Dolar $
32.35
%-0.05 -0.01
Euro €
34.76
%0.1 0.03
Sterlin £
40.63
%-0.2 -0.08
Çeyrek Altın
3892.97
%-0.62 -23.98
SON DAKİKA
İŞ DÜNYASI Pazartesi 04 Eylül 2023 10:16

EBEBEK HALKA ARZINA REKOR İLGİ

ÜNLÜ Menkul Değerler A.Ş. (ÜNLÜ & Co) liderliğinde 29, 31 Ağustos ve 1 Eylül tarihlerinde talep toplayan, Türkiye'de 64 ilde 220 mağazası ve bebek.com web sitesiyle hizmet veren ebebek, halka arzını başarıyla tamamladı ve yatırımcılardan rekor ilgi gördü. 46,50 TL fiyattan talep toplayan ebebek halka arzına 3,9 milyonu aşkın yatırımcıdan, tahsisat tutarının 7,7 katı talep gelirken, arz büyüklüğü 1.860 milyon TL'ye ulaştı. Halka arz sonuçlarına göre payların yüzde 48'ini bireysel yatırımcılar, yüzde 25'ini ise yurt içi kurumsal yatırımcılar, yüzde 2'sini şirket çalışanları ve yüzde 25'ini yurt dışı kurumsal yatırımcılar aldı.

ebebek halka arzına rekor ilgi

ÜNLÜ Menkul Değerler A.Ş. (ÜNLÜ & Co) liderliğinde gerçekleştirilen, anne bebek sektörünün öncü firması ebebek’in halka arz sonuçları açıklandı. ebebek halka arzı kapsamında 24 milyon TL nominal değerli paylar sermaye artırımı, 16 milyon TL nominal değerli paylar ortak satışı olmak üzere toplam 40 milyon TL nominal değerli payların satışı sonucunda toplam halka arz büyüklüğü 1.860 milyon TL olarak gerçekleşti. 46,50 TL fiyattan talep toplayan ebebek halka arzına 3.917.194 yatırımcıdan, tahsisat tutarının 7,7 katı talep geldi. Halka arz sonrası ebebek’in halka açıklık oranı yüzde 25 oldu.

ÜNLÜ Menkul Değerler liderliğinde 29, 31 Ağustos ve 1 Eylül tarihlerinde 46,50 TL’den halka arz edilen ebebek hisselerinin yüzde 48’i yurt içi bireysel yatırımcılara, yüzde 2’i şirket çalışanlarına, yüzde 25’i yurt içi kurumsal yatırımcılara ve yüzde 25’i yurt dışı kurumsal yatırımcılara tahsis edildi. 

“ÜNLÜ & Co olarak istikrarlı yapımız ve sektördeki güvenilirliğimizle başarılarımızı taçlandırıyoruz”

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan ÜNLÜ & Co Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Mahmut L. Ünlü, “Konsorsiyum liderliğini üstlendiğimiz, yatırımcılardan rekor ilgi gören ebebek halka arzıyla başarılarımıza bir yenisini daha ekledik. ÜNLÜ & Co olarak istikrarlı yapımız ve sektördeki güvenilirliğimizle aracılık faaliyetlerini yürüttüğümüz her halka arzı başarıyla taçlandırmaya devam ediyoruz. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında köklü ve tecrübe dolu geçmişimizle yeni halka arzlarda daha fazla sayıda liderlik görevi alarak ülke ekonomisinin büyümesine katkı vermeyi hedefliyoruz. Gelecekte de liderlik vizyonumuzla sermaye piyasalarında önemli roller üstlenmeye devam edeceğiz. Borsamızda şirketlerimizin sayısının çoğalmasını hem işlem hacminin artması hem de yabancı yatırımcıların ilgisini çekmesi açısından önemli görüyoruz. Şirketlerimizin halka arz konusundaki stratejik girişimleri, onlara kurumsallaşma süreçlerinde ivme kazandırıyor, şirketlerin müşterileri, tedarikçileri ve finans kuruluşları nezdinde kredibilitelerinin artmasına yardımcı oluyor. Halka arzla şirketler sermayelerini daha da kuvvetlendirerek gerek ulusal gerekse uluslararası şirketlerle rekabet konusunda önemli bir avantaj sağlıyor. Bu süreçte şirketlerimizin yanında olduğumuz için gurur duyuyoruz. ebebek halka arzında birlikte çalıştığımız 40 aracı kuruma değerli katkıları için teşekkür ediyoruz” dedi.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR