Dolar $
32.48
%-0.2 -0.06
Euro €
34.85
%0.08 0.02
Sterlin £
40.64
%-0.02 -0.01
Çeyrek Altın
3993.17
%0.89 34.87
SON DAKİKA
GÜNDEM Çarşamba 06 Kasım 2019 02:59

CİNSİYET FARKINDALIK EĞİTİMİ

Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Mükemmeliyet Merkezi'nin (SU Gender) Sabancı Vakfı desteğiyle yürüttüğü Mor Sertifika Programı kapsamında Sivil Toplum Kuruluşları (STK) için Toplumsal Cinsiyet Farkındalık Eğitimi düzenlendi. 4 günlük programa Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Mardin, Mersin, Tunceli, Zonguldak ve Adana'dan 20 STK katıldı.

Cinsiyet farkındalık eğitimi

Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Mükemmeliyet Merkezi (SU Gender) tarafından, Sabancı Vakfı desteğiyle yürüttüğü Mor Sertifika Programı kapsamında, 24-27 Ekim 2019 tarihlerinde Sivil Toplum Kuruluşları için Toplumsal Cinsiyet Farkındalık Eğitimi’ne ev sahipliği yaptı. Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Mardin, Mersin, Tunceli, Zonguldak ve Adana illerinden 20 katılımcı ile gerçekleştirilen programa 20 Sivil Toplum Kuruluşu (STK) katıldı.

Sivil toplum temsilcilerini toplumsal cinsiyet temel kavramları ile tanıştırmayı, bu alandaki akademisyen ve uzmanlarla buluşturmayı ve toplumsal cinsiyet eksenli çalışmalara dair bilgi kazandırmayı amaçlayan programda “Ayrımcılık”, “Siyaset ve Temsil”, “Toplumsal Cinsiyetin Temel Kavramları”, “Siyaset”, “Hukuk”, “Kadın Hareketi”, “LGBTİ+ Hareketi” “Cinsiyete Dayalı Ayrımcılık”, “Toplumsal Cinsiyet ve Göç”, ve “Şiddet” başlıkları altında sunum ve atölyeler gerçekleşti.

Ayrıca program kapsamında, gençlerin gözünden şehrin gizli kalmış, unutulmuş hikayelerine odaklanılan ve İstanbul’un toplumsal cinsiyet katmanlarını keşfe çıkaran Cins Adımlar Kadıköy yürüyüşü yapıldı.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR