Dolar $
32.32
%-0.51 -0.16
Euro €
34.69
%-0.57 -0.19
Sterlin £
40.58
%-0.44 -0.18
Çeyrek Altın
3931.4
%-0.02 -0.91
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | GÜNCEL Cuma 19 Nisan 2024 12:00

ENDONEZYA DEVLET BAŞKANI WİDODO, WANG Yİ'Yİ KABUL ETTİ

Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, dün başkent Cakarta'da Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Bürosu Üyesi ve Dışişleri Bakanı Wang Yi'yi kabul etti.

Endonezya Devlet Başkanı Widodo, Wang Yi'yi kabul etti

Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, dün başkent Cakarta'da Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Bürosu Üyesi ve Dışişleri Bakanı Wang Yi'yi kabul etti.

Wang Yi, Çin'in Endonezya ile olan geleneksel dostluğunu sürdürmeye, karşılıklı siyasi güveni artırmaya ve stratejik koordinasyonu derinleştirmeye olan arzusunu dile getirdi.

Joko Widodo, görüşmede Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping'e iyi dileklerini iletti. Widodo, Çin'in Endonezya'nın önemli bir ortağı olduğunu ve iki ülke arasındaki kapsamlı stratejik ortaklık ilişkilerinde iyi bir gelişme eğilimi korunduğunu kaydetti.

Widodo, Çin'in Endonezya'nın hızlı tren projesine olan desteğini sürdürmesini umduğunu ifade ederek, daha fazla Çinli işletmenin ülkede yatırım yapmasını teşvik etti. Ayrıca, Çin'in uluslararası ve bölgesel işlerde oynadığı önemli rolü dile getiren Widodo, Endonezya'nın Çin ile iş birliğini güçlendireceğini ve  Tek Çin politikasını uygulayarak bölgesel barış ve istikrar için ortak çaba göstereceğini belirtti.

İki taraf, Orta Doğu’daki son gelişmeler üzerinde de görüş alışverişinde bulundu.

Wang Yi, aynı gün Endonezya'nın yeni seçilen Devlet Başkanı Prabowo Subianto ve Dışişleri Bakanı Retno Marsudi ile de ayrı ayrı görüştü.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR