Dolar $
32.25
%0.03 0.01
Euro €
35.04
%0.13 0.04
Sterlin £
40.99
%0.02 0.01
Çeyrek Altın
4113.18
%0.14 5.85
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | Yerel Yönetimler Cuma 10 Mayıs 2024 15:00

BAŞKAN TUGAY: İZMİR, TARIM VE TİCARETİN YANINDA TURİZM ALANINDA DA SIÇRAMA GÖSTERMELİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, ekim ayında kentte düzenlenecek 83. Dünya SKAL Kongresi'nin tanıtım toplantısında konuştu.

Başkan Tugay: İzmir, tarım ve ticaretin yanında turizm alanında da sıçrama göstermeli

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, turizm profesyonelleri ve gönüllülerinden oluşan uluslararası iletişim ağı SKAL’ın 83’üncüsünü İzmir’de düzenleyeceği Dünya Kongresi için yapılan tanıtım toplantısına katıldı.

Yerel birlikteliğin önemini vurgulayan Başkan Tugay, “Şehrin sorunları ve ihtiyaçları konusunda birlikte çalışma kararlılığının olması benim için çok değerli. Hepimiz İzmir’in hak ettiği yerde olmasını istiyoruz. İzmir, tarım ve ticaretin yanında turizm alanında da sıçrama göstermeli.” dedi.

İzmir’in kalkınması için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini belirten Tugay, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dünyada pek çok ülkenin ve şehrin gıpta edeceği bir tarihi ve kültürel bir mirasa sahibiz. Bunlar İzmir’i dünyanın en önemli turizm destinasyonlarından biri haline getiriyor. Daha düzenli ve temiz bir şehir olan, sahip olduğu kültürel mirası en doğru şekilde ortaya çıkartan, tanıtımını da başaran bir şehir olmamız gerektiği de çok açık. İşte bu kongre önemli bir fırsat.”

Kongreyi İzmir’de düzenleyecek olmalarından ve yaratılan iş birliğinden dolayı mutluluk duyduklarını belirten İzmir SKAL Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Güner Güney, tüm paydaşlara teşekkür etti.

Dünyanın çoğu ülkesinde yer alan SKAL federasyonları, sektör içinde bağlantıları artırmayı ve iş ilişkilerini geliştirmeyi amaçlıyor. Uluslararası SKAL, 84 ülkede, 359 kulüp ve turizmin üst düzey yöneticilerinden oluşuyor ve 14 bin 249 üye ile temsil ediliyor.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR