GIDA TERÖRÜ VE SAĞLIK RİSKLERİ ARTIYOR
Gıda sektöründe etik ve kaliteli üretim yapan birçok işletme bulunmasına rağmen, ne yazık ki "gıda terörü" olarak adlandırılabilecek vakalar her geçen gün artıyor.

Food Digitale Dergisi’nin yayınladığı habere göre, tüketicileri kandıran ve sağlık açısından büyük riskler taşıyan ürünlerin piyasada dolaşıyor olması endişe verici boyutlara ulaşmış durumda.
Ülkemizde, işini sevgiyle, emeğiyle ve ahlakıyla yapan pek çok insan varken, gıda sektöründe maalesef büyük bir “gıda terörü” yaşanıyor. Bu durum, özellikle son zamanlarda, her köşe başında karşımıza çıkıyor ve hepimizi etkiliyor. Eren Özsaygılı, yaşadığı bir gerçeği anlattı.
“Geçtiğimiz günlerde, büyük bir markanın vitrininde gördüğüm fıstıklı sarma ürünü beni oldukça şaşırttı. Ürünün parlaklığı ve rengi o kadar dikkat çekiciydi ki, hemen ilgimi çekti. Çünkü fıstıklı sarma, doğal haliyle ışık altında sararır ve hiçbir zaman vitrinlerde 3-4 saatten fazla tutulamaz. Merakıma yenik düşerek iki adet aldım. Ancak ürünü incelemeye başladığımda, rengindeki gariplik beni şüpheye düşürdü ve küçük bir test yapma kararı aldım.
Yaptığım testte, kendi ürünümüzü, kaliteli Gaziantep boz fıstığını ve bahsettiğim markanın fıstıklı sarmasını sıcak suda karıştırdım ve neyle karşılaştım dersiniz? Üründen, yeşil bir boya çıktı! Bu durumun en üzücü kısmı, ürün içindeki fıstık miktarının oldukça az olması ve kullanılan boya maddesi hakkında kutuda herhangi bir bilgilendirme yapılmıyor olması. Üstelik bu boyanın, sağlık açısından ne kadar zararlı olduğu konusunda da kutusunda hiçbir açıklama yok. Gerçekten üzücü bir durum!”