Dolar $
32.33
%-0.12 -0.03
Euro €
34.94
%0.26 0.09
Sterlin £
40.91
%-0.02 -0
Çeyrek Altın
3912.44
%-0.12 -4.75
SON DAKİKA
Yerel Yönetimler Perşembe 26 Ekim 2023 13:53

ÇİNE BELEDİYESİ TİYATRO FESTİVALİ BAŞLADI

Çine Belediyesi'nin bu yıl ilk kez düzenlediği Alabanda Tiyatro Festivali, vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kortej yürüyüşüyle başladı.

Çine Belediyesi Tiyatro Festivali Başladı

Çine Kültür Derneği, Ege Tiyatrolar Birliği ve Tiyatro Ofisi'nin destekleriyle düzenlenen festivalin ilk gününde bir araya gelen coşkulu kalabalık, Çine Belediyesi Kültür Merkezi önünden başlayarak, Çine Belediyesi hizmet binası önüne kadar yürüdü

Aydın Büyükşehir Belediye Bandosu'nun müzikleriyle renk kattığı yürüyüşe, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, usta oyuncular Erhan Yazıcıoğlu, Cihat Tamer, Zihni Göktay, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, CHP Çine Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Çavdar, Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Utku Şahin, Çine Belediye Meclis Üyesi Mehmet Kıvrak, Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, Ege Tiyatrolar Birliği Başkanı Metin Güler, Çine Kültür Derneği Başkanı Mehmet Demir, farklı illerden ilçeye gelen sanat yönetmenleri, tiyatro toplulukları ve şehir tiyatrolarının temsilcileri ile çok sayıda tiyatro sevdalısı katıldı.

Gençlerimize bırakacağımız en önemli miras sanat

Festivalin ilk gün heyecanı Çine Belediyesi Hizmet Binası önünde gerçekleşen açılış etkinlikleri ile devam etti. 1'inci Alabanda Tiyatro Festivali açılışında konuşan Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, şunları söyledi: "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını yaşadığımız bu yıl, Çine Belediyesi olarak çeşitli konserler, tiyatro etkinlikleri düzenledik. Cumhuriyet'imizin 100'üncü yıl etkinliklerimizi bugün tiyatro festivali ile taçlandırıyoruz. Festivaller yapıldığı yerin ekonomisine, kültürüne katkı için yapılır ancak festivalimizin manevi getirisi dünyalara değişilmez. Bugün onur konuklarımız duayen oyuncular Erhan Yazıcıoğlu, Cihat Tamer, Zihni Göktay aramızdalar ve Uşak, Mersin gibi illerimizden gelen tiyatro topluluklarımız var. Yürüyüşümüzde bize eşlik eden Aydın BŞB Bando takımımız da günümüze renk kattı. Katılan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Gençlerimize bırakacağımız en önemli mirasın sanat olduğunu düşünüyorum. 1. Alabanda Tiyatro Festivalimiz ile sanatsal ve kültürel etkinliklerimizi gençlerimize, çocuklarımıza miras bırakmak istiyoruz. Çine'de 4 gün boyunca sanatı yaşayacağız. Festivalimizin hayırlı olmasını diliyorum."

Çine kültür derneği olarak tiyatroyu yaşatıyoruz

Çine Kültür Derneği Başkanı Mehmet Demir de şunları söyledi: "2021 yılında Çine Kültür Derneği'ni kurduk, daha sonraki yıllarda da tiyatroyu yaşatmak için çaba harcadık. Çünkü tiyatro insanı insana insanla anlatan sanattır. Tiyatro ile canlılara sevgi ve saygıyı anlatmaya çalıştık. En önemlisi de Cumhuriyet'imizi kuran Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu toprakları bize vatan yapan şehitlerimizin önünde saygıyla eğilmeği, eğilmenin yetmediğini ve onarın bizlere bıraktığı mirası korumamız gerektiğini anlatmaya çalıştık. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum."


ABONE OL