GALATASARAY'IN GS LEO RESİDENCES'I NEVİTA'YLA YURTDIŞINA AÇILIYOR
Galatasaray'ın İstanbul Mecidiyeköy'deki gayrimenkulü Leo Residences satışa çıktı. Satış sürecini Nevita yürütecek. Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Aydın Özbek, Leo Residences'ın kulübe yakışan bir proje olduğunu söyledi

Galatasaray Spor Kulübü ve global gayrimenkul yatırım şirketi Nevita arasında iş birliği anlaşması imzalandı. ‘Leo Residences’ adıyla satışına başlanacak projede Nevita’nın uluslararası yatırımcı ağından faydalanarak önemli bir gelir sağlanması hedefleniyor.
Aslan gibi bir proje
Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Aydın Özbek, Galatasaray’ın maddi bağımsızlığını elde etmesi için bu projenin çok önemli olduğunu vurgulayarak “Öncelikli amacımız Galatasaray’ın mali açıdan güçlü, sportif başarıya sahip, her branşta rekabet eden bir spor kulübü haline getirmek. Bunun için de çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Bu çalışmalardan birisi de Mecidiyeköy’de bulunan gayrimenkullerimizin geliştirilerek büyümesi. Bu projeyle kulübümüzün üzerinde ağır bir yük olan Bankalar Birliği Anlaşması’ndan çıkmanın ilk adımını atacağız. Ayrıca Florya ve Kemerburgaz projelerimizin hızlanması açısından Mecidiyeköy projesi büyük önem arz ediyor” dedi.
Galatasaray için bu kadar değerli olan proje için global anlamda tecrübeli bir gayrimenkul şirketiyle çalışmanın çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Özbek, “Nevita’ya ve Sayın Faruk Akbal’a huzurunuzda teşekkür ediyorum. Aramızdaki iş birliğinin ileride büyüyerek sürmesini temenni ediyorum. Projemizin adı Leo. Galatasaray’ımıza yakışan aslan gibi bir proje olacak. Tüm Galatasaraylılardan bu projeye önemli bir yatırım fırsatı olarak bakmalarını rica ediyorum. 17 Aralık’ta stadımızda projemizin lansmanını yapacağız. Hepiniz davetlisiniz. O günkü lansman daha tanıtıma yönelik. ‘Leo Residences’ projesinin detaylarını anlatan, satışına başlandığı güzel bir lansman olacak” diye konuştu.
2 milyar doların üstünde döviz girdisi sağladık
Nevita Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Akbal ise, bu önemli projeyi büyük yatırımcılarla kısa zamanda buluşturmayı hedeflediklerini dile getirerek şu konuşmayı yaptı: “Oldukça onur verici bir gün yaşıyoruz Nevita olarak kuruluşumuzdan bugüne 9 yılı geride bıraktık. 9 yıllık süre zarfında doğrudan ve dolaylı yatırımlarla Türkiye’ye 2 milyar doların üzerinde döviz girdisi sağlamanın gururunu yaşıyoruz. Bunun Nevita’nın kurduğu global ağ sayesinde başardık. Bu sistem ile birlikte dünyanın farklı 4 kıtasında 3 bin 500 acentemiz, çözüm ortaklarımız, yerel iş birliği yaptığımız kurumlarla beraber çok güçlü bir ekosistem kurduk. Bu dağıtım ağı sadece Nevita için değil, ülkemiz için çok önemli bir dağıtım ağı haline geldi. Yurtdışında iş birliği yaptığımız temsilcilerle iletişimimizi daha kuvvetlendirmek adına dünyanın belli başlı metropollerinde Nevita’nın deneyim ve satış merkezlerini ofis olarak kurup hayata geçiriyoruz.”
400 milyar dolarlık gayrimenkul alıyorlar
Bu iş birliği bir spor kulübü ile bir gayrimenkul global yatırım şirketinin de iş birliği açısından güzel bir örnek teşkil ettiğine dikkat çeken Akbal, “Biz de “Leo Residences” projesini dünyaya en iyi şekilde anlatarak az önce anlattığım global sermayeden Galatasaray’ın istifa etmesini istiyoruz. Dünyada her yıl 400 milyar dolar gayrimenkul yatırımı uluslararası arenada gerçekleşiyor. Yabancılar her yıl başka bir ülkeden 400 milyar doların üstünde gayrimenkul satın alıyor. Biz de istiyoruz ki bunun belli bir kısmını Galatasaray alsın. Bu uluslararası finansmanla da Galatasaray’ın finansal gücünün büyümesine katkı sunmuş olalım” dedi.