Dolar $
32.26
%-0.02 -0
Euro €
35.05
%-0.32 -0.11
Sterlin £
40.86
%-0.34 -0.14
Çeyrek Altın
4026.45
%0.06 2.4
SON DAKİKA
Ayşe KIRCA | İŞ DÜNYASI Perşembe 02 Mayıs 2024 12:34

DEPREM BÖLGESİNDEKİ GENÇLERİN İSTİHDAMINA TAM DESTEK

Türkiye'nin en büyük dış kaynak sağlayıcı (BPO) şirketlerinden Mplus Türkiye, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından yürütülen "Mesleki Eğitimler ve Danışmanlık" programına dahil oldu. Program kapsamında Malatya'da 24, Şanlıurfa'da 20 olmak üzere, toplam 44 gencin eğitimleri başarı ile tamamlanarak Mplus Türkiye'de istihdam edildi. İlgili eğitim ve istihdam çalışmalarına yıl boyunca devam edilmesi hedefleniyor.

Deprem bölgesindeki gençlerin istihdamına tam destek

Türkiye’nin en büyük dış kaynak sağlayıcı (BPO) şirketlerinden Mplus Türkiye; Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından depremden etkilenen 11 ildeki işletmelerin ve girişimcilerin desteklenmesi amacıyla yürütülen “Mesleki Eğitimler ve Danışmanlık” programına dahil oldu. Bu kapsamda Mplus Türkiye ve UNDP iş birliğiyle; Malatya ve Şanlıurfa’da “Nitelikli Etkileşim Uzmanı” yetiştirilmesi için eğitim programı başlatıldı. Mart ayında başlayan ve yaklaşık 10 gün süren yoğun eğitimlerin ardından Malatya’da 24, Şanlıurfa’da 20 olmak üzere toplam 44 genç Mplus Türkiye bünyesinde istihdam edildi ve kendilerine gerekli eğitimler verildi. Proje kapsamında sağlanan eğitim ve istihdam çalışmalarına devam edilerek depremden etkilenen illerde istihdam olanaklarının artırılması ve bölgenin ekonomik toparlanmasına katkıda bulunulması hedefleniyor. Bu yöndeki eğitimler, UNDP’nin bölgedeki Ticaret ve Sanayi Odaları ile iş birliğinde içinde yürüttüğü, depremden etkilenen işletmelerin desteklenmesine yönelik bölgesel hibe programının tamamlayıcısı olarak veriliyor. Mplus Türkiye Mplus Türkiye İnsan Kaynakları, Hizmet Kalitesi, İdari İşler ve Satın Alma Genel Müdür Yardımcısı Barış Şanlıoğlu, “Mplus Group’un en büyük oyuncusu konumundaki Türkiye organizasyonu olarak, 2023 yılı itibariyle istihdam alanında önemli adımlar attık. 6 bölgedeki yatırımlarımızı hızlandırarak, yaygın ve katma değerli istihdam yaratma hedefine yönelik önemli gelişmeler kaydettik.

Bugün, 8 kişilik insan kaynağımızla iş ortaklarımıza hizmet veriyoruz. Malatya, Şanlıurfa ve Van ofislerimizde ise Nisan 2024 itibariyle toplamda 5.76 kişiyi istihdam etmekteyiz. 6’ncı bölge başta olmak üzere bölge ekonomilerine sağladığımız istihdamı arttırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hedefimiz, bölgede istihdamın toplam istihdamımız içerisindeki payını %75’in üzerine çıkartmak. 2023 sonunda da bu çalışmalarımızın sonucunda, hizmet verdiğimiz sektörde Van Ekonomisine katkı sağlayan en başarılı kuruluş ödülünü aldık. Tüm bu çalışmalardan alacağımız güçle, Türkiye’yi müşteri deneyimi noktasında Avrupa’nın hub’ı haline getirmeyi arzu ediyoruz. Bu bölgelerde istihdamın artmasına, evden çalışma modelinin benimsenmesi de önemli bir katkı sağladı. Bu sayede yaklaşık 2 yılda şirketteki kadın istihdamını yüzde 70’lere çıkarmayı başardık. Bölgede özellikle kadın istihdamını daha çok artırmayı önemli buluyoruz” dedi.

“Yaralar tamamen sarılıncaya dek projelerimizi sürdüreceğiz”

UNDP ile gerçekleştirilen iş birliğinin Mplus Türkiye’nin istihdam ve eğitim konusunu ne kadar önemsediğinin bir göstergesi olduğunu dile getiren Şanlıoğlu, şu bilgileri verdi: “Bugüne dek depremden etkilenen bölgelerdeki çalışanlarımızın her zaman yanında olmaya ve uzaktan çalışmanın da getirdiği avantajla, bu bölgeleri istihdamda önceliklendirmeye çalıştık. UNDP ile iş birliğimiz de bu anlayışımızın bir sonucu. Bu alandaki iş birliğimiz yıl boyunca devam edecek. Mplus Türkiye olarak katma değerli iş gücünü artırma hedefi ile o bölgedeki yaralar tamamen sarılıncaya dek, projelerimizi bu doğrultuda hayata geçirmeyi sürdüreceğiz.”

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR