Dolar $
32.38
%-0.29 -0.09
Euro €
34.63
%-0.27 -0.09
Sterlin £
40.54
%-0.19 -0.07
Çeyrek Altın
3934.32
%-1.28 -50.47
SON DAKİKA
GÜNDEM Pazar 26 Kasım 2023 17:41

BEYAZ YAKALIKTAN OYUNCULUĞA UZANAN SERÜVEN

Uzun yıllar, hayalindeki şirkette çalıştıktan sonra tiyatro eğitimi alan ve yeni bir sektöre adım atarak oyunculuğa başlayan Aybars Kuday; spora küçük yaşta başlayan ilgisini, eğitimlerini, başarısının sırrını ve hayallerini MAG Business Okurlarıyla paylaştı...

Beyaz yakalıktan oyunculuğa uzanan serüven

Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde okurken pazarlamaya olan ilgisini fark eden Aybars Kuday şunları söyledi: “Okulda pazarlamaya daha çok ilgim olduğunu fark ettim ve seçmeli derslerimi de hep pazarlama bölümünden aldım. Daha sonra Amerika’ya gittim, pazarlama ve uluslararası ticaret üzerine MBA yaptım. Okul bittiğinde kafamda sadece iki şirket vardı çalışmak için. Bunların dışında bir yerde çalışmak istemiyordum. Kafama koyduğum şeyi genelde sonuna kadar kovalayan birisiyim. Sonunda amacıma ulaştım ve çok istediğim Coca-Cola şirketinde çalışmaya başladım. Benim için Real Madrid’e transfer olmak gibi bir şeydi bu. Orada tam on üç sene çok büyük bir keyifle çalıştım, harika tecrübeler edindim ve çok değerli insanlarla beraber çalışma şansım oldu.”

Beyaz yakalı bir yaşamdan oyunculuğa geçiş serüvenini de aktaran Aybars Kuday “Okul çıkışlarında hemen her akşam, kuzenim Gökhan Arsoy’un dizi çekimlerine gider; sette neler oluyor, kim ne iş yapar, oyuncu nasıl hazırlanır, kamera ile nasıl bir ilişki kurulmalıdır gibi şeyleri gözlemlerdim ve hep bir gün burada olmayı hayal ederdim. Eniştem Göksel Arsoy ve kuzenim Gökhan Arsoy birer rol modeldiler benim için. Kurumsaldan ayrılmam hemen pandemi dönemine denk gelmişti. Ben de bu dönemde her zamankinden daha fazla oturup düşünmeye ve iç sesimi dinlemeye fırsat buldum ve oyuncu olmaya karar verdim, hem de kırk üç yaşında. Bunun için Müjdat Gezen Kültür ve Sanat Merkezinde önce kamera önü, daha sonra da temel oyunculuk ve tiyatro eğitimleri aldım. Burada çok değerli hocalarla çalışma şansı buldum. Eş zamanlı olarak Çiğdem Tunç Tiyatrosu’nda değerli hocam Çiğdem Tunç ve oyuncu arkadaşlarımla birlikte hem eğitim alma hem de beraber sahneye çıkma fırsatım oldu. Müthiş yoğun geçen bu dönemin hemen sonrasında bir anda kendimi önce farklı farklı oyunlarla tiyatro sahnesinde, daha sonrasında da art arda dizi ve reklam setlerinde buldum. Şu anda da, Müjdat Gezen’deki eğitimim sonrasında bile bana desteğini bir an olsun bırakmayan çok değerli hocam Sennur Nogaylar ile birlikte dizideki sahnelerime çalışıyorum ve kendimi her gün daha da geliştirmeye gayret ediyorum” açıklamasında bulundu.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR