Dolar $
32.26
%-0.01 -0
Euro €
34.75
%-0 -0
Sterlin £
40.41
%-0.08 -0.03
Çeyrek Altın
3928.44
%0.05 2.03
SON DAKİKA
Yerel Yönetimler Cuma 12 Ocak 2024 11:20

ESENLER TEKNOLOJİ ÜSSÜ OLUYOR

Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Teknokent ilan edilmiş ilk ilçesi Esenler, teknolojik dönüşümü sayesinde dünya devleriyle yarışacak.

ESENLER TEKNOLOJİ ÜSSÜ OLUYOR

Esenler Belediyesi, Esenler’i adeta ‘teknoloji üssü’ yapıyor. Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde Türkiye’nin en büyük bilim merkezi, Türkiye’nin ilk akıllı ve güvenli şehri Esenler’de açılacak. Bu teknoloji şehrinde kurulacak Ar-Ge ve bilişim merkezleri, dene-yap ve yazılım atölyeleri sayesinde sadece Esenler değil, İstanbul’un gençleri dünyanın geleceğine yön verme umutlarını yeniden yeşertecek. Burada 35 bin 500 beyaz yakalı istihdamı oluşacak. Esenler, bilim merkezleri, bilim parkları, teknoloji uygulamalarıyla anılacak.

Dünyada trend olan '15 Dakikalık Şehir' kavramı Esenler’de uygulanacak. Böylece herkes konutundan çıktıktan sonra 15 dakika yürüme mesafesinde sağlık, eğitim, kültür, spor, rekreasyon gibi imkânlara ulaşacak. Çağdaş dünyanın en beğenilen, model olan akıllı şehirlerinde neler varsa Esenler’de fazlası olacak.

DÜNYA ‘AKILLI ŞEHİR ESENLER’İ ÖRNEK ALACAK

Esenler’deki “Akıllı Şehir” için “Dünyaya örnek olacak” diyen Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Esenler’de yürüttüğümüz milli teknoloji hamlelerimizle ilçemizin tarihi ve talihi değişecek. Artık Esenler’deki anne-babalar, oğluna –kızına hangi tekstil atölyesinde iş bulacağını değil, hangi dev teknoloji şirketinde istihdam edileceğinin planlarını yapacak. Uzmanlar ‘Akıllı, planlı ve çağdaş bir şehir nasıl olur?’ diye görmek için Esenler’i tercih edecek. ‘Akıllı Şehir Esenler’, dünyaya örnek olacak” şeklinde konuştu.


ABONE OL