Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | FİNANS Perşembe 14 Mart 2024 11:00

FX ANALİZİ

ABD'de açıklanan TÜFE verisi sonrası yükselen ABD piyasaları dün karışık görünümlerle günü tamamladı

FX analizi

USD/TRY: ABD'de açıklanan TÜFE verisi sonrası yükselen ABD piyasaları dün karışık görünümlerle günü tamamladı. Bu sabaha bakıldığında ise vadelilerde hafif yükseliş gözlenirken ABD 10 yıllık tahvil faizleri bu hafta tekrar yükselişe geçti. %4,20 seviyelerinde seyreden tahvil faizlerinin yükseliş hareketinin devamı halinde piyasalarda baskı oluşabilir. Bugünkü veri takviminde, ise önümüzdeki hafta gerçekleşecek olan Fed toplantısı öncesi konuşmalara ve fikirlere yön verebilecek olan ABD ÜFE, perakende satışlar ve haftalık işsizlik maaşı başvuruları öne çıkıyor. Ayrıca yurt içinde TCMB tarafından haftalık, DTH, rezerv ve sermaye hareketleri istatistikleri yayınlanacak. Kur tarafında ise yükseliş hareketi ivmesini azaltmış olsa da yukarı yönlü hareketler devam ediyor. Dün günü 32,09 seviyesinde tamamlayan kurda bu sabah da yükseliş hareketi devam ediyor. Günün geri kalanında da bu eğilim sürebilir. 

EUR/USD: ABD'de bugün Fed'in para politikasına ve olası faiz indirimlerinin zamanlamasına yönelik daha fazla ipucu vermesi beklenen ABD şubat ayı ÜFE verileri beklenirken risk iştahı küresel çapta geriliyor. Bunun yanında, ABD'de iç talebin seyrine ilişkin sinyal verecek olan perakende satışlar şubat ayı verisi açıklanacak. Diğer taraftan ECB üyelerinin konuşmaları takip edilecek. Dolar endeksinin dün %0,2 düşüşle 102,8 seviyesinden günü kapatmasının ardından paritede kapanış 1,0947 seviyesinden gerçekleşti. Bu kapsamda paritede teknik seviyelere bakıldığında 1,0990 seviyesine kadar yükseliş görülebilir. Olası geri çekilmelerde ise 1,0910 seviyesi destek konumunda.

XAU/USD: Dün 2.160-2.175 seviyeleri arasında işlem gören Ons Altın yatay seyrini sürdürmeye devam ediyor. Salı günü beklenti dışı gelen TÜFE verisi sonrası değerli madende 10 günlük yükseliş hareketi kar satışlarıyla birlikte yerini soluklanmaya bıraktı. Bugün gün içinde gelecek perakende satışlar verisi ons altında ufak da olsa bir volatiliteye sebep olabilir. Jeopolitik olayların da gölgesinde Altın yatırımcılar için güvenli liman olmaya devam ediyor. Yukarı yönlü hareketin devamı halinde 2.185 seviyesi direnç bölgesiyken, olası aşağı yönlü hareketlerde ise 2.150 noktası destek olarak değerlendirilebilir.

 

Kaynak: Ziraat Yatırım

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR