Dolar $
32.19
%-0.26 -0.08
Euro €
34.99
%-0.42 -0.14
Sterlin £
41.18
%-0.05 -0.02
Çeyrek Altın
4094.65
%1.76 69.77
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | Yerel Yönetimler Salı 07 Mayıs 2024 00:00

BAŞKAN TUGAY BİRLEŞİK KRALLIK TÜRKİYE BÜYÜKELÇİSİ MORRİS'İ AĞIRLADI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Birleşik Krallık Türkiye Büyükelçisi Jill Morris ve beraberindeki heyeti ağırladı.

Başkan Tugay Birleşik Krallık Türkiye Büyükelçisi Morris'i ağırladı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Şehirleşme, çevre ve şehrin kalkınması ile ilgili var olan potansiyeli artırma konusunda yoğun bir çalışma planlıyoruz. İzmir tarihsel olarak Türkiye ve belki dünyanın en önemli tarım, ticaret, turizm ve kültür kentlerinden biri. O nedenle potansiyelini doğru şekilde kullanması için çalışma planımız var” dedi.

İzmir’de yaşayan İngiliz iş insanları ile yakın ilişkiler kurmak istediğini belirten Tugay, “İzmir’de yaşayan İngiliz iş insanlarıyla tanışalım ve sorunları ile doğrudan ilgilenelim istiyoruz. Ayrıca özellikle sağlık turizmi için gelecek insanlara yardımcı olacak ofisi biz de açabiliriz. Doktor olduğum için bu konuda yaşanan sorunları biliyorum. Bu konuda da rol almak isterim” dedi.

Birleşik Krallık Türkiye Büyükelçisi Jill Morris, odak noktasında yeşil dönüşüm ve çevre dostu projeler olduğunu ifade etti. Birleşik Krallık’ın coğrafi koşullar gereği rüzgar enerjisinde önemli yol kat ettiğini söyleyen Morris, Türkiye’nin güneş enerjisinde attığı adımların farkında olarak yeşil dönüşüm alanında iş birliği yapılmasının mümkün olduğunu belirtti.

Sağlık turizmiyle Birleşik Krallık’tan İzmir’e gelen insanların geçen yıla göre iki kat arttığına dikkat çeken Morris, İzmir’in bu konuda Türkiye’nin diğer illerini geride bıraktığını vurguladı. Morris ayrıca Büyükelçilik olarak İngilizce dil öğrenimine yönelik İzmir’de daha fazla proje yapılması ve kültür sanat alanında ortak işler yapılması için destek vereceklerini belirtti.

ABONE OL