Dolar $
32.42
%0.15 0.05
Euro €
34.82
%0.26 0.09
Sterlin £
40.75
%0.05 0.02
Çeyrek Altın
3908.86
%-0.21 -8.29
SON DAKİKA
İŞ DÜNYASI Cuma 01 Eylül 2023 09:29

GİRİŞİMCİLER BULUŞTU

Türkiye'nin ilk girişim sermayesi fonu 212, TAİDER Girişimcilik Komitesi ile bir araya geldi. 212 Kurucu Ortağı Numan Numan, "Kahvaltıda Girişimcilik" buluşmasında girişimcilik ve yatırım konusunu masaya yatırdı.

Girişimciler buluştu

12 yıldır Türkiye’nin girişimcilik ekosistemine öncülük eden 212, Türkiye’de girişimciliğe yatırım konusunu yaygınlaştırmayı sürdürüyor. 212, Türkiye’deki aile şirketlerinin nesiller boyu devamlılığına önderlik etmek misyonuyla çalışmalarına devam eden TAİDER Aile İşletmeleri Derneği’nin Girişimcilik Komitesi ile buluştu. Urla Köstem Zeytinyağı Müzesi’nde gerçekleşen “Kahvaltıda Girişimcilik” buluşmasında, 212 Kurucu Ortağı Numan Numan, etkinliğe katılan üyelere, girişim sermayesi yatırımcılığının risklerini, fırsatlarını ve erken aşama teknoloji girişimciliğinin gelişimini aktardı.

“Erken aşama teknoloji girişimlerine yatırımlarımızı sürdüreceğiz”

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan 212 Kurucu Ortağı Numan Numan şunları söyledi: “Türkiye ekonomik, politik ve sosyal açılardan sürekli değişen ve gelişen bir ülke. Bu bağlamda gelişmekte ve büyümekte olan bir girişimcilik ekosistemine sahibiz. Erken aşama teknoloji girişimciliği de yükselen bir trende sahip ve bu alana yatırım yapma iştahı yüksek. Globalleşme potansiyeli yüksek olan B2B teknoloji alanındaki erken aşama girişimler bizim de radarımızda. Öte yandan bizim gibi girişim sermayesi fonlarının dışında kurumsal şirketler, kurum içi girişimciliği destekliyor, kurdukları girişim sermayesi şirketleriyle yatırım yaparak sektöre katkı sunuyor. Girişimlere yatırım yapmak günümüzde önemli bir yatırım aracı. Biz de 212 olarak 12 yıldır sektöre kattığımız tecrübelerimizle iyzico gibi girişimlerin başarıyla çıkış yapmasını sağlayarak, Insider’ın Türkiye'nin yazılım alanındaki ilk unicorn'u olmasına katkı sunarak sektörel başarımızı pekiştiriyoruz. Global arenada başarılı olacak erken aşama teknoloji girişimlerine yatırımlarımızı sürdüreceğiz.”

“Üyelerin en önemli desteği”

TAİDER işleyişinde komitelerin her birinin ayrı ayrı sorumlulukları olduğunu ifade eden TAİDER Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Olten ise “Girişimcilik Komitesi” ve “Kahvaltıda Girişimcilik Buluşması” hakkında şunları söyledi: “Her bir komitemiz derneğimiz için çok kıymetli işlere imza atıyor ve verimli çalışıyor. Faaliyetlerimizin birçoğunda ağırlığını gördüğümüz Girişimcilik Komitesi ise dernek üyelerimiz açısından son derece işlevsel bir fonksiyonu yerine getiriyor. Komite, üyelerin girişimcilik alanındaki ihtiyaçlarının analizini yapmanın yanı sıra dernek içinde girişimcilik topluluğu oluşturarak üyeler arasında girişimcilik odaklı fikir alışverişi ve deneyim paylaşımı ortamı sağlıyor. Ayrıca aile işletmeleri açısından çok önemli bir başlık olan ‘girişimcilik’ konusunda kurum dışı ve kurum içi girişimcilik kültürünü geliştirmelerine yardımcı olmak gibi pek çok aktivite gerçekleştiriyor. Bu kapsamda gerçekleştirdiğimiz “Kahvaltıda Girişimcilik” buluşması da son derece verimli geçti. TAİDER ailesi olarak buluşmamızın konuğu 212 Kurucu Ortağı Numan Numan’ın girişim ve yatırım ekosistemindeki tecrübelerinden faydalandık. Katkıda bulunan üyelerimize ve konuklarımıza teşekkürler.”

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR