Dolar $
32.33
%-0.45 -0.14
Euro €
34.65
%-0.23 -0.08
Sterlin £
40.6
%-0.06 -0.02
Çeyrek Altın
3968.24
%-0.43 -16.96
SON DAKİKA
GÜNDEM Cumartesi 25 Kasım 2023 14:49

"BİRBİRİMİZİ EZEREK DEĞİL BİRLİKTE YOL ALACAĞIZ"

UND Başkan adaylığını açıklayan Nagihan Soylu, sektörün tüm sorunlarını ve çözümünü bil diklerini söyledi. Haksız rekabeti ortadan kaldıracaklarını kaydeden Soylu, UND'nin ikinci yüzyılına yepyeni bir vizyonla gireceğini ifade etti.

"Birbirimizi ezerek değil birlikte yol alacağız"

Çağlar Çağatay 

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) genel başkanlığına adaylığını açıklayan Nagihan Soylu sektörün sorunlarını ve çözümü için yapacakları çalışmaları anlattı.  İstanbul’un batı ve doğu girişine  tüm nakliyecileri içine alacak bir OSB kurmak için çalıştıklarını kaydeden Soylu,  sektördeki yanlış algıyı da kıracaklarını kaydetti. Yabancı plakalı araçların oluşturduğu  haksız rekabetin önüne geçeceklerini de ifade eden Soylu sık sık alkışlarla kesilen konuşmasında şunları söyledi:  

SEKTÖRE İŞKENCE YAPILIYOR

Biz önemli bir sektörüz ve çok değerli iş yapıyoruz ancak bu değerimizin karşılığını maddi ve manevi olarak alamıyoruz. Birçok tarafı olan, organize kaçakçılık yapan uluslararası nakliye firma sayısı binde bir. Sürekli olarak bu binde biri önümüze koyarak bahane ederek bizleri bir cenderenin içinde tutuyor, araçlarımızın günlerce beklemesine, sürücülerimizin günlerce dört metrekare alanda yaşamasına sebep oluyorlar. Müşteri, gümrük çalışanlarının sehven yaptığı hatalar nedeniyle ağır cezalarla karşılayabiliyoruz. Üzerimizdeki bu olumsuz toplumsal algıyı değiştireceğiz. 

PANDEMİDE DEPREMDE BİZ VARDIK

Çilekeş nakliyecilerin Yugoslavya, Afganistan, Suriye, Irak,  Rusya, Ukrayna savaşlarında, pandemide, depremlerde gerçekleştirdikleri kahramanlıkları bütün kamuya göstereceğiz. Toplumsal farkındalığı oluşturmak ve bu cenderenin içinden çıkmak bizim için en önemli görev olacaktır. 

UND FİNANSAL DANIŞMANLIK SİSTEMİ 

Dünya ekonomilerindeki yavaşlama sebebiyle önümüzde zor bir dönem bizi bekliyor. Geçmiş dönem yaşanan krizlerde buna benzer ticari daralmaları yaşayan birçok arkadaşımız var. Bu arkadaşlarımız eşine, dostuna, bankaya boyun eğmek zorunda kaldı. Yönetime geldiğimizde UND koordinasyonunda finansal danışmanlık sistemi kuracağız. Sıkıntı yaşayan üyelerimiz öncelikle yanlarında UND’yi görecekler.  

SATIN ALMA VE TEDARİK KURULACAK

Navlun fiyatları düşerken maliyetlerimiz sürekli yükseliyor uzun zamandır bütün dünyada yüksek enflasyon süreci yaşanıyor. Bundan faydalanan fırsatçıları hepimiz gördük izledik.  Yönetime geldiğimizde bu tehditleri en aza indirmek için satın alma ve tedarik sistemi kuracağız ve üyelerimizin maliyetlerini minimuma indireceğiz. 

ORGANİZE LOJİSTİK BÖLGELERİ  

Kümelenme projeleriyle hareket yeteneğimizi artıracağız. Uzun zamandır İBB ve Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı ile görüşmeler yapıyoruz. İstanbul’un doğu ve batı girişinde kuzey otoyolu içinde hepimizi içine alabilecek hazine arazisi talep ediyoruz.  OSB’lerde olduğu gibi bu arazilerin alt yapısı büyükşehir ya da bakanlık tarafından yapılacak ve biz maliyetini ödeyeceğiz. 200 metrekareden 10 bin metrekareye kadar çeşitli sekmentlerde arsaları taşımacılarımıza ücreti karşılığı tahsis edilmesini istiyoruz. Bu çalışmayı diğer illerimizde de yapacağız.

KURUMSAL YAPI GÜÇLENECEK

Uzun yıllar çok büyük emek verilerek oluşturulan kurumsal ve güçlü yapı UND’yi dünyanın en etkin derneklerinden biri konumuna getirmiştir. UND’nin kurumsal yapısının zayıflamasına asla izin vermeyiz. En uçtaki üyemize dahi periyodik aralıklarla dokunacak, şikayetlerini dinleyeceğiz. 

ANKARA’YA ÇIKARMA YAPACAĞIZ 

Yönetime geldiğimizde ilk faaliyetimiz Ankara’ya gerçekleştireceğiz. Hep beraber Anıtkabir’i ziyaret edecek, UND’nin ikinci 50. Yıl vizyonunu Ata’mıza anlatacağız.  Ardından cumhurbaşkanımız ve ilgili bakanlarımızı ziyaret edeceğiz. Cumhurbaşkanımıza, ivedi olarak çözülmesi elzem olan; yabancı araçlar ile yaşadığımız haksız rekabet sorununu, yabancı plakalara avantaj sağlayan bakanlıklarımızın yetkisinde zaafiyet yaşadığımız denetim konusunu, elektronik sevk evrakı uygulamasının Macaristan İtalya’da olduğu gibi hayata geçirilmesini talep edeceğiz. Profesyonel sürücü istihdamı için YÖK nezdinde var olan girişimlerin hızlandırılması ve sürücü yetiştiren meslek yüksekokullarının bir an önce Türkiye’nin her ilinde hayata geçirilmesini talep edeceğiz. Bu okullara giren her öğrenciye iş garantisi vereceğiz. 

BİRLİKTE YOL ALACAĞIZ

Şuna emin olabilirsiniz sektörün bütün sorunlarını ve sıkıntılarını biliyoruz bunların çözüm yöntemleri de hazır. Var olan haksız rekabet koşullarıyla mücadele ederek eşit rekabet koşulları sağlayacağız. Bizim bu yolculuğumuzda kibir entrika olmayacak, moralsizlik olmayacak. Hız sınırını bozarak önündekini sollamak olmayacak, rakipleri ezmek olmayacak. Bizim yolumuzda sadece güçlü dayanışma olacak.“

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR