Dolar $
32.41
%0.01 0
Euro €
34.6
%-0.04 -0.01
Sterlin £
40.52
%-0.01 -0
Çeyrek Altın
3877.83
%0.03 1.19
SON DAKİKA
Yerel Yönetimler Perşembe 23 Kasım 2023 09:07

BOZOVA BELEDİYESİ EĞİTİME OLAN DESTEĞİNİ SÜRDÜRÜYOR

Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy göreve geldiği ilk günden bugüne kadar ilçe genelinde eğitime verdiği destekle ilçedeki gençlere öncü olmaya devam ediyor

Bozova Belediyesi eğitime olan desteğini sürdürüyor

Harran üniversitesi Bozova Meslek Yüksek Okulu eski binasının yıkılma ile karşı karşıya kaldığından burada eğitim gören öğrencilerin sıkıntı yaşadıklarını gören Başkan Aksoy, İlçeye yeni MYO binası kazandırılması için verdiği talimatlar doğrultusunda ilçeye yeni MYO hizmet binası yaptırıldı.

Modern binalarda eğitim verilecek

Harran Üniversitesi Bozova Meslek Yüksek Okulunda eğitim gören öğrenciler daha modern bina ve dersliklerde eğitim öğretim görecekler, 2023-2024 Eğitim-öğretim yılının başlaması ile birlikte MYO’da eğitim gören öğrenciler yeni bina ve dersliklerde eğitim görmeye başladılar. Bozova’ya yeni MYO hizmet binasının kazandırılması ile ilgili olarak bir açıklamada bulunan Belediye Başkanı Suphi Aksoy yaptığı yazılı açıklamada, ‘İlçemizde eğitim gören tüm öğrencilerimize verdiğimiz eğitim desteğinin yanı sıra ilçemizde bulunan MYO okuluna yeni bir bina yaptırarak öğrencilerimizin daha güzel ortamda eğitim görmelerini sapladık. Her zaman eğitime desteğimizi sürdüreceğiz.” dedi.

320 öğrenciye burs verildi

Başkan Aksoy’un talimatları doğrultusunda bu yıl ilk kez üniversite sınavına girerek üniversiteye yerleşen 320 öğrenciye bir defaya mahsus burs desteği veriliyor. 2023-2024 eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte üniversiteye yerleşen öğrencilerin hesaplarına yatırılmaya başladı. Maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin yanı sıra Bozova Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıl açılan üniversiteye hazırlık kurslarında da başarılı olan öğrencilere burs desteği verildi.

Üniversite öğrencilerine burs desteği

Her zaman gençlere ayrı bir değer ve önem veren Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy, göreve geldiği ilk günden bugüne kadar eğitimde de öğrencilere olan desteğini eksik etmeyerek her zaman öğrencilerin ve gençlerin yanında oldu, olmaya da devam ediyor. Üniversite öğrencilerine verilen burslar ile ilgili olarak açıklamada bulunan Başkan Aksoy; “Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimize her türlü desteği veriyor ve vermeye de devam ediyoruz. Bugün ilçemizde üniversiteyi kazanan öğrencilerimize destek olmak için kendilerine bir defaya mahsus olmak üzere burs desteğinde bulunuyoruz. İnşallah üniversiteyi kazanan öğrencilerimiz gelecekte büyük başarılara imza atacaklardır. Üniversite sınavına girerek üniversitelere yerleşen tüm öğrencilerimize eğitimde başarılar diliyorum” dedi. 


ABONE OL