Dolar $
32.54
%0.07 0.02
Euro €
35.01
%-0.11 -0.04
Sterlin £
40.83
%-0.13 -0.05
Çeyrek Altın
3989.17
%-0.08 -3.01
SON DAKİKA
Madencilik Cuma 04 Mart 2022 02:14

"GELECEĞİ TÜKETMEDEN ÜRETİYORUZ"

Avrupa'nın en büyük iki üreticisinden biri olan Assan Alüminyum satışlarının yüzde 75'ini Avrupa'ya gerçekleştiriyor. Assan Alüminyum Genel Müdürü Göksal Güngör, iş süreçlerini sürdürülebilirlik prensiplerine uygun şekilde, 'Geleceği Tüketmeden Üretiyoruz' felsefesiyle yaptıklarını söyledi.

Türkiye’de alüminyum sektörünün en büyük üreticisi, 100 bin tonluk alüminyum folyo üretim kapasitesiyle Avrupa’nın en büyük iki üreticisinden biri olan Assan Alüminyum, İstanbul, Tuzla ve Kocaeli Dilovası tesislerinde 1500’ü aşkın çalışanıyla dört kıtada hizmet veriyor. Satışlarının yüzde 75’ini ihraç eden şirket, Batı Avrupa ülkeleri başta olmak üzere Amerika dahil dünyada 70’ten fazla ülkeye ihracat yapıyor. Son iki yılda yaklaşık 60 milyon dolar değerinde yatırım yapan Assan Alüminyum, 2024’e kadar yeni yatırımlarla yaklaşık 100 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirerek üretim kapasitesini 360 bin tonun üzerine çıkarmayı planlıyor. Şirketin karbon ayak izini azaltma hedefine de önemli katkı sağlayacak bu yatırımlar ile farklı pazar segmentlerine üretim yaparak, esneklik marka değeri ile etkin risk yönetimini ön plana çıkaracak.

Assan Alüminyum olarak iş süreçlerini sürdürülebilirlik prensiplerine uygun şekilde, ‘Geleceği Tüketmeden Üretiyoruz’ felsefesi ile planladıklarını ifade eden Genel Müdür Göksal Güngör, “Assan Alüminyum’un sürdürülebilirlik taahhüdü, küresel sürdürülebilirlik hedeflerini bir yükümlülük olarak değil, kurumsal ilkeleri olarak benimsemesidir. Bu nedenle ana değerlerimiz güvenilirlik, esneklik, yenilikçilik ve sürdürülebilirliktir. Sürdürülebilirlik iş planlarımızın odağında yer alıyor. Manavgat’ta yenilenebilir enerji üretim tesisimiz bulunuyor. Bu tesis ile Tuzla ve Dilovası’ndaki üretim tesislerimizin yıllık elektrik enerji tüketimine eş değer temiz enerji üretimi gerçekleştiriyoruz. Ek olarak Dilovası tesisine entegre, geri dönüşümü sonsuz kez ve yüzde 100 oranda mümkün olan alüminyumun geri kazanılabileceği bir geri dönüşüm tesisimiz de mevcut” şeklinde belirtti.  

Sürdürülebilirlik çalışmalarına full sertifikasyon 

Çevresel, sosyal ve ekonomik sürdürülebilirlik odaklı çalışmaları sonucunda alüminyum sektörünün küresel sürdürülebilirlik inisiyatifi ASI’dan (Aluminium Stewardship Initiative) full performans standardı sertifikasını alan Assan Alüminyum bu sertifika ile sektörde de bir ilke imza attı. Hem Tuzla ve Dilovası üretim tesisleri, hem de geri dönüşüm tesisinin sürdürülebilirliğini tescil edici nitelikte olan Sürdürülebilirlik Performans Standardı Sertifikası’nı aldıklarını ifade eden Göksal Güngör sözlerini şöyle sürdürdü: “Manavgat yenilenebilir enerji tesisimizdeki temiz enerji üretimimizle kapsam 2 emisyonlarımızın tamamını dengelememize olanak sağlayan, uluslararası tanınmışlığa sahip I-REC (International Renewable Energy Certificate) belgelerini de aldık. Yine sürdürülebilirliğin önemli alt başlıklarından kurumsal yönetişim alanında, etkin risk yönetimimizi ve kurumsal olgunluğumuzu tescil eder nitelikte olan ISO 22301 ‘İş Sürekliliği Yönetim Sistemi’ belgesine de sahibiz.”



ABONE OL