SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | SAĞLIK Pazar 09 Haziran 2024 17:00

DSÖ: SELDEN SONRA KONTAMİNE YİYECEKLERİN TÜKETİLMESİ NEDENİYLE HASTALANMA RİSKİ VARDIR

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), selden sonra kontamine yiyeceklerin tüketilmesi nedeniyle hastalanma riskinin olduğunu açıkladı.

DSÖ: Selden sonra kontamine yiyeceklerin tüketilmesi nedeniyle hastalanma riski vardır

DSÖ’den yapılan açıklamada selden sonra kontamine yiyeceklerin tüketilmesi nedeniyle hastalanma riskinin olduğu belirtilerek, güvensiz yiyecek ve suyun ishale, kusmaya, mide kramplarına, ateşe, ağrılara yorgunluğa ve ciddi hastalıklara neden olabildiği bildirildi.

Açıklamada selden sonra gıdanın güvenli olmasını sağlamanın her zaman kolay olmadığı ancak sağlıklı kalmak için bunu yapmanın çok önemli olduğu ifade edildi.

Aynı zamanda bölgede elektrik kesintisiz olduysa buzdolabında veya dondurulmuş yiyeceklerin yenmesinin güvenli olmayabileceği bilgisi paylaşılan açıklamada “Ürünler 2 saatten fazla 5 santigrat derecenin üzerindeki sıcaklıklara maruz kalırsa güvensiz hale gelebilir.” denildi.