Dolar $
32.21
%0 0
Euro €
35.01
%0.02 0
Sterlin £
40.9
%-0.12 -0.05
Çeyrek Altın
4142.09
%1.16 46.85
SON DAKİKA
Göksel ÇAKIR | Kültür - Sanat - Magazin Perşembe 09 Mayıs 2024 15:27

ERSAY ÜNER EVLİLİKTEN KORKUYOR MU?

Kral Müzik Youtube kanalında gazeteci Serhat Tekin'in konuğu olan Ersay Üner, müzik çalışmalarından özel hayatına, hakkında merak edilenlerden yeni projelerine, sorulan sorulara samimi cevaplar verdi.

Ersay Üner evlilikten korkuyor mu?

Programda “Yaş aldıkça daha genç gözüküyorsunuz. Var mı bir sırrınız” sorusuna Ersay Üner, “Herkes aynı şeyi söylüyor. İnşallah öyledir. Hiç bakım, estetik vs. yoktur bende. Ben kendi halimdeyim. Yaşlanmayı seviyorum. “Oo ne güzel gidiyor” falan diyorum. Botoks falan yok ponçik ponçiğim ben.” cevabını verdi.

 

Orijinal bir şey yoksa dinleyemiyorum

 

Programda “Yeni dönemde yapılan işlere bir eleştiri getirecek olsanız bu ne olurdu?” sorusuna Ersay Üner, “Ben hiçbir zaman sanatı eleştiren bir adam olmadım ama “Şu şöyle olsaydı, bu böyle olsaydı” diyerek kendime göre yorumladığım şeyler oluyor. Yeni dönem arkadaşların yaptığı işlerde bazıları çok dikkatimi çekiyor ve hoşuma gidiyor. Bazılarını ise dinleyemiyorum çünkü ben onun orijinalini dinledim. Tek ince noktam odur benim. Sıfırdan bir şey ürettiği zaman asla hiçbir şey söyleyemem. Ama daha önce orijinalini dinlediğim bir şeyi dinlediğim zaman veya bir şeye benzediği zaman dinleyemiyorum. Ben orijinal fikre bakarım. Fikrin orijinalse benim için sorun yok. İyi ya da kötü ona dinleyici karar verir. Ama ortada orijinal bir şey yoksa onu ne dinleyebiliyorum ne de izleyebiliyorum.” cevabını verdi.

 

Benim de bir Dilber’im vardı

 

Programda Serhat Tekin’in “Kariyerinin başında gazinolarda, pavyonlarda çalıştın. Sizin hiç “İnci Taneleri” dizisindeki gibi bir Dilber’iniz var mıydı?” sorusuna Ersay Üner, “Vardı. Ama benimki platonikti. O şarkı söylüyordu. Hiç açılamadım. Ama ne kadar güzel duygular bunlar. Herkesin bir platoniği vardır. “ cevabını verdi.

 

İlişkide bir çizgim var. Oraya gelene kadar zor bir adamım

 

Programda “Bir ilişkide kendinize sevgili olarak 10 üzerinden kaç verirsiniz?” sorusuna, “Ersay Üner, “Bir çizgi, bir limit var bende. Oraya gelene kadar biraz zor bir adamım. Çünkü yaşanmışlıklarım, tecrübem, aklım, fikrim, mesleğim... bunların hepsini içine koyduğun zaman bir yer var. İlk önce oraya kadar bir gelinmesi gerekiyor. Ondan sonrası, o çizgiyi geçtikten sonra ben çok acayip bir adam olurum. 10 numara olur.” cevabını verdi.

 vlilikten Korkmuyorum

 

Programda şu an hayatında kimse olmadığını söyleyen Ersay Üner, “Evlilikten korkuyor musunuz?” sorusuna, “Evlilikten asla korkmuyorum. Ben hayatım boyunca hiçbir şeyden korkmam. Evlilik, boşanma... bunları yaşarsın biter. İşime sekte vurur diye evlilikten kaçmam. Öyle bakarsan yürümez zaten. Ben ilişki olayına şu anki aklımla çok başka şekilde bakıyorum. İki özgür insan olarak bakıyorum ilişkiye. Normal hayatlar idame edilirken, baş başayken keyifli vakit geçiriyorsan tamam. Onun harici tamamen karmaşa.” cevabını verdi.

 

Demet Akalın ile verdiğimiz ara güzel oldu

 

Programda “Zamanında Demet Akalın ile bir dönem konuşmadınız. Hiç içinizden o dönem konuşsaydık daha ne şarkılar çıkardı diye düşündünüz mü?” sorusuna Ersay Üner, “O dönem öyle olması gerekiyordu. Benim için de onun için de öyle bir dönemdi. Beraber zaten çok güzel şeyler yaptık. Bence böyle bir ara güzel oldu. Şimdi yeni Demet Akalın albümünde “Demet okusaydı çok güzel olurdu.” dediğim 3 tane şarkım var.” cevabını verdi.

 

Demet Akalın’ın “Bebek” şarkısını yazmam 10 dakika sürmedi

 

Programda, “En kısa sürede yazdığınız şarkı hangisiydi?” sorusuna Ersay Üner, “Demet Akalın’ın okuduğu “Bebek “şarkısı en kısa sürede yazdığım şarkıydı. 10 dakika sürmedi bile yazmam. Demet’e telefonda nakaratı söylerken, A’sını yazıyordum şarkının. Hikayesi de, sabah magazin programı izliyordum televizyonda. Baktım millet “Bebek’te onu dedi bunu dedi” diye haberler veriyor. Benim de aklıma böyle bir şarkı geldi.” cevabını verdi.

 

Mert Demir’in rengini ve şarkılarını seviyorum

 

Programda “Kimleri beğenip dinliyorsunuz?” sorusuna Ersay Üner, “Mert Demir’in rengini ve şarkılarını seviyorum. Mabel Matiz, Edis severim. Bizim jenerasyon Gökhan Türkmen’i çok severim. En yenilerden de Sami’yi beğeniyorum.” cevabını verdi.

 

Sezen Aksu ile düet yapmak isterim

 

Programda, “Kariyeriniz boyunca sadece bir düet hakkınız olsa kiminle yapardınız?” sorusuna Ersay Üner, “Sezen Aksu. Olur da zaten bir düet inşallah kısmetse. Çok saygı duyuyorum ama daha çok seviyorum. “ cevabını verdi.

 

Taverna konserlerinde kendi şarkılarımı da seslendireceğim

 

Programda “Taverna konserlerinde izleyiciyi neler bekliyor? Kendi şarkılarınızı da taverna tarzında seslendirecek misiniz?” sorusuna Ersay Üner, “Kendi şarkılarımı da bu taverna konseptli konserlerimde oraya adapte edeceğim gibi görünüyor. Uyan şarkılarım var. Taverna zaten o dönemin popüler şarkılarını kendilerine uygulayarak oluşmuş bir durum. Aynısını ben de yapabilirim diye düşünüyorum. Kendi şarkılarımı da bu konserin içine adapte edebilirim. Repertuar gayet kuvvetli olacak gibi duruyor.” cevabını verdi.

 

‘Ersay Üner şarkıları’ projesinin çalışmaları sürüyor

 

Programda “Başka şarkıcıların Ersay Üner şarkılarını seslendireceği projenin çalışmaları nasıl gidiyor?” sorusuna Ersay Üner, “ O büyük bir proje. Elemelerden sonra 25-30 şarkı kaldı. Bu şarkıları kime nasıl söyleteceğiz planlamasını daha kuramadım. Yapılmışken güzel olsun istiyorum. Benim için de seslendirecek arkadaşlarım için de hatırası güzel olsun istiyorum.” cevabını verdi.

 

Sırada bekleyen arabesk, türkü ve 90’lar pop projeleri var

 

Programda “Taverna albümü sonrası benzer bir çalışma gelecek mi?” sorusuna Ersay Üner, “Taverna aslında benim Ersay Üner koleksiyon dediğim serinin bir tanesi. Bu serinin devamı gelecek. Onlarda kendi içlerinde arabesk, modern arabesk, türkü, 90’lar pop olarak ayrılacak. 1.5 sene bunlarla uğraşacağım gibi gözüküyor. Bu zamana kadar hep ürettim. Ürettiklerimi ve kendi yaptıklarımı paylaştım. Şimdi üretmeme sebep olan şarkıları ve dönemi bir koleksiyon olarak yapmak istiyorum. Uzun bir yolculuk olacak ama benim için harika bir hatırası olacak.” cevabını verdi.

ABONE OL