Dolar $
32.42
%-0.32 -0.1
Euro €
34.96
%-0.34 -0.12
Sterlin £
40.51
%-0.75 -0.3
Çeyrek Altın
4092.28
%0.61 24.65
SON DAKİKA
İŞ DÜNYASI Çarşamba 11 Mayıs 2022 06:59

FİRMALARIN KÜRESEL REKABET GÜCÜNÜ ARTIRIYOR

Günümüzde küresel pazar için otomasyon ürünleri geliştiren şirketlerin tercih edilmesinde diğer sağlayıcıların cihazlarıyla uyumluluk belirleyici rol oluyor. Bu kriteri sağlayabilmek ise ancak farklı otomasyon sağlayıcılarıyla kurulan ortaklıklar sayesinde elde ediliyor. Farklı şirketlerle irtibat kurarak uyumluluk sözleşmeleri yapmanın son derece hızlı ve başarılı bir yolu da CLPA (CC-Link Partner Association) ağının bir üyesi olmaktan geçiyor. CLPA'ya üye olan şirketler, sadece bir kurumun parçası olmanın ötesinde otomasyon alanında tüm dünyadan 3 bin 900'ü aşkın ortak, 340'tan fazla üretici dahil olmak üzere sektör liderlerinden oluşan geniş bir topluluğa katılma şansı elde ediyor.

Firmaların küresel rekabet gücünü artırıyor

Başta Asya kıtası olmak üzere dünya çapında 11 farklı bölgede bulunan faaliyet merkezleriyle otomasyon sistemlerindeki siber değişime öncülük eden CLPA (CC-Link Partner Association), kurduğu üyelik ağını her geçen gün büyütüyor. 133 üyeyle başladığı yolculuğuna 3 bin 900’ü aşkın şirketle devam eden CLPA, sağladığı üyelik avantajlarıyla hem endüstriyel haberleşme protokollerinin gelişimine hem de üye şirketlerin Sanayi 4.0’a uyumlu ve dünya standartlarında akıllı üretime adım atmasına katkı sağlıyor. 

 

En gelişmiş teknolojilerle uyumlu üretim

Güçlü ortaklık sistemiyle şirketlere danışmanlık sağlayarak otomasyon yolculuklarına rehberlik eden CLPA, geleceğin oyun kurucuları arasında yer almak isteyen firmaların her adımında yer alıyor. Firmaların açık endüstriyel ağ ailesini kullanan 2 bini aşkın ürün türüyle uyumluluğunu sağlamak adına cihazlarının onaylanması ve uygunluğunun temin edilmesi için geniş kapsamlı bir destek sunuyor. Bunlar arasında Zamana Duyarlı Ağ (TSN-Time Sensitive Network) özelliğine sahip yeni nesil açık gigabit Ethernet teknolojisi CC-Link IE TSN gibi en gelişmiş teknolojiler de bulunuyor. 

 

Kilit pazarlara erişim konusunda kapsamlı destek

Dijitalleşmeye uyumlu ürünler geliştirmenin yanı sıra verdiği teknik ve pazarlama desteğiyle de üye şirketler için birçok avantaj sunan Japonya merkezli CLPA, geniş ağı sayesinde ürünler hazır hale geldiğinde kilit pazarlara erişim konusunda da yardımcı oluyor. Tanıtım faaliyetlerinin daha geniş kesimlere ulaşmasına destek olan CLPA, ayrıca teknolojideki en son gelişmeler ve trendler hakkında en güncel bilgilerin olduğu geniş kapsamlı materyaller de sunuyor. En önemlisi de CLPA çalışma gruplarına katılan firmalar, endüstriyel otomasyonun geleceğini şekillendirme fırsatına sahip olabiliyor.

 

İki farklı üyelik modeli, sınırsız avantaj

CLPA'ya katılmak isteyen herkes için kayıtlı ve düzenli üyelik olmak üzere iki farklı üyelik seçeneği bulunuyor. Ücretsiz olan ilk seçenek, CLPA'nın açık endüstriyel ağları ailesine ait teknik spesifikasyonlara erişim olanağı sunuyor. Bu alternatif, kuruluşu yakından tanımak ve işletmesine nasıl fayda sunabileceğini görmek isteyenler için ideal bir adım olarak dikkat çekiyor. Kayıtlı ortak olmayı tercih eden firmalar ise herhangi bir zamanda üyeliğini yükselterek düzenli üye olma fırsatına sahip olabiliyor. Ücretli olan ikinci seçenek ise CLPA teknolojilerini kullanma, açık endüstriyel ağ ailesiyle uyumlu ürünler geliştirme, üretme ve pazarlama hakkının yanı sıra bunların CLPA kataloğunda yer alması gibi hakları kapsıyor. Ayrıca düzenli üyeler, sektörde tanınırlıklarını artırmaya ve kabul görülmelerine yardımcı olan pazarlama programlarına da katılım gösterebiliyor. 


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR