EKSİM ENERJİ KARAMAN RES'İ DEVREYE ALDI
Eksim Enerji, yenilenebilir enerji yatırımlarına bir yenisini daha ekleyerek Karaman Rüzgar Enerjisi Santrali'ni (RES) devreye aldı.

70 MW kurulu güce sahip olan santral, tamamlanan kurulum sürecinin ardından elektrik üretimine başladı.
Şirketin rüzgar ve güneş enerjisi odağındaki büyüme stratejisinin önemli adımlarından biri olan Karaman RES ile yıllık üretimin yaklaşık 110 bin hanenin enerji ihtiyacını karşılaması hedefleniyor. Proje, hem üretim kapasitesinin artırılması hem de temiz enerji arzının güçlendirilmesi açısından kritik bir yatırım olarak öne çıkıyor.
Eksim Enerji, son dönemde devreye aldığı projelerle kurulu gücünü önemli ölçüde artırdı. Geçtiğimiz yıl Türkiye’de Geyve RES ve Tokat RES kapasite artışlarının yanı sıra Yozgat RES ve Viranşehir GES projelerini tamamlayan şirket, yurt dışında ise Ukrayna’daki Skole RES yatırımını hayata geçirdi. 2026 yılı başında ise Susurluk RES, Hasanbeyli RES ve Ovacık RES kapasite artışlarının yanı sıra Karaman RES’in de devreye alınmasıyla büyümesini sürdürdü.
Karaman RES dahil olmak üzere tamamlanan yatırımlarla birlikte şirket, 46 yeni türbin ve güneş enerjisi projeleriyle toplamda 515,7 MW’lık kurulu güç artışı sağladı. Bu artış, Eksim Enerji’nin yenilenebilir enerji alanındaki kapasitesini daha da ileri taşıdı.
ÖNEMLİ BİR EŞİĞİ DAHA GERİDE BIRAKTIK
Eksim Enerji CEO’su Arkın Akbay konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Karaman RES’in tamamlanmasıyla birlikte farklı coğrafyalarda yürüttükleri yatırımlarda önemli bir eşiği daha geride bıraktıklarını söyledi. Akbay, “Önümüzdeki dönemde ise ülkemizdeki portföyümüzü depolamalı elektrik üretim tesisleri, kapasite artışları ve bütünleşik güneş enerjisi tesisleri ile geliştirmeyi hedefliyoruz. Yurt dışında da Gürcistan’daki GES yatırımımızı devreye alma aşamasındayız. Doğudan batıya yenilenebilir enerji köprüsü olma hedefimizi üretim tesislerimizle güçlendiriyoruz” ifadelerini kullandı.
Akbay ayrıca 2025’te elektrik üretimini 960 bin hanenin ihtiyacına denk olan 2,3 milyar kWh seviyesine taşıdıklarını ve 1,4 milyon ton karbon salımının önüne geçtiklerini kaydetti.

