarında yetiştirdiği üzümler için özel bir hasat şenliği düzenledi.
Etkinlik, doğayla uyum içinde üretilen yerel ve taze ürünleri tanıtmayı hedeflerken, gastronomi dünyasının seçkin isimlerini bir araya getirdi. Konuklar hem bağda üzüm toplama deneyimini yaşadı hem de otelin mutfağında bu üzümlerle hazırlanan özel tatları deneyimledi.
Hasat sonrası gerçekleşen atölye çalışmalarında, üzümlerden elde edilen şırayla “üzüm havyarı” yapımı büyük ilgi topladı. Ayrıca otelin Executive Chef’i Lokman Arslan rehberliğinde siyah üzümle hazırlanan özel menüler, katılımcılara sunuldu. Şef Arslan ile birlikte salata hazırlayan konuklar, doğrudan bahçeden gelen ürünlerle lezzetin doğallığını bir kez daha keşfetti.
Otelin lüks SPA alanında günün yorgunluğunu atan misafirler, hem doğanın ritmini yaşadı hem de sağlıklı yaşamın bir parçası olan taze, yerel ve katkısız ürünlerle benzersiz bir gastronomik yolculuğa çıktı.
DOĞADAN SOFRAYA SOFRADAN
SÜRDÜRÜLEBİLİR GELECEĞE
348 bin metrekare üzerinde 18 farklı meyve çeşidine ev sahipliği yapan ve 102 dönümü otel yerleşkesi olan BN Hotel’in bahçesinde 8.100 meyve veren ağaç ve 1.000 adet yeşil ağaç bulunduğunu belirten BN Hotel İcra Kurulu Başkanı Yusuf Narlı “Endemik bitki türleriyle doğayla uyumlu bir çevre yarattık. Hasatlardan elde ettiğimiz organik doğal mahsulleri; oteldeki restoranlarımızda, salatalarda, yemeklerde, tatlılarda veya meyve sularında kullanıyoruz. Kendi zeytinyağımızı kendimiz üretiyoruz. Akdeniz ve Türk mutfağı ile Mersin’in yerel lezzetlerini sunduğumuz mutfağımızda yerellik, doğallık ve tazelik her zaman ön planda. ‘Bahçeden sofraya’ diyerek, iyi yaşamın ancak iyi yemeklerle mümkün olduğuna inanıyoruz” değerlendirmesini yaptı.
Yerel ekonomiye katkı sağlamak için yerel tedarikçilerle iş birliği yaparak bölge halkını istihdam ettiklerini kaydeden Narlı, “Yerel lezzetlere menümüzde yer vererek bölgenin gastronomik kültürünü tanıtıyor ve sürdürülebilirlik odaklı yaklaşımımızla, çevreye olan sorumluluğumuzu her geçen gün daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz” dedi.