Dolar $
32.56
%0.05 0.01
Euro €
34.85
%0.02 0
Sterlin £
40.54
%-0.1 -0.04
Çeyrek Altın
3983.75
%0.24 9.48
SON DAKİKA
Gastronomi Cuma 21 Mayıs 2021 02:10

DEFNELİA, ZEYTİNYAĞINDA SAĞLIK VE KALİTEYİ SANATLA BİRLEŞTİRDİ

Zeytindostu Derneği'nin bu yılki, Premium Kalite Ödülü sahibi, Defnelia Zeytinyağlarının kurucusu Özden Gözlüklü Saka, İzmir 9 Eylül Ünv. İktisadi İdari Bilimler Fakültesi işletme lisansından sonra, 2014'de Londra'da Üniversity of Sunderland'da "Tedarik Zinciri" yönetimi, yüksek lisansı yapmış.

Defnelia, zeytinyağında sağlık ve kaliteyi sanatla birleştirdi

Y.K. Üyesi olduğu, başta zeytinyağı olmak üzere çevre, enerji, endüstri ve gıda sektörlerine makina üretiminde lider, aile şirketi Haus'ta 2015-2021 yıllarında pazarlama müdürlüğü görevini başarıyla yürütmüş. Bu pozisyonda aldığı görevler ve edindiği bilgilerle, çocukluğundan itibaren iç içe büyüdüğü zeytin ağaçlarına ve zeytinyağına olan ilgisi artan Saka, alanında dünya çapındaki otoritelerden, Zeytinyağı Tadım Uzmanı Dr. Gino Galletti'den "Zeytinyağı tadım &  Kalite Değerlendirmesi" eğitimleri almış.

Şahsi ilgisi ve sevgisini harmanlayarak yarattığı, "Defnelia" ile Türkiye'de kaliteli zeytinyağına yeni ve farklı bir bakış açısı getiren

Özden Hanım'ın "Defnelia Zeytinyağı" serüveninin ilk tohumları, babası Ömer ve amcası Ahmet Gözlüklü'nün, ülkemizin ilk zeytinyağı makinasını, 1989'da Haus markası altında üretmeleriyle atılmış. 

30 yılı aşkın süredir, zeytin ağacının eşsiz meyvesini daha iyi işleyebilmek, daha kaliteli yağ elde edebilmek için Ar-Ge'ye verilen önem ve kesintisiz destek sayesinde üretim yapan HAUS Makina sadece ülkemizde değil, zeytinyağı üreten tüm ülkelerde ciddi bir pazar payına sahiptir.

Zeytinyağının insan sağlığı açısından önemi konusunda, her geçen gün daha da büyük farkındalık kazandığımız bugünlerde, özellikle de minik ve sevimli kızı Defne'nin alerjik problemini kısa sürede, yüksek polifenollü zeytinyağı sayesinde atlatmış olmasından etkilenen Özden Gözlüklü Saka, girişimci ruhunun meyvesi "Defnelia'yı oluşturdu. Türkiye'nin Fitoterapi uzmanı, tıp doktorlarından Dr. Ümit Aktaş'ın dediği "Polifenol değeri 200'ün üzerindeki Zeytinyağı değil, ilaç kabul edilir." ilkesini benimseyen ve son 2 yıldır, sabahları aç karnına 20 ml Zeytinyağı ile güne başlayan Özden Gözlüklü Saka, daha sağlıklı, kaliteli ve polifenol değeri yüksek zeytinyağı üretimi için; erken hasat, soğuk sıkım, oksijenle temas kontrolü gibi parametrelere önem atfetmeye başladı ve bu parametrelere uyumlu olarak çalışan, HAUS Phenolive® katkılarıyla "Defnelia Zeytin İksirine" hayat verdi. 

Zeytindostu Derneği'nin, geçen hafta düzenlemiş olduğu, 14. Natürel Sızma Zeytinyağı, "Kalite Yarışmasında" premium ödülü alan 5 markadan biri olmanın, haklı gururunu yaşayan Özden Gözlüklü Saka, markası Defnelia'yı, sevgili kızının adı "Defne" ile Yunanca zeytin anlamındaki "Elia" kelimelerini birleştirerek oluşturdu ve kızının uğuruyla, hayallerini süsleyen; "başından sonuna kadar kendi emeğiyle oluşturacağı, sağlığa hizmet edecek, özel bir zeytinyağı markası yaratma" hedefine ulaştı.

Pazarlamada: Tüketiciyi bilinçlendirmek, zeytinyağının değerini fark ettirebilmek için, yüksek polifenollü "Naturel Sızma Zeytinyağını" ön planda tutan ve özel bir ürün oluşturan kuruluş, kullanıcılarına "Bunu bir yaşam tarzı olarak benimsetmek adına", ürün kutularına 20 ml'lik bir "Shot Bardağı" koymuş. 

Ayrıca, Defnelia kullanıcıları, sadece ürün kutusu üzerinde bulunan QR kodunu, telefonuna okutarak, zeytinyağı içinde bulunan "Asit-peroksit" ve "Polifenol" değerlerine de kolaylıkla ulaşabiliyorlar.

Bu konuda Lezzet Hareketi'ne bir açıklama yapan Saka, kullanıcılarına "Yeni nesil tüketici, her şeyin bir arada olmasını seviyor ve istiyor. Üretimimizi, tüketim süresinde özelliklerini kaybetmemesi için, eklediğimiz dışarıdan hava almayan, guala kapak ve koyu renkli sağlıklı cam şişe de sunuyor ve Defnenia'ya artı değer katıyoruz. Defnelia Olive İxir ile beden, akıl ve ruhunuzu besleyerek güne başlayın!" diyor.

Yine bir fark olarak "sanat eseri ile zeytinyağını birleştirme" hayalini de gerçekleştiren Özden Gözlüklü Saka, yazar ve ressam Setenay Özbek'in "Soyut dışa vurumculuk" yöntemiyle doğayı ve hayatı kucaklayan, yaşanan sevinci yansıtan eserlerini: Defnelia ambalajlarında kullanarak, sergiliyor.



ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR