Dolar $
32.2
%-0.01 -0
Euro €
35.02
%0.03 0.01
Sterlin £
40.88
%-0.17 -0.07
Çeyrek Altın
4116.97
%0.54 22.04
SON DAKİKA
İsa ÖZGÜLLER | Otomotiv Perşembe 09 Mayıs 2024 15:20

BMW MOTORRAD, RIZACAN KUMAŞ'IN OBJEKTİFİNDEN THE MOTHER ROAD SERGİSİ'Nİ SUNUYOR

Borusan Otomotiv'in Türkiye temsilcisi olduğu BMW Motorrad, Mehmet Turgut'un küratörlüğünde, fotoğraf sanatçısı Rızacan Kumaş'ın objektifinden The Mother Road Sergisi'ni açtı. Rızacan Kumaş'ın BMW R 18 B ile yaptığı ABD'nin sembolik rotası Route 66 yolculuğunun fotoğraflarından oluşan sergi, 9 Mayıs – 7 Haziran 2024 tarihleri arasında Contemporary Istanbul Vakfı'nın Fişekhane'deki sanat merkezi Cocoon'da ziyaret edilebiliyor.

BMW Motorrad, Rızacan Kumaş'ın Objektifinden The Mother Road Sergisi'ni Sunuyor
Borusan Otomotiv BMW Motorrad’ın destekçisi olduğu The Mother Road Sergisi, fotoğraf sanatçısı Rızacan Kumaş'ın BMW R 18 B motosikletiyle Route 66’da bir ay süren yolculuğundan kareleri motosiklet tutkunları ve sanat severlere sunuyor.

Mehmet Turgut’un küratörlüğünü üstlendiği sergi, Rızacan Kumaş’ın gözünden Route 66'nın ikonik manzaralarını ve kültürel çeşitliliğini yansıtıyor. Sergi ayrıca, 360 Derece VR teknolojisi ile ziyaretçilerine Route 66’da motosiklet sürme deneyimi de yaşatıyor. Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Hakan Tiftik, Türkiye’de temsilcisi oldukları markaların sanatla her zaman ilişki içinde olduğunu belirtti.

Uzun yıllardır Contemporary İstanbul, son 3 senedir de CI Bloom Çağdaş Sanat Fuarı kapsamında BMW otomobillerini birer sanat eserine dönüştüren çok özel çalışmaları sanatseverlerle buluşturduklarını belirten Tiftik; “Kalbinde otomobillerimizin yer aldığı ve her biri çağdaş sanatın sınırlarını keşfeden bu yapıtlar sanatseverler tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Bugün ise, bir BMW motosikletinin içinde yer aldığı çok özel bir hikayeyi sizlerle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi. Serginin ön gösteriminde konuşma yapan BMW MINI BMW Motorrad Genel Müdürü Can Mete Paker, Borusan Otomotiv BMW Motorrad olarak her motosiklet tutkununun keşfetmek istediği Amerika’daki Route 66 otoyolunu farklı bir perspektifle yansıtan bu projeye destek vermekten dolayı mutlu olduklarını belirtti. Paker, “Bugün de bir BMW motosikletinin içinde yer aldığı çok özel bir hikayeyi sizlerle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Uzun yolda sunduğu konforu kalbinde yatan güçlü boxer motoruyla birleştiren BMW R 18 B ile yapılacak en keyifli gezilerin başında gelen Route 66’yı çok farklı detaylarıyla Rızacan Kumaş’ın objektifinden deneyimliyoruz. Mehmet Turgut’un küratörlüğüyle benzersiz bir yol hikayesine dönüşen bu projenin bir parçası olmaktan ve The Mother Road Sergisi’ni sizlerle buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi.

ABONE OL