Dolar $
32.4
%0.06 0.02
Euro €
34.83
%0.2 0.07
Sterlin £
40.72
%-0.03 -0.01
Çeyrek Altın
3924.46
%0.18 7.12
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | DÜNYA Pazartesi 15 Ocak 2024 14:00

ÇİN'DEN KIZILDENİZ'DEKİ SON DURUMA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Bürosu Üyesi ve Dışişleri Bakanı Wang Yi dün, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ile görüştükten sonra Kızıldeniz'deki son durum hakkında bir açıklama yaptı.

Çin'den Kızıldeniz'deki son duruma ilişkin açıklama

Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Bürosu Üyesi ve Dışişleri Bakanı Wang Yi dün, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ile görüştükten sonra Kızıldeniz’deki son durum hakkında bir açıklama yaptı.

Kızıldeniz sularının uluslararası mal ve enerji ticareti için önemli bir kanal olduğuna dikkat çeken Wang Yi, sivil gemilere yönelik saldırılara son verilmesi ve sorunsuz bir küresel tedarik zinciri ve uluslararası ticaret düzeninin sürdürülmesi çağrısında bulundu.

Wang Yi, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin hiçbir ülkeye Yemen’e karşı güç kullanma yetkisi vermediğini ve Kızıldeniz'deki gerilimin körüklemekten ve bölgedeki genel güvenlik riskini arttırmaktan kaçınılması gerektiğini bildirdi.

Wang Yi, Kızıldeniz’deki gerilimin Gazze'deki çatışmanın yayılmasının önemli bir yansıması olduğuna işaret ederek çatışmanın daha da genişlemesini ve hatta kontrolden çıkmasını önlemek için Gazze'deki çatışmaların mümkün olan en kısa sürede sona erdirilmesi gerektiğini vurguladı.

Wang Yi, tüm tarafların Kızıldeniz sularında seyrüsefer güvenliğini hukuka uygun bir şekilde korumak için birlikte çalışmaları ve aynı zamanda Yemen de dâhil olmak üzere Kızıldeniz'e kıyısı olan devletlerin egemenlik ve toprak bütünlüğüne etkin bir şekilde saygı göstermeleri gerektiğini ifade etti.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR