Dolar $
32.53
%0.05 0.01
Euro €
34.96
%-0.2 -0.07
Sterlin £
40.72
%-0.32 -0.13
Çeyrek Altın
3992.73
%0.01 0.51
SON DAKİKA
GÜNDEM Cuma 17 Ocak 2020 12:15

CANSUYU'NDAN İDLİB'E YARDIM

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü, Suriye'de faaliyetlerinin yoğun bir şekilde devam ettiğini belirterek, İdlib'deki savaş mağdurlarının yaralarını sarmak için son 3 ayda 450 ton insani yardım gönderdiklerini söyledi.

Cansuyu'ndan İdlib'e yardım

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü, dün Dernek Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında konuştu. Suriye’ye yönelik yardım faaliyetlerine ilişkin bilgi veren Mustafa Köylü, insanların bölgede zor şartlar altında hayata tutunmaya çalıştığını belirterek, faaliyetlerini yoğun bir şekilde sürdüklerini vurguladı. Binlerce Suriyelinin katliamdan kaçarak Türkiye sınırına geldiğini dile getiren Köylü, şunları söyledi:

“İDLİB'DEKİ YARDIMLARIMIZI YOĞUNLAŞTIRDIK”

"Suriye'de savaşın başladığı 2011'den itibaren bölgedeki faaliyetlerimiz aralıksız şekilde devam ediyor. Son saldırılarla beraber İdlib'deki yardımlarımızı yoğunlaştırdık. Son bir haftada 250 tonun üzerinde yardım gönderdik. Son 3 ayda 450 ton civarında insani yardımı kriz bölgelerine ulaştırmış olduk. Bu yardımların arasında battaniye, bot, giyecek, gıda ve sıcak yemek ayrıca buradan 135 ton un götürüp ekmek yaptırıp dağıttık. İnsani yardımlarımızın yanı sıra önümüzdeki süreçte çadır kurma işine ağırlık vermemiz gerekiyor.”

“İDLİB’DEKİ KARDEŞLERİMİZ İÇİN KOLLARIMIZI SIVADIK”

“Üç buçuk milyon Suriyelinin yaşadığı İdlib’de bir insanlık dramı yaşanıyor. Kış şartlarının şiddetini artırdığı şu günlerde çamura saplanmış durumda yaşam mücadelesi veriyorlar. Bizler Cansuyu Derneği olarak, Suriyeli kardeşlerimizin her zaman yanındayız. Onların acısını paylaşıyor ve yaralarını sarmaya çalışıyoruz. Bugüne kadar ülkemize sığınan Suriyeli sığınmacı kardeşlerimize Ensar olabilmek için nasıl kucağımızı açtıysak, şimdi de sınırın hemen ötesinde İdlib’de yaşayan kardeşlerimizin yaralarını sarabilmek için kollarımızı sıvadık.”

ABONE OL