Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | FİNANS Cuma 01 Mart 2024 12:00

FX ANALİZİ

Dün ABD'de piyasalar PCE verisinin sürpriz yapmamasını olumlu olarak değerlendirdi ve günü primli bir şekilde tamamladılar.

FX analizi

USD/TRY: Dün ABD'de piyasalar PCE verisinin sürpriz yapmamasını olumlu olarak değerlendirdi ve günü primli bir şekilde tamamladılar. Faiz indirim beklentilerine yönelik net bir değişikliğe sebep olmayan veri sonrasında, bu sabah, ABD vadelileri hafif artıda. Dün veri sonrasında güçlenen Dolar Endeksi (DXY) bu sabah yatay seyrediyor. Veri tarafında bugün küresel çapta PMI rakamları takip edilecek. Yurtiçinde ise veri gündemi sakin. Fiyatlamalar tarafında ise gelişmelere net bir tepki vermeyen Dolar/TL dünü 31,23 seviyesinde tamamlandı. Yeni güne hafif yukarı yönlü hareketlerle başlayan paritede günün geri kalanında da bu eğilim devam edebilir. 

EUR/USD:  Dün ABD'de açıklanan ve Fed'in de yakından takip ettiği PCE verisi, Fed'in dikkatini çekecek kadar yüksek açıklanmasına rağmen, paritede bir fiyatlamaya sebep olmadı. PCE verisi sonrası Fed tarafından gelecek faiz açıklamaları doların güçlenmesine sebep olabilir. Bugün ise Euro bölgesinden açıklanacak olan enflasyon verisi önem arz etmeye devam ediyor. Tahvil faiz farkları dün veriyle birlikte ufak bir volatilite yaşasa da yatay seyrini sürdürüyor. Dün veri açıklandıktan sonra paritede anlık bir yükseliş gözlenmesine karşın 50 günlük hareketli ortalama direnç olarak çalıştı ve tekrar 20-50 günlük hareketli ortalama içerisindeki bant hareketine geri döndü. Verilerin yaratabileceği oynaklık kapsamında yukarıda 1,0875 direnci, aşağıda ise 1,0788 desteği izlenmeye devam edilebilir.

XAU/USD: Dün 2.028-2.051 seviyeleri arasında işlem gören Ons Altın, ABD PCE verileri beklentilere paralel açıklandıktan sonra yukarı yönlü ivme kazandı ve seansı 2.044 seviyesinde tamamladı. Fed yetkilileri faiz indirimlerine yönelik temkinli açıklamalarına devam etti. Buna karşın haziran ayında indirimlere başlanması beklentisi değerli madende yukarı yönlü istek oluşturabilir. Yükselişin devamı halinde 2.055 seviyesi direnç olarak öne çıkarken, olası kar satışlarında ise 2.025 seviyesi destek konumunda.

 

Kaynak: Ziraat Yatırım

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR