Dolar $
32.38
%-0.29 -0.09
Euro €
34.73
%-0.01 -0
Sterlin £
40.7
%0.18 0.07
Çeyrek Altın
3954.79
%-0.77 -30.25
SON DAKİKA
Sigorta Perşembe 11 Ocak 2024 19:59

DASK BİNA TASARIMI YARIŞMASI'NIN FİNALİ YAKLAŞTI

DASK tarafından depreme dayanıklı binaların inşa edilmesinde önemli rol üstlenecek olan geleceğin inşaat mühendisleri ile mimarlarının mesleki gelişimine katkı sağlamak ve deprem mühendisliğinin önemini vurgulamak amacıyla düzenlenen "DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması"nın büyük finali 4-7 Mart tarihleri arasında Gaziantep'te Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde yapılacak.

DASK Bina Tasarımı Yarışması'nın finali yaklaştı

2014 yılından bu yana ABD’de Deprem Mühendisliği Araştırma Enstitüsü’nün (EERI) Öğrenci Liderlik Konseyi (SLC) tarafından düzenlenen Sismik Tasarım Yarışması’nın (Seismic Design Competition) Türkiye versiyonu olan ve bu yıl yedincisi düzenlenen DASK Depreme Dayanıklı Bina Yarışması, 6 Şubat Kahramanmaraş Depremleri’nin ardından bölgeye ve bölgedeki öğrencilere katkı sunmak ve farkındalık yaratmak adına Sağlam Binalar, Güçlü Yarınlar” teması ile gerçekleşiyor.

Üç bölümden oluşan yarışmanın birinci bölümünde takımlar, projeye uygun olarak yarışmaya başvurdu, yarışmanın ikinci bölümünde finale kalan takımlar açıklandı ve teknik şartnameye uygun olarak bina maketlerini tasarlamaya başladılar. Yarışmanın üçüncü bölümünde ise takımların inşa ettikleri çok katlı bina maketleri yarışma final gününde “sarsma masası” üzerinde, üç farklı deprem etkisi altında test edilecek. Kazanan takım, maket binaların yarışma kapsamında gösterdiği deprem performansına göre belirlenecek.


ABONE OL