Dolar $
32.46
%0.16 0.05
Euro €
34.66
%0.24 0.08
Sterlin £
40.5
%0.03 0.01
Çeyrek Altın
3890.11
%0.35 13.32
SON DAKİKA
Yerel Yönetimler Perşembe 16 Kasım 2023 02:06

ÇARŞAMBA'YA ÇEVRE DOSTU DEV YATIRIM

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (SASKİ), şehrin en büyük ilçelerinden Çarşamba'ya kazandırdığı İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi'ni hizmete aldı.

Çarşamba'ya çevre dostu dev yatırım

İnşaatı Eylül ayında tamamlanan tesiste günde 15 bin 500 metreküp atık su arıtılıyor. Tesis ile birlikte Yeşilırmak Nehri’nin kirlenmesinin önüne geçtiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, çevre yatırımlarıyla şehri daha sağlıklı yarınlara taşıyacaklarını söyledi.

Daha sağlıklı daha yaşanabilir bir Samsun 

İlçe halkının uzun yıllardır beklediği yatırımı hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, sağlıklı bir kent hedefi doğrultusunda altyapı ve çevre yatırımlarına ağırlık verdiklerini söyledi. Projenin Çarşamba ilçesine güç katacağına inandığını dile getiren Başkan Demir, “Çevre kirliliğinin önüne geçerek daha sağlıklı ve yaşanabilir bir Samsun hedefliyoruz. Bunun için de ortaya koyduğumuz vizyon çerçevesinde, tüm içme suyu ve atık su arıtma projelerimizi bitirerek şehrimizi altyapının konuşulmadığı bir kent haline getirmek istiyoruz. Doğayı ve çevreyi koruyarak daha yeşil ve daha temiz bir Samsun için gece gündüz gayretle çalışıyoruz. Tüm amacımız ise kentimizde atık su sorununu tamamen bitirip gelecek kuşaklara sorunsuz temiz ve sağlıklı bir çevre bırakmaktır” diye konuştu.

Günlük 15 bin 500 metreküp su arıtıyor

Gerçekleştirdikleri tüm altyapı yatırımlarıyla Samsun’u her alanda Türkiye’ye örnek gösterilir hale getirdiklerini söyleyen Başkan Demir, “Çarşamba İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’nin yapımını tamamlayarak hizmete sunduk. Dev yatırımlarımızdan biri olup, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile AB standartlarında inşa ettiğimiz çevreci tesisimiz, ilçemizin atık sularını arıtmaya başladı. Son teknolojiyle donattığımız ultraviyole dezenfeksiyon sistemine sahip İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi, 7/24 aralıksız çalışıyor. Günde 15 bin 500 metreküp atık suyu arıtıp çevreye ve insan sağlığına zararsız hale getirildikten sonra Yeşilırmak Nehri’ne deşarj ediyoruz. Tesis ile birlikte Yeşilırmak Nehri’nin kirlenmesinin önüne geçtik. Çevre yatırımlarıyla şehrimizi daha sağlıklı yarınlara taşıyoruz. Tesisimiz, başta Çarşamba ilçemiz olmak üzere tüm hemşehrilerimize hayırlı olsun” dedi.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR