Dolar $
32.41
%0.06 0.01
Euro €
34.84
%0.24 0.08
Sterlin £
40.78
%0.09 0.03
Çeyrek Altın
3916.69
%-0.01 -0.55
SON DAKİKA
Mobilya - Dekorasyon Cumartesi 09 Eylül 2023 20:04

EVLERİN RUHUNU VE HİKAYESİNİ DEĞİŞTİRECEK

Maison Francis Kurkdjian'ın yeni koleksiyonu Home Sweet Homes, Francis Kurkdjian'ın Fransa'nın farklı şehirlerinde ve İspanya'da yaşadığı evlerden aldığı esinti ile evlerin ruhunu ve hikayesini değiştirecek. Evleri ve yaşanmışlıkları kokularla bağdaştıran koleksiyon, duyguların da değişim sebebi olacak.

Evlerin ruhunu ve hikayesini değiştirecek

Francis Kurkdjian'ın, Fransa’nın farklı şehirlerinde ve İspanya’da hafızasında yer eden evlerin kokularıyla şekillendirdiği markanın yeni koleksiyonu Home Sweet Homes, notaları ve mum ışığının enerjisi ile yaşanmışlığı hissettirecek. Es Cap, Rue des Groseilliers, Anouche, La Trouverie, Les Tamaris ve Au 17 olmak üzere her biri ayrı bir hikaye anlatan altı özel kokulu mumdan oluşan koleksiyon, evleri daha samimi alanlara dönüştürerek onlara yeni anlamlar yükleyecek.

 

Unutulmaz bir yaz hatırası

Sadeliğin zarafeti, sessizliğin ve göz alabildiğine uzanan ufkun lüksü Es Cap, yayacağı ışığı ve notalarıyla koklayanları, isminin de ilhamı olan, zamanın durmuş gibi hissedildiği İspanya’nın Formentera adasına götürecek. Koleksiyonun en yeni parçası olan, incir yaprakları, sedir ağacı ve kuru odun akoru notalarına sahip bu kokulu mum, Formentera’nın nefes kesen kayalıklarına çarpan ılık bir rüzgar tarafından taşınan incir ağacı kokusuyla unutulmaz bir yaz hatırası olacak.  

 

Mutlulukları yeniden yaşatıyor

Francis Kurkdjian'ın, Paris’ten yaklaşık yirmi kilometre uzakta büyüdüğü sokaktan ismini alan Rue des Groseilliers’nin, ilhamı ise etrafı parlak kırmızı meyveler ve küçük sebze bahçesi ile çevrili aile evinden. Frenk üzümü, ahududu, cassis meyvesi notalarıyla bezeli kokulu mum ile Francis Kurkdjian, çocukluk anılarının özünü paylaşıyor. Ayva, gül ve erik kokularıyla harmanlanan Anouche ile ise Francis Kurkdjian, anneannesinin gizli tariflerinden gül ve erik reçelinin unutulmaz hatırasını tasvir ediyor. Ayva patlamasıyla devam eden, hafif ballı ve baharatlı, pürüzsüz ve çiçeksi bir tatlılığa sahip kokulu mum, Kurkdjian’ın anneannesi ve büyükbabası ile birkaç yıl geçirdiği küçük apartman dairesinin mutluluklarını yeniden yaşatıyor.

 

Koklayanları çocukluk anılarına götürüyor

İsmini Fransa’nın Le Perche kırsalının derinliklerindeki bir çiftlik evinden alan La Trouverie, lavantaya karışan, biberiye ve kekikle flört eden taze samanın burnu gıdıklayan tatlı aromasıyla koklayanları çocukluk anılarına götürüyor. Bir yaz esintisi gibi, denize inen patikalarda yetişen sonsuzlukların ve akasyaların kokusunu taşıyan Les Tamaris, Atlantik kıyısında, Bordeaux ve La Rochelle arasında bulunan küçük bir cennet köşesi. Ölmez çiçeği, şemsiye çamı ve akasya notalarından oluşan kokulu mum, tek sesin cırcır böcekleri cıvıltısı ve şemsiye çamlarının hışırtısı olduğu, doğanın kalbinde bir aile evini anlatıyor.

 

Sıcak bir atmosferi çağrıştırıyor

İlhamını, Francis Kurkdjian'ın Paris’teki evinin rahat ve eklektik atmosferinden alan Au 17, samimi akşam yemeklerini, hareketli suareleri ve sıcak bir atmosferi çağrıştırıyor. Amber akoru, tütsü ve odun ateşi notalarıyla süslü kokulu mum, açık ateş ve Japon tütsüsünün karışmış aromalarını sıcak parıltısında ortaya koyuyor.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR