Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | FİNANS Salı 12 Mart 2024 12:00

FX ANALİZİ

Bugün yurtdışında ABD enflasyon verisi takip edilecek.

FX analizi

USD/TRY: Bugün yurtdışında ABD enflasyon verisi takip edilecek. Manşette yıllık %3,1 ile değişim beklenmezken, çekirdek enflasyonun hafif gerileyerek %3,7 seviyesinde gerçekleşmesi bekleniyor. Fed'e yönelik beklentilerin zamanlamasına etki edebilecek veri öncesi dün karışık bir görünümle günü tamamlayan ABD piyasaları bu sabah vadelilerde pozitif bölgede seyrediyor. Enflasyon hedefi %2 olsa da faiz indirimlerinin enflasyon bu seviyeye gerilemeden başlamasına kesin gözüyle bakılıyor. Yurtiçinde ise Fitch'in Türkiye'nin kredi notunu yükseltmesi haberi orta vadeli görünüm için pozitif olarak algılanırken risk primimizde ve fiyatlamalarda anlamlı hareketler gözlenmedi. Parite tarafında ise 32 seviyesinin üzerinde günü tamamlamayı başaran kurda yükselen ivme devam ediyor. Bu sabaha hafif yükselişlerde başlayan Dolar/TL'de bu yön gün boyu devam edebilir.

EUR/USD:  ABD'de bugün haftanın kritik verilerinden şubat ayı TÜFE rakamları açıklanacak. Beklenti, manşet TÜFE'nin yıllık bazda bir önceki aya benzer şekilde %3,1 seviyesinde gerçekleşmesi ve çekirdek TÜFE'nin ise yıllık bazda %3,9'dan %3,7 seviyesine hafif gerilemesi yönünde. Ek olarak verinin Fed'in para politikasına ve olası faiz indirimlerinin zamanlamasına yönelik daha fazla ipucu vermesi bekleniyor. ABD 10 yıllık tahvil faizi, dün 2 baz puan yükselişle %4,10 seviyesinden günü tamamlarken, dolar endeksi dün %0,2 düşüşle 102,9 seviyesinden günü kapattı. Ek olarak bugün Avrupa tarafında ise, ECB'nin para politikasına yön verecek olan enflasyon verilerinden, Almanya'da şubat ayı nihai TÜFE verileri takip edilecek. Teknik seviyelere bakıldığında paritede 1,0960 direnç seviyesinin aşılması durumunda 1,0975 seviyesi hedef olarak takip edilebilir. Öte yandan olası geri çekilmelerde ise 1,09 seviyesi destek konumunda.

XAU/USD:  Dün önemli bir gelişmenin yaşanmamasıyla Ons Altın haftanın ilk gününü 2.182 seviyesinde yatay tamamladı. Bugün ABD tarafından gelecek olan TÜFE verisi yakından takip edilecek. TÜFE tarafında beklentilerin yukarı yönlü revize edilmesi Fed üstündeki faiz baskılarını artırmış durumda. Faiz indirim gelişmeleri değerli maden üzerindeki baskıyı yükseltiyor. Değerli madende, yükselişin devamı halinde, 2.200 seviyesi direnç olarak öne çıkarken, olası aşağı yönlü bir harekette 2.144 seviyesi destek konumunda.

Kaynak:  Ziraat Yatırım

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR