Dolar $
32.58
%-0.62 -0.2
Euro €
34.99
%-0.58 -0.2
Sterlin £
41.38
%-0.71 -0.29
Çeyrek Altın
3947.86
%0.42 16.45
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | GÜNCEL Cumartesi 18 Mayıs 2024 23:00

BAYÜLGEN: YA FİLOZOF OLACAKTIM YA DA EĞİTİMİNİ GÖRDÜĞÜM SANATI YAPACAKTIM

Sanatçı Okan Bayülgen, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın düzenlediği "38. Genç Günler" festivaline katıldı.

Bayülgen: Ya filozof olacaktım ya da eğitimini gördüğüm sanatı yapacaktım

Genç Günler’in 38.’sinde, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde söyleşi konuğu Okan Bayülgen’di.

Bayülgen, söyleşinin moderatörlüğünü yapan Dilek Tekintaş’ın “Günümüzde artık herkesin sinemaya atlamaya çalıştığı bir zamanda siz tepe noktadan tiyatroya geçtiniz.” cümlesi üzerine şunları söyledi:

“Ya filozof olacaktım ya da eğitimini gördüğüm sanatı yapacaktım. Ulusal kanalların sadece dizi kanalları haline gelmesinin payı var. Televizyonun artık bir gücü yok. Türkiye’de yayın dejenerasyonu daha çabuk ilerledi. Tiyatro bir buluşma ve tartışma alanı olarak, opera, bale, bütün performans sanatları, insanlar gözlerini aynı şeye dikip aynı şeye beraberce bakıyorlar ve ertesi gün bu performansı konuşabiliyor.” dedi.

Farklı teknolojilerin farklı üretim süreçlerini getirdiğini ifade eden Bayülgen, “Uzun süre insanları kapsayacak ve insanları mutlu edecek çalışmalara ihtiyaç doğdu. Dünya artık bütün platformların algoritmayla yönetildiği bir yere geldi. Editörlerin ve algoritmaların dünyası artık. Ahmet Ertegün gibi bir adam çıkmaz artık. Bugün artık çıkmıyor da. Artık gençler için kendi bildikleri gibi davranacakları alanlar yok, o alanlar kısıtlanmış durumda. Tiyatro aslında bu imkanı veriyor. ”dedi.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR